Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
40714
View
328
Reply

Gangguan Selepas Berkahwin

[Copy link]

Author: antara       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-8-2015 04:37 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:50 PM

bersempena 'Bulan Hantu' yang dipanggil oleh kaum cina...saya nak cerita sikit kisah bulan ni yang pernah saya alami...
kisah pertama, penampakan sekilas oleh saya sendiri..

kisah nya bermula macam ni...
awal bulan haritu, boleh pulak kene chiken pox buat kali kedua..
hahah selepas darjah 6 dulu..ini yg kedua...mula nya demam aje tak henti
tak lama keluar bintik air...
paling teruk...sampai kelenjar kepala yang kat belakang tengkuk tu..bengkak..bernanah..
dokter kata kalau chiken pox..dia memang akan 'lekat' kat kelenjar..so memang lambat elok..sampai harini..minggu ketiga..
kalau berpeluh...nanti dia bengkak balik...
so..rambut yang panjang pon terpaksa la potong..hahah mak potong sendiri..macam tomboy dah
then bila dah elok sikit..pegi salon..potong betul2..
**opsss...panjang intro hahhah...dekat salon tu cina tu terbuka cerita pasal bulan hantu...jeng..jeng..jeng....

HANTU PEREMPUAN MENGANDUNG


waktu tu..aku masih kerja kat batu pahat...
balik dalam pukul 5 petang..tapi biasalah...aku ni memang suka stay sampai pukul 6 petang macam tu..solat dulu ke..siapkan apa yang patut..
pukul 6, gerak keluar dari opis. jalam jem..tapi takde lah teruk sangat..
sebelum balik kene ambil anak akak kat taska...

on the way nak ke taska dia yang terletak dalam kawasan perumahan,aku nampak ramai kaum cina yang dah mula buat persembahan makanan
yang diletakkan di hadapan rumah...tak ketinggalan yang bakar duit dalam tong tu..
sampai satu lorong tu...yang ni memang aku ingt sampai harini dengan jelas

ada ah so tu tengah bakar duit kat depan rumah dia..
dia dalam keadaan mencangkung sambil membakar..
belakang dia...ada seorang perempuan...
rambut panjang lurus..pakai gaun tali halus..gaun putih paras peha..
tengah perhatikan ah so tu membakar sambil pegang perut dia...
tapi.....yang hairannya...dari dada ke perut...
ada kesan darah segar....masih merah darahnya...
perempuan tu pun tunduk je pandang ah so tu...

aku memang jenis bawa kereta perlahan kat dalam kawasan perumahan
so...aku pun pikir..pikir banyak kali...
manusia ke??? jam pun dah pukul 6lebih...senja...


TAUBAT TAK MAU PERGI CYBER CAFE SORANG LAGI

Kisah ni dialami oleh kakak...
saya bercerita sebagai kakak saya lah...kejadian pun dalam bulan hantu..
tapi di lain tahun...lokasi..pasir putih..ipoh

Dulu..saya dengan kakak kerja sama...
company tempatkan kami satu rumah dengan semua staff..
rumah tu..rumah 2 tingkat...5bilik..3 bilik air..besar..
ramai dalam tu..dan kami duduk campur melayu cina..
cuma bezanya...bilik atas aku(kakak) dan adik serta seorang lagi amoi yang tak 'makan dan minum' tu..duduk sebilik
means..melayu dan cina asing bilik..cuma kami je satu bilik bertiga..tu pun sebab dia ni lebih kurang melayu

diawal tahun 2000 memang femes la cyber cafe...
kira budak semua baru berjinak2 dengan laman sosial Mirc lah..kampung lah
aku cuma suka pergi cyber cafe..chatting kat Mirc dengan main game feeding freenzy je

kalau balik kerja...rasa stress..aku akan ajak kawan aku..an an..amoi ni suka juga melayan kerenah aku
tapi malam tu..an an taknak ikut..dia kata penat...
jadi aku pun jalan kaki sendiri pergi ke lot kedai kat deretan depan rumah tu..

