Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
46801
View
345
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-4-2015 09:16 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by antara at 15-3-2017 12:17 PM

assalamualaikum dan salam sejahtera...

sambil2 tunggu n layan suami kat mamak tengok bola ni..saya nk buka satu benang...nak cerita tentang apa yang terjadi selepas berkahwin...saya harap ada la forumer sudi berkongsi kisah sekiranya terjadi mcam saya juga..sharing is caring ma..heheh

saya kenal dengan suami dah lama dulu waktu kerja kat tioman..kenal melalui wechat..kan boleh people nearby tu..saya tukang masak kat s***hotel..suami pulak buat servis anai2 dari company r***..tiap bulan dia akan datang ke tioman.buat servis hotel2 sana..ehh pnjg beno intro hahah (take a deep breath..jangan lahar aku ye ahhah)

waktu raya tahun 2014 aku dah berhenti keje kat tioman dan balik batu pahat..suami punya kg pun area batu pahat..so waktu raya tu jumpa..dipendekan cerita..pertemuan pada raya ketiga tu membawa kepada pernikahan kami pada 20.12.2014...senang cerita..tak bercinta pun..kunun2 nk bercinta lepas nikah hahaha poyo kan..ok...next!

selepas kahwin aku pun ikut suami berpindah ke jb..duduk serumah dengan mertua..mertua ni dah cerai..ayah dah ada isteri baru dan ank2.tapi duduk dekat2 je..yang tinggal.kat rumah ni aku..suami dengan mil..adik suami aku..aku namakan ain dia dah kahwin..sekarang mengandung anak no 3.( kalau ingat nanti aku cite sikit2 kisah ain yg kene ganggu nenek kebayan)

almaklum..org baru kawen..banyak benda nk settle..termasuk lah urusan kat pejabat...kisah aku bermula pada hari sabtu kitorang balik bp...pastu suami nak balik jb hari ahad sebab isnin dia kerja kan..aku tak kerja tapi ada meeting dengan ex boss..so aku minta izin nak tinggal dulu nanti balik naik bas sendiri esoknya..suami pun benarkan..

isnin...
aku dah settle meeting semua dengan bos..aku balik rumah mak aku dalam pukul 3 petang..mak aku tak masak..dia tapau ayam kurma..sambal belacan..dengan ulam..aku kalau nampak ulam..memang terbuka selera..waktu tu mak..dengan adik lelaki tengah makan kat ruang tamu sambil berbual...aku baru balik..nampak je diorang makan..niat hati nak join la..

aku ambik pinggan..dengan tak salin baju semua..aku terus senduk nasi...ambik ayam dengan ulam apa semua..macam biasa..aku baca doa makan..diiringi bismillah 5..

suapan pertama..sedap je aku makan sambil menyembang...suapan kedua..waktu nak suap ke mulut..mata aku tiba tiba terpndang sesuatu tengah menguit2 kat nasi..aku buang balik nasi aku kat pingan..aku kuis...sah...ulat putih yang mcam ulat sampah tu..tekejut aku..aku tolak pingan tu ke mak dengan adik lelaki aku..tindakan refleks!!

diorang pun terkejut dengan apa yang aku buat..aku cakap..ada ulat dalam pingan..mak aku kuis..'subhanallah...ulat'...
mak aku terus bersuara 'tulah..ibu tak sedap hati..ibu ada benda nak tanya kau ni..tiba2 ni ada ulat pulak dalam pimgan kau..kitorang makan takde apa dari tadi..'

mak aku ambil periuk berisi ayam tu...dia baca ayat qursi kot kalau tak silap sambil godeh2 ayam tu..di tak puas..dia pergi cek kat periuk nasi..pun tak ada..sambal belacan pun takde...semua terberhenti makan..mak aku kuis nasi aku dalam pingan..keluar lagi 3@4 ekor ulat putih gemuk celah nasi aku..putus selera..semua basuh tangan..

mak aku tanya ' semalam kenapa kau terjerit2 dalam bilik tengah malam? kau tido dengan umu kan?' semalam aku tido kat bilik mak ayah aku dengam adik bongsu..umu..

