JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
49311
View
753
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 25-10-2015 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
diamond replied at 20-10-2015 09:13 AM
Salam

Sapa ada kat jakarta sekrg? Camne Haze kat sana ye?

Salam,sy baru blk jakarta ok x jerebu

Dr airport nmpk mcm jerebu skit
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2015 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Xdpt merasa mkn kat d cost,macet
Semlm dpt mkn kat indah seafood
,ok sedap servis pantas cume ade sorang pekerja dia ntah apa2: kerek je
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2015 06:49 AM | Show all posts
diamond replied at 20-10-2015 09:13 AM
Salam

Sapa ada kat jakarta sekrg? Camne Haze kat sana ye?

W/slm.

Auntie kat Jakarta skrg. Haze? What haze? Hahahaha.... Nampak ok jer....
Reply

Use magic Report

Post time 29-10-2015 07:09 AM | Show all posts
Auntie nak tanya pada sesiapa yg arif ttg Jakarta ni.

Kwn auntie nak join auntie kat sini, nak berjimba2. Hotel Ibis Styles tu ok tak? Keselesaannya? Kalau nak bersiar2 sekitar Jakarta, mana satu cawangan yg strategik serta kurang "macet". Kat Jakarta Harmoni ker, kat Jakarta Senen ker, kat Jakarta Arcadia, Jakarta Kemayoran atau Jakarta Mangga Dua?

Auntie noob sikit ttg pilih hotel. Selalu husband yg buat. Kali ni, auntie kena buat sendiri sbb kwn auntie kan, lagipun husband bz. Dan kena ikut budget kwn2 auntie tu....
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2015 02:06 PM | Show all posts
Hotel apa paling MURAH area tanah abang?
Reply

Use magic Report

Post time 6-11-2015 07:59 PM | Show all posts
hotel orchardz industries ok tak , dekat tak dengan Mangga Dua

Dari epot naik bas yang mana ye kalau nak ke mangga dua
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
polaris_girlz replied at 6-11-2015 02:06 PM
Hotel apa paling MURAH area tanah abang?

Yg dekat dgn tanah abang try cari area kebon kacang. Tak sampai 10menit lenggang kangkong pun sampai.

Tapi area ni mmg area marhaen sangat hahha..


Tahun lepas stayed wisma davinchi.(wisma davinchi ada 2 satu kat area housing, jauh sikit menapak ke tanah abang, yang satu lagi hotel ni dkt sgt). Semalam for twin sharing 300K.

Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 03:51 PM | Show all posts
Bape rate tukaran duit skrg ni ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 08:21 AM | Show all posts
suesz replied at 7-11-2015 01:36 PM
Yg dekat dgn tanah abang try cari area kebon kacang. Tak sampai 10menit lenggang kangkong pun samp ...

klo walk in rasa2 ok tak? n murah tak
or nak selamat booking online....

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
polaris_girlz replied at 11-11-2015 08:21 AM
klo walk in rasa2 ok tak? n murah tak
or nak selamat booking online....


Ko try email wismadavincisabrina@yahoo.com

Last time 2014, 275K per room. Twin sharing.

Hotel ni selalu ramai org especially dr wilayah luar pulau jawa. Rasanya pekedai yg memborong kat Tanah Abang kot / thamrin city kot.
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 11:22 PM | Show all posts
teringat pi jakarta bulan april 2014 ... tak dok kenangan istimewa... yang iols ingat .. macet .. panas ... pollution
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 10:56 AM | Show all posts
MissNigga replied at 11-11-2015 11:22 PM
teringat pi jakarta bulan april 2014 ... tak dok kenangan istimewa... yang iols ingat .. macet .. pa ...

Skrg ni dah nak mula musim hujan kat Jakarta.

Skrg ni pun dah nampak tanda2 haze kat sini. Tak tau lah sbb apa, adakah sbb asap anak rinjani yg meletus tu sampai ke sini ker atau asap2 yg lain. Selain drp tu, ada lagi satu gunung berapi tgh berasap ni, tak ingat kat mana pulak. Langit dah tak clear blue sky lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 11:01 AM | Show all posts
auntieagony replied at 13-11-2015 10:56 AM
Skrg ni dah nak mula musim hujan kat Jakarta.

Skrg ni pun dah nampak tanda2 haze kat sini. Tak  ...

exceli auntie .. iols nyesal sesangat pi jakarta ...
4 mlm 5 hari kat sana ... asik dok hotel jer ... tak sabo nak balik malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 11:13 AM | Show all posts
Edited by auntieagony at 13-11-2015 03:20 PM
MissNigga replied at 13-11-2015 11:01 AM
exceli auntie .. iols nyesal sesangat pi jakarta ...
4 mlm 5 hari kat sana ... asik dok hotel je ...

