Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24748
View
309
Reply

Sesi Melepaskan Geram III- Takyah Komen....Lepas je!!!

[Copy link]

Author: ketupat79    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 3-5-2017 04:11 PM | Show all posts
Ada budak baru masuk semalam, fresh grad, umur 23, pangkat tinggi
Bukanlah nak jealous, jauh sekali mendengki. Dah rezeki dia dapat kerja ni di tempat ini. Setidaknya dapat meringankan beban kerja di bahagian ni.
But the funny things are...budak tu anak bos HR dan course yang dia ambil tak ada kaitan dengan kerja yang ditugaskan untuknya.
Macam mana mak dia selaku bos HR berani nak letakkan anak sendiri di bahagian ni? Bukan dia tak tahu bahagian ni adalah bahagian yang paling menakutkan di institusi ni. Lepas tu letakkan anak dia jaga projek yang no.3 bahaya. Kalau ada isu berbangkit, takut dia tak mampu nak hadap.
Ok. Ok. Belum cuba belum tahu. Siapa sangka kalau dia boleh menjawab isu berbangkit tu nanti kan?
Tapi masalahnya...course dia tak ada kaitan dengan projek yang dia nak jaga. Setakat ada bau-bau bacang je. Untuk projek besar dan bahaya macam tu...lebih elok diserahkan kepada orang yang benar-benar ahli.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 12:02 PM | Show all posts
Hari ni hari Ahad kak, hari cuti.
Jadi bila kita datang ofis bermaksud kita nak buat kerja.
Siapa yang nak datang ofis di hari minggu sedangkan hari tu hari untuk berehat dan berseronok dengan keluarga?
Makanya...kau buat apa kat sini kak?
Kalau datang ofis semata nak berborak, baik tak payah datang. Ganggu orang buat kerja saja. Orang ni dah la banyak kerja, terpaksa korbankan hari cuti untuk buat kerja. Tapi kau? Lagi nak buang masa orang melayan kau berborak.
Kata nak balik sebab anak demam. Pergilah balik. Bawa semua bahan yang dah diprint tu buat di rumah.
Stress saya dengar suara kau, kak. Dari kau sampai tadi sampai la ni, sibuk menempel di stesen kerja orang dan borak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:30 PM | Show all posts
Haiz.. cepatnya nak sampai hari Isnin.. penatnya nak fikir keje.. esok nak outstation lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 02:32 PM | Show all posts
Nyampah pulak mengenang bos kat opis.. dgn scandal dia yang susahkan aku.. jelek betul. Nak keje, keje lar.. kot ye pun nak berscandal, pandai2 lar control.. jgn sampai susahkan org..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2017 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Menyampah nye minah ni kerek betul,memandang darjat pangkat harta semua

Woiii xkemanala semua tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Eee menyesal betul la. Kalau tau hidup mcm ni jd andartua lg bagus. Pdn muka ko kan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 08:48 AM | Show all posts
so...hari ni special wish laa kan utk My Syg????and i will be totally forgotten
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 02:24 PM | Show all posts
bila single,sebok nak berkawen..
Bila dah kawen,sebok nak jadi single semula..
haha..
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2017 09:23 PM | Show all posts
rasa geram & marah yang amat harini.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2017 11:30 AM | Show all posts
rasa sayu dan hiba harini...teringatkan mak...
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2017 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Jauhkan ler aku dari talam dua belas muka ni.
Kerja pun tk sampai setahun..pandai nya bermuka2.. baik pun jgn baik sgt.. benci pun jgn benci sgt..
Senang cerita.. jgn ler ada urusan dgn dia.
Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 09:54 PM | Show all posts
Stressed nya hari ini..
Banyak masalah

