Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
44494
View
339
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-4-2015 03:26 PM | Show all posts
spenderterselit replied at 19-4-2015 07:59 AM
Klo mil tt amalkan benda tak elok,nape dia yang macam tak sedap ati masa tt makan nasik ada ulat tu. ...

rasenye yg tuh mak tt kot.. sbb mase tu kn tt ckp dia balik umh mak dia lepas meeting ngn boss... ke aku yg salah bace? huhuhu

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
afira replied at 19-4-2015 03:26 PM
rasenye yg tuh mak tt kot.. sbb mase tu kn tt ckp dia balik umh mak dia lepas meeting ngn boss...  ...

Spender salah
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2015 06:35 PM | Show all posts
kodoklawa replied at 19-4-2015 12:08 PM
baik ko cpt cari org yg arif dik sebelum terlambat...akak nak citer sikit psl rumah jiran blkg kat s ...

punya banyak barang, tempayan lama jugak nak diberi pada orang. tapi makcik aku penah pesan kat mak aku jangan main terima je kalau orang dok bagi barang2 lama/antik ni. kita happy2 terima barang konon antik buat cantik2 rupanya tu la cara orang nak lepaskan belaan dia.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2015 12:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Ermmm risaunya...siap saka keturunan tuh...adehhh...
ada yg kata kalau saka risau gak..sebb somi anak sulung..laki pulak tu ...
ermmm kt henpon mcmne nk reply..n tagged nama org tu ea? Tk reti huhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 12:28 PM | Show all posts
TT aku teringat lak lirik lagu yang maliq toophat buat lagu aduh neng..kisah santau
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 02:01 PM | Show all posts
seramnyer TT.. bettter cepat2 g berubat.. b4 jadi benda yg lebih teruk..
ni baru takat muncul benda2 pelik..
belum start sakit2 lagi ha....guhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 02:49 PM | Show all posts
ade org x ske ko kawin dgn somi ko ke...
somi ko ade gf ke dolu2....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 03:24 PM | Show all posts
sila sambung TT
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 03:31 PM | Show all posts
semalam sebelum tidur makcik baca thread TT ni pastu padan muke makcik yang kena kacau setan.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 05:08 PM | Show all posts
tt sambung la lagi...
seronok baca tp mesti menakutkan kalau diri sendiri yg kena...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tt cepat sambung lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2015 11:29 PM | Show all posts
best cerita tt ni....seram
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2015 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan main banyak aku taip...
tibe2 terkluar sndri..kene log in balik...
la ni..semua hilang..kijhammmm
aku ni taip pakai fon..semakfon..nanti aku try taip kat notes n copy sini ea..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 02:56 AM | Show all posts
sedap pengalaman tt nih... sila sambung ..nak jugak tahu kesudahannya... saya doakan semuanya akan selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 08:33 AM | Show all posts
nk tau lg citer tt...
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 08:54 AM | Show all posts
antara replied at 21-4-2015 01:16 AM
Bukan main banyak aku taip...
tibe2 terkluar sndri..kene log in balik...
la ni..semua hilang..kijh ...

baiklah kami menunggu cerita TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2015 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 12:29 PM

Aku pernah la tanya pada sorang ustaz ni..somi aku ngajar dia main bass...somi aku ada buka class mlm kt pontian untk bebudak nk blajr instrumen...antaranya ialah sorg ustaz ni...so..aku citer seba sedikit...dia kata. 'Kalau tegok pada kes awk ni..ini bukan saka'...pastu dia tnya somi...'tah2 ex gf awak tak??'
Somi aku terdiam...

