Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
44829
View
339
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 22-4-2015 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Tggu TT sambung lg citer...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2015 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahah kelakarnya...mil aku tak palsu gigi beliau..hehehe
dia seorang perahsia..pandangan mata penuh dendam..aku nikah..gambr2 dengan dia semua tkdr senyuman ea..anak dia cakap..mama orang yang tiada perasaan ..hahahah

= dah takde ganguan so far...yg last tu lah garam dengan kene kejar jin..aria ke sesiapa bole bg pendapat...kami selalu solat jemaah sesama..sy mengaji dlm bilik..tp..bab2 mcm ni..suami macam ambil endah tak endah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 12:59 PM | Show all posts
btabahlah tt...

Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 01:03 PM | Show all posts
antara replied at 22-4-2015 10:11 AM
Hahahah kelakarnya...mil aku tak palsu gigi beliau..hehehe
dia seorang perahsia..pandangan mata pen ...

tapi memang ada lelaki macam tu. kadang2 diorang macam tak ambik tahu.. tapi diorang risik diam2.. jadi adu je apa2 dia nak tahu tak nk tahu pandai dia.. jangan ujung2.. salahkan kita.. tak nak cakap apa berlaku sekeliling kita.. biar nanti kalau jadi pape.. kita ley cakap.. saya dah cakap dengan awak kan? then diam... salah bukan kat kita

Comments

betul tu macit... saiya sokom..  Post time 22-4-2015 01:06 PM
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 03:24 PM | Show all posts
@halimi78

sokong je ke

tacang tak de???
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-4-2015 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
hest replied at 22-4-2015 01:03 PM
tapi memang ada lelaki macam tu. kadang2 diorang macam tak ambik tahu.. tapi diorang risik diam2.. ...

Content

kan..mungkin juga..tapi kita sakit aty la dengan sikit acauh tak acuh tu..pada dia macam takde apa  

semlam dia suruh tido ttp lampu habis kasi gelap tp selak langsir yg tempat dengar org baca mentera tu..aku ckp la tanak la..biarla buka lmpu kt meja blajar tu. dia kata apa salahnya terang kan kalau selak langsir..
aku ckpla..org tak.kene mmg la takde apa..
kita yg kene ni..tak nk kene lagi..semua taknak amek serius..esok bini da mati kene macam2 baru tau..

rasa mcm die mempermainkn cerita2 kita
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 04:10 PM | Show all posts
antara replied at 22-4-2015 03:47 PM
Content

kan..mungkin juga..tapi kita sakit aty la dengan sikit acauh tak acuh tu..pada dia maca ...

antara...

hest nak pesan...

kawal hati.. jangan jadi kan ini punca korang gaduh.. antara kena kawal.. dan fikir cara terbaik dalam nak sampaikan sesuatu pada suami.kalau dia tak boleh nak dengar cerita kat adik ipar.. kau pun dah dengar kan.. ada kemungkinan ini dari bekas gf dia.. so kita boleh buat anggapan awal, kemungkinan nak buat berantakan.. selawat dan zikir banyak2 dalam hati.. ada kemungkinan ini menjadii bunga2 permasalahan.. memandangkan lagi ko dengan suami pun bukan bercinta sangat. jadi nak kenal luar dalam tu % nye mungkin kurang. jadi aku harap kau dapat lebih berhati2. kawal diri sendiri dulu.. cari alternatif lain. kalau ko buntu sangat cerita lah kat sini. minta pandangan kawan2 kat sini. aku rasa ramai aja kawan2 yang boleh bagi pandangan dan cadangan.. pape jangan pendam sorang2. cite je dgn husband walau dia tak endah. cerita juga dengan mil, dgn mak sendiri dan adik ipar.. since hest tgk adik ipar tu macam blh terima benda ni..
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 04:34 PM | Show all posts
carik lh perubatan islam atau org yg bijak pandai

scan dulu ke umah tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 04:45 PM | Show all posts
hest replied at 22-4-2015 03:24 PM
@halimi78

sokong je ke  

nak tacang sila mintak sama momok @BabeYSHa
ops... momod hokeh...

Comments

Amboihhhh... momok ko bagi haku bang @halimi78 ... >.> huhuhu... :P  Post time 24-6-2015 01:49 PM
Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 07:59 PM | Show all posts
hest replied at 20-4-2015 12:28 PM
TT aku teringat lak lirik lagu yang maliq toophat buat lagu aduh neng..kisah santau

gigih sampai kesini aduh neng


Reply

Use magic Report

Post time 22-4-2015 08:00 PM | Show all posts
ArianPutra replied at 21-4-2015 02:56 AM
sedap pengalaman tt nih... sila sambung ..nak jugak tahu kesudahannya... saya doakan semuanya akan s ...

hikhikhikhikhikhik


Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 09:13 AM | Show all posts
leenaz replied at 22-4-2015 07:59 PM
gigih sampai kesini aduh neng

hahaahahha... iya sama mcm lirik tu sikit.. dia je dgr orang lain tak dengar
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 09:37 AM | Show all posts
wah...bestnya..sambung tt
jadi malam tu berkeras la tak selak langsir ya
kalau kita jadi tt pun, kita tak nak gak
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 09:57 AM | Show all posts
antara replied at 21-4-2015 10:07 AM
Ada satu lagi masa tu...
Tiba tiba mak S mesej somi aku..cakap tahniah l dah kahwin..semoga jadi su ...