Dgn manusia dan kerja...
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 11:43 AM | Show all posts
kalau aku  boleh ulang balik masa lalu... aku x mahu lalui semua yang menyakitkan....
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2017 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Malas nya nak kurus kan badan balik. Liat je nak workout. Stresss pun ye juga.
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2017 12:39 AM | Show all posts
aku geram betul dgn budak deliveri tadi
nak deliveri barang,  cari tak jumpa nak tengking2 aku pulak
siap kata aku kerja kat situ takkan taktau kedai sekian2
oiiii ko ingat aku kerja situ kerja menghapal nama kedai2 kat situ ker
dah ler ader beratus2 kedai kat situ, mana aku nak tau
aku balik kerja gi kerja tak sempat nak menghapal satu2 kedai aihhhh

dah jumpa mujur tak kena maki dgn aku, sebab dia dah minta maaf dulu
aku maafkan jer dah nak masuk bulan baik nih kannnn
yg blh aku buat kesimpulan kat sini kerja mmg tak profesional
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2017 12:42 AM | Show all posts
satu nih dgn manusia yg aku taktau nak kata apa
nak kasi hadiah kat aku buatlah cara nak kasi, nih nak kasi mcm tak ikhlas nak marah2 aku pulak
aperhal, aku fedupppp betul lah

Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2017 09:45 PM | Show all posts
Hari ni geram srbab jalan jem....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Hari ni sakit kepala...selain sedih..
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 11:15 AM | Show all posts
GERAMMMMMMM
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2017 12:52 PM | Show all posts
bulan puasa ni aku sabar jer..bila kena audit dengan group aku sorang yang salah padahal korang punya instruction!!
Sekarang korang nak aku buat benda yang salah lagi..nanti kalau salah siapa aku juga!
setan lar korang ni..
waktu kena audit korang senyap  tak cakap apa senyap.. to be blame! is me me me me me and always me!!!!!!!!!!!!
aku rasa nak tarik je rambut korang ngan pijak perut2 korang tu tau tak


Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2017 04:07 PM | Show all posts
Tahulah kawan kau dah dapat kelulusan projek yang ditangani, tak payah la nak upload dalam group nak bagi semua orang tengok. Siap mention dapat kelulusan melalui e-mel lagi sedangkan kalau rasmi sepatutnya melalui faks.
Pula tu nak perli-perli orang yang belum dapat kelulusan lagi.
Kerja kau ni memang setakat perli orang dan upkan kawan baik sendiri ke?
Buruk betul perangai. Tak sesuai jadi ketua
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 09:38 AM | Show all posts
Semalam orang yang berlagak ketua. Hari ni timbalan bos pula sibuk pasal kelulusan kerja orang.
Timbalan bos ku yang disayangi, awat sibuk sangat ni? Tahulah nak raya, semua orang nak cepat dapatkan kelulusan projek sebab projek nak dihantar lepas raya. Sabarlah. Dapat kelulusan lepas raya pun tak apa, kerja tetap jalan. Apa yang kecoh sangat?
Dulu masa staf kesayangan tak dapat kelulusan sehinggalah tarikh hantar projek, tak pula timbalan bos nak kecoh. Ni kami ada lagi tiga minggu nak hantar projek, banyak masa lagi nak tunggu lulus.
Janganlah sebab staf kesayangan dah lulus, habis semua orang nak dikacaunya.
Dan lagi, wahhh...sakitnya hati. Nak paksa kita masukkan entah siapa-siapa sebagai team projek kita. Memanglah dia berpangkat doktor tapi apa bidang dia? Pengkhususan dia? kemahiran dia? Bukan boleh sebarangan ambil orang.
Projek saya tak macam projek dia, sesiapa pun boleh asalkan ada idea dan boleh buat kerja dengan baik. Projek saya kena tengok bidang kepakaran. Kalau kepakaran yang ahli team saya ada, baik tak payah.
Ibarat nak buat kenduri. Ada orang masak nasi, ada orang masak lauk, ada orang buat kuih. Kalau orang tu memang kemahirannya buat lauk semata, disuruh buat kuih dan dessert yang hotel 5 star, takkan mampu punya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2017 01:02 PM | Show all posts
rase sedih harinih kt opis..selsema+pening..ckp kt HR nk baring sekejap kt surau+tunggu zohor...dia ckp peraturan xleh baring dlm surau sbb prosedur keselamatan... da la banyak keje yg aku kne take over...ade la sampai 5..pecah kepala aku..multi tasking konon..xsabau nak dapat dpt keje tempat lain...
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 08:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak sesetengah perempuan jangan nak berharap kat lelaki douchebag. Cinta mati taik kucing dia kalau dah asyik kena pukul je. :
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2017 10:05 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau tak nak sakitkan hati sendiri, jangan la gatal2 stalk kehidupan orang lain. hmmm...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064718s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list