'tulah nak cerita ni...semalam an tido mengiring..waktu nk pusing terlentang tu...dalam mata pejam..tiba2 nampak ada gelas kaca jatuh kat muka..mana tak menjerit! dari mana tah datangnya gelas kat siling tu..buka mata je..takde pulak gelas..' panjang lebar aku stori kat mak aku..

'itulah...adik kau semalam tegur...ada gelas putih jernih penuh diisi air macam waktu ibu kene santau dulu..ada orang tak senang dengan kau ni kot?'
mak aku pun pelik..semua terbantut nak makan..kemas meja...aku pun siap2 nak.balik jb..

waktu aku sampai jb..maghrib..suami takde kat rumah  ot..pergi fogging..so aku pun kemas2 baju ke apa yang patutla..malam tu dia pergi jumpa kawan dia..aku tak ikut..aku stay rumah je..dalam 11 lebih dia balik..aku baru je nak terlelap..katil kitorang ni..bersebelahan dengan tingkap belakang..belakang tu jalan agak besar..ada lampu jalan..

tiba tiba telinga aku menangkap satu suara perempuan dalam 40an..dia bercakap sesuatu dari luar tingkap..tapi bahasa die aku tak paham..aku diamkan je..makin lama makin kuat...dia cakap tu..laju..tp dari nadanya..macam bagi warning jgn bersama dgn suami..aku cakap dengan suami..tak dengar ke benda tu?? dia kata mana ada..tak dengar pun..siap bisik bisik lagi..suami selak langsir..takde apa..takde bayang orang pun..dia cakap perasaan aku je tu..selepas suami tutup langsir..mula dengar balik suara perempuan tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2015 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts

UPDATE CERITA DAN PAGE

Edited by antara at 15-3-2017 05:14 PM

Okeh....ni baru pandai nak buat update cerita dan page...sebab nya terasa sengan pulak dengan benang yang caca marba ni...supaya senang korang nk rujuk cerita yang tak seberapa ni...ada masa insyaAllah saya akan sambung lagi..buat sementara ni..ini dulu lah ye

1. GANGGUAN SELEPAS BERKAHWIN ==>> POST #1 , #5, #11, #19, #21

https://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=870922&fromuid=1884777

2. UPDATE :Gangguan Selepas Berkahwin #42, #43, #45

https://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=870922&fromuid=1884777

3. MIMPI ATAU PETUNJUK RUMAH #80
4. MIMPI : 9 PANGLIMA #87

5. MUNGKIN KAH GANGGUAN TU DARI SUAMI? #92
https://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=870922&fromuid=1884777

6. KISAH ADIK IPAR DAN RUMAH NYA #110
7. KAK MEK OHH KAK MEK #111

8. RUMAH SEWA #112
9. KISAH KAKAK DI ASRAMA #122

https://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=870922&fromuid=1884777


10. HANTU PEREMPUAN MENGANDUNG #126
11.
TAUBAT TAK MAU PERGI CYBER CAFE SORANG LAGI #126

12. TUKANG KEBUN ISTANA #132
13. SCAN UNTUK BERUBAT #134
14. FAMILY DATANG MELAWAT -I  #138 & #139
15. FAMILY DATANG MELAWAT - II #142


https://mforum2.cari.com.my/foru ... 922&fromuid=1884777


16. SCAN DENGAN TUKANG KEBUN ISTANA #163
17. SCAN DENGAN TUKANG KEBUN ISTANA (SAMBUNGAN) #167
18. PERUT ADA KESAN GIGI DAN LEBAM #175

https://mforum2.cari.com.my/foru ... 922&fromuid=1884777
19. BERCUTI KE CAMERON #188
20. MAKHLUK HIJAU JELIR LIDAH #189
21. PSYCHO ITU KAWAN KU #200 (CEDOK DARI FB)

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777


22. LEMAH SEMANGAT #211

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777

23. CERITA KISAH SILAM #233
24. MISTERI SI MAWAR PUTIH #242 & #243

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777


25. SIAPA MAWAR MERAH YANG CANTIK ITU SEBENARNYA #251
26. MAWAR KEMBALI MENUNTUT HAK #252
27. 90AN DAN ALAF BARU #252
28. AKU DAN KELEBIHAN TERSENDIRI #252
29. HURAIAN KES #255
30. HELAH JIN DAN SYAITAN #255
31. JUMPA KAIN ORANG MATI DI DALAM RUMAH ? #261 & #262, #270 & #274

