Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
21190
View
120
Reply

[INFORMASI] Gula-gula Zaman Persekolahan Yang Klasik

[Copy link]

Author: Nusantara77       Show all posts   Read mode

Post time 16-7-2015 08:18 PM | Show all posts
masa sekolah aku suke layan chewing gum.

satu chewing gum yang gambar bear tu. kat belah dalam pembungkus ada gambar kartun untuk buat tattoo, cuma letak air dan tekap kat kulit tangan. *aku pakai air ludah jer.. hahaha..*

satu lagi chewing gum yang bolat2 berderet 3 bijik macam traffic light. pun fav aku.
Reply

Use magic Report

Post time 17-7-2015 05:16 PM | Show all posts

kat kg aku dulu  .. siap ada gula2 ka mcm gum bentuk rokok
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2015 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Time aku sekolah rendah ade budak perempuan name nini,asik jadik bahan jek...asal nampak dia nyanyi lagu nini coklat celup...haha..rindu zaman budak2...
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2015 12:57 AM | Show all posts
Edited by berrygurl at 19-7-2015 01:11 AM
zafira replied at 7-7-2015 03:12 PM
gula-gula telur burung puyuh tak masukkan sekali ke?

suka sgt..tapi susahkan nak cari nowdays..tau x kat mana ada jual?

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2015 01:03 AM | Show all posts
ana_una replied at 8-7-2015 03:03 PM
gula2 udang dan susu tu mmg lejen...
lagi satu gula2 klasik yg xde dlm senarai ialah gula2 bentuk t ...

wah..windu nyer gula2 ni..mana nak dpt?

tictac pun sodap..n sumi jelly
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2015 03:12 PM | Show all posts
memang nostalgia..sugus masih ada
aku dulu paling suka gula-gula udang tu dgn sugus..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 03:34 PM | Show all posts
berrygurl replied at 19-7-2015 01:03 AM
wah..windu nyer gula2 ni..mana nak dpt?

tictac pun sodap..n sumi jelly

ada kat ipoh ni..kedai borong yg jual jajan..
dedulu suka makan sebab serbuk putih yg coated gula2 tu sapu2 kat bibir..
pastu belakon jadi mayat...haha
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2015 06:10 PM | Show all posts
mana kandos??
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2015 09:05 AM | Show all posts
mzzenma replied at 14-7-2015 02:47 PM
aar  pusing mcm lipstick tudekat bawah bekas dia ada lubang so boleh letak kat jari susun banyak2
...

oh ya ke?
samada aku tak ingat
atau aku tak perasan gula2 ni

Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu masa kecik kecik i suka beli benda ni. Seriuss memang taktau apa nama dia. Meh i describre rupe benda tu. Dia chewy macam ada caramel ke ape, macam rice cereal. Ada flavour chocolate dengan vanila kalau tak silap. Bila makan je die punye chewy tu boleh tarik panjangg macam makan pizza. Plastik kaler biru ke ape. Saiz ala ala cloud nine. Berbentuk segi empat. Ade sape sape boleh recall nama benda ni. Famous tahun 1997-2000 macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 08:54 PM | Show all posts
Korang ni mesti generasi 80an 90an

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 10:42 AM | Show all posts
lama xtengok cekelat ni semua
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 01:30 PM | Show all posts
Edited by Zheo at 14-8-2015 02:33 PM

hoho pernah makan semua
tapi zaman kecik2 dulu aku paling suka biskut gula ising. Makan banyak sampai tok aku marah

biskut gula ising

biskut gula ising

Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 04:17 PM | Show all posts
ZAMAN AKU DULU..GULA GULA HARGANYA 5 SEN DAPAT DUA. KEBANYAKAN GULA GULA ATAU ASAM DIIMPOT DARI CHINA. AKU TERINGAT AIR BATU KEPAL HARGANYA PUN 5 SEN MACAM ABC.
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 04:39 PM | Show all posts
Paling suka gula-gula susu tu.. Dia xmanis sgt sbb mcm powder susu yang dimampatkan..
Kat mana eh ada jual? Cari kt mydin semua xde pun..
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 08:21 PM | Show all posts
nsmj replied at 12-8-2015 10:53 PM
Dulu masa kecik kecik i suka beli benda ni. Seriuss memang taktau apa nama dia. Meh i describre rupe ...

