Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
44138
View
339
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara       Show all posts   Read mode

Post time 22-5-2015 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Hapdet pelizzzz
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-6-2015 01:02 PM | Show all posts

so far belum ada perkembangan lagi..
pergi berubat pun belum lagi..heeh sori yek..kalau ada sy kasi seru
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2015 04:20 PM | Show all posts
antara replied at 18-4-2015 09:20 PM
adoiii sori ea..post pakai henpon..die gila sikit..:

baru ada chan joint... tp seram dh....
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2015 02:25 AM | Show all posts
Scarynya TT. I  rasa ada orang hantar something lah untuk ganggu rumahtangga korang. Banyak2kan baca quran dan solat dalam rumah. Pasang ayat al quran sentiasa. Pergila berubat secepat mungkin.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2015 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah abih terus ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2015 08:12 AM | Show all posts
salam tt..

kat sini bella conclude ada 2 jenis 'benda' yg menghantui hidup tt..
1. ex gf hantar sihir pemisah
2. berkenaan background family huby tt

no 2 tu lebih kpd saka 'penjaga' keturunan. ai nak hurai lebih lanjut, tapi ilmu x cukup.

sbb ai nampak berkenaan '9 org panglima bersama keris'.

benda nih dtg sbb ada org dlm family itu menuntut.. dari segi belajar ilmu batin / tarik harta karun purba seperti keris utk tujuan perubatan.

kalo boleh, elakkan dari bergaul dgn benda2 nih.. sbb SYIRIK





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-6-2015 01:27 PM | Show all posts
bellaa replied at 20-6-2015 08:12 AM
salam tt..

kat sini bella conclude ada 2 jenis 'benda' yg menghantui hidup tt..

bella..thx..sy pun rasa mcm tu...

sampai ni..hubby tak mau balik sana..dia kata tiap kli balik..die tak tenang..rasa aura panas duk himpit die..saya agak macam ada sesuatu nak cube rapat dgn dia kot...ikutkan sebelah keluarga sy..moyang2,,mmg da membela...penanggal lah..beruk putih..hantu raya..tpi tak tahu mana perginya...kata ada anak2 arwah amek...
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 11:57 AM | Show all posts
smoga tt bsabar la ye.. doakn yg tbaik utk tt & somi..
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2015 02:05 PM | Show all posts
bru abis baca..scary ya amat.. real punya pulak tuh.. moga tt terus kuat dan terjawab segala persoalan..insyaallah doa org teranaiya ni makbul..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 12:30 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:34 PM

Alang2 dah ada benang ni...saje je la nak share2 story sikit ea...

berkenaan saya dengan suami...macam dah banyak perubahan tapi tak tau apa yang menjadikan dia berubah...mungkin sebab kami dah perbanyakan amalan..dan ditambah pulak bulan ramadhan.. ni kisahnya semalam lepas makan buffet durian..masing2 perut dah keras..tak boleh tido..haha buruk perangai...so kami cerita-cerita..terbuka la cerita pasal hantu ni...

Adik ipar aku ni dah nak bersalin due seminggu lepas raya nanti..dia duduk rumah lain..anak dah 2 la..ni on the way no3..dia selalu diganggu kat rumah dia..ok..ni buka cerita dia dulu k...saya namakan dia Ain..

KISAH ADIK IPAR DAN RUMAHNYA..

Rumah adik ipar ni bekas rumah mak ayh lelaki..lepas diorang kawen..mak ayah laki dia pindah ke kampung dan bagi diorang duduk rumah ni. Rumah ni ada 3 bilik..masuk je ruang depan..dua bilik sebelah kanan..bilik kedua mengadap meja makan then bilik ketiga waktu selekoh nak belok ke dapur..dapur kecik je..rumah taman biasa tu...Tapi rumah ni jenis siling tinggi tau...jadi mak ayah laki dia dulu dah renovate..kat bilik no 2 yang mengadap ke ruang makan tu..dah ditambahnya bahagian atas untuk dijadikan stor..stor tu agak gelap..cuma buat simpan buku buku lama dan barang lama mak ayah dia la..ada tangga besi kecik naik atas ala2 rumah omputeh tu...arap pandai2 la korang imagine ea.hehhe

ok...Ain dengan anak dia..sorang yg kakak 3 tahuh lebih..adik masuk 2 tahun..kakak ni selalu cakap dengan mak dia nampak hantu la apa..tapi dia ni buat tak tau je..sebab laki dia ni selalu kene keluar2 even dah habis waktu kerja pun..dah balik petang..ada je laki dia buat kerja tambahan..betulkan kete orang la..buat spare part kete orang lah..kene ronda tengok lampu bandar la..sebab laki dia tech majlis perbandaran.laki dia pun jenis yang tak berapa prcaya benda ni sangat..kadang sampai dah malas nak cakap...kalau ngadu pun dia kene balik..

