CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

[TvN] Reply 1988 - Sung Dong Il, Hyeri [❤Jung Hwan xxx Dok Sun❤]

  [Copy link]
Post time 15-12-2015 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dh abih layan epi 11...rase skjp plak lyn epi 11 ni...rumah keluarga doksun kn renovate terpaksa tumpg tggl umah family junghwan...mak JH excited msk steak gitu...suke tgk jiran2 tertangga bersatu hati..episode ni lbh fokus part happy2 nk sambut lunar year..sempena lunar si mak2 diorang ni pi tilik nasib..tgk nasib esp ank2 diorang...mak junghwan nk sgt si ju bong dpt msk x kolej...si mak duksun nk sgt duksun masuk kolej..si mak sun woo x smpt nk ty tukang tilik dh bg jwpn..mmg lawak jgk part tilik nasib psl x semua jd real esp part jubong...kali ke 7 gagal lg..yg berjaya time gores n menang je pas cuba byk kali.. mak si duksun plak tukang tilik srh tkr nama..jd semua duk pggl se yeon ah...si mak sun woo plak kt akn dpt ank lelaki...geli hati mak sun woo dgr..tue2 ade hati nk beranak lg..tp ni double meaning dpt ank lelaki segera...npk hbgn antara mak sung woo n ayah taek mgkin bwk diorang kejinjang pelamin... tp scene buat tersentuh jgk bile mak junghwan beiya citer kt ank2 n jiran dulu dia keje bhgn finance...pdhal x msk kolej pun...bl nk eja name ikut english pun x dpt..tp kata2 ayah junghwan mmg meaningfull..walau mak dia x msk kolej tp ayah dia ttp kata mak dia yg plg bijak..pasti ckp kat jung bong jgn risau x leh msk kolej pun...byk bende lain yg boleh capai walau tanpa segulung ijazah pun...good word dari ayah junghwan..junghwan dlm camgitu tu tetap amik berat psl mak dia..siap tulis ejaan dlm english kat pasport x nk npk ibu dia x pndai..such a great family....nas mmg plg suke part family diorang lbh dari kisah part2 romance ni..coz yg ditonjolkan dlm drama sisi reality khdpn kita sehari2 as normal people..as like this we live in our life...kat sini satu2 diorang tjkkn how normal people menjalani kehidupan sehari hari...dr permulaan waktu sampai satu hari berlalu..everyday we just did the same thing for life.....parent risaukn masa depan ank2..ayah fikirkn soalan nk setl beban hutang,mak sibuk fikirkan soal ank nk mkn ape nk masak pe...risau ank x dpt msk kolej,pasti ade yg buat2 keje sampingan nk tampung family...all about our life...
its really sincere dalm drama...situasi yg sama dgn kite lalui...sorry byk bebel...hehe..no doubt i really like so much reply 1988...satu lg semua game yg jung bong main...kumpul setemlh, hantar poskad,main arcade game,gores dan menang memang sejibik era akhir 80 an kt mesia..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2015 01:25 AM | Show all posts
Edited by dauswq at 16-12-2015 01:27 AM

epi 11 ni aku suka part jung hwan meluahkan kasih sayang bkn melalui mulut, tp melalui perlakuan..
dia tau mak dia tak reti ckp english, malu psl keadaan tak bersekolah so dia tak tanye mak dia balik psl pe nk susahkn dia plak...
dia tulis nama maknye dlm passport dlm hangul

klu perasan awalan epi dulu, jung hwan mcm tak berapa 'in term' dgn maknya smpi maknye resah anak2 jiran sume citer hal sulit kat mak tp dia tak buat...
tp latenye dia byk tau psl mak dia, even secret trait mak dia suka main trick pun dia leh tau

satu lg, psl fortune teller ramalkan mak cik sun yong akan ade anak lelaki tu mula2 sun yong ni tak phm...
anak laki dimaksudkan tu adalah taek rupanya
dia br perasan bile taek masuk rumah , ooo nilah anak laki dimaksudkn
so dia akn berkahwin bapak taek ni nnt
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2015 01:30 AM | Show all posts
perasan tak dulu epi 1, dok sun pernah dakwa lelaki yg tarik dia kuar rumah bila rumah dikelubung gas tu lah suaminya..

kat situ dh bg hint jelas hehe

org yg boleh hidu gas dgn cepat pastinya org dr tingkat ats
jung hwan turun dr tingkat atas, pastu dia tarik dok sun tgh semput nafas..
mase tu dok sun dh separuh pitam
so dia ingatkan sung woo yg buatkan
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 16-12-2015 01:30 AM
perasan tak dulu epi 1, dok sun pernah dakwa lelaki yg tarik dia kuar rumah bila rumah dikelubung ga ...


tajam btl mata daus...hehehe...nanti rewatch blk epi 1...junghwan ni mmg very special.....x thn tgk dia sll mengelak bertentang mata dgn doksun...hahahaha..tp mmg npk doksun x suke mane pun si taek tu...skdr amik berat as kwn...
smlm nk lyn episode 12 dh ngantuk..continue mlm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 08:49 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 08:50 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-12-2015 09:11 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 12:32 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 15-12-2015 06:43 PM
@ichi @wonto  cpt2 tgk citer reply ni

donlod dh epi 1
nk tgk skali file ilang


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-12-2015 04:18 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 15-12-2015 10:47 PM
dh abih layan epi 11...rase skjp plak lyn epi 11 ni...rumah keluarga doksun kn renovate terpaksa tum ...

actually zaman 80an dulu.. tahap korea dgn malaysia sama je..
sbb tu tgk dlm drama ni mcm mesia je...
cuma skarang ni korea maju ke depan sgt2
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2015 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 16-12-2015 05:59 PM
atira replied at 16-12-2015 04:18 PM
actually zaman 80an dulu.. tahap korea dgn malaysia sama je..
sbb tu tgk dlm drama ni mcm mesia j ...


