JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
104430
View
1881
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2017 02:27 PM | Show all posts
Rlyna_ replied at 28-3-2017 02:16 PM
harga yg mereke offer is slightly cheaper dr airline so kira logik la harga tu..dats y i beli..
o ...

boleh tau brape harga yg diorang offer tu? airline apekah?
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 04:05 PM | Show all posts
azradiza replied at 28-3-2017 02:27 PM
boleh tau brape harga yg diorang offer tu? airline apekah?

Airasia rm550
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 05:19 PM | Show all posts

ke haneda ke? murah sesangat tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 08:47 AM | Show all posts
azradiza replied at 28-3-2017 05:19 PM
ke haneda ke? murah sesangat tu

bukan..tix murah rm550 tu ke INC seoul
tix ke japan seb bek dah beli awal2
dia ada offer gak rm700
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 08:54 AM | Show all posts
Rlyna_ replied at 29-3-2017 08:47 AM
bukan..tix murah rm550 tu ke INC seoul
tix ke japan seb bek dah beli awal2
dia ada offer gak rm7 ...

alamak my bad ... sorry silap paham citer
utk ke ICN mmg murah lah RM550 tu
sebab skang susah sangat dah nak dapat tiket murah ke Seoul
bertabahlahh


Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Maaf kawan2.... nak bertanya soalan tak brp cerdik.....

Sy & kawan2 nak pergi ke yokohama lagi 2 minggu , cadang nya bila sampai ke haneda airport pukul 11:30mlm , kitorang nak tunggu kat haneda airport sampai pagi utk ambik keikyu line. Sbb nye .... kitorang nak pergi rumah kawan, dan takmoh la ganggu kawan yg sedang tidur. Kalau boleh biarla sampai pagi kan...

Soalan nya, ada isu tak if kita nak stay lama2 kat airport mlm tu sampai pagi?
Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok ... dah dpt jawapan ada kawan bagi link ni
http://www.sleepinginairports.net/
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasanya kalau naik flight kat haneda airport..at least kene ade kat sana 3 jam before flight..or 2 jam sebelum dah cukup?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 11:25 AM | Show all posts
bie_2005 replied at 15-4-2017 08:12 PM
Biasanya kalau naik flight kat haneda airport..at least kene ade kat sana 3 jam before flight..or 2  ...

Normal 3 jam sebelum flight.  Lagi pun airport jauh dari tengah bandar Tokyo, dari rushing2 takut tertinggal flight kehapa elok le sampai awal
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 17-4-2017 11:25 AM
Normal 3 jam sebelum flight.  Lagi pun airport jauh dari tengah bandar Tokyo, dari rushing2 takut  ...

Erm.. mmg lagi awl lagi bagus..tp sbb flight pg kul 9..train paling awl pun gerak 5.30 cmtu kan? Naik train dlm sejam baru smpai airport..nmpknye kene overnight kt airport la agaknye kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 07:07 PM | Show all posts
bie_2005 replied at 21-4-2017 04:21 PM
Erm.. mmg lagi awl lagi bagus..tp sbb flight pg kul 9..train paling awl pun gerak 5.30 cmtu kan? N ...

Kalau nak overnight airport lagi baik sebab tak perlu terkejar2 kejar train atau risau takut terlepas flight.  Pagi2 ramai jugak orang kadang tu sebab dia orang nak gi kerja.  Tak pun malam akhir tu overnight je kat hotel area Haneda.  Dia ada provide free shuttle bus utk gi airport so pagi tu dah tak risau bab transport nak gi airport dah.  Boleh le rehat selesa sikit dari overnight kat airport nak2 kalau ada bawak bebudak.
Reply

Use magic Report

Post time 23-4-2017 05:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 21-4-2017 07:07 PM
Kalau nak overnight airport lagi baik sebab tak perlu terkejar2 kejar train atau risau takut terle ...

Okay2. Thx
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2017 12:50 PM | Show all posts
newrulez88 replied at 27-3-2017 08:59 PM
meratap meroyan malam ni..jangka dpt terbang ke jepun sabtu ni.. tp dpt update xdpt nk travel sbb da ...

aduiii..sedih nyeee..
peak hour lak tu..sabar ya sisss

my friend kena juga..tp trip ke korea..hari ni nk berlepas,
lg 3 jam agent bgtau tiket xde...
tp dia beli juga tiket ke korea kat air asia sndri..burn duet dia dkat rm1000 juga utk tiket tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 11:35 PM | Show all posts
auntieagony replied at 30-1-2017 11:19 PM
Oleh kerana tak der siapa yg bagi jwpan utk pertanyaan auntie kat atas ni #1462, so auntie kena pasr ...

Hi Auntie, saya plan nak travel by car jugak.. sbb ada bawak mak dan baby.. dah belek2 habis kat benang sini.. mcm payah jer nak naik turun train.. berpinau nak faham..

boleh auntie share itinenary ?

Terima kasih auntie
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2017 03:37 PM | Show all posts
dania2009 replied at 12-6-2017 11:35 PM
Hi Auntie, saya plan nak travel by car jugak.. sbb ada bawak mak dan baby.. dah belek2 habis kat b ...

Hi Dania,

Baru terbaca notis drp Dania. Skrg tgh sibuk, bila dah lega sikit, auntie balas ok.

Bila nak pergi? Akan berjln sekitar Tokyo atau di kwsn luar Tokyo jugak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2017 05:52 PM | Show all posts
auntieagony replied at 14-6-2017 03:37 PM
Hi Dania,

Baru terbaca notis drp Dania. Skrg tgh sibuk, bila dah lega sikit, auntie balas ok.

ok auntie.. tq in advanced..
dania plan nak ke tokyo dan sekitarnya.. mcm mt fuji.. snow park.. disneyland.. belum final lagi itinenarynya..



Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2017 12:54 PM | Show all posts
salam, mintak otai2 bagi pandangan sebelum nak survey. nak ke Narita atas urusan kerja selama 4-5 hari. lepas tu bercadang nak stay untuk explore tempat lain dlm 4-5 hari. mana menarik nak ke Tokyo atau ada tempat lain terdekat? saya jenis minat scenic
Reply

Use magic Report

Post time 28-6-2017 04:26 PM | Show all posts
cenkudu replied at 24-6-2017 12:54 PM
salam, mintak otai2 bagi pandangan sebelum nak survey. nak ke Narita atas urusan kerja selama 4-5 ha ...

Back page je banyak info boleh collect nanti.  Kebanyakan tourist attaction ni masih dalam sekitar area Tokyo je.  Kalau for view dan suka hiking kena gi belah Fuji atau area gunung dekat2 area ninja village tu.  Area tu memang banyak nature alam semulajadi yang masih asli dan cantik.

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 11:11 AM | Show all posts
otai-otai japan, sy nak tanya soalan..

sy akan fly ke tokyo 4/12 C 14/12 dgn family 7 org + 1 toddler.. tiket aax ke haneda akan smpi kul 10.30pm cuma skrg agak bingung nak susun itineray. Plan mn yg boleh sesuai dr segi budget transportation:-

1. tokyo C osaka C sapporo C tokyo
2. Tokyo C sapporo C osaka C tokyo

btw sy pernah pergi jepun 2013 cuma time tu single traveller.. kali ni bwk sekali family..
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:42 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046753s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list