antara kisah yang  Ain pernah story...satu hari ni...dia baru mengandung anak sulung..dia tidur kat ruang tamu...dengan suami dia...tak tau lah..diorang lebih selesa tido kat ruang tamu walaupun semua bilik kosong..tengah tido..dalam keadaan mamai...dia nak berkalih badan..tiba2 ada seorang nenek ni jenguk depan muka dia...terkejut dia..dia bangun...nak jerit pangil suami dia..tak terkeluar suara
nenek tu pun terus ketawa..masuk bilik tengah...naik tangga tu...
dia kata ni la pertma kali dan rasanya kemunculan awal dia..
dia macam bagitau yang dia duduk atas loteng tu...
esoknya dia cerita kat suami..suami dia tak percaya..

ok..ni kisah dia dah ada anak..laki dia keluar..dia dengan anak 2 orang tido dalam bilik kedua..bilik diorang memang kat situ sebab ada ekon..anak dia ni..kalau berpeluh sangat..nanti muka semua naik ekzema..
tengah malam dia terbangun...buat susu anak dia..si kakak nak susu nangis...
waktu dia dari dapur..nak masuk dalam bilik..
dia terpandang..nenek tu tengah baring bawah katil sambil ketawa menyeringai..
mengucap dia..terus lompat naik atas katil..peluk anak2..
bacakan ayat qursi apa semua..telefon laki dia..
laki dia masih lagi kat luar..

kalau tido kan anak dia..waktu si kakak kecik..selalu sangat nangis..
dia cakap ada benda hitam la kat siling...
nanti die cakap ada nenek kat sebelah mama la...aadoiii...budak..budak...
macam2 gangguan...tpi kebanyakan menunjukan yang nenek tu tinggal kat atas loteng tempat gelap penuh barang tu
bila Ain suruh laki dia hantar barang balik kg..laki dia kata leceh la apa
disuruhnya letak kat rumah diorang lagi satu..tapi rumah tu disewakan kat orang..

last skali terbaru ni..laki dia yang tak percaya ni selalu sakit2..bleh kata demam..batuk..semput tak pernah kebah
last2 diorang amek keputusan berubat..dulu pernah berubat..tapi ustaz tu kata memang rumah diorang agak keras..aura gelap..berat
rumah pun berdekatan dgn kubur cina..jepun waktu perang dulu...
kali ni berubat..baru tau..nenek tu memang mengikut Ain ..sebab suka kat anak diorang..
tapi tak bole menumpang badan Ain.. jadi dia menumpang badan laki nye..
laki nye tak puas hati..balik dia masuk bilk tu..
dia jerit...aku tak pecaya kau ada..sekarang kalau kau ada..kau tunjuk diri kau
laki dia mencabar...tiba2 ada angin kuat..dari tepi dia(berdiri depan pintu) pastu selak langsir dalam bilik kuat!

sejak tu laki dia memang percaya...Ain pun sekarang banyak dekat rumah kitorang..kitorang kan duduk sekali dengan mak dia (mil aku)..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 12:42 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:37 PM

KAK MEK OHHH KAK MEK...
ok..tu tadi cerita adik ipar dengan keluarga dia..ini cerita aku dengan husband..dan keluarganya..

husband ni dulu kecik2 mak dia tak bela..dia duduk kat kampung dengan makcik dia..
dia dengan Ain la duduk kampung...
makcik dia ni pulak ada sorang anak yang kurang sihat..kami panggil kak mek..
kak mek ni bukan tak sihat sindrome ke apa..tp dia ada gangguan orang halus...

bilik Ain dengan husband bersbelah bilik kak mek..kak mek ni kakinya berantai
alangkan kaki berantai pun boleh hilang berhari2..lagikan tak berantai
kalau dia dah mengamuk...fuhh takut ooww...
tp sekarang sejak dah makan ubat..dah boleh kawal lah masalah tu...

setiap malam kalau diorang tido..mesti dengar kak mek bersembang dengan 'kawan' dia..
satu hari tu...husband tengah tido...baring telentang...dia tersedar..nak mengiring ke tepi
tiba2 dia ternampak..ada sesusuk benda putih tengah berdiri kat tepi katil dia...
muka putih macam sapu kapur...mata besar..sepet tepi...tapi semua hitam...
macam mata ju-on tu...sambil keluar masuk lidah macam ular tu...tapi laju dan tak berhenti...

husband ni pun macam takde perasaan..die pandang je dari ekor mata..then tertido balik..

