Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
58220
View
775
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 28-9-2015 12:17 PM | Show all posts
oxalate77 replied at 27-9-2015 05:13 PM
tumpang tanya otai2 jakarta.kalau nak cari batik2 yg cantik/good quality kat mane ye?

Cer cari kat Thamrin City mall, Sarinah atau kat Tanah Abg, kat Grand Indonesia pun ada.
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 12:19 PM | Show all posts
bottombikini replied at 25-9-2015 02:31 PM
kalo nak survey brg2 kawin mana lagi best - mangga dua atau Tanah abang?

Kat dua2 tempat ni ada tapi kat Tanah Abg ada lebih byk pilihan
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 01:11 PM | Show all posts
cancer_files replied at 28-9-2015 09:32 AM
1. Kemungkinan ada, sebab Damri sampai jam 12, tapi tu pun tanya dulu
2. tak ada beza tarif taxi  ...

Terima Kasih sudi bagi jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 28-9-2015 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 28-9-2015 12:19 PM
Kat dua2 tempat ni ada tapi kat Tanah Abg ada lebih byk pilihan

thank u sudi bagi jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 29-9-2015 10:28 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 28-9-2015 12:19 PM
Kat dua2 tempat ni ada tapi kat Tanah Abg ada lebih byk pilihan

okeh..tengs bagi idea..dah book otel dekat tanah abang pun
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2015 04:18 PM | Show all posts
As'salam

Nak minta pendapat..

Flight ke Jakarta pada 11/12/15.. area manakah yang patut aku book hotel sebb esoknya, 12/12/15 aku nak gerak ke bandung naik keretapi.  Tapi aku xpasti stesen keretapi mana dari jakarta yang aku patut naik kalau nak ke bandung.  

Mohon dapat jawapan dari korang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2015 04:48 PM | Show all posts
buchuk replied at 7-10-2015 04:18 PM
As'salam

Nak minta pendapat..

aku pegi jakarta 9/10..10/10 ke bandung..stay di G7 hotel..area monas..dekat dengan statiun gambir...keretapi ke bandung..ni 1st time naik keratapi..huhuhuh
Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2015 10:28 AM | Show all posts
Kara replied at 7-10-2015 04:48 PM
aku pegi jakarta 9/10..10/10 ke bandung..stay di G7 hotel..area monas..dekat dengan statiun gambir ...

Oh.. ok, tq for the reply
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2015 02:49 PM From the mobile phone | Show all posts
buchuk replied at 8-10-2015 10:28 AM
Oh.. ok, tq for the reply

Ok..update skit...g7 hotel ok..hotel baru jd best jugak...tp kalau nk ke gambir kena naik bajaj dlm 20000..jln kaki jauh..naik taxi x tau sbb aku x naik taxi..bosan je sbbjem..kalau awak ramai kena naik taxi la..area situ pasar baru kira dkt jugak..dlm 10-15 min jln lenggang..hihihi..kalau ke monas kena naik bajaj jugak..area monas ada pasar lenggang..pun boleh beli baju yg tulis jakarta. .rege boleh tahan murah..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 11:09 AM | Show all posts
Kara replied at 10-10-2015 02:49 PM
Ok..update skit...g7 hotel ok..hotel baru jd best jugak...tp kalau nk ke gambir kena naik bajaj dl ...

Aku ada buat survey.. macam nak book Cipta Hotel
Macam dekat nak ke Gambir tu..

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 09:06 AM | Show all posts
Tgh bertungkus lumus utk sediakan itinerary utk kwn pegi jkt-bdo cuti sek bln12 nnt, 2adults & 2childs.. 4hr 3mlm..
Biasa pergi misi utk soping semata, ni kwn bwk anak2 mesti nk jln2 skali..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 09:13 AM | Show all posts
Salam

Sapa ada kat jakarta sekrg? Camne Haze kat sana ye?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 10:16 AM | Show all posts
buchuk replied at 7-10-2015 04:18 PM
As'salam

Nak minta pendapat..

