Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
41215
View
328
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara       Show all posts   Read mode

Post time 30-4-2015 08:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Xde sambungan dh ker???huhu
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 11:56 AM | Show all posts
antara replied at 22-4-2015 10:11 AM
Hahahah kelakarnya...mil aku tak palsu gigi beliau..hehehe
dia seorang perahsia..pandangan mata pen ...

hubungan awak ngan MIL so far okay tak? tah kenapa asyik mikirkan your MIL ja bila baca cita awak ni.. huhuhu ada cerita terkini tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 01:23 PM | Show all posts

amboi..skang dah jadik momod ka?
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2015 01:38 PM | Show all posts
mauminumapa replied at 30-4-2015 01:23 PM
amboi..skang dah jadik momod ka?

sah.. lama bebenor x masuk porem kan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2015 01:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 04:27 PM


MIMPI ATAU PETUNJUK RUMAH?

ada nk stori..baru sempat ni..tapi macam bese pasal mimpi je..yg baik jadikan lah tauladan..yg buruk jadikan sempadan ye kawan2 hahaha buruk perangai sebab lambat sambung cite

kejadian dalam 2@3 mlm lepas...

selepas kes aku kene gangguan tu kerap..ada kawan nasihatkn baca alfatihah tiap kali nk tido..then diikuti dengan ayat qursi sebanyak 6 kali..setiap kali kita baca. kita bayangkan kita buat dinding dan menutup satu2 bahagian rumah..mcamana ye nk terangkan..contoh satu kli habis baca..bayangkan ada tembok menutupi rumah dr depan..belakang..kiri..kanan..atas dan bawah..mcm tu..

semenjak amalkan tu alhamdulillah takde mimpi tak elok atau apa..smpai aku da tak ingat pun berkenaan gangguan tu..

aritu malam dalam 12malam suami aku ada ot..nak kene fogging kat dalam mall..die pun sibuk melayan tv kat depan..aku nk tido da..then..aku just baca alfatihah je sebb pikir nanti die nk kluar rumah n masuk balik kan..so..tkpela malm ni je..

dalam baru nk tido tu...tibe2 suami kejut. tepuk pipi cakap nak pegi keje..tanak salam ke? aku cakp tak larat la yang..aku salam sambil mata pejam..sayangkan tido hahah kejam punya bini..sayangkan tido je tau!

so aku pun tertido tanpa sempat dengar dia tutup pintu sliding pun hahah..melampau..
dalam tido...aku bermimpi...

aku berdiri kat depan sliding door utama rumah..nk masuk dalam rumah..tp aku tak berganjak walau sikit..sebab dada aku berdebar kuat...tak tau kenapa..aku betul2 berdiri tegak ngadap sliding tu..pastu aku jeling ke belakang aku..aku tau takde manusia...tapi..aku yakin ada yang ikut..

waktu macam petang ke apa..tapi rumah sunyi sangat..jalan pun sunyi..rumah aku ni kira jalan utama juga..mmg jarang sunyi kecuali tengahari waktu keje dan sekolah..

"aku tau kau ikut aku..tapi ni rumah aku..bukan tempat kau..jangan berani kau masuk rumah aku!" dalam aku berpeluh..berdebar tu aku boleh bersuara mcm tu..tiba2..ada selipar blakang aku tu..bergerak..kreesikk...

berderau darah!! aku toleh je...selipar tu dah mengadap ke pagar rumah..terus terangat mcm org berjalan sedangkan takde apa pun..selipar je yg bergerak menapak..
kresikk...kresikk...kresikk...

menggigil lutut aku..terus aku lari pegi rumah sebelah..ada pintu kecik khas yang memang tak berkunci..senang kalau ada pape kecemasan..sebelah kanan rumah aku ni ustaz n ustazah..bini die ngajar ngaji..mmg bagus dan baik sangat la dengan aku..kitorang selalu bertukar2 makanan..tapi aku tak berani bersuara pasal rumah ni..almaklumla..aku org baru..kang mil aku ckp aku suka bawa mulut plak..

