Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
4968
View
77
Reply

Siape pernah stalk post orang tertentu di facebook?

[Copy link]

Author: belilies       Show all posts   Read mode

Author
Post time 5-1-2015 10:28 AM | Show all posts |Read mode
Salah satu sebab aku ada facebook adalah kerana aku suka tengok orang meroyan dek kerana kesilapan yang sememangnya kita boleh kata, "sundrik carik penyakit".

Aku dapat idea nak buat benang ni lepas reply kat benang [url=[Jenayah] Impian Wedding Of The Year Bersama Anak][Jenayah] Impian Wedding Of The Year Bersama Anak "Tan Sri" Akhirnya Derita[/url] terkenangkan satu perbuatan pelik yang orang dalam friendlist aku buat.

Sekarang ni kan musim wechat (well, dah lama pun) so gigihlah meng'inbox setiap friend dlm list fb dia bagi wechat id minta di'add. Aku tau dia add semua dlm list fb sbb kengkawan aku yg lain pun dia add gak.

Tapi.. sekali keluar status fb dia, kata ada bini org meroyan sebab dia minta add wechat.

Banyak lagi lah karenah kengkawan kat fb ni. Sbb tu aku prefer diam, apdet status bila perlu je, taklah sampai melemaskan atau mendatangkan kemaluan kepada diri sundrik.

Korang plak acaner? Apa pengalaman korang ngan sahabat fb korang?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 11:19 AM | Show all posts
xde pengalaman
sbb semua kwn aku dah hide haha
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 12:17 PM | Show all posts
hihi.. ok ini memang memualkan. dia mintak orang add dia tapi last jadi terbalik pulak. sebab tu setiap kali nak update status aku cuma sharing je post page-page ilmu. friendlist aku pun cuma ada 386 kawan. tu pun suadara, membe-membe opis, sekolah rendah/menengah dan ipt dulu.... pendek kata yang mana aku kenal je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 12:21 PM | Show all posts
@mdhelmi

yg tak perlu tu aku ada gak hide. tp yg sorg ni spesel case sgt mhiburkan, tak dapek dek nak hide.

@Naurah_rik

kemaruk nak berkawan mcm tu lah, sundrik add, sundrik sentap. klu dah nak rasa nak add org tu kena lah hadap cercaan. ni tiap fren dia inbox tau, bukan secara grup.. rasanya ada dekat beratuih gak kwn dia ni

---

macam mana plop jenis yg hari hari kata bersyukur ada suami yg sangat ringan nak bagi seprais?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 12:31 PM | Show all posts
i hate wechat///wechat babi
yg byk duk add jatey jatey 2 alam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 12:43 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 5-1-2015 04:31 AM
i hate wechat///wechat babi
yg byk duk add jatey jatey 2 alam

Dulu aku donlod wechat sbb senior tmpat keja suro, untuk tutorial.

Tp last2 tak buat akaun, pastu mls sudah bersawang tak dipakai.

Popular org cakap wechat nih utk tujuan mencari kenalan utk *tut* seperti kat bod CI, ada nampak tak yg budak perempuan pakai treksut 3 ekor kenal2 laki kat wechat pastu buat parti *tut* kat hotel ngan 3 ekor jantan?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 12:48 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 11:21 AM
@mdhelmi

yg tak perlu tu aku ada gak hide. tp yg sorg ni spesel case sgt mhiburkan, tak dapek dek ...

yang hari-hari update fall in love with husband/wife/bf/gf bla bla bla.. spesis ni pun berbulu jugak. tapi lawak pun ada. apapun BIAR BAHAGIA TU KITA JE YANG RASA! .............

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 01:17 PM | Show all posts
Naurah_rik replied at 5-1-2015 04:48 AM
yang hari-hari update fall in love with husband/wife/bf/gf bla bla bla.. spesis ni pun berbulu jug ...

Agaknyelah. Derang takde kredit utk koling2 atau sms atau wassap ngan their 'other half' - bersangka baik.

Tp yg aku sebut kat atas tu spesel gak.. arinih kata i lebiu dobey dobey, selang berapa hari pastu, gado-gado.