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777


32. MIMPI ANEH SEKALI LAGI #291 & #293

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777


33. BUNUH DIRI ATAU DIBUNUH ? #305
34. MIMPI YANG TAK SUDAH #314

https://mforum2.cari.com.my/foru ... amp;fromuid=1884777






Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2015 09:20 PM From the mobile phone | Show all posts
adoiii sori ea..post pakai henpon..die gila sikit..:
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2015 09:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpe..aku setia menanti...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2015 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 12:20 PM

aku ingat lagi...hari tu hari khamis...minggu yang sama..

suami balik keje awal..tengok wayang kat mall..
sementara tunggu nak masuk tu..aku call mak aku tnya khabar..aku pun cerita sikit la apa yang jdi waktu balik jb..mak aku suruh banyak kan solat zikir apa semua..aku pun ok la..balik dari wayang tu..maghrib..sebelum salin2 baju..aku duduk kt birai katil..baru aku perasan..ada percikan darah..agak banyak..kat tempat tido aku...tp bahagian kaki..ehh tekejut aku..pagi tadi macam tak perasan..cadar warna krim..kan mudah kita nampak kalau darah..ni masih baru..sebab merah..

aku tanya suami..awk luka ke? ada darah kat bahagian bawah kaki saya ni..kat cadar..kenapa ea?

dia cakap tak luka..tapi ada la tu tah kenapa..binatang mati ke apa..tak logik betul adoii..tak kan binatang mati..takde bangkai..darah agak banyak tu..aku biarkan jela..malas nk bertekak..aku masuk toilet..

dalam toilet aku ni..ada kolah kecik kat penjuru warna putih..tabiat aku..mula2 masuk mesti nak simbah simbah toilet dulu..buka air kolah bersihkn apa yang patut..baru buang air..cedok yang pertama ok je..sebab memang takde apa kan dalam kolah..cedok yang kedua..tergerak hati aku nak pandang air dalam kolah..ada seekor lipan hitam..besar ibu jari aku menuju ke arah tangan aku!!
menjerit aku dalam tu..cepat2 aku sudahkan urusan..aku keluar...bagitau suami..suami pun masuk dalam nak cari lipan tu..tak jumpa...

alamak..bateri kong...nanti saya sambung...ada lagi...baru2 ni..kat tempat tido suami ada macam garam kasar ke apa..kat bawah kepala (bawAh cadar atas tilam) dengam side table katil dia..kat tempat saya ke..kat tepi2 takde..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2015 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
SOmething not right somewhere..
Lipan, or ular itam selalu tally dgn jelmaan jin..

Agaknya kamoo kene sihir tak,tt?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2015 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Lg tt...lg lg...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2015 10:01 PM | Show all posts
menakutkan...

ada orang dengki tak ngan tt..
apa pun sila rujuk ustaz atau orang yang arif pasal ni semua
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2015 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara mentera tu sangat scary okayyyyyy..

I is takut right now.. Boleh sambung cepat sikit tak TT.. X tenteram dah ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 02:33 AM | Show all posts
ok. scary dan menarik utk dibaca. harap tak banyak sambungan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2015 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 19-4-2015 03:03 AM

Sambung..dah balik caj henpon hehehe

selepas beberapa kejadian...aku keguguran..tapi mungkin sebab aku makan blackpeper kot...positif jela ea..laki aku ni...dia sebulan sekali mesti kene pergi outstation ke tioman selama seminggu..titik pertemuan tu..ecehh haha

waktu gugur tu laki aku tkde..kt tioman..aku berdua je dengan mil aku ni..mil aku ni orangnya pelik sikit..kalau takat habiskan duit untuk cantik beribu ribu..tapi perangai..tah ea. Pelik..umur dah 58..tapi awet muda..org ingat akk aku..okbai..hahaha