aku lari ke rumah sebelah..sambil mulut bg salam..
assalamualaikum..smbil aku redah masuk rumah ustazah...kebetulan die tengah duduk kat sofa..tekejut dia..terus peluk aku..dia tanya kenapa..aku mampu tunjuk je ke arah rumah smbil suara tersekat2 tak keluar..ustaz keluar dr bilik..tanya apa jadi...

ustazah cakap apa tah..tpi mcm suara tak keluar..smbil tunjuk rumah aku..pastu ustazah tu pegang kepala aku sambil baca apa tah...

aku tersedar..!

suami aku usap dahi aku..berpeluh...dada berdebar kuat..lutut aku boleh mengigil waktu da terjaga dari tido..korang pikir..pastu somi aku tnya kenapa..sambil sore masih sekat2..aku ckp mimpi hantu..air mata da berjurai kluo..die peluk kepala aku..smpai aku benti nangis..die suruh tido..

so mlm smlm aku kluo mkn dengan suami..aku cite pasal mimpi ni..aku tanya..die balik kul bape aritu..die kata dalam 1.45 pagi..aku terdiam..sepanjang die pegi.kejap je..aku mimpi dahsyat mcm tu..padahal kadang nampak jelas je muka benda2 ni..mimpi ke..takde la segigil mcm ni..aku ckp dgn die..mcm benda ni mgkin ikut aku dari luar..die cakap nanti kita berubat..tapi..entah bila..

korang rasa mimpi aku membantu tak? da agak lama tak mimpi seram selepas kene kejar jin tu..


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-5-2015 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
nemo...ngn mil ok je...

tp biasa lah perahsia sangat...jarang2 keluo bilik bagai..masing2 dengan hal sendri..kdang die kluo pun aku tak tau huhh kalau angin baik..ok la die bgtau..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 11:32 AM | Show all posts
halimi78 replied at 30-4-2015 01:38 PM
sah.. lama bebenor x masuk porem kan...

kan???   bizi kekdahnyeeee...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 04:22 PM | Show all posts
best citer TT
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2015 07:14 PM | Show all posts
mauminumapa replied at 6-5-2015 11:32 AM
kan???   bizi kekdahnyeeee...

mohtip sgt...


Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2015 12:15 PM | Show all posts
best wpun scary ..TT next
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2015 10:25 AM | Show all posts
best..
tunggu sambungan TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2015 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 04:28 PM


MIMPI : 9 PANGLIMA
Kisah ni macam makin rumit...ermm nak cite takut buka aib keluarga pulak..tp saya berharap sangat..jangan ada yg bash saya..sy tak berniat nk buka aib keluarga..tapi dalam masa yg sama..sy keliru..

minggu lepas balik kampung sy kt bp..tido sana 3 malam..biasanya kalau balik sana kitorang akan tido kat rumah arwah nenek..kat rumah tu ada pakcik sy belum kawen.seblah rumah tu makcik sekeluarga..sy lebih selesa balik rumah arwah nenek mungkin sebb rumah mak ayah saya penuh orang..lagipun kalau sy balik sana pun..masing2 dengan hal masing2..ayah keje..ibu pulak kluar dgn kawan2..kluarga sy pun ada masalah..pernah pergi berubat..org tu kata mak dengan ayah saya ni dah termakan benda kotor terlalu lama..tu yg diorang panas je..tak boleh nak rapat pun..