---

macam mana plak ngan trend bebudak berfb sekarang ni?

aku ada notice derang buat nama kat fb tu eg. minah lepot (ejam own)
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 01:29 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 12:17 PM
Agaknyelah. Derang takde kredit utk koling2 atau sms atau wassap ngan their 'other half' - bersang ...

cuma nak cakap, yang letak "trademark" belakang tu .... mmmm seharusnya berbanggala dengan nama yang ayah anda. letak nama penuh-penuh kan molek. dari bercinta sampai dah bernikah ni sorry la nak letak trademark nama husband ke apa ke kat belakang. letak dalam hati je lebih baik.   lagi satu, masa belum sah dulu pun tak pernah nak letak ( ...... own) sapa-sapa. (takut saham jatuh)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 01:37 PM | Show all posts
Naurah_rik replied at 5-1-2015 05:29 AM
cuma nak cakap, yang letak "trademark" belakang tu .... mmmm seharusnya berbanggala dengan nama ya ...

Aiyooo betul betul betulll.
Aku mmg malu betul lah nak letak nama pakwe, iyelah takut tak laku.

Nih belum kawen dah ber'own own bagai. Macam kulit tu dah kena sasss cop lembu milik pakwe.

Tapi esok lusa putus gak.. lagi sadis, meroyan kat fb kata pakwe curang lah lupa nak sms lah etc...

Ada satu lagi, set set yg suka log in fb pakwe pastu letak post *hacked by minah lepot*

Aku pnah nampak dalam komen tu si pakwe kata, *perlu ke ko cek fb aku?* - jadi gak masa derang dah break.

---

kena pk masak masakkk sblom bagi anak dara aku hp.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 02:06 PM | Show all posts
Ade beberape kerat je friendlist kat fb aku approve kat wechat. Pe yg aku nampak kat wechat mostly org lebih transparent drpd fb, semua bende dorang share tmasuk hal rumah tangga. Kat fb dorang lebih tertutup, post benda yg baik2 jer, tu yg aku perasan la.

Dalam wechat dorang share smua psl diri sendiri, keluarga, hal rumahtangga, masalah d tpt keja, masalah dgn suami, kolik, kawan. Pendek kata pa yg die rase smua dia share. Kdg2 terkejut jugak la baca dia aibkan suami sendiri kat wechat, tp yg peliknya kat fb dia bgtau laki dia paling baik kat dunia. Macam hipokrit pun ade jugak.

Dia kutuk mak dia, mak mertua, abg sendiri jauh sangat beza dgn status kat fb. Bertentangan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 02:17 PM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 5-1-2015 06:06 AM
Ade beberape kerat je friendlist kat fb aku approve kat wechat. Pe yg aku nampak kat wechat mostly o ...




dasat tulllah...

betul ke wechat nih blh detek sapa yg ada dekat2?

agaknya sebab tu lah yg mgalakkan dorg post benda2 mcm tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 03:10 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 02:17 PM
dasat tulllah...

betul ke wechat nih blh detek sapa yg ada dekat2?

Ye boleh jer, ade application shake, people nearby & mcm2 lagi kat wechat ni. Siap boleh tau berapa kilometer lagi tuh jarak dr korang Sebab tu aku off privacy kat settings.

Social networking ni x salah, bagus untuk keep in touch dgn kengkawan lama, saudara-mara & sebagainya. Cara org menyalahguna tu yg salah. Terlalu open.

Ingat lagi time dulu2 mase kecik, bukan main susah nak intai diary kawan / adik-beradik sebab buku diary siap berkunci bagai. La ni xyah susah2, buka je fb boleh tau semua benda termasuk la hal peribadi siap dgn gambo lagi. Dah jadi macam diary dah. Boleh tau in a relationship with sape, married to sape
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 03:21 PM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 5-1-2015 07:10 AM
Ye boleh jer, ade application shake, people nearby & mcm2 lagi kat wechat ni. Siap boleh tau berap ...

Wahhh...
Betul tu chesire. Laki aku kate fb/wechat mmg dah mcm diari skrg ni.

Yg tak tahan tu kengkunun nak prebet. Dah tunjuk tp bila org tego kate tak kosser korg nak tengok, tak suke p main jauh2. Ade gak yg kate, nape nak aplod gambar zaman jahiliyah zaman klabbing, memalukan kwn jek nak ungkit dosa lampau - tp cek2 esok lusa kata rindu nak pg klabbing lah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 03:21 PM | Show all posts
Opsss terjiwang terpost 2x. Mahap iye.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 03:46 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 03:21 PM
Wahhh...
Betul tu chesire. Laki aku kate fb/wechat mmg dah mcm diari skrg ni.

