JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
100235
View
1857
Reply

All About Japan\\\'s Kanto Region (Tokyo, Yokohama, Hakone, Nikko, etc.)

[Copy link]

Author: Kittie       Show all posts   Read mode

Post time 26-1-2019 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
yellowfish replied at 26-1-2019 07:31 PM
Pegi dgn travel agent ke?

pi sendiri fish, stay kat tokyo 4 days then weekend pi atami utk ke fuji , then masuk balik tokyo before balik kl . i pi 9 days .
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
inangsari replied at 20-12-2018 12:36 AM
This one from 2020m

Cantiknya

Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 26-1-2019 08:47 PM
Cantiknya

kan ? i still mimpi fuji and the journey sometimes hehe , kiri kanan walaupun masa tu trees no leaves sgt tp sooo beautiful and breathtaking view
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 03:00 PM | Show all posts
up..
tak de org pegi tokyo ke cuti2 cny haritu..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 11:32 AM | Show all posts
salam semua..saya baru balik malaysia selepas 17 hari merantau di japan.31 january-16 february.rasanya dh hilang 2 kilo..sehari blh dpt 21,000 steps.
ada sesiapa nak ke tokyo tak? saya nak kirim pen comel di daiso... kat KL takde pen mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
tapirbiru replied at 19-2-2019 11:32 AM
salam semua..saya baru balik malaysia selepas 17 hari merantau di japan.31 january-16 february.rasan ...

Share lah sikit your journey ke sana buat pembakar semangat kawan-kawan yang nak pergi. Thread ni pun makin sunyi dah
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:44 PM | Show all posts
moonbug replied at 19-2-2019 02:25 PM
Share lah sikit your journey ke sana  buat pembakar semangat kawan-kawan yang nak pergi. Thread  ...

travel with 2 kids wasnt easy though.. dah la winter kan.. flight supposedly touch down narita, tapi sbb airport ade prob, ada skidded plane, we were rerouted to kansai. so kelam kabut malam tu cari tempat tido kt osaka..next day travel to tokyo via shinkansen. rugi satu hari nak jalan kt tokyo.

we spent 5 days in tokyo (shinjuku, shibuya, ueno, harajuku, asakusa & odaiba).  tokyo cantik.. bangunan sgt moden n clean city. cumanya org tak friendly. mcm zombie..hahahah. tips: sila shopping kat outlet odaiba ni.. outlet PUMA kasut cantik2 n murah.

then naik shinkansen ke osaka for 11 days. kali ni kali kedua kita ke osaka..kt osaka ni best makan je..n shopping skit2.. siapa yg suka kasut, blh shopping kat area namba. byk kasut yg limited edition (Asics, Skechers). makan seafood kt kuromon market. blh habis duit woi g situ..semua sedap.

juga ke nagoya , melawat SCMAGLEV & Train park , best gila.. muzium shinkansen gituh. kita yg tua pun kagum lagi lah budak2 kan. siap blh try simulasi the fastest train in the world. 600 km/h amik kau.. laju gila

then ke kyoto(nishiki market,kiyomizu-dera, sight seeing), kobe (makan wagyu, kobe mosque). bandar kobe ni sgt cantik..completely rebuilt after major earthquake in 1995 kalau tak silap. bandar yg teratur.

sempat ke hakodateyama, kita main snow..sejuk takleh tahan..tapi anak2 enjoy lah.

so far, my favourite city is hiroshima. rasa tak nak balik dok situ.. bandar yg sgt tenang, byk sejarah dan friendly people. agak emosi bila ke atomic museum tu. ada display baju2 uniform budak sekolah time kena bomb. ada video lepas perang. mcm mana dorang survived dgn minum air sungai walaupun air sungai tu dh contaminated. sempat ke pulau miyajima. makan oyster yg fresh, byk deer berkeliaran kat pulau tu. relax je dok situ...

then we spent few days lepak2 osaka, makan2 n beli2 barang skit.. off to tokyo again. siapa yg suka buku2 blh ke jimbocho..byk kedai buku unique. pastu ada 60 yr old japanese cafe.classic sgt. nama cafe tu sabouru cafe. after spent 2 last days in tokyo...maka kembalilah ke jalan yg benar. ni dok tgk2 sapporo lak..kalau ada rezeki nak repeat hiroshima &  gi sapporo. aminnn..
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 03:09 PM | Show all posts
Amazing pictures here!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.041801s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list