Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2964
View
11
Reply

¡°Perempuan Tak Guna Untuk Lelaki Tak Berguna¡±

[Copy link]

Author: abgsedapmalam       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-7-2015 07:07 PM | Show all posts |Read mode
¡°Perempuan Tak Guna Untuk Lelaki Tak Berguna¡±- Wanita Ini Cerita Pengalaman Dipergunakan Bekas Kekasih
KINI TRENDING
Macam-macam kes lelaki curang belakang girlfriend atau isteri sekarang ni kan? Tak boleh ke kalau dah tak suka tu, terus terang je senang. Takde lah perempuan nak meroyan bila dapat tau lelaki diorang tipu. Dalam hubungan mesti masing-masing pernah buat silap dan kalau nak kekalkan hubungan, dua-dua pihak kena terima kekurangan.
Macam kisah yang diambil dari Facebook Wanie Harun, wanita ni cerita pengalaman yang tak boleh dilupakan apabila sering digunakan oleh bekas teman lelaki untuk capai apa yang diimpikan. Iya lah, kalau dah sayang tu, nak buat apa-apa pun sanggup kan? Jom kita ikuti kisah ni.
Untuk kaum hawa.. Jangan cari lelaki handsome & kaya
Jika korang follow Wanie Harun di Facebook, wanita ini kerap memuat naik status dan luahkan perasaan sedih dan geram dengan bekas kekasihnya. Kaum wanita ni sebenarnya susah tau nak move on.
Kau expect ¡®bakal husband¡¯ kau sediakan kereta, duit, rumah semua?
Setelah wanita itu memuat naik status dan meluahkan rasa kesal terhadap bekas kekasihnya di laman sosial Facebook, individu yang tidak dikenali menghantar pesanan melalui WeChat.
Bagi wanita ni, tak adil bagi individu tu nak tuduh dia macam-macam sedangkan dia sendiri yang lalui pengalaman perit tu. Iya lah, setiap apa yang kita lalui, pahit ke manis hanya kita je tau macam mana rasa dia.
Kau banyak cari aku masa susah, bila dah berjaya tiba-tiba cari perempuan lain
Bengang dengan kenyataan individu yang tidak dikenali tu, wanita ni balas komen tersebut di status laman peribadi Facebook;
Yes. Dulu aku pilih kau pun masa kau bukan siapa2 lagi. Gaji kau pun tak sampai 2k. But aku still boleh accept kau. Pakaian kau pun selekeh je. kau tak ada kereta, ok dating pun aku sanggup drive sorang dari PD ke kuantan..Okey but aku still boleh accept kau. Dan bila kau nak improvekan diri, aku banyak tolong kau dari bawah. Siapkan kerja2 kau utk mudah kau naik pangkat. aku bagi kau kata2 semangat, tolong kau buat assignment sampai aku tido lambat.
Kau banyak cari aku masa kau susah. Aku pun tolong je lah¡­tu pun atas dasar sayang.. But now bila kau dah berjaya, jawatan tetap, then duit kwsp kau pun dah berjaya kau keluarkan even kau sorok dgn aku, tetiba kau cari perempuan lain. Kau lupa sape banyak support kau. Kau lupa sape banyak tolong kau. kau lupa siapa belikan baju-baju kerja kau, kau lupa siapa yg bagi kau pinjam duit setiap bulan..kau lupa rumah yg kau duduk siapa sediakan, kau tinggal cuci kaki jer.. kau lupa everything kebaikkan yg aku buat utk kau¡­
YES KAU LUPA SEMUA. kau pun cakap gaji kerajaan bukan mahal mana.. okey la duit kwsp kau niat nak kawin dgn aku kau buat kawin dgn orang lain¡­huhuhu Yelah, duit dah berkepuk2, mesti la nak perempuan yang cantik2. dapat pula si perempuan perampas tu pun PENGGODA BERJAYA¡­Bukan macam aku ni¡­
Ni lah lelaki. Orang kata lelaki diuji bila dia ada segala2nya. And now kau dah kawin, semoga berbahagialah. adalah kifarah yang Allah akan bg utk kau even aku tak pernah nak doakan yg buruk untuk kau.. BUT kalau ada orang kata aku ni sampai skang single sebab memilih sangat, or nakkan lelaki kaya, meh sini aku nak TUMBUK. lebih baik aku single dari jumpa LELAKI TAK SENEREH mcm kau.
dan bersyukur sangat ALLAH tolong aku dari terus dgn lelaki TAK GUNA mcm kau..
PEREMPUAN YG TAK GUNA UTK LELAKI YANG TAK BERGUNA¡­
Haa korang dah baca kan penjelasan wanita ni kenapa dia marah sangat.. Mungkin niat wanita hanya untuk berkongsi masalah dan pada masa yang sama bagi teladan untuk wanita di luar sana jangan terlalu menyayangi kekasih lebih dari sendiri. Sayang Tuhan, sayang keluarga.. Ingat tu!
Sumber: Facebook Wanie Harun



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2015 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat dr mia...

Utk mengelak kn jd kes sebegini..jgn lah tolong langsung..xkisah lah tlg duit ke tlg wt kn keje ke tlg cari kn keje ke..tlg pape lah..nnt takde lah meroyan cmni bila laki cari len..

Jgn tlg langsung kalo niat tlg tu nk mengharap kan balasan eg: balasan si dia setia ngn kita..nescaya kechewa n moyan lah nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2015 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasihat dr mia...

Utk mengelak kn jd kes sebegini..jgn lah tolong langsung..xkisah lah tlg duit ke tlg wt kn keje ke tlg cari kn keje ke..tlg pape lah..nnt takde lah meroyan cmni bila laki cari len..

Jgn tlg langsung kalo niat tlg tu nk mengharap kan balasan eg: balasan si dia setia ngn kita..nescaya kechewa n moyan lah nnt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2015 07:16 PM | Show all posts
engko xpuasa ke TT
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2015 02:27 PM | Show all posts
sbb sayang punya pasal sanggup korbankan apa saja.
da jadi cmni nyesal pun xguna.jd pngajaran
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 08:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh pulak mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Cover pic mcm sesuatu sgt
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Diskrimi asi kah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgnbikutkan hati
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ykkan beraabar ye
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
errm...ntah laa..mcm2 y berlaku disebabkan mslh spt nie..
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 02:17 AM | Show all posts

Hmmm...

[AceHand SPECTaceLAR]

Sama gak laki tak guna untok perempuang tak berguna...


Jizzz... Klong! Klong!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059710s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list