main punya main..tak sedar diri..jam dah cecah pukul 1pagi lebih..
cepat2 aku pergi kaunter...bayar duit..bergegas jalan balik rumah..
aku tak risau sebab aku ada kunci sendiri...perut pun dah kenyang sebab dah makan maggie cup dekat cyber cafe tdi..
esok pun cuti...cuma aku risau...aku kan perempuan..jalan sorang malam macam ni

keluar dari kedai...dalam 10meter..aku kene melintas kawasan parit..ada titi kayu kat situ
then aku teruskan perjalanan..aku cepat-cepat melangkah..
semua dah sunyi sepi kat kawasan perumahan tu..
kat dalam c.c tdi tak pulak terasa..sebab makin malam..makin riuh c.c tu dipenuhi orang

tak semena-mena mata aku terpandang 'jamuan' makanan kat depan beberapa rumah sederet rumah aku..
terus terlintas dalam otak...an an tak nak keluar tadi..dia kata..bulan hantu tak boleh keluar malam
dia takut...ohhh..ini kira jamuan depa la ni..cepat2 aku jalan macam berlari anak...

sampai kat depan..dalam selang 4 buah rumah dengan rumah aku..
aku nampak seorang perempuan cina...
rambut jenis kerinting mengerbang paras bahu..
berbaju satin merah..macam baju tido pyjamas tu...

aku dengar dia macam merungutkan sesuatu...
sambil tangan dia pantas 'menggomol' makanan kat depan sebuah rumah tu
aku fikir...berani nya orang gila ni makan makanan hantu...
ahh tak payah fikir lah..cepat balik...

bila aku lalu sebelah dia...aku dengar bunyi rungutan dia tk jelas..
'mhmm ggrrr....mhmmmm...' dalam dialog yg aku tak paham...
aku kerling ke kanan...terkejut smpai nak tersungkur aku...
kaki dia....tak jejak lansung kat jalan..atau senang cerita..tak nampak pun kaki..

aku cepat2 masuk dalam rumah...aku nampak an an tengah keluarkan baju dari mesin basuh
aku pun cerita secara ringkas kat dia...
cept-cepat dia pukul mesin basuh tu sambil cakap..'choiii choii choiii'
'hadoiii u pergi mandi..cuci muka sana...suwey lah u..i sudah cakap jangan keluar..u tak mau dengar'

esoknya...aku demam...ahahha kecoh satu opis cerita aku jumpa hantu..

Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2015 04:21 PM | Show all posts
antara replied at 24-8-2015 04:37 PM
bersempena 'Bulan Hantu' yang dipanggil oleh kaum cina...saya nak cerita sikit kisah bulan ni yang p ...

Hehe, x pasal ke choii di minah cina tu.....

best pengalaman seram TT, kipidap
Reply

Use magic Report

Post time 28-8-2015 09:21 AM | Show all posts
lagi.. lagi... best citer... .. kipidap..
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2015 11:27 AM | Show all posts
amyza replied at 22-4-2015 08:39 AM
Citer pasal sate tingat kt member laki sorg nih...kitorg lepak ramai2 mkn sate kt samuri kajang  ...

ni bukan cite hantu lgi..ni cite klaka....
Reply

Use magic Report

Post time 29-8-2015 01:52 PM | Show all posts
we want more TT
kipidap
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 04:16 PM | Show all posts
Giler seram kisah tt.. smoge khidupan tt semakin aman bhgia dan jauh dri segala perkara2 buruk..Aamiin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-9-2015 11:34 AM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 02:55 PM

TUKANG KEBUN ISTANA

takde lah cerita nak hot sangat ke hape..cuma..nk gossip2 sikit hahahha
kepoh mak....

satu hari tu suami  pergi buat srvis kat istana lama...
tengah diorang keluarkan barang dari van...diorang duduk brbual sekejap..sebelum sampai orang yang nak bawa diorang pusing keliling istana buat servis....
tiba-tiba datang menyapa sorang tukang kebun ni..
saya namakan pakcik jelah ye...
dia duk tilik muka suami ni....
kawan suami memang kenal lama dah dengan pakcik tu...
tapi suami je..baru ini pertama kali jumpa....

