JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104429
View
1881
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 31-7-2015 10:39 AM | Show all posts
owen81 replied at 30-7-2015 10:27 PM
Ok tak rasa dia. Boleh singgah bulan 3 nanti

ok laa... curry pekat tapi tak pedas ... makan panas2 mmg best
harga pun less than 1000 yen
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2015 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
korang nk tnya. dkt tokyo ada x cop tmpt attraction tu macam dkt kyoto osaka?
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2015 11:48 AM | Show all posts
baca kanto tetiba teringat game Pokemon
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2015 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
ayumi_katsura replied at 31-7-2015 11:06 AM
korang nk tnya. dkt tokyo ada x cop tmpt attraction tu macam dkt kyoto osaka?

Ada. Tp kempen skrg sampai September. Next campaign lum announce.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2015 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Japan best sangat. Makan sedap and still affordable.  
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2015 12:11 PM | Show all posts
korang, kitaorg pegi tokyo 21-26/9. raya haji kat sana. igt pagi raya haji nak ziarah masjid camii.solat raya haji kul brape ye? same dengan waktu dekat mesia tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2015 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 30-7-2015 03:36 PM
Senarai kedai tax-free leh tgk kat sini: http://tax-freeshop-wifi.jnto.go.jp/eng/shop-wifi-list.php? ...

Kittie, nak claim tax refund ni sama ke prosesnya dgn mcm kat Europe?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2015 09:13 PM | Show all posts
kalo pergi mt.fuji dgn disneysea tu mmg amik 1hari nye... sampai malam?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Sy punye flight on november.
If AA bagi route KL-bangkok-narita itu kira transitkan..Luggage kita nak bwk keluar or airlines yg uruskan ye?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Kita kena uruskan. Dia bukan kira fly through. So, kena check in balik di Bangkok. Make sure ambik flight awal ke bangkok. Kalau miss the flight kalau delay from kl dia tak akan bertanggungjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 09:34 AM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

same la kite..tp diorg ade bg option trn haneda.since kitaorg bwk kids, trus tukar turun kat haneda. pastu bole pilih date mane yg nak.xde caj.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih byk2 owen
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
neli_cute replied at 4-8-2015 09:34 AM
same la kite..tp diorg ade bg option trn haneda.since kitaorg bwk kids, trus tukar turun kat haned ...

Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:46 PM | Show all posts
neli_cute replied at 3-8-2015 12:11 PM
korang, kitaorg pegi tokyo 21-26/9. raya haji kat sana. igt pagi raya haji nak ziarah masjid camii.s ...

Salu 8:30pg.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:48 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 3-8-2015 05:44 PM
Kittie, nak claim tax refund ni sama ke prosesnya dgn mcm kat Europe?

Tak, dia potong siap2 kat kedai. Just tunjuk passport masa nk byr. Ada kedai, ada tax-free counter. Kat kedai yg ada status tax-shop tp takde kaunter separate, leh tunjuk passport jer kat kaunter.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:49 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Nape tak reroute ke Haneda? Sbb dia kasi 3 option. Reroute ke Haneda, reroute ikut Bangkok atau kasi refund dlm bentuk kredit. Hari tu kite pilih reroute ke Haneda. Kite fly lg next month.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:52 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 12:40 PM
Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..

Derang tak emel semua, sbb byk sgt kena reroute. Kena ada inisiatif sendiri. Leh contact customer service derang direct, takpun contact derang kat live chat. Kite contact derang kat live chat, pestu customer service derang call & senaraikan option yg ada. Pestu derang kasi itinerary baru.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:05 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 12:40 PM
Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..

yup..btl tu..diorg dalam proses utk inform mne2 yg terlibat.. batch by batch katenye. try live chat ngan AA.tp kena tggu gak dekat sejam.sy kol je trus senang sket.600858888..leh ckp trus ngn staff AA..n mintak diorg hantar emel blk itinery flight yg baru.

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:10 PM | Show all posts

tq kittie

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:18 PM | Show all posts
Kittie replied at 4-8-2015 12:48 PM
Tak, dia potong siap2 kat kedai. Just tunjuk passport masa nk byr. Ada kedai, ada tax-free counter ...

oh!! mcm tu lg senangkan. Tak perlu berasak kat airport. Nak lg klu ada China group. Mau pitam. Mcm aku kat Frankfurt ari tu, group asoh dr China mcm sakai berebut2 nak submit claim tax refund tu. Smp kena jerkah dgn akak german.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044697s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list