JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
100140
View
1857
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 7-8-2015 03:10 PM | Show all posts
owen81 replied at 4-8-2015 04:24 PM
Saya pun terjebak bab narita. Samala, malas nak reroute ke haneda sebab timing tak best. Flight da ...

KL - Bangkok berapa jam ye?


Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2015 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mimiko replied at 7-8-2015 03:10 PM
KL - Bangkok berapa jam ye?

Flight kol 11:45pm sampai tokyo 8pagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-8-2015 04:55 PM | Show all posts
mimiko replied at 7-8-2015 03:10 PM
KL - Bangkok berapa jam ye?

Dua jam.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2015 03:52 PM | Show all posts
Halal souvenir kat Haneda Airport.


Kat Lawson (convenience store):




Kat Edo (tingkat 4):






Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2015 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 7-8-2015 04:55 PM
Dua jam.

Eh, tanya kl-bangkok. Bukan bangkok-narita. Hahaha silap baca. Tapi sedih flight bangkok- narita dah full. So, naik kl- haneda je. Kena tukar plan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2015 11:45 PM | Show all posts
owen81 replied at 11-8-2015 07:47 PM
Eh, tanya kl-bangkok. Bukan bangkok-narita. Hahaha silap baca. Tapi sedih flight bangkok- narita d ...

Tiket KL-Haneda pun jadi mahal sbb habis kena re-route. Derang bajet ok la ada route Bangkok, ada route Haneda, tp seksa gak derang nk arrange.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 09:01 AM | Show all posts
Kittie replied at 11-8-2015 03:52 PM
Halal souvenir kat Haneda Airport.

Kat Narita airport takde apa2 mcm kat Haneda ke?? Sambil tunggu departure best gak dpt suping last minute.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 09:23 AM | Show all posts
Edited by uda at 12-8-2015 09:25 AM

Salam Kittie and otai2,
Nak tanya pendapat iaitu yang mana lebih worth buying dari Narita:
- Tokyo Subway 2-Day Ticket + 2 One-way Limousine Bus Tickets at 5,700 yen or
-  beli ticket N'EX JR (4,00 yen)dan tokyo tour ticket aisng. Tokyo tour ticket 1 hari at 1,590 yen
Untuk jalan2 di tokyo dan sekitarnya - mana lebih efficient : naik subway or JR

Thanks
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 10:46 AM | Show all posts
Edited by neli_cute at 12-8-2015 10:58 AM

korang, maaf le tanye soklan berulang.flight haneda sampai malam.kaunter tiket jkanto pass mesti dah tutup.tiket tu boleh beli dekat machine x? mane lagi better nak beli online ke beli dekat kaunter? ke xpe beli dekat sane je?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 03:54 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 12-8-2015 09:01 AM
Kat Narita airport takde apa2 mcm kat Haneda ke?? Sambil tunggu departure best gak dpt suping last ...

Klu makan, ada halal udon, halal curry, etc.


Klu utk souvenir berupa mknn, ada kat ANA Festa, terminal 2, tingkat 4.








Kat terminal 1 pun tingkat 4 gak. Kedai Konnichiwa.








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 04:25 PM | Show all posts
Edited by Kittie at 12-8-2015 04:28 PM
uda replied at 12-8-2015 09:23 AM
Salam Kittie and otai2,
Nak tanya pendapat iaitu yang mana lebih worth buying dari Narita:
- Tokyo ...

Bagi kite harga Tokyo Tour overpriced sbnrnya wlaupun leh guna utk semua tren, subway, streetcar, bas, sbb utk satu hari jer. Baik ambik limousine & subway pass tuh. Dok 2 hari ke kat Tokyo? Kat Tokyo tak kesah sbnrnya sbb most tempat mmg ada dedua salunya, bezanya kdg2 kt tempat tu dekat dgn JR, kdg2 dekat dgn subway, tapi tak la jauh sgt nak berjalannya sbb transfer between stations mende biasa jer kat sana.

Nak murah lagi leh beli Access Narita (1,000yen) + Tokyo Subway Ticket 2-day (1,200yen).

Option lain:
Tokyo Subway 2-Day Ticket + Keisei Skyliner Round Trip Ticket (Limited Express)
5,100 yen


Semer nih leh baca sini:
http://www.tokyometro.jp/en/ticket/value/travel/
http://www.tokyometro.jp/en/ticket/value/airport_bus/index.html
http://accessnarita.jp/en/home/
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 04:33 PM | Show all posts
neli_cute replied at 12-8-2015 10:46 AM
korang, maaf le tanye soklan berulang.flight haneda sampai malam.kaunter tiket jkanto pass mesti dah ...

JR Kanto Area Pass yg 3 hari tuh ke? Boleh beli kat mana2 stesen JR utama mcm kat Stesen Tokyo, Stesen Ueno, Stesen Shinjuku, Stesen Shibuya, etc. Leh tgk list kat sini: http://www.jreast.co.jp/e/kantoareapass/

Dia tak boleh beli kat mesin sbb dia sejenis pass, mcm kad hari raya camtu, perlu cop semer.

Klu Haneda sampai mlm, sama ada beli tiket biasa dulu ke accommodation atau tido airport tunggu stesen JR kat airport buka.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 04:37 PM | Show all posts
Kittie replied at 12-8-2015 04:25 PM
Bagi kite harga Tokyo Tour overpriced sbnrnya wlaupun leh guna utk semua tren, subway, streetcar,  ...

