Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
33539
View
220
Reply

Korang Main COC Tak? Sudah Townhall Berapa?

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2015 08:03 AM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 27-3-2015 05:25 PM
tengah ngumpul duit la ni nak upgrade pagar sekali semua..
labotary level 3, army (takat balloon  ...

Kalau tunggu gold tambah lambat tau babe
babe set satu masa kira time babe free lah
babe serang jer kpg org yg byk gold
bila dah dpt... babe terus upgrade wall cepat2

vell, kalau ada byk gold mlm2
before tido vell habiskan utk upgrade apa yg patut
tapi kalau kpg dah shield ok jer biar gold byk  
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2015 11:00 AM | Show all posts
Vellfire replied at 28-3-2015 08:03 AM
Kalau tunggu gold tambah lambat tau babe
babe set satu masa kira time babe free lah
babe serang  ...

noted.. semalam nak upgrade tapi kontraktor bz pulak
semalam gak kena serang dapat la shield 12 jam
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2015 08:22 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 28-3-2015 11:00 AM
noted.. semalam nak upgrade tapi kontraktor bz pulak
semalam gak kena serang dapat la shield 12 j ...

hehe takper pelan2
janji kpg aman2 saje
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 10:48 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 28-3-2015 11:00 AM
noted.. semalam nak upgrade tapi kontraktor bz pulak
semalam gak kena serang dapat la shield 12 j ...

kpg kita pagi ni
kpg babe dah upgrade ke?


Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2015 11:12 AM | Show all posts
Edited by prettyuglybabe at 8-4-2015 06:25 PM
Vellfire replied at 8-4-2015 10:48 AM
kpg kita pagi ni
kpg babe dah upgrade ke?

duit tak cukup lagi nak upgrade townhall..asyik kena serang je
tapi pagar dah tukar konkrit



Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 02:51 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 8-4-2015 11:12 AM
duit tak cukup lagi nak upgrade townhall..asyik kena serang je
tapi pagar dah tukar konkrit : ...

vell smlm upgrade town hall level 8
now tunggu 7d 5h
payah jugak nak kumpul sampai 2juta
baru rehat kejap dah ilang 200K

vell gila2 tau babe vell serang bertubi2
ader masa penting piala tu... tapi kalau tengok village dorang kaye
vell seranggg jer janji lumayan
now sementara tunggu town hall siap
vell upgrade ape2 yg patut
now tgh upgrade giant level 4

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 03:30 PM | Show all posts
Vellfire replied at 9-4-2015 02:51 PM
vell smlm upgrade town hall level 8
now tunggu 7d 5h
payah jugak nak kumpul sampai 2juta

jelesnya.. dari dari hari tu tak jugak cukup-cukup duit nak upgrade th gi level 6..serang orang pun selalu kalah
army klu kita ada paling tinggi wizard, guna apa yang paling kuat untuk attack ek?
harapnya faham soalan yg agak ke kelly ng di situ
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 04:08 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-4-2015 03:30 PM
jelesnya.. dari dari hari tu tak jugak cukup-cukup duit nak upgrade th gi level 6..serang orang pu ...

nak tambah duit byk guna goblin ala2 mencurik
tapi kalau nak serang guna archer atau barbarian
mula2 main hari tu nak serang sampai habis punah kpg orang
tapi now nak serang utk duit jer
tu cara senang cepat dpt duit utk upgrade kpg sendiri

Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2015 05:52 PM | Show all posts
Vellfire replied at 9-4-2015 04:08 PM
nak tambah duit byk guna goblin ala2 mencurik
tapi kalau nak serang guna archer atau barbarian ...

ooo.. ok..belon tu berguna tak? dah la guna space banyak
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2015 02:38 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-4-2015 05:52 PM
ooo.. ok..belon tu berguna tak? dah la guna space banyak

kalau nak serang... boleh jer guna belon tu tapi pastikan archer tower tadak baru keluarkan
babe serang pakai barbarian dan archer jer..

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2015 05:44 PM | Show all posts
Vellfire replied at 10-4-2015 02:38 PM
kalau nak serang... boleh jer guna belon tu tapi pastikan archer tower tadak baru keluarkan
babe  ...

dah guna abis ari tu.. sekarang ni buar archer je
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2015 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Army camp upgrade jugak tau babe
baru byk askar utk pegi serang
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 04:25 PM | Show all posts
Aku pun main jugak. Baru jugak nak menapak, hihi.

Sekarang dah level 45. Sikit hari je lg nak habis upgrade ke town hall 7.