tiba-tiba pakcik bersuara..

pakcik : kamu dah lama kawen?

suami : baru je cik...bulan 12 nanti masuk lah setahun (sambil gelak)

pakcik : kamu ni...sebelum ni ada kawan dengan perempuan badan kecik tak??

suami :  emmm takde pulak cik..semua besar-besar...tapi takde lah besar mana..kira normal jelah

pakcik : cuba kamu ingat betul-betul...kamu mesti ada kawan dengan sorang perempuan badan kecik sebelum kawen ni

suami : *fikir punya fikir..dia ingat...dia putus dengan perempuan tu 2 hari sebelum raya..sebelum aku jumpa dengan dia..tapi aku kenal dengan dia dah setaun

pakcik : saya bukan nak menuduh dia atau sesiapa...tapi saya tau...kmu ni dibuat dia..
             perempuan badan kecik sebelum kamu kawen...dia buat kamu supaya tak ada zuriat
             pergilah berubat...kesian kat bini kamu tu...

suami : *terpinga-pinga*..macamana pakcik ni boleh tau ye? macamna dia boleh tau segala bagai gangguan isteri aku kene

kawan : wehhh kau jangan main2 tau...pakcik ni kalau cakap insyaAllah betul...dia memang bagus bab macam ni...pakcik ni pandai ubat orang tau

balik tu suami cerita la kat aku....then aku pun berfikir..aku dah agak dah...mesti ada something wrong somewhere
bila dikaitkan balik degan apa semua yang berlaku kan..memang tak normal kan?
macamana boleh ada gangguan apa semua?

kemudian aku pun cadang pada suami...tanya lah pakcik tu..mana tau dia boleh bagi kan air ke..
minta doakan ke kan...
....setiap kali aku 'double line' seminggu lepas tu mesti tak jadi...
walaupun dah dekat 2 minggu delay ........
pernah satu waktu tu...kakak dengan adik pun ada..dia tengok sekali..
memang 2 line...aku pun gembira sebab 2 line tu pekat..
ingatkan dalam 2 atau 3 hari lagi pergi klinik...tau2 hari nak ke klinik...datang uzur..hurmmm
benda ni dah jadi 3 kali dalam tahun ni...


setiap bulan aku dah berurut dengan mak aku...
sekurang2 nya aku dah berusaha...
tapi kalau Allah dah janji..rezki aku lambat lagi...aku redha...
tapi...aku pun berharap..kalau ada gangguan dalam rumahtangga aku..
aku akan pergi berubat
harap forumer dapat doakan saya ye..
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2015 03:51 PM | Show all posts
kadang2 kita yg tanggung kesalahan org lain..takpe tt..teruskan usaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 02:01 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 03:00 PM

SCAN UNTUK BERUBAT

sambungan dari kejadian yang lepas...saya dan suami cari alternatif untuk berubat..
mula-mula saya contact dengan sorang ustaz ni..kira kenalan juga..
minta dia scan dari jauh..bila dah scan katanya perlu datang jumpa untuk lebih bagus dan tepat..

jadi kami pun pergi jumpa ustaz..untuk scan apa masalah..
waktu scan..ustaz tu minta ic suami..sambil berborak sikit-sikit macamana saya boleh tergerak hati nak berubat..
saya pun cerita lah serba sedikit...

scan yang ustaz ni buat macam prof Muhaya tu (tak silap beliau ni prof..kalau salah minta betulkan ye )
angkat dua tangan...ajukan soalan dan tekan tangan pesakit...
samada jawapan postif ke negatif...
dan ustaz tu pun ada terangkan dari segi saintifik apa smua...

ok...secara ringkasnya...
terdapat gangguan pada suami..
memang betul ada sihir khianat dikenakan pada suami...
tujuan supaya kami takde zuriat..jadi semua benih yang keluar kebanyakannya dah mati...