Laa... apasal pulak jadi camtu?

Kat mana2 saja sama jer... Pokoknya kita cari jln meng"enjoy"kan diri.

Auntie takder lah suka banget kat sini. Tapi "menyukakan" diri sendiri...

Pergi spa, pergi hair salon, buat mani/pedi (murah kat sini), buat cream bath.

Pergi shopping/window shopping. Branded goods lebih mahal kat Indonesia - baik beli kat Msia jer. Tak berbaloi beli kat sini. Shopping mall spt PIM, PI, GI, Ciputra World Lotte - best banget.

Brg2 muslimah yg locally made mmg bersepah2 dan agak fashion forward jugak lah. Auntie mmg avoid fashion yg "over-the-top" & berkerawang2 tu. Tak sesuai dgn kelanjutan usia & citarasa. Kang terbalik mata kenkawan Msia tengok auntie pulak kang!

Yg paling best - makanan Indonesia..... Sedap & ori. Kat sini, Sari Ratu tu mmg tengok sebelah mata jer laa....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2015 11:46 AM | Show all posts
auntieagony replied at 13-11-2015 11:13 AM
Laa... apasal pulak jadi camtu?

Kat mana2 saja sama jer... Pokoknya kita cari jln meng"enjoy"ka ...

setuju,no bad jakarta
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-11-2015 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
MissNigga replied at 13-11-2015 11:01 AM
exceli auntie .. iols nyesal sesangat pi jakarta ...
4 mlm 5 hari kat sana ... asik dok hotel je ...

Hehehe. Trauma betul dengan Jakarta la. I pegi last year ok je. Cuma nak megulang takla kot. Takde apa yg special sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2015 11:43 AM | Show all posts
owen81 replied at 15-11-2015 10:52 AM
Hehehe. Trauma betul dengan Jakarta la. I pegi last year ok je. Cuma nak megulang takla kot. Takde ...

mmg trauma ...nyesallll gilerrrr pi Jakarta ....
dah ler panas .. macet tak habis habis ... packed giler ngan manosia ...
mmg tak sabar nak balik malaysia ...
tyme beli tix tu ... pegi balik RM102 jer ... mmg tak pikiq panjang ... mmg beli teruih
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2015 11:45 AM | Show all posts
auntieagony replied at 13-11-2015 11:13 AM
Laa... apasal pulak jadi camtu?

Kat mana2 saja sama jer... Pokoknya kita cari jln meng"enjoy"ka ...

iols exceli salah percaturan auntie ...ingat ada banyak tempat best kat jakarta tue .... bukan nya nak menyopping sangat pun ...
adaler pi thamarin ... indonesai raya .. indonesia plaza .... kesuma .. tp just cuci cuci mata jer...
pi monas ... hujan turun .. lepas tu panas ... tak dok apa apa yang menarik pun area tue ...
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2015 12:51 PM | Show all posts
MissNigga replied at 15-11-2015 11:45 AM
iols exceli salah percaturan auntie ...ingat ada banyak tempat best kat jakarta tue .... bukan nya ...

Jakarta yg best pun shopping jer lah, spa dan mkn.
Kalau nak enjoy lebih, pastikan sewa kereta & supir, lebih selesa & memudahkan liburan.

Kalau jln keluar Jakarta sikit, mcm Puncak (takes abt 2 hrs drive), ok gak. Skrg auntie tgh enjoy kat one of the resorts here. Gardens to die for gitu... Jap lagi nak check out diaorg punya spa...

Kat Puncak, itinerary biasa - safari park, gunung mas tea plantation & kebun bunga.
Reply

Use magic Report

Post time 15-11-2015 01:00 PM | Show all posts
MissNigga replied at 15-11-2015 11:43 AM
mmg trauma ...nyesallll gilerrrr pi Jakarta ....
dah ler panas .. macet tak habis habis ... packe ...

Wah... Murahnya ticket.

Bila ke Jakarta ni, kena set minda, manosia mmg ramai => 10 juta = 1/3 rakyat Msia. Uncle yg "alah" dgn crowd pun terpaksa pasrah jer.

Macet => keluar semasa offpeak period. Supir kena pandai cari jln alternatif.

Shopping complex yg tak ramai org @ sepi = Ciputra World Lotte. Tapi pergi sekadar window shopping & mkn jer.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.044503s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list