Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
13216
View
15
Reply

Radio Tiada Suara

[Copy link]

Author: ed_lin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-7-2015 04:11 PM | Show all posts |Read mode
Assalam, saya mohon bantuan kawan - kawan semua...kereta radio BLM saya takde suara tapi ada lampu stesen radio tersebut...Kenapa yer?Lepas ON radio 5 saat terus suara hilang tapi lampu channel radio tu ade.....
Please help me
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 04:39 PM | Show all posts
no stesen radio tu keluar ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 04:40 PM | Show all posts
CD/DVD bunyi ke tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2015 04:45 PM | Show all posts
zulka replied at 30-7-2015 04:39 PM
no stesen radio tu keluar ke tak?

no stesen keluar macam biasa tak de masaalh..cuma suara x de...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2015 04:46 PM | Show all posts

CD/DVD pun x de bunyi tapi tpi ada tulis lagu no 1,2,3.....
plz help me.....
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 04:57 PM | Show all posts
ed_lin replied at 30-7-2015 04:46 PM
CD/DVD pun x de bunyi tapi tpi ada tulis lagu no 1,2,3.....
plz help me.....

chek soket blakang...kena tarik keluar radio
takut ada connection yg dh tcabut.....wayar speaker

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2015 05:00 PM | Show all posts
zulka replied at 30-7-2015 04:57 PM
chek soket blakang...kena tarik keluar radio
takut ada connection yg dh tcabut.....wayar speaker  ...

ok.tenkiu very much
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2015 05:04 PM | Show all posts
no problem..
nti jgn lupa update
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-7-2015 05:21 PM | Show all posts
zulka replied at 30-7-2015 05:04 PM
no problem..
nti jgn lupa update

tq zulka..nnti sy update
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 31-7-2015 10:18 AM | Show all posts
zulka replied at 30-7-2015 05:04 PM
no problem..
nti jgn lupa update

Alhamdullilah...dah settle...
Rupanya takde problem wayar atau ape cuma setting button kat pilihan channel tu ada tangan yg gatal p tekan scan...Itu yg bila on je radio, suara automatik akan padam sbb tgh scan..sbb tu takde suara....hehehehe
Alhamdullilah...slamat duit....
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2015 04:30 PM | Show all posts
ed_lin replied at 31-7-2015 10:18 AM
Alhamdullilah...dah settle...
Rupanya takde problem wayar atau ape cuma setting button kat piliha ...

haha...dah agak dah...mesti seting problem
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Samekom saya mengalami masalah yang sama zulka, blm saya radio xkuar bunyi, cd pun xbunyi, pkai player standard saga blm clarion, suda cek fius ok, cable pun tersambung elok, cuma nya kalau direct bunyi form hp ke eq bunyi dia, tp dari player x? harap dapat bantu, hantar kedai suh tukar player la, amp la itu la, xde budget saya ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2019 08:18 PM From the mobile phone | Show all posts
salam..kete saya baru kena masalah macam ni..apa masalah nya ye jadi macam tu??
Reply

Use magic Report

Post time 8-7-2019 09:10 AM | Show all posts
famieyy replied at 6-7-2019 08:18 PM
salam..kete saya baru kena masalah macam ni..apa masalah nya ye jadi macam tu??

chek semua connection wayar...terutama wayar speaker
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
zulka replied at 8-7-2019 09:10 AM
chek semua connection wayar...terutama wayar speaker

Hi, nk tanya masa letak CD/DVD ada suara tapi lepas tukar ke FM dia ada nombor FM tapi x ada suara, ini masalah apa ya?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2019 02:51 PM | Show all posts
HanNnnnnn replied at 2-8-2019 02:12 PM
Hi, nk tanya masa letak CD/DVD ada suara tapi lepas tukar ke FM dia ada nombor FM tapi x ada suara ...

cable antena tecabut atau rosak...cuba chek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.088082s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list