Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
109448
View
1170
Reply

All About Perth, Australia Part IV

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 2-9-2015 09:27 AM | Show all posts
civicvtech2.0 replied at 1-9-2015 10:19 PM
tak jauh lah sangat. fremantle ke selatan, joondalup utara sket..kalau tak silap mcm Rawang dgn Shah ...

ah ok...thanks..i kensel pegi mandurah.. nak pg joondalup..mandurah mcm bosan je..byk yatch n kapal2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:38 AM | Show all posts
tapirbiru replied at 2-9-2015 09:27 AM
ah ok...thanks..i kensel pegi mandurah.. nak pg joondalup..mandurah mcm bosan je..byk yatch n kapa ...

tapi kalau nak ke dua-dua tempat ni dalam sehari mcm tak advisable sangat sbb satu ke utara satu ke selatan. we all aritu ke Joondalup masa on the way ke Pinnacle, sebab kalau purposely ke Joondalup bukan sebab nak ke mana2 macam bosan gak huhuhu..
dan masa ke fremantle plak kami terus ke Penguin Island dekat Shoalwater Bay dekat Rockingham. Tapi Penguin Islan tu biasa2 je.. tengok penguin dalam bangunan je. tapi best jugak sbb nak ke sana tu naik feri 5 minit je..nampak gak dolphin masa on the way tu.

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:42 AM | Show all posts
tapir, flight brp hb? sewa kereta  kat mana?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:45 AM | Show all posts
civicvtech2.0 replied at 2-9-2015 09:38 AM
tapi kalau nak ke dua-dua tempat ni dalam sehari mcm tak advisable sangat sbb satu ke utara satu k ...

lepas g rockingham..plan nak ke joondalup..before balik homestay..kitorang stay kat applecross..so joondalup ke applecross dlm setengah jam je..ade outlet tak kat joondalup?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:49 AM | Show all posts
gdah replied at 2-9-2015 09:42 AM
tapir, flight brp hb? sewa kereta  kat mana?

flight 12 sep.. kete amik kat Avis..u?
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:51 AM | Show all posts
tapirbiru replied at 2-9-2015 09:45 AM
lepas g rockingham..plan nak ke joondalup..before balik homestay..kitorang stay kat applecross..so ...

oo ok..tapi applecross tu mcm dekat perth city gak kan.
Outlet mcmana ye? kat joondalup ada shopping mall lakeside tu..

Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 09:52 AM | Show all posts
civicvtech2.0 replied at 2-9-2015 09:51 AM
oo ok..tapi applecross tu mcm dekat perth city gak kan.
Outlet mcmana ye? kat joondalup ada shopp ...

dlm 7 km from cbd.. outlet yg boleh shoppping murah2 dgn jayanya..mcm watertown tu ...
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2015 04:35 PM From the mobile phone | Show all posts
tapirbiru replied at 2-9-2015 09:52 AM
dlm 7 km from cbd.. outlet yg boleh shoppping murah2 dgn jayanya..mcm watertown tu ...

Huhuhu sori lah sbb aritu mmg tak g outlet and shopping sgt.tight budget.. Sbb tgk harga mcm mahal dari KL je.. Cuma pergi harbourtown je
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2015 05:54 PM | Show all posts
safiku replied at 14-8-2015 10:14 AM
@kakct sy baru baca review akak kat thread Perth Part 3. Welkam home kak ... hihiii. Memang betul da ...


memang besttt dok sola gratia tuuu...dapur diaa walllaaahhhh..enjoy akak masak dgn anak dara akak ...mcmana safi nak upload share gamba kat sini...dah lupaa laahhh...but a bit frustrated sampai ke Mandurah and Albany tuuu mcm nothing special...but we really enjoy Swan Valley...rasa nak repeat jerrr...cover Perth, Fremantle and Swan Valley jer....Rockingham tuu mcm besttt tapiii tak sempattt nak singgah ... Jurien Bay pun bestt relax jerrr...
Reply