bila dia scan..dia kata benda ni masih awal lagi
sebab jadi pun dalam awal perkahwinan kami...jadi belum sebati..
dia tanya samada suami berminat adakan hubungan dgn saya..
suami jawab..secara jujurnya..dia tak hingin balik rumah pun
tiap kali balik rumah..panas..rasa nak mengamuk tak tentu pasal..ada je tak kena
tapi dia kata bila tengok saya nangis atau tengok saya tidur..dia jadi sedih..kenapa dia buat saya macam tu..

tapi bila nak berubat..suami kene berubat selama 7 hari straight...bayaran pula rm60 sekali berubat..
disebab kan kos agak tinggi..jadi kami tangguhkan...berniat nak cari pengubat tradisional yang bayaran ikhlas...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 02:01 PM | Show all posts
insyaAllah saya akan ceritakan pengalaman mak saya datang rumah saya baru baru ni...
dari hari jumaat sampai ahad..bermacam gangguan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2015 01:17 AM | Show all posts
antara replied at 12-10-2015 02:01 PM
insyaAllah saya akan ceritakan pengalaman mak saya datang rumah saya baru baru ni...
dari hari juma ...

update mana update?
dah lama nih....












































Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2015 10:05 PM | Show all posts
asssalamualaikum
Satu Bandar dengan TT
BP kat mana ?
darp pembacaan skip2 saya d thread ni saya rasa family mertua ada masalah. samada sedar atau x .
Masalah zuriat pula mengikut pengalam saya handle kes2 zuriat
30% gangguan
40% lelaki problem
10% perempuan problem
10% takdir
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 05:21 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 03:06 PM

FAMILY DATANG MELAWAT-I

OK dah free....ni nak cerita pasal family aku first time datang rumah aku setelah aku berkahwin
kan aku ni duduk dgn mertua..so tak rasa la macam rumah sendri hehhe
kebetulan mertua ni pergi berjalan ke indon dari hari rabu sampai ahad malam baru sampai jb balik..
so dia bagi aku pakai kereta dia apa semua....
mak aku tiba tiba cakap nak datang jb berjalan...so aku pun on ajelah kan..rumah pun kosong..

Sabtu

hari pertama family aku sampai..
aku tunggu dengan gembiranya...nak masak tak sempat sebab haritu aku kerja..dalam 2 bulan memang sekali kene kerja sabtu..kalau tk pun memang kene ot memandangkan kerja akaun ni memang kene bambu saje org nak payment
so planning nak bawa makan kt luar jelah..lepas famly dah berehat..mandi2 apa semua
aku pun bawa 2 kereta..satu suami aku drive satu lagi aku drve..
mak ayah aku naik sekali dengan aku..
adik beradik aku yg lain naik degan suami aku..

lepas makan kami pergi ke pasar karat Jb..suami busking kat sana
kalau rajin aku pun turun sekali menyumbangkan suara suara ku yang sumbang ni hahahha
mak aku nak balik cepat..katanya badan macam nak demam
so aku pun bawa la mak aku balik...dalam pukul 2 macam tu..

sebelum balik aku bawa la family aku pusing2 stulang..mana2 lah semua..
last sekali aku dengan eksitednya bawa mak ayah aku pusing kat kawasan opis aku..
kawasan opis aku ni..biasanya suami aku hantar kat kawasan parking perumahan flat..
ada warung kat situ..tepinya ada tangga turun bawah menghala ke opis..
tepi jalan tu memang penuh la dengan paip yang besar biru tu
sebab nya company aku kontarktor paip
sambil jalan dalam kereta tu aku tunjuk la..