Yerr... Aku pun suka mkn benda tu dulu. Sedap, tapi manis sgt gak. Aku pun dah lupa pe nama dia. Lagi satu, suka coklat yg chewy2, bntuk kecik2 mcm telur lipas. Dia dlm kotak kecik yg bila ditiup, leh kuar bunyi mcm trumpet...😆😆
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2015 10:29 PM | Show all posts
Tgk gmbr gula2 dlm tred ni teringat zaman budak2 dulu.. haii
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2015 01:18 AM | Show all posts
ana_una replied at 8-7-2015 03:06 PM
yg ni pun... bila makan selai2 sebab takut abis cepat...

Haha. Sama la. Suka sangat makan gula2 ni tapi cepat sangat habis.
Lagi satu suka beli gula2 ni:



Boleh buat macam topeng Zorro

Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2015 01:42 AM | Show all posts
amon_79 replied at 8-7-2015 11:32 AM
teringat gula2 oren yg dlmnya ada serbuk putih mcm gula kot rasa  masam2 manis tu...

ha yang tu favorite aku...
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2015 10:46 PM | Show all posts
sugus paling aku suka.dingdang tu seriously dari dulu mmg aku tak suka.overrated je iklan mat sentul tu
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2015 10:50 PM | Show all posts
iznanaziz replied at 7-7-2015 02:39 PM
sapa suka makan gula2 ni?
gula2 asam?
gambar yg kedua tu...asam bulat2 tu

arwah ayah,mak aku dulu cukup pantang aku mkn asam bulat2 tu.diaorg  kata org yg buat  tu letak taik hidung dlm asam tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 09:35 AM | Show all posts
alesandra replied at 15-8-2015 10:50 PM
arwah ayah,mak aku dulu cukup pantang aku mkn asam bulat2 tu.diaorg  kata org yg buat  tu letak ta ...

aku tak suka asam bulat2.
tapi ye ka letak taik idung?
pnh nampak ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 09:54 AM | Show all posts
iznanaziz replied at 17-8-2015 09:35 AM
aku tak suka asam bulat2.
tapi ye ka letak taik idung?
pnh nampak ke?

haishhh tak ler.biasa ler...aku neh ank diorg yg paling degil ,brat.kalo diorg tak bagi tu...kena ada alasan yg dramatik gituhasam bulat mcm duit syiling tu kalo dulu la(skang taktau la pulak)...label semua dlm bahasa cina.so mungkin diorg risaukan kandungan bahan dlm asam tu.satu lagi...ada satu asam tu mmg ada  rupa pun mcm taik hidung..
Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 02:52 PM | Show all posts
Olleo posted on 14-8-2015 04:39 PM
Paling suka gula-gula susu tu.. Dia xmanis sgt sbb mcm powder susu yang dimampatkan..
Kat mana eh a ...

aku baru jer beli... yg tablet tu kan??? aku bli 300biji = 15 ++.... aku nak wat candy buffet tok wed adik aku... aku guna gula2 zaman dulu kaler ni jer... haha...

Last edited by WawaRaRa on 17-8-2015 02:53 PM

Reply

Use magic Report

Post time 17-8-2015 03:03 PM | Show all posts
alesandra replied at 17-8-2015 09:54 AM
haishhh tak ler.biasa ler...aku neh ank diorg yg paling degil ,brat.kalo diorg tak bagi tu...kena  ...

asam mana yg mcm rupa taik idung tu?
yg letak dlm botol plastik tu ya, ada gambo lelaki cina kat depan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051207s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list