Ada jugak masuk clan, bertukar tukar la jugak, pernah kena kick sbb tak guna attack yg kedua JE, hawau tol.

Skrg aku dah bahagia dengan clan skrg, donate sentiasa lajuuu

Bestttt masuk clan ni, rugi tak join, lgpun boleh belajar byk bende dr clanmates yg lain.

Boleh tukar2 knowledge and dpt troops yg hebat2 dr taiko2 th9 dengan th10.
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2015 05:26 PM | Show all posts
errr th10
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2015 03:38 PM | Show all posts
Vellfire replied at 11-4-2015 01:17 AM
Army camp upgrade jugak tau babe
baru byk askar utk pegi serang

yeay... dah berjaya upgrade th6 setelah berpenat serang sana sini

nak upgrade army camp level 6 pulak..
nangis nak kumpul

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:36 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-4-2015 03:38 PM
yeay... dah berjaya upgrade th6 setelah berpenat serang sana sini

nak upgrade ar ...

Yeahhh tahniah...
sonok gak tengok kpg makin maju kan
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:39 PM | Show all posts
Vellfire replied at 17-4-2015 03:36 PM
Yeahhh tahniah...
sonok gak tengok kpg makin maju kan

hari tu ada kawan yang tolong susun kg..
baru la nampak semenggah sikit
ni nak kena fikir nak susun balik after siap th6..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:47 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 17-4-2015 03:39 PM
hari tu ada kawan yang tolong susun kg..
baru la nampak semenggah sikit
ni nak kena fikir  ...

babe boleh google
cari base coc th6
ada mcm2


Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 03:51 PM | Show all posts
Vellfire replied at 17-4-2015 03:47 PM
babe boleh google
cari base coc th6
ada mcm2

ok... nanti bila dah siap upgrade baru susun balik.. tq..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 04:21 PM | Show all posts
Edited by Vellfire at 17-4-2015 04:32 PM

@prettyuglybabe  

th level 8 dah siap

tadaaaa

petang smlm dah siap... huhu fening jugak nak susun


ok yg ni setakat petang ni... dah tacap skit2... alahai habis dah modal utk upgrade segala





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 04:32 PM | Show all posts

cer tepek gambo nak tengoklah
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 04:54 PM | Show all posts
Vellfire replied at 17-4-2015 04:21 PM
@prettyuglybabe  

th level 8 dah siap

wah.. dah th 8...
jelesnya tengok..
ni babe punya..
kecik je kampung


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 04:55 PM | Show all posts
Vellfire replied at 17-4-2015 04:32 PM
cer tepek gambo nak tengoklah

errr... cam mana nak upload gambar besor badak cam tu?
guna uploader apa eh??
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2015 05:22 PM | Show all posts
Vellfire replied at 17-4-2015 04:32 PM
cer tepek gambo nak tengoklah

Screenshot_2015-04-17-17-17-19.png

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 12:58 PM | Show all posts
Edited by freakashpop at 21-4-2015 01:06 PM
Vellfire replied at 17-4-2015 04:21 PM
@prettyuglybabe  

th level 8 dah siap


Dah town hall 8? level masih rendah lg tu. Agak merbahaya kalau level rendah tp town hall tinggi. Asek kena serang ngn player town hall 9 yg konfirm2 loot kita akan byk hilang dek kena seranggg je. Town hall 6 ngn 7 paling senang nak carik loot dalam range trophy 1100 - 1300. Sekali attack boleh dpt 60-70k (gold sahaja) minimum! kalau ada luck, boleh dpt sampai 100k-200k. Sehari kalau attack let say 5 kali, paling2 500k boleh dpt (secara purata) dengan hanya pakai Barbarian dengan Archer (200 army). Bila dah masuk town hall 8,9 ngn 10, agak susah sikit nak carik loot (based on org yg dah lama main coc) sebab asyik kena serang.

Cuba maximum kan dulu upgrade terutama defense ngn troops baru upgrade town hall. Mula upgrade town hall bila kebanyakkan dah max upgrade dan tinggal beberapa je yg tak max lg.

Edit: Lupa nak cakap, wall tu kalau tak max pun takpe, tp bila dah masuk town hall 8, cuba upgrade walls sampai level 7 (200k utk satu wall). Sebab bg balance cikit bila nak masuk town hall 9 nnt. Sekadar berkongsi idea, hihi. Btw, saya baru je masuk town hall 7 (level 48). Sikit lg nak habis upgrade wall pink.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055931s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list