"ibu...ayah..ni lah tempat kerja .... biasa .... hantar kat atas ni je...nanti jalan ke bawah..ada ofis dengan rumah budak kerja...bangla..rohingya..myanmar.."
sambil aku terus je drive..nk pusing keluar..kene buat satu pusingan semua flat tu dari blok A sampai ke F...
mak aku tiba-tiba je bersuara " keras tempat kau ni.."
aku pun jawab.. "ha ah..sini lah tempat diorang (bebudak bangla) kecoh nampak H (hantu..tak sebut nama penuh ) (gelang- sambil aku angkat tangan goyang2kan gelang...)"
"tapi tu kat pangkin depan tu..depan pagar opis...kat tepi ni budak kecik"

"taklah...kalau ikut laluan dia memang dari flat ni..turun ke terowong...pergi ke bawah tu.." kata mak aku sambil tunjuk arah..
"ishhh ngeri je..." tibe-tibe meremang semua bulu tengkung dengan lengan aku...
aku terus pecut kete...time ni ada pulak minah ni tunggu bf die gaknya...kat parking nak keluar..
dengn tshirt ketat putih(kompem bukan hantu gelang sebab hantu gelang pakai kebaya putih heheh) terkejut aku jadi 2x ganda..haha

aku terus menghala balik rumah...
sampai je kat rumah..aku park dalam rumah kereta...
dah park..aku bukakan pintu grill...mak aku kata dah tak tahan nk ke toilet..
kau tau, sanggup dia berlari pegi toilet..masuk toilet tak buka lampu dapur..lampu toilet..
hahahah...tak menyempat...
aku pun dah settle kat depan..ke dapur..aku buka kan lampu toilet smbil bebel gelakkan mak aku
"apa lah ibu ni...tak menyempat2 nak kenc*ng..main redah je gelap2..." dalam waktu tu, tangan aku tengah petik suis lampu dapur...

berderau darah aku....
nampak...cawan yang bekas aku minum air masak kat atas meja dapur..jatuh tergolek..
semua barang atas meja dapur tu...seolah macam kene libas atau apa ye...
dari keadaan tegak..dia semua terbaring ke sebelah kiri (kanan dinding-microwave...kiri petiais)
aku tengok lantai....banyak darah...menitis nitis..dari depan pintu petiais hingga ke sinki atau lebih tepat...pintu dapur!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 05:31 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 03:05 PM

aku dah ketar lutut...aku panggil ayah aku ke dapur...
ayah yang dekat depan tengah hisap rokok datang..kelam kabut dia..dengar suara aku macam gabra
ayah aku smpai kat dapur..mak aku pun keluar dari toilet...
"hah ada apa...ada apa.." dedua bagi dialog sama...
aku tunjuk ke arah darah...

aku terus ke depan ambil handbag..cari henpon...
waktu nak call suami aku..ayah dengan ibu ke depan..ruang tamu.
ayah cakap.."kau tengok ni"..dia tunjuk bulu roma dia semua meremang..nampak 'kepala dia kembang'

"yang..awak kat mana? dah balik belum?" aku call suami
"kat bank depan ni..kejap lagi balik "sambil suara gelak2 bergurau dengan adik beradik aku
"siapa last guna dapur? siapa last minum kat dapur?" aku tanya
"along.." jawab akak aku..loudspeaker la tu laki aku...
"ok....cepat balik...jangan tanya banyak..sekarang balik..."

suami aku balik..aku tunjuk ke dapur...
semua terkejut...along aku kata...dia last pegi dapur..pastu dia matikan lampu..tu je...
semua tertanya-tanya..habis..mana datangnya darah??
jawapan play safe laki aku "alah...darah tikus lah tu.."
"aii banyak nye darah tikus..selama ni dia lari belakang kabinet..ini lari ke pintu dapur?"
laki aku diam je...dia terus lapkan darah tu apa semua..
aku tak sanggup nak ke dapur...

masing-masing adik beradik aku berkumpul kat ruang tamu lepas da mandi2...
kebiasaan keluarga aku..kalau berkumpul memang berbual..
mak aku cakap..dah pergi lah tidur..semua dah penat,,,
sekali aku masuk bilik...aku baring-baring..ehh mana laki aku tak masuk2 ni..
aku ke depan..laki aku tengah hangat berbual dengan famli aku...
biadap...dahla aku takut..suruh aku tido..diorang duk sembang hahahha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 05:32 PM | Show all posts
halimi78 replied at 23-10-2015 01:17 AM
update mana update?
dah lama nih....