Thanks kittie.
I pun baru terbaca yg tokyo tour ticket tu overprice kat thread dlm2 tu.

My 'apt' di shinjuku. kata host kalau naik limousine and berhenti di Sun Route Plaza hotel - 1 min walk to apt.
Kalau berhenti di Shinjuku stn south exit- jalan dalam 5 min . tapi bila tenguk peta i rasa more than that. kata google map -dalam 1km.
I takut tak sempat naik limousine yg berhenti akt sun route plaza tu sebab eta di narita kul 7pm and last bus kul 9pm. Tapi kalau stop kat shinjuku west exit tu, bus hingga jam 11pm. Yang lecehnya nanti nak heret beg.

My addres kat sana ialah : 2-23-1, Yoyogi, Shibuya-ku, Tokyo 151-0053
(name of the building: New State Menor, it is in front of Shinjuku Maynds Tower)
** kittie pernah tak lalu tempat ni?
Thanks
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 04:46 PM | Show all posts
uda replied at 12-8-2015 04:37 PM
Thanks kittie.
I pun baru terbaca yg tokyo tour ticket tu overprice kat thread dlm2 tu.

Dia...

3 min walk dr Shinjuku Station (Toei Oedo Line), Exit A1
5 min walk dr Shinjuku Station (JR Line), South Exit
5 min walk dr Shinjuku Station (JR Line), Southern Terrace Exit
5 min walk dr Shinjuku Station (Toei Shinjuku Line), Exit 6


Nah peta...




Takde la jauh sgt pun nk jalan, heret jer beg slow2.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 04:54 PM | Show all posts
Kittie replied at 12-8-2015 04:46 PM
Dia...

3 min walk dr Shinjuku Station (Toei Oedo Line), Exit A1

Tima kasih byk2 kittie.

Peta kittie ni lagi jelas drp yg host beri tu.

I di Tokto dari 15/8 -18/8.
18/8 tu flight tengahari ke Sapporo.
Sapporo hingga 22/8
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 08:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 12-8-2015 03:54 PM
Klu makan, ada halal udon, halal curry, etc.



Oh!! Ok Ok Kittie. Nmpk meriah juga
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-8-2015 08:30 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 12-8-2015 08:26 PM
Oh!! Ok Ok Kittie. Nmpk meriah juga

Eh, baru pasan tak tepek gmbr kek Muso Castella. Kat Narita ada 3 jenis (matcha/green tea, honey, and brown sugar).



Nih kat ANA Festa gak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kittie replied at 12-8-2015 08:30 PM
Eh, baru pasan tak tepek gmbr kek Muso Castella. Kat Narita ada 3 jenis (matcha/green tea, honey,  ...

Oh! Wow!! Makin menggoda ni. Baguslah org Jepun. Pandai manipulate market. Thumbs up for the Japanese!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 12-8-2015 04:54 PM
Tima kasih byk2 kittie.

Peta kittie ni lagi jelas drp yg host beri tu.

Wui!! Sabtu ni ko terbang dah
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 10:46 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 12-8-2015 10:12 PM
Wui!! Sabtu ni ko terbang dah

Iye, sabtu pagi.
Ni yg berdebar
tapi u kan ada kata -kalau nak mati, kat rumah pun boleh mati
Mati ditimpa candelier
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2015 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 12-8-2015 10:46 PM
Iye, sabtu pagi.
Ni yg berdebar
tapi u kan ada kata -kalau nak mati, kat rumah pun boleh mati
...

Hahaha!! Rilek ko. Jgn risau sgt. Suma ok punya
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 09:26 AM | Show all posts
azradiza replied at 30-7-2015 06:36 PM
kat narita pun dah ade kedai curry halal ... kat area 7-11 one floor up dari tempat check-in
aku se ...

Azra, ko terrer kan psl Asakusa area

Aku nak tanya, dr Asakusa area ada tak bus limousine gi Narita airport?? Aku dah book hostel Juyoh kat Asakusa. Tp mcm malas pula nak naik train heret beg. So fikir fikir nak naik bus.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 09:40 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2015 09:26 AM
Azra, ko terrer kan psl Asakusa area

Aku nak tanya, dr Asakusa area ada tak bus limousine ...

alamak sorry banyak2 Peter
aku mmg takde survey pasal bus airport ni sebab hostel aku duduk mmg beberapa langkah je dari subway asakusa tu
aku mmg naik direct train je dari narita ke asakusa station

kalau tengok kat accessnarita punya website, the nearest airport bus stop mcm kat Ginza jer
http://accessnarita.jp/en/home/


Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 09:46 AM | Show all posts
azradiza replied at 13-8-2015 09:40 AM
alamak sorry banyak2 Peter
aku mmg takde survey pasal bus airport ni sebab hostel aku duduk mmg b ...

oh!! mcm tu pula. Ko selalu duduk kat Khaosan kan?
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2015 10:38 AM | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-8-2015 09:46 AM
oh!! mcm tu pula. Ko selalu duduk kat Khaosan kan?

ha'ah
senang sebab dekat dengan subway station walaupun hostel agak kurang selesa sebenarnye
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049512s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list