JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
100234
View
1857
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 3-8-2015 12:11 PM | Show all posts
korang, kitaorg pegi tokyo 21-26/9. raya haji kat sana. igt pagi raya haji nak ziarah masjid camii.solat raya haji kul brape ye? same dengan waktu dekat mesia tak?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2015 05:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 30-7-2015 03:36 PM
Senarai kedai tax-free leh tgk kat sini: http://tax-freeshop-wifi.jnto.go.jp/eng/shop-wifi-list.php? ...

Kittie, nak claim tax refund ni sama ke prosesnya dgn mcm kat Europe?
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2015 09:13 PM | Show all posts
kalo pergi mt.fuji dgn disneysea tu mmg amik 1hari nye... sampai malam?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Sy punye flight on november.
If AA bagi route KL-bangkok-narita itu kira transitkan..Luggage kita nak bwk keluar or airlines yg uruskan ye?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Kita kena uruskan. Dia bukan kira fly through. So, kena check in balik di Bangkok. Make sure ambik flight awal ke bangkok. Kalau miss the flight kalau delay from kl dia tak akan bertanggungjawab.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 09:34 AM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

same la kite..tp diorg ade bg option trn haneda.since kitaorg bwk kids, trus tukar turun kat haneda. pastu bole pilih date mane yg nak.xde caj.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih byk2 owen
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
neli_cute replied at 4-8-2015 09:34 AM
same la kite..tp diorg ade bg option trn haneda.since kitaorg bwk kids, trus tukar turun kat haned ...

Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:46 PM | Show all posts
neli_cute replied at 3-8-2015 12:11 PM
korang, kitaorg pegi tokyo 21-26/9. raya haji kat sana. igt pagi raya haji nak ziarah masjid camii.s ...

Salu 8:30pg.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:48 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 3-8-2015 05:44 PM
Kittie, nak claim tax refund ni sama ke prosesnya dgn mcm kat Europe?

Tak, dia potong siap2 kat kedai. Just tunjuk passport masa nk byr. Ada kedai, ada tax-free counter. Kat kedai yg ada status tax-shop tp takde kaunter separate, leh tunjuk passport jer kat kaunter.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:49 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Nape tak reroute ke Haneda? Sbb dia kasi 3 option. Reroute ke Haneda, reroute ikut Bangkok atau kasi refund dlm bentuk kredit. Hari tu kite pilih reroute ke Haneda. Kite fly lg next month.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2015 12:52 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 12:40 PM
Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..

Derang tak emel semua, sbb byk sgt kena reroute. Kena ada inisiatif sendiri. Leh contact customer service derang direct, takpun contact derang kat live chat. Kite contact derang kat live chat, pestu customer service derang call & senaraikan option yg ada. Pestu derang kasi itinerary baru.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:05 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 12:40 PM
Neli u fly bila? Sbb i takde dpt apa2 email lagi pun dr AA..

yup..btl tu..diorg dalam proses utk inform mne2 yg terlibat.. batch by batch katenye. try live chat ngan AA.tp kena tggu gak dekat sejam.sy kol je trus senang sket.600858888..leh ckp trus ngn staff AA..n mintak diorg hantar emel blk itinery flight yg baru.

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:10 PM | Show all posts

tq kittie

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 01:18 PM | Show all posts
Kittie replied at 4-8-2015 12:48 PM
Tak, dia potong siap2 kat kedai. Just tunjuk passport masa nk byr. Ada kedai, ada tax-free counter ...

oh!! mcm tu lg senangkan. Tak perlu berasak kat airport. Nak lg klu ada China group. Mau pitam. Mcm aku kat Frankfurt ari tu, group asoh dr China mcm sakai berebut2 nak submit claim tax refund tu. Smp kena jerkah dgn akak german.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 4-8-2015 12:49 PM
Nape tak reroute ke Haneda? Sbb dia kasi 3 option. Reroute ke Haneda, reroute ikut Bangkok atau ka ...

Sbb haneda flight smpi malam kan.. Dah terbuang satu hari.. Yg ke bangkok tau x time dia smpi narita kol brp kittie? Kalau boleh i nak awal skit smpi
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
neli_cute replied at 4-8-2015 01:05 PM
yup..btl tu..diorg dalam proses utk inform mne2 yg terlibat.. batch by batch katenye. try live cha ...

Oh ok neli.. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 03:43 PM
Sbb haneda flight smpi malam kan.. Dah terbuang satu hari.. Yg ke bangkok tau x time dia smpi nari ...

Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight dari bangkok kol 23:45 mlm. Sampai tokyo kol 8 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
owen81 replied at 4-8-2015 04:24 PM
Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight da ...

Waduh terbuang 1 hari dah owen
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2015 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 08:38 PM
Waduh terbuang 1 hari dah owen

Takpela, at least still sampai pagi sabtu. Still sama mcm plan sebelum nie. Kalau naik haneda sampai tokyo dekat kol 11mlm. Kena bermalam dekat airport lak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2015 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
owen81 replied at 5-8-2015 08:47 AM
Takpela, at least still sampai pagi sabtu. Still sama mcm plan sebelum nie. Kalau naik haneda samp ...

Tulah tgh mikir nak amik yg mana satu hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:43 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:49 PM | Show all posts
Tobu World Square

http://www.tobuws.co.jp/en/
http://www.japan-guide.com/e/e3878.html

Tobu World Square is an architectural museum with skillful reproductions of 102 world-famous buildings on the 1/25 scale, including 45 World Heritage Sites.








Discount coupon: http://www.tobuws.co.jp/en/time_price/onlinecoupon.html
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:54 PM | Show all posts
KINUGAWA THEME PARK PASS

http://www.tobu.co.jp/foreign/pass/theme_pass.html

Train + Edo Wonderland = 6180yen
Train + Tobu World Square = 4080yen
Train + Edo Wonderland + Tobu World Square = 7380yen



Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2015 03:06 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Flight saya pun nov ni.. alamakkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044599s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list