Tapi aku ni jahat juga tau..aku speku mil aku ni ada pakai pakai..tapi macam berdosa je tuduh tuduh kan..dia jenis sembahyang awal waktu...tapi banyak je pantang makan..salah satu contoh..sate..tak makan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 07:08 AM | Show all posts
antara replied at 19-4-2015 02:46 AM
Sambung..dah balik caj henpon hehehe

selepas beberapa kejadian...aku keguguran..tapi mungkin seba ...

orang kata kalau ada pantang larang tak  makan sate..dia amalkan susuk
sama jugak kalau tak makan pisang emas...
lalu bawah jemuran..
semua tu pantang larang sesiapa yang pakai susuk..
itu yang aku dengar dari mereka yng mengaku pakai susuk ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Klo mil tt amalkan benda tak elok,nape dia yang macam tak sedap ati masa tt makan nasik ada ulat tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Skeri la bila tt dgr pompuan bc mentera tuh..huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
spenderterselit replied at 19-4-2015 07:59 AM
Klo mil tt amalkan benda tak elok,nape dia yang macam tak sedap ati masa tt makan nasik ada ulat tu. ...

Itu mak tt kat batu pahat..
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 10:33 AM | Show all posts
uuu best ni..... setia menanti update seterusnya
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt tak kenal lama ke dgn suami? Mcm kes kakak kawan ai kenal kejap jer n ada jumpa mak mertua dia (masa tu belum kahwin la) tup2 terus cakap dgn parents dia nak kahwin sangat dah tak sabar. Masa tu belum tahu kisah lagi. Bila dah kahwin tu mula la si suami tak nak balik rumah mertua sebab kt rumah dia selalu ayah mertua baca quran. Kakak kawan pun dah mula buat perangai jugak tak suka balik rmh parents sendiri n mcm2 lagi la.. smpaila dah beranak anak sorg baru terbukak kisah yg mertua dia tu sebenarnya mencari waris nak bagi belaan dia. Nasibla parents kawan ai pergi bawak berubat n dah bercerai pun. Sorry kisah terus skip sebab taktau details sangat cuma kisahnya kalau baru kenal terus nak ajak kahwin tu family sila la check dulu background bakal suami ke isteri ke.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt jgnla terus tuduh mertua.. Tt pergi tanya ustaz yg arif dulu la.. apa pun semoga Tt selamat dari sihir
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2015 10:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 12:23 PM

Takde...bukan tuduh mertua atas ganguan bacaan sihir ni...mil tu mcm ada pakai2 tapi taktau menda..

berkenaan ganguan lipan hitam...aritu ank sedara aku balik..ank si ain ni la .anak dia dua org..sekarang ngandung yg ketiga..kalau balik..dia suka mandikan anak anak dia kat bilik mil..satu hari tu..anak dia tengah mandi apa semua..kan berbuih kan..ain dah angkat anak dia..sekali dia tergerak nk selak air tu..tiba tiba ada lipan hitam tu..terkejut dia..

semua org pelik....kejadian pertama..waktu aku kene..mil cakap..kalau lipan tu jatuh dr siling..kan dengar bunyi air berkocak..kalau lipan tu memang kat dalam..kan nampk waktu aku simbah lantai..
Pastu mil aku buka cita...pagi jumaat lepas ( minggu sebelum kejadian  lipan dalam besen mandi ank sedara aku) zaf anak sedara aku yg besar umur dalam tiga tahun...dia keluar je dari toilet mil aku..dia jerit kat mak dia..dia kata 'mama...ada hantu kat bilik nenek' padahal siang siang hari tu...adik ipar aku ni..disebabkan dia tau anak dia ni memang tau hantu..sebab selalu kene ganguan kat rumah dia..dia terus bawa keluar anak dia..pakai baju semua kat luo..anak dia bagitau..hantu tu rambut panjang duk terselit antara almari dengan katil

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 11:09 AM | Show all posts
ooo..makkk... panjang bebeno wehhhhhh...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2015 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 12:26 PM

Waktu tu aku dengan suami balik batu pahat..biasalah kalau dah balik sana .ahad malam baru blik jb semula..