Yup klu tira perhatikan scene2 dlm reply 1988, ade diceritakan president diktator diorg, chu dong wan bersembunyi di kuil tmpt jung bong tu berehat tenang seketika

Ikutkn mase tu rejimnya sudah dijatuhkan dan demokrasi mula meluas...
South korea dh start lancarkn dasar terbuka

Terutama dlm epi 11 br ni, kerajaan "baru" yg amik alih baru ni dh bg kebebasan kpd rakyatnye utk melancong ke luar negara

Maybe msia leh jd korea dlm mase akn dtg jika peralihan kuasa pemimpin ni berlaku selain perangai kemalasan stgh glgn melayu kena kikis abis-abisan serentak dgn kemajuan


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2015 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 16-12-2015 06:06 PM
naqibnasuha replied at 16-12-2015 07:38 AM
tajam btl mata daus...hehehe...nanti rewatch blk epi 1...junghwan ni mmg very special.....x thn  ...


Nmpknye taek akn dikecewakn mcm yoo yeon sok dlm reply 1994

2nd lead fate

Kelakar lak bile apak taek kemain ckp anaknye ade special trait suka arah org wat mcm2 bile dia jatuh cinta kt org tu
Tanpa disedari, apak dia pun suka arah2 ahjumma sun yong wat ape yg dia nak..ahjumma sun yong tu tu turuti jek..
Kwn2 pompuan lain duk tersengih fortune teller tu menjadi antara sun yong & apak taek
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 09:19 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 15-12-2015 06:43 PM
@ichi @wonto  cpt2 tgk citer reply ni

sampai nas pon main seru2 nih @wonto
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 16-12-2015 05:58 PM
Yup klu tira perhatikan scene2 dlm reply 1988, ade diceritakan president diktator diorg, chu don ...

good point!!! btl @ dauswq @tira...mmg ms nikn thp korea n mesia mmg sama...kdg kejayaan sesebuah negara dtgnya dari pemimpin yg komited nk majukan negara yg dia pimpin...sekejap jekn korea ni maju kedepan..tp mesia mkn ke belakang...tgklh dr segi dasar pendidikan kt mesia mkn ketinggaln..sorry bukan nk kutuk tp reality..
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 16-12-2015 04:18 PM
actually zaman 80an dulu.. tahap korea dgn malaysia sama je..
sbb tu tgk dlm drama ni mcm mesia j ...

mmg budaya diorang sejibik cam mesia..patut org mesia suka sgt karya2 dari korea nikn...
nas dh lama menanti karya2 camgini dr drama2 melayu....down to earth..reality.....tp dlm drama melayu byk ditonjolkn aspek negatif..dan khayalan...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-12-2015 10:05 PM | Show all posts
ichi replied at 16-12-2015 09:19 PM
sampai nas pon main seru2 nih @wonto

of coz lah
citer yg best jah kami main tag2 ni


kau layan sat 2-3 episod...
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 16-12-2015 06:04 PM
Nmpknye taek akn dikecewakn mcm yoo yeon sok dlm reply 1994

2nd lead fate

mmg npk ke arah itu...hehehe..kan ayah taek ngan taek dua2 ank beranak sama bijik perangai...ade hatilh tu pak taek ni...hehehe.....dulu pun mmg dasar korea selatan sama cam korea utara dasar tutup pintu.....npk beriya org2 korea gi melancong pas dasar terbuka ni..jadi kiranya kemajuan yg dicapai oleh korea mmg dlm masa  x sampai 50 thn pun...lbh kurang 30 thn pun dh jd maju sgt2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 16-12-2015 10:09 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 16-12-2015 10:07 PM
mmg npk ke arah itu...hehehe..kan ayah taek ngan taek dua2 ank beranak sama bijik perangai...ade h ...

hakikatnya  liberalism tu penting gak utk perkembangan dan kemajuaan
wlpn agama tetap seiring

apapun ni cabaran malaysia akan datang utk tentukan what should msia heading on while being moderate islamic country

Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ichi replied at 16-12-2015 09:19 PM
sampai nas pon main seru2 nih @wonto

hehe..cite best ichi...lynlh dulu epi awal2 ni...sian umah ni senyap sunyi..jrg2 je org masuk...hehehe...sini xde pun hero2 yg mantop atau heroin yg cute cantik bagai...hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:37 PM | Show all posts
dauswq replied at 16-12-2015 10:05 PM
of coz lah
citer yg best jah kami main tag2 ni

aku tak follow drama reply lenlain tak pening ke tetibe tgk yg nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2015 10:38 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 16-12-2015 10:11 PM
hehe..cite best ichi...lynlh dulu epi awal2 ni...sian umah ni senyap sunyi..jrg2 je org masuk...he ...

motip tak ramai tgk wlpopn rating mencanak.... mcm aku la hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:45 AM GMT+8 , Processed in 0.091267 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list