dah reply...rupenya masuk kat draft je
sila lah baca..sile heheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 05:33 PM | Show all posts
ariapersanta replied at 23-10-2015 10:05 PM
asssalamualaikum
Satu Bandar dengan TT
BP kat mana ?

batu pahat...saya kat gunung soga...

waktu scan berubat tu...dia cakap mertua takda
tapi wallahualam
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 06:06 PM | Show all posts
Edited by antara at 15-3-2017 03:13 PM


FAMILY DATANG MELAWAT - II
MALAM KEDUA

Malam kedua ayah dengan suami aku dah planning baikkk punya nak pergi mancing kat kong kong masai..
kalau sesiapa tau...kong kong hujung gila...memang aku pernah ikut laki aku mancing kat sana..
tepi tu macam kuala sungai...stay kat rumah rakit...laki aku mancing..aku baring kat hammock
so aku diminta adik beradik aku untuk bawa diorang karoke...

paginya aku dah bawa diorang pergi zoo apa semua..
mak aku dah mula demam...
dia taknak ikut..walaupun katanya hati dia nak sangat ikut kitorang berkaraoke...
mak aku tido kat bilik tengah...means bilik sebelum bilik aku dan ambang ke dapur...(bilik adik ipar aku si ain)
kitorang siapkan makanan (balance ayam kfc tengahari banyak lagi) dengan buatkan air vitamin c untuk dia...
buka kan kipas semua..aku buka tv kuat2...supaya mak aku tak la rasa sunyi sangat..
dia pun setuju...

kitorang pergi dalam pukul 9..waktu tu ayah aku,,adik lelaki dengan suami dah gerak ke kong kong petang lagi
lepas karoke..kitorang pergi makan...
tiba tiba aku cakap dengan akak adik aku..cepat balik lah..
aku rasa tak sedap hati tinggalkn mak kau sensorang kat rumah..
waktu tu dah dekat 12..dalam 11.40 macam  tu

bila gerak balik..
aku tengok..ehh..pintu bilik mak aku tak tutup rapat...
ekon terbuka..dalam hati nak juga bebel ni,,dah tau demam kenapa buka ekon..macamana nk sihat..makin mengigil kang
pastu kitorang panggil mak aku...
"ibu tido ke??" mak aku buka mata...

dia cerita....

'tadi ibu ingatkan korang dah balik..ibu dengar bunyi sliding door dibuka orang..
lepas tu dengar macam orang seret kuku kat dinding (atau kalau korang pernah tengok cerita psyco...dia leret kuku kat dinding)
dan leretan tu melalui dinding bilik..kemudian pintu bilik mak aku...
ibu diam je...lepas tu dengar macam kau buka pintu bilik belakang (sambil tunjuk aku)
ibu ingat korang dah balik..ibu pun ambil ayam nak makan...
tengah ibu suap ayam..tiba-tiba pintu bilik ibu terbuka...ibu tengok...takde orang!!'

semua tercengang....ternganga mulut....
kalau korang boleh dalami perasaan ni..macam cerita korang pergi bercuti kat sebuah tempat
lepas tu ada kejadian-kejadian misteri macam pembunuhan ke apa...
mungkin aku terover perasaan...tapi..itulah yang aku rasa waktu tu...

kitorang diam...cuba tenangkn mak aku...
pastu kitorang terus tengok tv..mak aku masuk bilik nak baring...
adik perempuan bongsu aku duduk dalam dengan mak aku...
temankan...
aku pun dah ngantuk..aku lepas basuh muka semua...tido....