.mil aku pun lupa lah kisah si anak sedara aku kene ganggu tu..hujung minggu tu aku ada kt rumah..ain pun datang dengan anak anak..lepas dia mandikan anak dia..dia duduk depan tv..waktu tu aku dengan mil tgah tengok tv..dia buka cerita 'an rasa ada someting tak dengan rumah ni?' Dia tanya aku...
aku jawab la.. 'hahaha kenapa ea? Ada la juga..kene gangu sikit sikit..' 'tapi...biasalah lah..kalau bagitau dia (suami) bukan nak percaya..'
si ain ni..adik ipar aku pun cerita pasal kes kakak(zaf) kene tu dalam bilik air mama...pastu die cerita..dia ni tido kat bilik tengah antara bilik mama dengan bilik aku...bilik aku hujung sekali..kalau dlm plan..kira bersebelahan dengan dapur..tapi bilik ann ank beranak kat ambang sebelum masuk pintu dapur dan pintu bilik aku...pintu bilik aku bertentangan dengan toilet..

dia cerita lah..anak anak dia jenis tak boleh tido kalau pasang lampu..jadi dia akan tutup lampu semua..biarkan lampu dapur je terbuka..ada tingkap dia tu..dapat lah cahaya dapur sikit..sekali tu..satu malam..dalam dia tengah nak tido kan anak anak dia..si kakak tiba2 bisik dekat dia.. 'mama ada hantu hitam kat atas tu' sambil tunjuk siling takut takut... 'ia panjat dari bawah tu' dia tunjuk pintu bilik...ain dah risau..dia baca apa je ayat yang dia ingat sambil pegang dua dua kepala anak dia..pastu kakak jerit perlahan 'mama ia datang dekat kitaaa' kakak dah nak nangis dah waktu tu..ain dah kuatkan suara separuh menjerit sambil pejam mata 'Allahuakbar...Allahuakbar...Lailahaillah.... pastu kakak cakap..dia dah takde...ain call suami dia..suruh cepat balik...suami dia ni..jenis tinggal je anak bini pastu keluar..sampai pukul 2@3 pagi baru balik..

gila kan sangat main kereta..hangen juga kadang aku tengok perangai laki dia tu..bini da ngandung 6 bulan..perut dah besar..dia bukan nak tolong urus anak anak..sorang 3tahun lebih..sorang 2 tahun..dedua jenis kuat meragam..cuma takut dengan laki aku atau ayah dia je..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 11:56 AM | Show all posts
best citer TT, tak sabo tgu sambungan
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 12:08 PM | Show all posts
Edited by kodoklawa at 19-4-2015 12:09 PM

baik ko cpt cari org yg arif dik sebelum terlambat...akak nak citer sikit psl rumah jiran blkg kat sini..tuan rumah xde kat sini..ikut suami dia g obersea..sebelum pergi dia tinggalkan tempayan lama pd kwn baik dia..bermula episod gangguan pd family kawan dia tu..gangguan tu berakhir setelah puas berubat dan tempayan dikembalikan pd waris.Kemudian rumah dia ada penyewa baru..tu pun x lama sbb anak kecik asyik kena gangguan.Kami yg tau cerita psl rumah tu mmg seboleh2 nak jaga rahsia supaya x terbongkar.Baru2 ni penyewa lain yg dh setahun ke dua tahun menghuni rumah tu kena stroke..dlm tubuh yg lemah tu ..dia selalu ternampak kelibat2 yg menyeramkan..tak tahan dia pun  panggillah seorang ustaz..Ustaz ni kabo..rumah tu penuh dgn saka tinggalan tuan rumah.Penyewa ni pun tanyalah jiran dpn rumah dia..dr situ dia baru tau ttg rumah sewanya yg angker.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
antara replied at 19-4-2015 10:58 AM
Takde...bukan tuduh mertua atas ganguan bacaan sihir ni...mil tu mcm ada pakai2 tapi taktau menda..
...

Ai rasa elok la cepat2 tt dahla Ada ibu mengandung
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik ipar I pon takleh mkn sate... Nk kate pakai susuk Takde la lawa Sgt.. Tp solat jgak.. Cuma pernah kene sampuk nk ikot arwah neneknya ke satu tmpt..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055706s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list