Somi aku ni..seblum ni gf die sume J (sori ea jangan marah..) bila kwen ni dapat anak dara..dia kata macam menang loteri..lagipun mil aku tak suka J sebab dia kata gaji anak dia berapa la sangat..baru kawen nak kene tanggung ank org pulak..pastu ada la yg sorang ni S rumah famli die kat kota tinggi..mak dia kira rapat dah dgn somi..tp dia keje kt salah satu hotel kt jb ni..mulut agak boleh tahan..perangai pun ya ampun...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2015 10:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 12:31 PM

Ada satu lagi masa tu...
Tiba tiba mak S mesej somi aku..cakap tahniah la dah kahwin..semoga jadi suami yang soleh apa semua..mama tak marah pun awak kawen..tapi mama terkilan bukan dengan anak mama la apa semua...aku cakap kat laki aku 'ehh awak ada bagitau ke kita da kawen?' Somi aku kata 'takde lah..mana ada..mak dia ni memang rapat dengan saya..dia suka sangat dengan saya..tapi anak dia tu lah..hurnmm...'
'Abis...macamana dia boleh tau kita nak kwen?? Tarikh pun kita tak pilih lagi...sape pun tak tau lgi' aku lahar laki aku...dia jawab ' oh haaa abaikan jelah..' errrmmmm

S ni kerap la hantar hantar mesej berbaur perasaan beliau yang kesedihan apa semua..tak cukup mesej panjang panjang kt henpon..kat fb lagi apa semua..dia stalk fb somi aku..profile wasap apa semua..pastu ugut..klau suami aku tinggal kn dia..dia nak hidup dengan pengkid sebab tak percaya lelaki lagi..ehh macam macam lah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2015 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
@arian hang kenai somi aku rasanya hahaha...sebabdia kira selalu lepak rumah ketua kg tekek tuh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2015 02:13 PM | Show all posts
Aritu laki aku majuk dengan aku..dia tinggalkn aku and pegi pontian..aku tau kalau pegi pontiam kompem2 balik 2@3 pagi punya..aku punya la merayu nak ikut..tak diendah die..aiot hahaha...pastu paling tak bleynblah mil aku pun kluo jumpa kawan..kuo dr kul 9-11lrbih baru balik..haru..aku tinggal sorang kat rumah..da nangis2 tepon laki aku suruh patah balik amek aku..die cume jawab. Dia da kat hiway..
korang cube pikir..korang da ada pengalaman ngeri kt rumah tu..pastu kene tinggal sorang wehh malam pulak tu..haaa majuk panjang la aku...


ada la sebelum ni.. aku kene ganggu mcana tau..kau tengok tv kat ruang tamu..bilik mil aku ni kira blakang sofa la..waktu tu petang..dia kan balik keje dalam 6.40 macam tu..tapi sekarang dia dah pencen..aku tengok cd korea..dalam pukul 5 aku tutup la cd semua..nk masuk dalam bilik aku area dapo..tengah aku khuyuk keluarkan cd dr deck..masukan dalam bekas apa semua..tiba tiba aku dengar ketukan dari dalam bilik mil aku..tuukk..tukk..tukk


perlahan tapi jelas...then aku biarkan..ehh macam seram pulak..siapa yang ketuk..aku sorang kan dalam rumah..aku lari terus masuk bilik aku..aku rehatkan jantung aku yg bedebo macam nak pecah ni..pastu aku kluo balik...aku pegi kat pintu bilik mil aku..aku pulas tombol..berkunci !!
Baru aku nk pusing badan..tuuk..tukk..tuukk...melompat aku! Tekejut betul aku




baru baru ni...aku kemas katil..somi aku punya katil sebelhnya ada side table..letak kusyen..seblhnya dah tingkap..aku ni jenis seminggu lebih je aku tukar cadar tilam...sekali tu..aku pun kemas la macam biasa kan..waktu aku tarik cadar dr tilam seblah tempat tido somi tu. Aku perasan ada macam garam kadar atau gula la..ketul2 kat side table dia..aku pelik la..ehh setau aku..aku tak buka tingkap tempat dia..mana datangnya garam kasar ni..
aku pun teruskan buka cadar dia...bawah kepala dia..yg kat bawah cadsr tu..penuh benda tu..bahagian lain takde..bawah bantal dia. Bawah cadar(atas tilam) dengan side table..terabur bhgian atas je tu...


nak mata makanan..somi aku paling pantang kalau aku bawa makana kat dlam bilik..even coklat ke..kerepek ke apa la..lagikan dia makan cicir2..memang mustahil sangat...