ok..malam kedua tido rumah nenek..rupenya suami sy bermimpi..suami sy ni..kalau balik kg je  die kata die tak tau kenapa..tp selalu ada je benda die nk marah..benda kecik pun jdi hal sampai mendidih darah kata dia
Malam tu dia mimpi..die tengah tido kat katil tu..katil yg saya dengan dia tido (katil arwah nenek..dulu waktu hidup memang saya tido sebilik dengan arwah)                                             
waktu dia terbangun dari tido..dia terkejut..nampak mak saya (ibu) dah berkapan macam pocong..baring sebelah die sambil menangis merayu..
"b....tolong ibu b...tolong ibu..." suami saya kata muka die teruk sangat...pipi die berlubang2 hitam..suami bingkas bangun..lari keluar rumah..depan pintu masuk rumah..tercegat 9 orang panglima semua pakai baju silat warna hitam dengan keris sorang satu...waktu suami saya keluar tu..diorang terus masuk dalam bilik yang ada mak saya...suami saya nk masuk juga..tapi tiba tiba ada adik lelaki saya tarik tangan suami..cakap jangan masuk..dia terus tersedar katanya...

ngeri nye mimpi...esoknya tengahari dia ajak balik..korang rasa mcamana?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2015 11:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya peenah scan dengan kawan suami yg boleh berubat tu...dia cakap..kamu memang ada gangguan..tapi bukan saka..saya perlu selidik lebih dalam..tu je die kata..sampai skrang senyap je..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2015 11:11 AM | Show all posts
cubalah cek betul2.. bincang dengan forumer dalam ni yang boleh merawat. ramai kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2015 04:37 PM | Show all posts

hahaah sempat lagi ko mencelah ye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2015 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
InsyaAllah...sy cube bincg hest

foxneo hahaah celah celah kehidupan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2015 12:47 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 04:29 PM

MUNGKIN KAH GANGGUAN TU DARI SUAMI?

Aku tertanya-tanya..mungkin ke gangguan tu dari suami?? ada unsur suami isteri sikit...jangan lahar aku huuhu

semalam ada la salah paham sikit..tapi alhamdulillah dah ok..tapi macam biasa la..lepas marah tu masih nk tunjuk merajuk sikit2 kan..ini kesnya somi ai la selalu die marah walopon salah beliau..layankan aje la..tapi yang peliknya..dia cakap bila dia teringat kan ex2 die yang j tu..terus die akan naik marah pastu dengan aku sekali dia haruk...

waktu balik keje..masing-masing penat..lepas aku dah cuci muka apa semua..aku baring la kat katil sebelah somi aku..aku main game henpon..dia dah pejam mata..tiba-tiba dia macam resah..itu mengiring tak kene..terlentang tak kene..last2 die mengiring ngadap aku..aku pun letak henpon..tangan letak kat rambut dia...aku baca kan ayt qursi..alfatihah..dengan zikir ya latif..ya aziz..doa supaya Allah lembutkn hati suami..semua tu aku baca dalam hati..pastu tiup perlahan kat kat ubun2 dia..tiba2 die bingkas bangun...duduk..picit kepala macam org tertekan...

aku  tanya..' nape ni yang?? ada masalah ke tadi kat tempat kerja?' dia kata takde
"abis kenapa ni?" aku usap bahu dia..."saya teringatkan 'jan-janss' tu...rasa macam nk pergi bunuh je diorang semua tu...tak tahan la...asyik teringat die je.."
aku terus pujuk la...tanak tambahkn emosi die..aku cakap takpelah..biar diorang dengan dunia dia..kan awk dah ada saya sekarang...

pastu dia pun baring balik...tak lama tertido..aku dengar die berdengkur halus...
aku pun peluk lagi dalam keadaan macam tadi..mengiring menghadap dia..
tapi kali ni tangan kt blakang badan dia..sambil2 aku rehatkan mata..aku baca ayat qursi banyak2...
aku niat "Ya Allah..andai benar ada benda tak elok dalam badan suami aku..kau bantulah aku melawan Ya Allah.."
memula aku baca2 tu..di dah mendengus halus..aku lepaskn tangan dari belakang badan..aku buat lagi bila dia seyap...
kali ni...die boleh ketawa mengekek dalam kadaan mata terpejam.."ekkekekeeee...."

terkejut beruk aku weh...tak ke klishe sangat tuh...lepas aku doa macam tu...dia boleh mengigau ketawa macam tu..kan aku doa dalam hati.
aku terus angkat tangan..aku keluar dari bilik...tak tenang rasa hati aku...

dah lepas2 jemaah maghrib tu...kitorang duduk tengok bola..aku pun tanya..
"yang..tadi kenapa ketawa mengekek waktu tido? tak dapat tido ea?"
sambil senyum2 aku tnya..mana tau dia mimpi kelakar ke...
die jawab "ehhh mana ada..saya tido lena je..tak sedar apa..ngarutlah awak ni.."

apa korang rasa???



Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 01:58 PM | Show all posts
Ya Allah @antara scary nya.... i think you should continue with what you were doing. teruskan je baca Ayatul Qursi dan zikir tu... Mudahan ia dpt membantu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2015 02:22 PM | Show all posts
Syazzy replied at 13-5-2015 01:58 PM
Ya Allah @antara scary nya.... i think you should continue with what you were doing. teruskan je bac ...

harap2 macam tu lah kan...
skeri tau...baru2 ni perangai ni pelik sangat
otak ni dah mikir laki ada pempuan lain ke..bru masuk 4 bulan kwen..

aritu kita da tido...tersedar.die tengah duduk bersandar kat almari..menghadap meja belajar.
lutut dua2 angkat...pastu termenung..lama sangat...
malam esoknya...saya da tdo..pastu tersedar pukul 1 macam tu
tgok dia takde kat sbelah...pegi kluo minum air..
nmpk die baring kat sofa sambil tengok galeri gambar..
ada gambar kawen kitorang semua..
kita pun terus g toilet..masuk tido...

dalam 1.45 dia masuk tido...
esok tanya dia..semalam tido kul brapa..dia kata pukul 3..
pastu sy tnya...semalam buat apa kat depan tengok henpon..mesej awek ea
dia kata mana ada.kan saya tgok tv..
ehh pelik...aku tak nampk pun die tgok tv..
pastu kan die masuk kul 1.45...kenapa dia kata masuk kul 3..

and certain2 time...perangai dia boleh nampak pelik..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2015 02:23 PM | Show all posts
fifihafiza replied at 30-4-2015 08:55 AM
Xde sambungan dh ker???huhu

ada sikit tu hehhehe
cerita by progress



Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 04:35 PM | Show all posts
dasyatnye..cam bole berkomunikasi dengan sesuatu lak doa2 awak tu ye..scary..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-5-2015 04:46 PM | Show all posts
missDollie replied at 13-5-2015 04:35 PM
dasyatnye..cam bole berkomunikasi dengan sesuatu lak doa2 awak tu ye..scary..

tu pasalnya...macam die dengar pulak...

macam ada connection
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 06:38 PM | Show all posts
antara replied at 13-5-2015 12:47 PM
MUNGKIN KAH GANGGUAN TU DARI SUAMI?

Aku tertanya-tanya..mungkin ke gangguan tu dari suami?? ada u ...

tah la cik puan antara... ajak lah suami g jumpa sesiapa yang pandai2 untuk tgk kan ... bab ketawa dalam tidur tuh mungkin satu kebetulan kut ... hihihiiih
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2015 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary the mery. Tiba2 takut pulok nak kawen. Hahahhaha

Comments

blh plak dia tetiba takut gitu...  Post time 24-6-2015 02:50 PM
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2015 11:39 AM | Show all posts
tt, aku doakan yg terbaik ya tt..  aku baca crite kau ni aku rasa mcm benda tu mmg nk lagakan korg laki bini.. mohon tt tabah dgn dugaan yg ade dan pujuk suami ajak pegi berubat skali.. kalau suami taknak, mintak ustaz tu buatkan air ke bacakan ayat dkt garam or etc.. ikhtiar selagi boleh.. jangan nanti dah makin teruk baru terkial kial nak cari bantuan..

aku baca pun aku dapat rasa mcm suami kau dgn kau memang terkena tp taktau tekena ape..

semoga Berjaya tt..

and keep updating.. aku dah ketagih cerita kau
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064285s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list