JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
50048
View
754
Reply

All About Jakarta, Indonesia - Part 9

[Copy link]

Author: owen81       Show all posts   Read mode

Post time 8-1-2018 09:47 AM | Show all posts
kuihbakar replied at 2-11-2017 09:44 PM
Salam semua. Nak tanya, kl ke Jakarta berdua sahaja perempuan, agak2 selamat tak?

InsyaAllah selamat...saya pun pegi berdua jer 1-3 feb ni...
ni kali ke 2 saya ke jakarta..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2018 10:43 AM | Show all posts
wow...1 juta rupiah skrg RM299...dh blh tukar skrg la...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hotel apa okey eh area tanah abang?bajet rm200 and below per night
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:26 AM | Show all posts
airport tax di jakarta berapa eh sekarang?

dpt tambang murah naik MAS, tapi kena byr tax kan?
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:31 AM | Show all posts
linn_192 replied at 15-1-2018 10:26 AM
airport tax di jakarta berapa eh sekarang?

dpt tambang murah naik MAS, tapi kena byr tax kan?

boleh semak detail pricing sbb airasia pun dah masukkan tax dalam rega tix since 2015.

Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 10:37 AM | Show all posts
dee556 replied at 15-1-2018 10:31 AM
boleh semak detail pricing sbb airasia pun dah masukkan tax dalam rega tix since 2015.


dkt detail pricing mmg takdak tulis tax.

1st time naik mas ke jakarta ni, selalu naik airasia, mmg tahu dah included
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2018 02:11 PM | Show all posts
mamasyairah77 replied at 5-12-2017 02:12 PM
saya nk tnya la klu saya ke jakarta-bandung-jkarta..brp yer bajet transport ek..agk2 rugi x?sbb tgk  ...

Lebih baik buat route KL - JKT - BDO atau KL - BDO -JKT berbanding JKT- BDO - JKT lebih jimat masa dan cost supir kat sana.
Reply

Use magic Report

Post time 16-1-2018 04:11 PM | Show all posts
blh suggest tak tmpt mkn yg menarik kt jakarta...kali ke 2 nk ke jakarta...
nk local food yg sedap & murah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 11:42 AM | Show all posts
luraziera replied at 9-1-2018 03:31 PM
Hotel apa okey eh area tanah abang?bajet rm200 and below per night

sy pernah duduk dkt amaris thamrin city dan N1. hotel nice, walking distance tapi jalan agak sibuk laa.

amaris di atas mall, jadi nak shopping pun senang.
Reply

Use magic Report

Post time 17-1-2018 02:23 PM | Show all posts
hi semua...
ada sesiapa tahu rate supir jika trip:

31 jan - airport jakarta  - bandung (termasuk jalan2)
1 feb -bandung
2 feb -bandung
3 feb- bandung
4 feb- bandung - airport jakarta

Terima kasih
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 02:39 PM | Show all posts
hi nak mintak khidmat nasihat ni, will travel to JKT on 2nd March 2018. bagus sangat perangai ni p amek tiket AA pkul 1150 MALAM!! sampai sana dh tentu lewat malam. what is the best and secured transportation utk ke hotel area tanah abang tu eh? patut amek supir ke? uber/grab ke? atau airport's Limo? dh lewat sangat takut plak rasa. hehe.

tapi supir tu mmg nak time dr airport ke hotel je. esok2 nya nak gerak sendiri. and klau ada contact supir yg sudi buat khidmat semetara mohon share. Thanks!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 03:23 PM | Show all posts
nfaaa replied at 5-2-2018 02:39 PM
hi nak mintak khidmat nasihat ni, will travel to JKT on 2nd March 2018. bagus sangat perangai ni p a ...

Sekadar nak ke hotel dari airport naik teksi blue bird pun dah cukup.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 04:58 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-2-2018 03:23 PM
Sekadar nak ke hotel dari airport naik teksi blue bird pun dah cukup.

tengah malam still operating ke? hehhe. dulu pegi JKT tak penah naik blue bird ni..and takde la sampai tgh malam mcm plan ni..haru sungguh!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:06 PM | Show all posts
nfaaa replied at 5-2-2018 04:58 PM
tengah malam still operating ke? hehhe. dulu pegi JKT tak penah naik blue bird ni..and takde la sa ...

Selagi ada kapal terbang mendarat selagi tu ada je teksi untuk ke tengah bandar.  Lagi pun ada je petugas blue bird utk panggil teksi theols kat airport tu utk naik teksi.  Hanya jangan naik teksi ulat utk elak kena tipu.
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:47 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-2-2018 05:06 PM
Selagi ada kapal terbang mendarat selagi tu ada je teksi untuk ke tengah bandar.  Lagi pun ada je  ...

okay! rasa secured sikit lepas baca respond u. Thanks ya!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:47 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-2-2018 05:06 PM
Selagi ada kapal terbang mendarat selagi tu ada je teksi untuk ke tengah bandar.  Lagi pun ada je  ...

okay! rasa secured sikit lepas baca respond u. Thanks ya!
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2018 05:47 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 5-2-2018 05:06 PM
Selagi ada kapal terbang mendarat selagi tu ada je teksi untuk ke tengah bandar.  Lagi pun ada je  ...

okay! rasa secured sikit lepas baca respond u. Thanks ya!
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 09:42 AM | Show all posts
baru balik dari jakarta malam tadi. 4 hari di sana, 3 hari ujan sahaja. risau kot2 banjir. tp alhamdulillah semua berjalan lancar.

nnt sy share tempat sy menginap dan tempat baru yang saya explore.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 09:46 AM | Show all posts
nfaaa replied at 5-2-2018 02:39 PM
hi nak mintak khidmat nasihat ni, will travel to JKT on 2nd March 2018. bagus sangat perangai ni p a ...

saya amik  grab je haritu dari airport.

Actually sebenarnya tak bole, so kena pandai2la arrange dengan driver tu nnt tunggu di mana2. Tambang lebih murah dari teksi kalu ke tanah abang.
Sy stay dia cosmo terrance, thamrin city byr tambang Rp95K sahaja. kalu teksi rasanya mau Rp400K

Turun terminal 3, airport baru so bersiap sediala nk jalan jauh ke kastam he3. Bulan aug ni ( 18.8.2018) ada asian games, so sebab tu agaknye terminal baru di buka.
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2018 10:11 AM | Show all posts
Edited by adeqbelon at 6-2-2018 10:13 AM
luraziera replied at 9-1-2018 03:31 PM
Hotel apa okey eh area tanah abang?bajet rm200 and below per night

https://www.airbnb.com/rooms/133 ... ndonesia&s=RKQaE9nE

Saya stay apartment ni. RM122 per night. Semua lengkap(iron,water dispenser, hairdryer)  dengan tempat masak dan kelengkapan sekali. Bahan basah bole beli kat hypermart dlm thamrin city. 1 katil Queen dan ada lagi katil tarik yg bole muat 1 org.

tempat ni strategik sangat sebab floor bawah tu mmg thamrin city. Kalu nak ke tanah abang bole naik angkut aje dr seberang jalan. tambang Rp3K. kalu nk ke grand indonesia/plaza indonesia bole jalan kaki. kalu nk kemana2( yang jauh sikit bole amik grab).
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048871s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list