Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8295
View
8
Reply

Kedai Modi Motor di Melaka

[Copy link]

Author: IXA.MAD       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-3-2015 02:29 PM | Show all posts |Read mode
Salam, ada sesape yang taw kedai modi motor yg jujur amanah n pandai wat keje kt area melaka, kalo boleh area jasin merlimau? Kalo boleh jugak, hasil kerja tu biar kemas n tahan lama. thanks
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2015 02:50 PM | Show all posts
ni kena tanya org melaka.....

@GuaAnakMelaka
@juju_amin84
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 04:04 PM | Show all posts
AREA MERLIMAU KENA TANYA KAWAN AKU KHALID

019-3801100 sebab dia org sana....

kalau area bukit rambai aku taw la..kedai moto siong ...

@zulka
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2016 03:50 PM | Show all posts
hai aku ada satu suggestion baik utk you, tak tau you dah gi buat ke belum lah, tapi kedai tu memang aku rasa terbaik dalam kapcai modi,tahap modi tu memang pakai ori punya,confirm tahan boleh pakai lama,tapi kos memang mahal sikit lah.

tempat: batang melaka, dekat stesen kereta api, nama kedai did yes. kedai ni sebenarnya function pertama bikin exzos paip,juga ada service macam biasa lah. uncle tu memang pandai modi pakai ori punya boleh bikin racing...tak percaya boleh try tengok modi situ confirm you terkejut.

haritu kawan ku taruh y100 kasi sifu tu modi beberpa hari situ, lepas tu memang confirm kuat dari ori punya 125z, y100 ni susah nak tengok camtu cantik,cluc,alloy rims,block besar ori,piston besar. yg paling penting ni sifu memang pandai main setting kapcai. memang lawa dia setting.i punya rgv pun kasi dia setting sebab tukar exzos memang lah save minyak cam ori, tak modi semua lah tapi exzos je, rm6 boleh gi balik btg melaka melaka raya 2 kali tanpa isi minyak 200km. siap ada lagi sikit tinggal kena tuang minyak rm6 lagi.
satu kali 45kmx2kali=100kmx2kali ulang alik kerja.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2016 02:19 PM | Show all posts
rgv120 replied at 11-3-2016 03:50 PM
hai aku ada satu suggestion baik utk you, tak tau you dah gi buat ke belum lah, tapi kedai tu memang ...

bolehla aku hantar modenas CT100 aku nak modify...
aku taknak laju2 sgt, dapat 160KMH pun jadila....sebab meter smpai 160kmh...

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2016 04:38 PM | Show all posts
zulka replied at 14-3-2016 02:19 PM
bolehla aku hantar modenas CT100 aku nak modify...
aku taknak laju2 sgt, dapat 160KMH pun jadila. ...

boleh je...cuba lah hantar moto dekat situ, batang melaka opposite stesen kereta api. moto kena tunggu uncle tua tu modi sampai keluar kedai,sebab dia tu hanya pakai ori spare part je...apa jua moto dia ok je...160kmh tu kalau modi senang je dapat,yg penting maintain kena jaga lah,jangan pakai minyak bukan tulen atau murah sebab dah modi racing kan,lagi satu kalau nak save minyak petrol jangan pulas habis dah boleh save,aku dulu lupa angkat telephone kedai tu.
monday ~ friday (10 pagi +++buka~ rasa 6 kut) , saturday & ahad kadang kadang ada saje dan masa tak tentu. hehe tu sebab kena tanya telephone nombor.


Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2016 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Try pergi kat Kg Sebatu  Sungai Rambai...ada satu bengkel ...aku tgk bengkel mamat tu pun pasang banner KTM...bangunan Perkim ..
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 11:19 PM | Show all posts
zulka replied at 4-3-2015 02:50 PM
ni kena tanya org melaka.....

@GuaAnakMelaka

AREA mERLIMAU CER TANYA KAWAN AKU KHALID SAM

019 3801100

DIA ADMIN FB SAYA ANAK MELAKA ....

AKU KWSN BUKIT RAMAI ,TG MINYAK TAW LA..KAMPUNG AKU ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-1-2017 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
klo nk bikin exhoust SYM bole x
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.099367s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list