*******************
kak mek ni bilik dia takde pintu..ada langsir je..klau nak buang air..ada lubang atas papan utk dia membuang
husband ni..kecik2 nakal..dia paling benci kat kak mek..
dia kata die tegok kak mek tengah buang air B..pastu ejek..
"kak mek gila..kak mek gila..." ha kau..di lempar nye dengan botol air..hahaha
lepas tu kak mek tu terus pandang tepi cakap "haah kan..betul kan.." sambil angguk2..
padahal takde sesiapa dalam bilik dia...

pernah sekali tu..malam tu hujan lebat...
semua dah tido...tengah malam rumah nyai (mak mil aku) dikejutkan dengan ketukan pintu..
kak mek datang....
bila ditanya...dengan siapa dia datang..naik apa? hujan lebat..
paham2 lah kampung dulu2 mana ada lampu jalan..
rumah nyai tu dengan rumah kak mek bersebelah kampung..
mustahil boleh datang dengan baju kering kalau dia jalan kaki
nak tau apa kak mek kata?ada kuda putih datang hantar dia tadi..
hah tercengang semua orang...esok pagi2 ayah nye dah datang mencari...
kadang sampai ke muar dia pergi...
kadang hilang sampai ke bustand...dia kata kawan bawa dia jalan2...


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-6-2015 01:06 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:41 PM

RUMAH SEWA

so dah macam-macam cerita keluar...aku pun buka la cerita pada husband..
since husband aku kata aku ni kene 'penganyir' (kalau sekali nampak benda tak elok..akan selalu nampak)
aku selalu la mudah nampak atau terserempak dengan benda halus ni...
walaupun dah pergi darusyifa tutup hijab..tapi kadang nampak juga..

aku ada banyak cerita...tapi aku cerita mana2 penampakan yang aku ingat jela ea..
waktu ni aku dengan adik beradIk konon2 nak berdikari..duduk rumah lain dari mak ayah
aku..akak aku..adik perempuan aku..dengan anAk angkat (kakak ada ambil sorang)

first kami masuk rumah tu...aku terus naik atas tengok bilik.....kat bilik utama..
ada satu bekas tapperware..dalamnya ada satu paku berkarat..panjang dalam setengah jengkal
ada asam keping dengan garam ketul...aku pun buat tak tau je...agaknya orang cabut frame gambar ke apa pikir aku
yang aku tak terfikir..kenapa paku tu besar n panjang sangat...dan kenapa satu batang je hahah

kakak aku nampak ada benang berapa warna tak pasti..tapi diikat dan lilit2 kat tigkap lama yang jenis cermin dia bertingkat2 tu..dia diikat kat palang besi cermin

so kitorang duduk la macam biasa..rumah tu rumah kos rendah..bawah satu bilik..atas 2 bilik
bilik bawah kami buat bilik mainan budak kecik tu dengan bilik solat..
dia kalau main sorang2..mesti dia nangis2..waktu tu dia dalam umur 2 tahun lebih
nanti dia duduk kat ruang tamu..dia tunjuk dalam bilik bawah tu..dia kata ada akak..
mati la nakkk..petang2 dah keluar...

penah satu malam tu...smua dah tido..kitorang bawa tilam tebal tu letak tengah2 ruang tamu
semua tido situ..tido menghadap ke tangga..so bilik solat belah kiri..
tengah malam aku melirik ke bilik tu...nampak ada yang main cak..cak dari dalam bilik
yang haru nya...tinggi dia macam tinggi budak perepuan 12 tahun...rambut panjang cecah lantai
pakai gaun putih labuh...takde muka...nak terkucil kat tilam je rasa...

*******************

di hari yang lainnya...
susunan tido..adik aku..aku..anak akk aku..akak aku...
akak aku tido..kepala dia terkeluar dari tilam..macam orang tido lasak tu
pastu aku ni macam dalam keadaan mamai...
aku nampak ada seorang perempuan...bongkok..pegang tongkat
turun dari tangga atas tu...rambut panjang..semua warna putih...muka macam kulit pokok tu..menggerutu
dia turun tangga..pergi kat akak aku yang tengah tido..da dekatkan muka dia pada muka akak aku
pastu dia pandang aku...yang masih acah2 tutup mata tu..
sambil senyum "tak tidur lagi ke.."
nak pecah rasa jantung aku waktu tu...pastu aku tersedar..aku tengok semuanya dalam keadaan macam tu..
akak aku pun terbaring macam tu...