sebelum tu...waktu kitorang makan..suami aku ada call tanya aku masak tak
aku cakap tak,,dia kata diorang nak balik dah nanti..dapat ikan sikit je..
aku pun ok...tido la...dalam pukul 3 tak balik2 lagi..aikk macam jauh beno perjalanan...
aku call banyak kali tak angkat...aku call ayh aku...semua tak angkat..
risau...tapi takpelah..tunggu...
dalam 4 lebih aku terjaga sikit..suami aku buka lampu(biasa aku buka lampu meja belajar je)
aku nampak dia pergi mandi apa semua...baru baring sebelah aku..

aku bertanya@membebel dalam keadaan mata masih ngantuk..
tanya kenapa call tak angkat...apa smua...
aku pun tak sedar laki aku jawab ke tak...aku sedar2 dah pagi
ini lebih kepada keinginan membebel sangat tinggi...tapi lebih kepada mengigau hahaha

pagi2 aku buat sarapan..minuman panas semua...
aku kejut adik adik aku..kata nk bawa berjalan sebelum diaorang balik..
tiba-tiba adik perempuan bawah aku cakap...

"woii laki kau bawa benda apa semalam??"
"benda tu tak boleh masuk kat pagar depan...muka hodoh..."
semua orang terkejut..hah bawa balik apa??
aku pun cerita...

semalam...dalam pukul 5 lebih...
tangan aku atas perut suami aku..kan aku tertido sebelum dengar dia bagi jawapan..
tiba-tiba aku tersentap...tangan aku laki aku sentap kuat!
dia tergeleng2 dengan sangat laju...macam orang kene sawan tu!!

aku pun jerit kat suami aku...
"yang...bangun yang...kenapa awk ni...bawa mengucap yang..."
aku tepuk pipi dia...dada dia..sebelah tangan aku masih dalam gengaman tangan dia...
aku mengucap... "astagfirullah hala'zim..." beberapa kali aku mengucap last sekali terlafaz...Allahhu Akbar..
dia terus senyap..berhenti serta merta..senyum...
bunyi dengkur halus.....
macam tidur yang tenang tak terganggu...

perkara-perkara ni menjadi persoalan kepada kami semua....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 06:07 PM | Show all posts
ridz09 replied at 26-8-2015 04:21 PM
Hehe, x pasal ke choii di minah cina tu.....

best pengalaman seram TT, kipidap

jemput singgah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 06:07 PM | Show all posts
Shahreen74 replied at 28-8-2015 09:21 AM
lagi.. lagi... best citer... .. kipidap..

jemput singgah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 06:08 PM | Show all posts
cikQiela replied at 29-8-2015 11:27 AM
ni bukan cite hantu lgi..ni cite klaka....

kelakar sebab kelam kabut panik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-10-2015 06:09 PM | Show all posts

jemput singgah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 01:06 PM | Show all posts
best cite... seronok baca
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2015 05:08 PM | Show all posts
peh, menarik betul cerita TT ni dan aku kagum sebab still tak berubat secara menyeluruh..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-10-2015 06:20 PM | Show all posts
thoyol replied at 26-10-2015 05:08 PM
peh, menarik betul cerita TT ni dan aku kagum sebab still tak berubat secara menyeluruh..

sebenarnya...dah beberapa kali nk berubat...tpi macam terhalang..
dan satu lagi..sihir nya kena pada suami..
dia taknak berubat..kadang2 ada je la halnya buat bergaduh..
nak kene perlahan2 cakap dengan dia..ajak dia...
mood dia ni lebih swing dari mood org datang bulan
ustaz yang scan tu kata...jiwa dia lemah..dia ada masalah dalam mengawal emosi
kejap mood baik..tiba2 dia akan marah...badmood...

harini baik...
esok dia dah marah2 kat saya tak tentu pasal..macam tulah kekdahnya
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2015 02:30 PM | Show all posts
antara replied at 26-10-2015 06:20 PM
sebenarnya...dah beberapa kali nk berubat...tpi macam terhalang..
dan satu lagi..sihir nya kena p ...

pujuk... jgn x pujuk...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083240s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list