Stasiun Gambir kalau nak ke Bandung.
Dulu bekpek stay kat hotel jalan Jaksa, kalau nak jalan kaki dekat 30 minit gak, kalau naik mobil  x sampai 10 minit
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 10:28 AM | Show all posts
Artemesiaa replied at 28-9-2015 12:19 PM
Kat dua2 tempat ni ada tapi kat Tanah Abg ada lebih byk pilihan

To Art or sape2 yg tau...
Nak tanya.. kalau nak book tiket train JKT-BDO ni mmg wajib letak ID no kan... kalau blm buat pasport lg camne ye? untuk 2 childs...mak ayahnya dah ada pasport.. nk beli awal takut abis sbb tgk 2 coach dah abis utk date/time tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 12:30 PM | Show all posts
atiaz replied at 20-10-2015 10:28 AM
To Art or sape2 yg tau...
Nak tanya.. kalau nak book tiket train JKT-BDO ni mmg wajib letak ID no ...

Cer bukak http://manual.pointer.co.id ada full info on syarat pembelian ticket kat situ
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 02:43 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 20-10-2015 12:30 PM
Cer bukak http://manual.pointer.co.id ada full info on syarat pembelian ticket kat situ

Thanks Art.. just got the info..

KETENTUAN RESERVASI TIKET KERETA API
1.
Penjualan tiket kereta api dapat dilakukan 90 hari sampai dengan 8 jam sebelum keberangkatan atau sesuai dengan kebijakan KAI.
2.
Mengisi data penumpang dengan benar sesuai dengan KTP penumpang ( wajib mengisi ID setiap penumpang). Jika penumpang lebih dari 1 (satu) orang maka masing-masing penumpang wajib mengisi data identitas. Wajib mengisi tgl lahir penumpang untuk infant dan children.
3.
Nomer ID penumpang ditulis lengkap. Contoh : KTP 3211201907770005, pasport U885674, Kartu pelajar 5832, dsb.
4.
Anak usia dibawah 10 tahun tidak perlu mencantumkan nomer identitas. Usia diatas 10 tahun sampai usia sebelum 17 tahun, maka yang dicantumkan sebagai nomer identitas adalah :
-          Tanggal lahir yang bersangkutan dengan format hhbbtttt
Contoh : IMAN LESMANA kelahiran 7 agustus 1998 maka pada kolom ID ditulis : 07081998


Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2015 06:08 PM | Show all posts
diamond replied at 20-10-2015 09:13 AM
Salam

Sapa ada kat jakarta sekrg? Camne Haze kat sana ye?

yeah... about to ask the same question...

bila nak g lg? hehe..
Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 11:44 AM | Show all posts
bonita replied at 20-10-2015 06:08 PM
yeah... about to ask the same question...

bila nak g lg? hehe..

bonita...........nk pegi bulan depan.
lama tak nampak?
Bandung tak ada jerebu.............nak ke sana jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 21-10-2015 02:07 PM | Show all posts
dee556 replied at 21-10-2015 11:44 AM
bonita...........nk pegi bulan depan.
lama tak nampak?
Bandung tak ada jerebu..... ...

ye ke.. bon nk g ujung bulan ni sekali jgk dgn bandung

harap2 dah OK la yea..
Reply

Use magic Report

Post time 23-10-2015 08:33 AM | Show all posts
dee556 replied at 21-10-2015 11:44 AM
bonita...........nk pegi bulan depan.
lama tak nampak?
Bandung tak ada jerebu..... ...

Kak Dee or Art...
Sori nak ty...
Mcm kes kwn sy ni nak beli tiket train online on 10Dec nnt. Skrg ni dia belum wat pasport baru which is pasport lama tu due on April 2016. Dia igt dekat nak fly nnt br nak buat baru. So kes dia ni, blh tak agaknya dia nk beli tiket train online guna no. pasport lama & ms nk tukar di revervation kaunter nnt dia tunjuk both pasport (baru & lama). Sbb by the time dia beli & ms naik train tu, pasport lama blm due la klu ikut due date tu kan...

Atau sape2 yg tau kot blh bg pendapat... atau kwn ni wajib letak no pasport yg baru jgk?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.083180s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list