Biasela, budak-budak memang macam tu, emosi x stabil Yang xtahan ade jugak mak-mak org pun gitu perangainye. Paling Ches xreti org yg mengadu kat fb, bagitau dia sakit hati la, sedih la tp bile org komen tanya nape? Dia boleh jawap "takde papelah.." Motif post kat fb?

Ches x aktif kat fb, scroll2 jer jarang nak like / komen. Nanti dorang ckp sukati aku la nak post ape, fb aku
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 03:47 PM | Show all posts
stalk awek la mesti !
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 03:54 PM | Show all posts
@Chesire_Epilog kalau yg sakit mcm nak mati pastu post kat fb pnah tengok tak? mcm drama swasta tp wujud set2 gini dlm friendlist aku. klu dah sakit sangat tu p lah hospital. dah dpt online masuk fb tu haruslah dpt koling2 org tdekat utk bawa ke hospital, ye tak?

@adnormalk awek yg bagaimana mjadi idaman? yg menarik perhatian?
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 04:04 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 5-1-2015 12:31 PM
i hate wechat///wechat babi
yg byk duk add jatey jatey 2 alam

Ekekeke..yg ni member aku pernah kene. Time tu dia kene g kolej kejururawatan nak servis PC. Sempat gak student kolej tu look around, pastu add member aku tu. Member aku tengok laki so dia approve (member aku tu pun laki). Pastu student tu chat la ckp nak berkenalan, member aku layan jer sebab dia tu suka berkawan. Kendian student tu ajak jumpa & siap bg message yg menjengkelkan. Lastly dia bgtau la dia tu gay. Apa lagi, member aku tu kecut perut terus remove & blocked mamat tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2015 04:10 PM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 03:54 PM
@Chesire_Epilog kalau yg sakit mcm nak mati pastu post kat fb pnah tengok tak? mcm drama swasta tp w ...

Ramai jer camtu. Masuk hospital pun post gambo skali. Yang masuk nye sekali, tapi status sampai 10 kali bgtau masuk hospital. Kejap gambo tangan, kejap kaki, kejap baju, kejap katil, kejap pesakit bed sebelah, depan, kiri kanan

Edisi kantoi pun ramai gak. Member yang nampak cam baik2 je, pegi like page tah pape. kantoi sebab muncul kat newsfeed
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-1-2015 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 5-1-2015 08:10 AM
Ramai jer camtu. Masuk hospital pun post gambo skali. Yang masuk nye sekali, tapi status sampai 10 ...

Yg last tu mmg lawak..

Kesian rookie fb blum tau lg nak privatekan like stat.

Juga pnah nampak set2 cenggini.
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 09:55 AM | Show all posts
belilies replied at 5-1-2015 06:22 PM
Yg last tu mmg lawak..

Kesian rookie fb blum tau lg nak privatekan like stat.

Aku pon x explore lagi setting kat fb tu, so xtau plak like status boleh diprivatekan. Macam de pengalaman je cik belilies like page yg gitu-gitu

16 Types of People on Fb


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-1-2015 09:58 AM | Show all posts
Chesire_Epilog replied at 6-1-2015 01:55 AM
Aku pon x explore lagi setting kat fb tu, so xtau plak like status boleh diprivatekan. Macam de pe ...

Hahahaaa

Interesting post! Tq for sharing.
Iye mmg ada page yg dilike seblom tu set private e.g. aku suka tengok series walking dead, bila aku like bebanyak menonong rayat kata gross. So dlm hal ni kena limit gaklah..
Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 10:13 AM | Show all posts
belilies replied at 6-1-2015 09:58 AM
Hahahaaa

Interesting post! Tq for sharing.

Haha. Yup, minat org lain-lain kan. Ade yg kite rasa cute, tp seram plak bg org lain. Ekekeke.

Marriage Nowadays



Kids Nowadays


Reply

Use magic Report

Post time 6-1-2015 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
FB saya agak private. Posting saya visible utk org2 tertentu saja. Org yg kurang rapat masuk list acquaintances. 'Likes' saya pun private.  Kalau saya tak suka sesuatu post atau saya rasa semak sgt, saya hide jer post tersebut. Habis cerita. Tak perlu stress2 nak mengutuk atau mencaci. Semua org bebas nak post apa2 pun dan saya juga bebas pilih nak hide atau see post org. Pilihan di tgn anda.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067342s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list