Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12
Return to list New
8906
View
26
Reply

Honda Jazz : Mmg x de spare tyre ke? -- hapdet: ada la!!

[Copy link]

Author: leon_mclaren78       Show all posts   Read mode

Post time 10-4-2015 09:46 PM | Show all posts
salesman cakap, kalo kete model CBU mmg takder tayar spare...
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 04:03 PM | Show all posts
leon_mclaren78 replied at 10-4-2015 08:50 PM
insya-Allah company ni x akan tutup, top management pun dh tukar org. Buat masa ni still boleh sur ...

Akak prefer byr d/p cket ke byr monthly cket?
Myvi lama tu x trade in ke blh byr d/p lebih cket..
Xde la berat sgt bln2
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak jugak jimat. Harga liquid sealant yg diberikan tu pun mahal jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2015 08:54 PM | Show all posts
assaffah replied at 3-4-2015 02:36 PM
Betul tu. Cuma jarang sangat berlaku. Alhamdulillah sepanjang aku memandu tak pernah lagi berlaku  ...

dh 3x aku terkena tayar koyak tepi .. 2x sbb langgar batu yg jatuh drp lori, 1x kena besi nipis .
Tapi ada yg sekali tu , tak bleh nak bukak plak skru nat roda tu sbb sblm tu worshop dh diikat ketat sgt guna mesin.
so, main redah je gi worhsop .. nasib baik dekat je.

Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2015 08:48 AM | Show all posts
pengalaman aku pasal tayar spare ni plak....
balik dari PD, tayar pancit kt hiway...buka tyre spare tudia...
lubang  tmpt ikat skru tyre spare tu dah karat habis....2 lubang je boleh ikat...
so balik KL pakai dua skru...   
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 04:15 AM | Show all posts
hai uols...

nak hapdet ttg honda jazz hybrid 1.3L (CKD) which is my partner sudah beli 2016 second hand. yes its true, NO spare tyre. cuma ada Temporary Repair Kit (TRK). i do not know but ... so far ok save fuel, eco friendly , spacious, silent engine. just that the spare tyre is NOT THERE. utk yg mahu ada spare tyre the car is not for u. kalau nak beli sendiri spare type pun rasanya tak relevan sebab boot tak muat kot nak letak semua beg during jalan jauh or balik kampung. so just tawakal n banyakkan berdoa n yakin semuanya akan selamat n u dapat tempuhi anything jika berlaku emergency.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:32 PM | Show all posts
Not a big deal pun spare tyre ni.. been driving since 2007 without spare tire okay je...byk je kete contis yg x de spare tire from 2005..they run on runflat..tapi kalau x pakai runflat pun dekat je kedai tayar kat mesia ni...yes u mungkin stranded tepi hiway sekejap, or spend some time nak replace tire tu..but not really a big problem
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.094765s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list