JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
47309
View
746
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-1-2019 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
jolie70 replied at 24-1-2019 09:39 PM
Yg best Dcost ni...mkn kt situ..dpt diskon 50% untuk next punya mkn...then bayar..dpt diskon lagi. ...

Last year I pergi 4x makan Dcost kat Jakarta and Jogja tapi takde offer tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-1-2019 10:06 PM | Show all posts
kalau naik bas damri ke station gambir tu, beg letak kat mana? perut bas ke?
Reply

Use magic Report

Post time 28-1-2019 03:26 PM | Show all posts
selain fancy mayestik tu, mana lagi kedai kain yg best?
tgk kat ig silkscarffromchennai tu, lace, kain2 batik & cotton eyelet dia lawa2
mana dia beli tu
dia jual harga berdentum, i nak gi beli sendri
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 10:59 AM | Show all posts
gam_gajah replied at 28-1-2019 03:26 PM
selain fancy mayestik tu, mana lagi kedai kain yg best?
tgk kat ig silkscarffromchennai tu, lace, k ...

last year sya shopping di fancy.. lace dia mahal skit pada Tanah Abang.. tpi area mayestik tu banyak kedai kain n mostly jual lace. harga lebih kurang jerk.. sya tunjuk je gambar kt ig silkscarfffromchennai tu suruh dia crikan lace mcm tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-2-2019 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
moonbug replied at 25-1-2019 12:45 PM
Last year I pergi 4x makan Dcost kat Jakarta and Jogja tapi takde offer tu

saya makan kat dcost thamrin city..ada dua kat situ...dua dua ada offer
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:09 AM | Show all posts
moonbug replied at 24-1-2019 11:19 AM
I suka makan kat D'Cost. Sedap dan murah

D'Cost yer.. okay nanti iols terai tq sis
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:10 AM | Show all posts
Cik_N78 replied at 8-2-2019 10:59 AM
last year sya shopping di fancy.. lace dia mahal skit pada Tanah Abang.. tpi area mayestik tu bany ...

sis, lace ala ala silkfromchennai tu dkt pasar mayestik range harganya berapa yer?
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 04:09 PM | Show all posts
salam...

update rupiah skrang berapa....

tq
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Yezza mkn kat Dcost tu besttt..patut lh ada diskaun hari tu..cumi2 goreng n mee dia besttt
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2019 01:41 PM | Show all posts
naqies replied at 11-2-2019 04:09 PM
salam...

update rupiah skrang berapa....

Wsalam. harini punya rate 294.7. boleh check dkt eforex
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 11:03 AM | Show all posts
frin replied at 12-2-2019 01:41 PM
Wsalam. harini punya rate 294.7. boleh check dkt eforex

mahal ke murah eh tu? x familiar ngn currency rp.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 11:12 AM | Show all posts
9hb ni nak pergi jakarta. tido 1 night je sbb ada meeting. nk beli kain batik risau pulak dgrnye klu kastam kacau.
nk beli pun x byk, takat 1 family 6 org.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 11:51 AM | Show all posts
iloveyou replied at 19-2-2019 11:12 AM
9hb ni nak pergi jakarta. tido 1 night je sbb ada meeting. nk beli kain batik risau pulak dgrnye klu ...

Kalau untuk pakai sendiri jarang dia orang kacau.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 19-2-2019 11:12 AM
9hb ni nak pergi jakarta. tido 1 night je sbb ada meeting. nk beli kain batik risau pulak dgrnye klu ...

Kalau sikit-sikit takde masalah. I pegi hujung tahun lepas bawak balik 10 pasang ok je. Ada orang beli lebih dari tu pun ok je
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 19-2-2019 11:03 AM
mahal ke murah eh tu? x familiar ngn currency rp.

Dah makin naik. Hujung tahun lepas 1 mil IDR = MYR280
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2019 02:26 PM | Show all posts
moonbug replied at 19-2-2019 02:15 PM
Kalau sikit-sikit takde masalah. I pegi hujung tahun lepas bawak balik 10 pasang ok je. Ada orang  ...

i see, ok la klu cmtu, i nk beli pun sorg 2 meter, dlm 12 meter saja.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2019 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya nak tanya
Mana nak cari inner baju kat jakarta?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 10:26 AM | Show all posts
mana ada kastam kacau. i pergi padang siap bwk balik telekung 5 pasang, kain batik 3 pasang, kain sutera 12 meter, kemeja, kerepek lagi ok jer lepas.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Jajabeans replied at 21-2-2019 10:26 AM
mana ada kastam kacau. i pergi padang siap bwk balik telekung 5 pasang, kain batik 3 pasang, kain su ...

Kastam kacau kalau bawak balik berkotak-kotak, berbeg-beg tu yang nampak obvious bukan untuk personal use
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2019 05:25 PM | Show all posts
i balik dr jkt aritu kena tahan kastam gak
diorg tnya ada beli batik tak, i kata ada, diorg tnya baper psg
diorg kata max blh beli pttnya 3 psg je
pastu ckp lagi, jgn beli batik luar puan, beli batik kita je
masalahnya batik kita mahal beno
batik satin indo beli 4m tak sampai 50 hengget pun
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2019 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
iloveyou replied at 19-2-2019 11:12 AM
9hb ni nak pergi jakarta. tido 1 night je sbb ada meeting. nk beli kain batik risau pulak dgrnye klu ...

Kalau kebetulan terkena tahan..cakap lah utk pakai srndiri jer..6 pasang tu x kacau..
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2019 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
I'm going to Jakarta next week...
Ada x sapa2 yg shopping brocade kat tanah abang...
Kalau dpt alamat kedai mana yg byk pilihan...
Tq korang
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047762s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list