bila dia balik..cite katbdie..aku tnya..awk ada makan donut ke apa tak atas katil? Die cakap..takde..kenapa?
sebab sya jumpa ni..aku tunjuk gambo..sori ea. Gmbo da terpdam huhu..
die kata entah..tak tau (itu jelah dia. Amek endah tak endah je)
Pastu aku ada nampak kawan ku post dalam fb. .gambar lekaki badan besar..dia kata lakonan jin ni..bebetul merupai jin sebenar..
pastu aku tunjuk somi aku..ehh yang..semalam sy mimpi pelik tau..mimpi kene kejar lelaki ni...


dia tanya mimpi macamna?
'Saya ada kat satu tempat..macam pejabat ke hotel mewah la..saya tengah jalan..toba2 atasa satu almari kayu ni..muncul satu macam budak kecik..berekor..warna biru hijau..macam biru 'cari ikon' die ketawakan saya sungguh sungguh..pastu saya tah macamana..dalam tangan saya ada gengam satu bola api merah...saya balik kat dia..sata baca bismillah tu waktu lempar..dia terus hilang...
pastu muncul lagi..muncul lagi..sambil aku lari..dia muncul kat mana2 je..sekali tu...dia dah tak muncul..
aku ingat dah ok
..tib2 keluar satu lelaki bafan besar ya ampun...kepala antara botak..tapi macam ada rambut sikit...die kejar aku..aku lari macam nk hape weh...
aku paras2 punggung dia..korang pikir la..brapa besar n tinggi nya lelaki tu..
lepas aku nyorok macam  kat partition office tu..aku tersedar...berpeluh segala..


Aku cite kemain panjang..beriya iya..laki aku diam je. Hurmmm die mcam tak amek kisah je aku kene macam2 kan...aritu blakang betis aku lebam setelah lama tak berlaku...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
antara replied at 21-4-2015 06:13 AM
Aritu laki aku majuk dengan aku..dia tinggalkn aku and pegi pontian..aku tau kalau pegi pontiam komp ...

Laki kau macam tau something je gayanya.. Kau rasa?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 04:19 PM | Show all posts
assalamualaikum..saya suka untuk menasihatkan pada awak, silalah tunaikan solat sunat istikharah untuk memohon petunjuk terhadap apa saja persoalan dalam kehidupan awak.. dimulai dengan solat sunat taubat, solat hajat ,dan akhir sekali solat istikharah. Jadikanlah sebagai amalan. Ada seseorang yang mengajarnya pada saya..insya allah berhasil.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2015 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Syok baca tapi magad your true experience ya scary gila. I hope all went well for you.
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 03:02 AM | Show all posts
antara replied at 21-4-2015 10:08 AM
@arian hang kenai somi aku rasanya hahaha...sebabdia kira selalu lepak rumah ketua kg tekek tuh

tah laa tt .. tgk muka kenal lakut tioman bukan nye beso mane pun... sambung lagi citer tt ... cayokk cayokk
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by amyza at 22-4-2015 08:41 AM
tightcherry replied at 19-4-2015 02:31 PM
Adik ipar I pon takleh mkn sate... Nk kate pakai susuk Takde la lawa Sgt.. Tp solat jgak.. Cuma pern ...


Citer pasal sate tingat kt member laki sorg nih...kitorg lepak ramai2 mkn sate kt samuri kajang tuu.member laki aku nih puji lah aku pandai mkn sate.aku pun jwb je lah,pe yg susah mkn sate nih?pastu dia citer awek dia xtau mkn sate...kena dia yg kuarkan dr lidi.pastu aku pun ckp ngada nye awek ko tuh,control cun kot.pastu member laki aku jwb,bkn lah sbb nyee gigi dpn dia palsu...risau dok tarik2 satay tercabut gigi pulak.kitorg bantai ketawa terbahak2.

So,bile org ckp xmkn satay tu aku xpikir susuk...aku pikir sbb gigi diorg palsu pastu aku gelak2 sinis.hihi
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.234349s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list