CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6562|Reply: 4

Guna GPS stand alone dengan yang ada di tepon

[Copy link]
Post time 28-1-2015 04:14 PM | Show all posts |Read mode
Wa dah dua kali pakai stand alone GPS..yang mula2 boleh pakai utk 1 1/2 tahun..yang second..cuma bley tahan utk 6 bulan..

so wa la ni tgh rikie2..nak pakai tablet 10.1" yang ada GPS or nak beli Stand alone GPS lagi..mintak pandangan...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-6-2015 04:46 PM | Show all posts
Salam,

Saya pernah pakai stand alone GPS ni brand garmin. Secara kesuruhannya, ada pro and cons seperti dibawah:-

Kelebihan
1. tiada gangguan lain (whatsapp/call/email masuk). so anda dapat focus terhadap arahan gps
2. life span battery agak baik (lagi2 yang gunakan car adaptor)

Keburukan
1. Space constrain (perlu ada holder)
2. perlu selalu update version maps (kalau guna original version, laluan baru tak masuk)
3. takde traffic update (traffic jam dan accident)
4. POI tak update (new shopping mall takde kecuali dah update)

So kesimpulannya, aku lebih prefer guna apps Maps or Waze. Lagi jimat dan updated. Kalau ada traffic or accident pon, boleh elak sebab kita akan diberitahu lebih awal.

Harap membantu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 03:52 PM | Show all posts
I pakai Garmin. Latest map download from Malsingmap.
Pernah pakai kat US, kena download map sana.

As Lari_Laju said, smartphone apps are much better and have more choices.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2015 03:39 PM | Show all posts
pkai waze la. tp make sure dlm kete ade in car usb charger at least output 2.0A
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2016 04:51 PM | Show all posts
...

pakai waze lg senang...

kalau jalan sesak, akan dilencongkan anda kpd lalauan lain...


...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-7-2024 02:03 AM GMT+8 , Processed in 0.055978 second(s), 36 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list