Ya Allah..sama sgt kena kt aku part mak ex-gf laki tu dok sms2 ckp terkilan sgt x dpt bermenantukan laki aku. seminggu ke 2 minggu seblm aku kawen, tetiba ex-gf dia contact nak balik ngn laki aku siap ajak kawen, padahal masa nak break tu mcm2 dia ckp laki aku. laki aku pn spi jadi mcm dilema lak, sbb first love dia, pastu aku call nak x nak bercakap ngn aku. bila aku paksa baru dia cite ex dia call ckp nk dia, siap ajak kawen. aku bengang giler so aku ckp kt dia, kalau dia nk balik sangat kt ex dia tu, p la, det aku pn x membazir, sempat lagi kensel kawen, dia diam. tp ye la, dh kalau jodoh x kemana, bila kawan baik dia nasihatkn dia, dia pn pk apa yg ex dia penah buat and ckp kt dia dlu, dia mintak maaf kt aku, kitorang pn kawen. tp aku mmg xleh lupa, ms kenduri kt umah dia, time tu aku dh msk tido dlu, laki aku tgh melayan kwn2 dia datang, tetiba masuk sms - mak ex dia sms laki aku ckp psl sedih n terkilan laki aku x jadi menantu dia. tu la baru aku dpt tau, mak ex dia ada sms a few times dr seblm kawen spi yg latest tu. bergaduh gak aku mlm tu ngn laki aku. laki aku mmg baik sgt ngn mak ex dia, selalu p umah ex dia n dh anggap mak ex dia tu mcm mak dia sendiri. bila aku dpt anak 1st pn makcik tu ada sms gak laki aku, siap ckp anak laki aku cucu dia gak. eh hello?? cucu dia pejadahnyer.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 10:41 AM | Show all posts
Seramnya kes tt nih. Bawa la berubat kat memana tt. Risau pulak
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 10:57 AM | Show all posts
cmf_jy77 replied at 23-4-2015 09:57 AM
Ya Allah..sama sgt kena kt aku part mak ex-gf laki tu dok sms2 ckp terkilan sgt x dpt bermenantuka ...

adoiii, mesti sakit hati kan. aku geram je laki korang masih melayan. tak kira la baik ke tak baik, yg lepas tu tinggal je kat belakang. now, pls move on sbb dia dah ada life baru dengan korang. ni kesnya sebab laki korang melayan, itu yg kerap dapat sms macam tu.

gitu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 12:04 PM | Show all posts
Menakutkan giler pengalaman TT, tapi tak sabar nak baca.
Dulu aku teman orang berubat pun aku yang takut.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 02:38 PM | Show all posts
aaa.....bace skip2 pun da scary.....

jap nak khatam dengan khusyuk.....
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_jy77 replied at 23-4-2015 01:57 AM
Ya Allah..sama sgt kena kt aku part mak ex-gf laki tu dok sms2 ckp terkilan sgt x dpt bermenantuka ...

isk geram pulak baca cite ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2015 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
itik_kuning replied at 23-4-2015 10:57 AM
adoiii, mesti sakit hati kan. aku geram je laki korang masih melayan. tak kira la baik ke tak baik ...

Sakit sgt ati aku spi aku ckp kt laki aku mcik tu dpt saham psl bg aku bergadoh laki bini. X abis2 terkilan2 dia tu. Dh tua pn x tau qada ngn qadar ke? Laki akunyer alasan sbb dh anggap mcm mak dia. Pastu aku beli sim card baru tukor no. laki aku. Aku delete no mcik tu ngn keturunan2 dia. Br puas ati aku.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2015 07:28 PM | Show all posts

ape gelak gelakk ..lalalalal
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2015 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Dari cerita tt ni mcam ade 2 pihak yang terlibat

Satu dr dalam umah -penghuni tetap
Dua yang baru mendatang

Kes husben tak ambik pot tu mcm dh penah denga dh jadi pd my fren...last2nya hhmmm....
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2015 01:42 PM | Show all posts
cmf_jy77 replied at 23-4-2015 09:57 AM
Ya Allah..sama sgt kena kt aku part mak ex-gf laki tu dok sms2 ckp terkilan sgt x dpt bermenantuka ...

ckp dgn somi, tak yah nak layan sgt makcik tu yang fefeeling anak sendiri, yg buat onar anak perempuan dia, yg buang laki dia anak dia gak....baik layan mak kandung yang penat2 lahirkan kita... buang masa..kita kena simpan sikit perasaan berhati2 dgn orang especially kalau orang tu terkilan hajat tak sampai.....kalau dia dah move on, dia takkan beria2 contact bagai..bak kata org uganda....get a life !!!

Comments

garamnya dia.....................  Post time 30-4-2015 01:13 AM
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2015 01:43 PM | Show all posts
best plak baca citer TT... ada sambungan tak lepas ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-4-2015 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sori...baru berkesempatan nk buka forum nieyh..
saya baru je dpat keje ni...so..penat sikit la kan..da 3 bupan ngangur hehe ni mula keje blik...

cite seram.tu dah takde...tapi ada la mimpi sikit mcm petunjuk..jap cite..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.068581s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list