selepas bermacam gangguan...kitorang pun pindah balik rumah mak ayah heheh
jiwa tak cukup kental

ok..ada masa masih ingat..saya citer lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2015 02:08 PM | Show all posts
fuh....giler punya citer nih..
seraeeeeemmmmm wehhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2015 03:16 PM | Show all posts
kipidap tt....
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2015 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Best!!! Trskan tt ye!
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2015 06:01 PM | Show all posts
Perghhhh!! part yang die ckp "Tak tidur lagi ke" tu memang seram.
Paling takut kalau benda tu berlaku dekat aku.Waaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2015 12:55 PM | Show all posts
fuhhh die tau kate tak tido lagi... serammnyerrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 9-7-2015 02:52 PM | Show all posts
peehhh,,,part tu mmg tak tahan..alangkan terjaga tgh2 mlm pon berdebar..ini kan part tu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2015 10:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Paling benci kalau adayg tegur mcm tu kan. Kite pon penah kena tegur siap sebut nama lagi. "******** tido tempat lain boleh tak?" Fuhhhh terkincit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-7-2015 03:19 PM | Show all posts
klobot replied at 11-7-2015 10:12 AM
Paling benci kalau adayg tegur mcm tu kan. Kite pon penah kena tegur siap sebut nama lagi. "******** ...

kire tempat awk tido tu laluan dia ke??
sebut namatu tak tahan...adoiiii ngerinye...
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 01:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Serammmm....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2015 10:02 AM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:44 PM

KISAH KAKAK DI ASRAMA...

hari ni teringat pasal kisah kakak kat asrama..mari namakan dia D...
kejadian ni kat sekolh berasrama kt kluang..akak ni pun first time je masuk asrama...
untuk form 4&5..dia ni dikira aktif lah dengan persatuan dan sukan...

first dia masuk..dah tinggal katil dia kat bhgian atas je (double decker) yang lain orang dah cop
satu waktu tu dia kene tinggal kat dorm..org lain dah balik kg..
sebab dia ada perlawanan bola jaring..kat dorm dia ada 2 org je...
kat blok lain ada la beberapa lagi kawan...
tengah malam tu dia nk bagun pergi toilet...

kalau nk pergi toilet..kene turun tangga..
pergi ke hujung blok bawah..bilik dia kat tingkat atas...
so dia pun bangun la sebab dah tak tahan sangat nk pergi toilet...
dia keluar bilik..lansung tak terfikir nak kejut kawan dia..sebab pikir kejap je..
dia keluar...ada india ni..pakai kemeja putih...pastu macam ada merah2 kat baju dia...
dia ingatkan security...so dia diam jela...
india tu tanya... "nak ke mana?"
D jawab " nak pergi tandas"
then dia gelak... " ha..ha...nak temankan saya jalan-jalan?"
D gosok mata dia...tengok..rupenya kat baju india tu penuh berdarah....

die bukan main menjerit kuat....
sekali benda tu terbang pergi ke hutan depan dorm...
mengigil lutut dia sampai warden sampai..bangun2..dah dalam bilik...

***************************************

ni kes waktu dia mula masuk dorm...

die tengah tido..selalu kene hempap..dia pun pelik..
ada satu waktu tu...katil dia kene gocang kuat..
ada lelaki gocang...
dia kata.. "pergi...pergi...ini tempat aku!"

akak pun pelik..
yang goncang tu..lelaki...pelat macam india..
akhirnya bila gangguan makin teruk..dia pergi jumpa warden...
sebab sampai dah demam2 dia kene kacau...

waden terus ambil katil tu...hantar ke stor...
rupenya...tu katil budak india yang meninggal kat asrama lelaki..
waktu dia masuk...pelajar perempuan lebih ramai..jadi ambil separuh dari lelaki punya katil..

#ingat nanti nak cerita tentang penampakan sekilas2 je...insyAllah ye..
#SELAMAT HARI RAYA...MAAF ANDAI ADA BUAT ORANG TERSALAH PAHAM KE..ATAU ADA YG TAK SUKA TREAD NI DITUBUHKAN..

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2015 10:42 AM | Show all posts
wahh!! ade hapdet!

asrama memang macam itu ler.. banyak jugak kisah student yang meninggal dalam asrama.. itu sebab la banyak mereka mereka berkampung di situu... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2015 12:52 PM | Show all posts
Jumpa Ustaz Haron Din Darul Syifa
Insyaallah boleh tu buang apa yg dihantar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2015 03:37 PM | Show all posts
hazz11 replied at 28-7-2015 12:52 PM
Jumpa Ustaz Haron Din Darul Syifa
Insyaallah boleh tu buang apa yg dihantar

saya dah pernh beberapa kali ke darusyifa..
tapi katanya gangguan pada saya tahap ok lagi...
cuma..dia agresif entah macamana...
just diaorang tutupkn hijab je...
suruh amalkn zikir2,,tu jelah..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072713s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list