Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234
Return to list New
7113
View
62
Reply

All About Japan's Shikoku, Kyushu & Okinawa regions

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 7-10-2019 12:34 PM | Show all posts
lilyflower replied at 7-10-2019 11:01 AM
Sunyi je page ni.. Dah beli tiket one way to fukuoka raya next year. Highlight trip ni  nak pegi Kum ...

Boleh refer sini untuk info https://jprail.com/destinations/kyushu-area/kyushu-rail-pass-the-best-deal-for-rail-trip-in-kyushu-for-oversea-visitors.html
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 03:44 PM | Show all posts
Edited by lilyflower at 7-10-2019 04:18 PM

Hehe.. Blur.. insyallah will be 3rd time ke japan but fukouka ni first time. Dulu2 lawat jepun aku guna JR Wide Pass 7 hari je.. but this time ingat plan dari fukuoka balik KL through osaka.
Di Fukuoka aku punya highlight intinerary:-
dazaifu
kagoshima
Uminonakamichi Seaside
Momochi Seaside
8 hells Beppu
Mount Aso
Takachiho Gorge
nokoshima island


so korang rasa if aku purchase JR kyushu Northern Pass for 5 days bole ke cover highlight itinerary aku kat atas ni?

Then kalu nak ke osaka aku naik flight je kot dari fukuoka... or else aku plan nak beli JR Sanyo San'in Northern Kyushu..

Ke Osaka mungkin nak pegi Kobe and Nara sebab tak pernah sampai sini lagi.. or aku kena beli pas lain je utk cover trip aku kat osaka...

Within 10 days cukup ke nak cover? Peningla

Owh lagi satu aku pegi 20/5/2020 nanti weather camne? Panas ke?






Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2019 04:03 PM | Show all posts
lilyflower replied at 7-10-2019 03:44 PM
Hehe.. Blur.. insyallah will be 3rd time ke japan but fukouka ni first time. Dulu2 lawat jepun aku ...


Guna Jr Sanyo Sanin Norther Kyushu utk 7 days dah ok utk cover area tu.  Yang mana tak cover by that pass back up dengan IC card dah cukup.  Pass dah cover hingga ke Osaka tak perlu guna flight kalau plan hanya nak habiskan masa 5 hari di Fukuoka.  Set sehari di Kobe, dan Nara 1/2 hari pun dah cukup kalau sekadar nak ke area dear makan mochi dan shrine sesikit.  Cukup je utk cover area tu kalau gi 10 hari.




Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2019 12:15 PM | Show all posts
Tahun lepas akak pegi ke Osten Bosch...cantik....kalau ada masa jalan2 la ke sini....Taman yang cantik seperti di Belanda....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.073820s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list