Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
21875
View
90
Reply

Kenapa Tukang Jahit Kaya?

[Copy link]

Author: ISTRIMITHALI       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 26-4-2016 02:35 PM | Show all posts
SitiRopeah replied at 26-4-2016 06:12 AM
meh aku bagi tips kalau korang nak melawa tapi malas nak menjahit baju sendiri.
tempah jahit pukal. ...

Wow.. murah betul tu...
pling murah stakat ni kat kampung mak mertua, RM25 sepasang utk bju kurung moden, kain kipas.
tp klau dpt RM22 sehelai mmg ok sgt2
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 02:10 AM | Show all posts
mmg. tailor siap hantar anak private school. i calculate bilangan resit more than 100 per month. satu baju RM180++. kadang client dia hantar 10 helai. ada sehelai kalau intricate dia charge RM1K.
Reply

Use magic Report

Post time 16-7-2016 09:01 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-7-2016 09:22 AM | Show all posts
munchkin replied at 15-7-2016 06:10 PM
mmg. tailor siap hantar anak private school. i calculate bilangan resit more than 100 per month. sat ...

wow.. rezki kan.. nak plak tailor yang ade kedai sendiri, butik ke. huhuu
letak je baju yang dah siap, x yah pakai org tengah kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
ISTRIMITHALI replied at 20-7-2016 09:22 AM
wow.. rezki kan.. nak plak tailor yang ade kedai sendiri, butik ke. huhuu
letak je baju yang dah  ...

Tapi dia jahit mmg perfect. Jahitan potongan perfect. Tu ramai hantar baju kat dia.   chinese lady. Masuk news pun.
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 08:44 AM | Show all posts
ISTRIMITHALI replied at 30-12-2014 05:21 PM
wah.. potong seluar rm3?.. murah tu.. stakat ni yang sy survey... paling murah rm5
ade sy jumpe d ...

bisness menjahit ni memang leh untung..biasa nampak sati mesin jahit setiap depan My1Shop
leh  potong seluar kat situ..simple jer bisness potong seluar jer..masyukkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 10:28 AM | Show all posts
bila la nak start jahit balik ni ...   agak2 ada tak org nak tempah baju kurung jahit tulang belut lg
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 06:01 PM | Show all posts
adore_a_a replied at 7-3-2017 10:28 AM
bila la nak start jahit balik ni ...   agak2 ada tak org nak tempah baju kurung jahit tulang belut l ...

wah adore pandai jahit kemasan tulang belut ke? so nice.. I;m sure ada je yg nak tempah..just war-warkan kat descripsi page fb kedai jahit kita supaya bakal pelanggan tahu kita boleh jahit kemasan leher macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 06:05 PM | Show all posts
Kita rasa  kalau rajin mmg boleh hidup selesa la dgn menjahit ni..... sbb hari tu kita dpt tempahan jahit sash...upahnya boleh beli lipstick Huda Beauty....hehe..  di page kak Awie Manik, beliau ada kata tukang jahit kat rumah possible utk dapat RM5k sebulan..kelebihan zaman sekarang sbb boleh ambil tempahan melalui online..so kalau rumah kita kedudukannya kat jalan mati takde orang lalu pun, jika pandai marketing kat internet mmg boleh masyukk..
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2017 02:11 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 19-3-2017 06:01 PM
wah adore pandai jahit kemasan tulang belut ke? so nice.. I;m sure ada je yg nak tempa ...

kalau ada kena ingat balik mcm mana nak jahit ...  da karat ingatan nih....

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 10:00 AM | Show all posts
Hai sis.. Mau belajar menjahit tapi masih bingung musti mulai dari mana?.. Yuk main ke Fitinline.com ada banyak artikel, video, dan tutorial menjahit lho di sana..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.069979s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list