JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104398
View
1881
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 4-8-2015 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 4-8-2015 12:49 PM
Nape tak reroute ke Haneda? Sbb dia kasi 3 option. Reroute ke Haneda, reroute ikut Bangkok atau ka ...

Sbb haneda flight smpi malam kan.. Dah terbuang satu hari.. Yg ke bangkok tau x time dia smpi narita kol brp kittie? Kalau boleh i nak awal skit smpi
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
neli_cute replied at 4-8-2015 01:05 PM
yup..btl tu..diorg dalam proses utk inform mne2 yg terlibat.. batch by batch katenye. try live cha ...

Oh ok neli.. Tq
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 04:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 03:43 PM
Sbb haneda flight smpi malam kan.. Dah terbuang satu hari.. Yg ke bangkok tau x time dia smpi nari ...

Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight dari bangkok kol 23:45 mlm. Sampai tokyo kol 8 pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2015 08:38 PM From the mobile phone | Show all posts
owen81 replied at 4-8-2015 04:24 PM
Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight da ...

Waduh terbuang 1 hari dah owen
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2015 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 08:38 PM
Waduh terbuang 1 hari dah owen

Takpela, at least still sampai pagi sabtu. Still sama mcm plan sebelum nie. Kalau naik haneda sampai tokyo dekat kol 11mlm. Kena bermalam dekat airport lak.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2015 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
owen81 replied at 5-8-2015 08:47 AM
Takpela, at least still sampai pagi sabtu. Still sama mcm plan sebelum nie. Kalau naik haneda samp ...

Tulah tgh mikir nak amik yg mana satu hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:43 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:49 PM | Show all posts
Tobu World Square

http://www.tobuws.co.jp/en/
http://www.japan-guide.com/e/e3878.html

Tobu World Square is an architectural museum with skillful reproductions of 102 world-famous buildings on the 1/25 scale, including 45 World Heritage Sites.








Discount coupon: http://www.tobuws.co.jp/en/time_price/onlinecoupon.html
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 02:54 PM | Show all posts
KINUGAWA THEME PARK PASS

http://www.tobu.co.jp/foreign/pass/theme_pass.html

Train + Edo Wonderland = 6180yen
Train + Tobu World Square = 4080yen
Train + Edo Wonderland + Tobu World Square = 7380yen



Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2015 03:06 PM | Show all posts
Casper999 replied at 4-8-2015 07:22 AM
Hi kittie dan otai2 yg lain.

Nak tanye dgr AA dah kansel flight ke narita..

Flight saya pun nov ni.. alamakkk
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2015 03:10 PM | Show all posts
owen81 replied at 4-8-2015 04:24 PM
Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight da ...

KL - Bangkok berapa jam ye?


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2015 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiko replied at 7-8-2015 03:10 PM
KL - Bangkok berapa jam ye?

Flight kol 11:45pm sampai tokyo 8pagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 04:55 PM | Show all posts
mimiko replied at 7-8-2015 03:10 PM
KL - Bangkok berapa jam ye?

Dua jam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2015 03:52 PM | Show all posts
Halal souvenir kat Haneda Airport.


Kat Lawson (convenience store):




Kat Edo (tingkat 4):






Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2015 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 7-8-2015 04:55 PM
Dua jam.

Eh, tanya kl-bangkok. Bukan bangkok-narita. Hahaha silap baca. Tapi sedih flight bangkok- narita dah full. So, naik kl- haneda je. Kena tukar plan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2015 11:45 PM | Show all posts
owen81 replied at 11-8-2015 07:47 PM
Eh, tanya kl-bangkok. Bukan bangkok-narita. Hahaha silap baca. Tapi sedih flight bangkok- narita d ...

Tiket KL-Haneda pun jadi mahal sbb habis kena re-route. Derang bajet ok la ada route Bangkok, ada route Haneda, tp seksa gak derang nk arrange.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 09:01 AM | Show all posts
Kittie replied at 11-8-2015 03:52 PM
Halal souvenir kat Haneda Airport.

Kat Narita airport takde apa2 mcm kat Haneda ke?? Sambil tunggu departure best gak dpt suping last minute.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 09:23 AM | Show all posts
Edited by uda at 12-8-2015 09:25 AM

Salam Kittie and otai2,
Nak tanya pendapat iaitu yang mana lebih worth buying dari Narita:
- Tokyo Subway 2-Day Ticket + 2 One-way Limousine Bus Tickets at 5,700 yen or
-  beli ticket N'EX JR (4,00 yen)dan tokyo tour ticket aisng. Tokyo tour ticket 1 hari at 1,590 yen
Untuk jalan2 di tokyo dan sekitarnya - mana lebih efficient : naik subway or JR

Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 10:46 AM | Show all posts
Edited by neli_cute at 12-8-2015 10:58 AM

korang, maaf le tanye soklan berulang.flight haneda sampai malam.kaunter tiket jkanto pass mesti dah tutup.tiket tu boleh beli dekat machine x? mane lagi better nak beli online ke beli dekat kaunter? ke xpe beli dekat sane je?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 03:54 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 12-8-2015 09:01 AM
Kat Narita airport takde apa2 mcm kat Haneda ke?? Sambil tunggu departure best gak dpt suping last ...

Klu makan, ada halal udon, halal curry, etc.


Klu utk souvenir berupa mknn, ada kat ANA Festa, terminal 2, tingkat 4.








Kat terminal 1 pun tingkat 4 gak. Kedai Konnichiwa.








Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048081s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list