Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
109509
View
1170
Reply

All About Perth, Australia Part IV

[Copy link]

Author: owen81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-11-2019 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
aryn_mz replied at 14-10-2019 02:19 PM
Baru pulang dr sana last week, banyak beli perfume jer...tk jadi nk beli Corelle sb yg tinggal desig ...

Nk shopping Fossil cuma ada kat watertown je yek..perfume plak nk beli kat mana yg byk choice?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 08:22 AM | Show all posts
ms_furby replied at 10-11-2019 05:37 PM
Kawan2 boleh bantu sy x? Visa kalau dah lulus expired dia bila ya? Sy boleh apply skrg x? Travel 21. ...

kalau tak silap visa dia valid setahun
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 10:38 AM | Show all posts
ujin replied at 11-11-2019 08:22 AM
kalau tak silap visa dia valid setahun

Kalau kita apply skrg awal sangat eh? nanti dia cakap kita nak duduk sana plak sbb kalau apply skrg visa ada balance plus minus 2 bulan gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2019 02:28 PM | Show all posts
pilaz replied at 11-11-2019 06:49 AM
Nk shopping Fossil cuma ada kat watertown je yek..perfume plak nk beli kat mana yg byk choice?

Tk sure ler tmpt lain ada ke tak Fossil tu...yg sy pegi kt Watertown jer...kalau nk shopping perfume kt Chemist yg murah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2019 05:31 PM | Show all posts
salam and hi semua..kebakaran kat sydney tu effect perth tak huhu..kitorg nak gi minggu depan..camne agaknye situation kat sana, ok tak..cuak pulak..semua dah ready tinggal nak fly je ni..sapa2 ada info please let me know..tqq
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 09:37 AM | Show all posts
DIYAnIFA replied at 1-11-2019 10:02 AM
kt margaret river and augusta baloi tak pergi? selain tgk lighthouse, apa lg ya?

seronok juga.. i pergi dgn kawan2. 5 kereta tak ikut tour..
seronok sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2019 04:13 PM | Show all posts
sukekucing83 replied at 13-11-2019 05:31 PM
salam and hi semua..kebakaran kat sydney tu effect perth tak huhu..kitorg nak gi minggu depan..camne ...

Jarak antaranya amat jauh satu ditimur satu dibarat maka tak terjejas pun
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2019 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Bersiaran langsung dari Perth
Day 1-MAS Airlines berlepas pkul 9.35am alhamdulillah flight x delay. Smpai airport perth seperti biasa beg diperiksa oleh pegawai imigresen. Kami dpt pegawai yg sgt baik. Mereka cuma check beras yg kami bawa dr list mknan yg kami sediakan. Kemudian terus beli simkad Optus dan tnggu shuttle dr Aries Car rental. Disebabkan kami berenam dgn beg luggage yg besar, kami sewa kereta Kia Carnival. Terus ke Perth City Apartment. Cuaca panas giler..38C . Smpai lewat pasaraya Coles dah nk hampir ttup..kami decide beli brg di market yg terdekat je West mini market. Brg mahal tp terpaksa beli jgak utk prepare sarapan esok..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2019 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pilaz at 16-11-2019 02:11 AM

Day 2- Pagi dah kluar gi blue boat house. Lps tu terus bergerak ke Fremantle market. Shopping souvenir kat megabes shop. Lunch di Kailis fish n chip. Pegi plak ke E-Shed sambung shopping di Aussin shop. X singgah mana tmpt nk bergmbr sbb cuaca sgt panas. Balik apartment utk solat. Kluar balik pegi Coles store beli groceries. Singgah mkn Ispa kebabs dgn Lord of the Fries total Aud28. Nmpk Chemist shop beli 2 perfume Elizabeth Arden total Aud30. Balik apartment tgk brg souvenir mcm x ckup. Esok nk repeat gi megabes..haha
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2019 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Day 3 - dpt kabar sedih dr Msia. Kwn opis meninggal dunia akibat kemalangan jln raya diatas kecuaian org lain pemandu mabuk. Harini jln pon xde semangat..hati asyik teringat arwah jer. Smga arwah dicucuri rahmat.. cuma sambung shopping souvenir di megabes. Pergi ke DFO beli jam Fossil. Lunch mkn kebab kat situ. Kemudian ke Watertown shopping mall. Beli smiggle ank buah kirim dgn survey hrga brg mana yg berkenan. Dinner di apartment. Mlm x kemana..msh sebak..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2019 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
IMG_20191128_143302883_HDR.jpg

hasil tangkapan 2 hari lps.
Reply

Use magic Report

Post time 6-12-2019 12:19 PM | Show all posts
Alhamdulillah.. Saya dah pun balik dari bercuti di Perth sekeluarga (2 dewasa, 4 kanak2) guna motorhome selama 7 hari (28/11 - 5/12). Semua berjalan lancar dan teratur.  Kalau ada sapa2 yang nak tahu pasal motorhome tu boleh le PM. TQ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.080780s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list