Use magic Report

Post time 4-9-2015 02:37 PM | Show all posts
tapirbiru replied at 2-9-2015 09:49 AM
flight 12 sep.. kete amik kat Avis..u?

sy flight 19/9... kete ambik aries sbb blh pick up & drop kat epot jugak... hopefully semuanya berjalan lancar...
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2015 01:15 PM | Show all posts
Ada sesiapa pegi next wk? between 17-22?
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2015 01:18 PM | Show all posts
Sy plan nk sewa kereta sehari dua...any solo/group traveller 2/3 org (ladies only)...sudi join sy? Pm k..
Reply

Use magic Report

Post time 8-9-2015 02:27 PM | Show all posts
nak tanya... next year nak ke perth berdua .. untuk sewa keta ada mane2 company yg terima debit card tak? sbb semua yg gi ni jenis tak pakai credit card.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2015 01:43 PM | Show all posts
nurulshidah replied at 8-9-2015 02:27 PM
nak tanya... next year nak ke perth berdua .. untuk sewa keta ada mane2 company yg terima debit card ...

as long as card u ada tulis visa or master ok je..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2015 01:49 PM | Show all posts
sy nak pergi awl bln 11..cuaca spring time tu sejuk lg or dah start panas?
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2015 02:25 PM | Show all posts
af_1993 replied at 9-9-2015 01:49 PM
sy nak pergi awl bln 11..cuaca spring time tu sejuk lg or dah start panas?

Sy pegi last year awal Nov.Cuaca masih sejuk kecuali Caversham Wildlife Park, Maylands. Kat sana panas. Tempat lain semua sejuk. Area Margaret River, Augusta, Busselton sejukkkk. Sebaiknya check weather forecast. Ada sehari tu kat Perth cuaca ribut. Angin sgt kuat n sejukk.

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2015 05:30 PM | Show all posts
shabb75 replied at 9-9-2015 02:25 PM
Sy pegi last year awal Nov.Cuaca masih sejuk kecuali Caversham Wildlife Park, Maylands. Kat sana p ...

sy pergi area perth city freemantle jer..so maknany cuaca panas gak la yer
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2015 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by fatinbb at 11-9-2015 02:03 PM

Tumpang tanya ada tak sesiapa yang pernah sewa kereta aries and drop off dekat airport. Ada limit ke sampai pukul berapa? Sebab flight balik pagi.
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2015 11:12 PM | Show all posts
fatinbb replied at 11-9-2015 01:59 PM
Tumpang tanya ada tak sesiapa yang pernah sewa kereta aries and drop off dekat airport. Ada limit ke ...

Saya pernah sewa dgn Aries. Ambil di office on the day of arrival.
Return kat airport. Saya keluar dari homestay Hj Yon pukul 2 pagi. Park kereta kat parking long term di airport. Kunci simpan dia glove box.
Sebelum took off, sms dia orang, bgtau kereta kat mana, bay mana area mana semua tu la.
Nanti sampai KLIA, kalau ada apa2 boss diaorang akan call, minta kita clearkan. Itu pengalaman saya la, sbb kereta katanya calar sikit. Saya kata saya tak langgar apa2, mgkn staff dia tak perasan masa hand over kereta. Kalau everything Ok, deposit akan di bayar balik thru Credit card kita.
Dari long term parking tu, kita kena naik bas ke terminal. Naik bas Connect tu. pagi2 tenang aja airport tu......
Reply

Use magic Report

Post time 13-9-2015 12:33 PM | Show all posts
Sebab tu kalau nak sewa kereta ada eloknya ambik gambar kereta yang nak kita sewa tu dulu sebelum mula memandu.  Bukan apa misal kata company kereta sewa nak tuduh ada calar ke hapa kita dah ada bukti.  Benda ni selalu je terjadi sebab kadang tu mereka saja kata kita ada calarkan kereta utk mereka charge extra pada hal itu calar lama.  Tips ni Art dpt pun dari pihak hotel kat sana.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.469973s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list