Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
17069
View
188
Reply

Siapa Setuju PAS bergabung Dengan UMNO

[Copy link]

Author: Yang_Berhormat    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 31-8-2015 11:36 PM | Show all posts
He he he.. kalau next PRU PAS sorang2 pastu banyak menang kerusi, pasti PAS jadi gadis sunti yg paling cantik, masing2 berebut nak ngorat PAS............
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:34 AM | Show all posts
tak perlu lah, PAS dah tumbang dengan GHB tue padan muka hidup Mat Sabun


Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:37 AM | Show all posts
Edited by walnut21 at 1-9-2015 12:45 AM

Menjadi satu mimpi ngeri buat DAP sekiranya PAS bergabung dengan UMNO. Segala usaha dan perancangan rapi DAP untuk memecahkan undi Melayu selama ni akan menjadi sia-sia. Parti baru GHB tajaan DAP pun sendu jah .
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Pas nak hudud..  amno mampu bg kaaa
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Pigi mampos sama umngok....

Dari yg dok atas... Smpi le level pencacai semua budus nak mampos....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by vandergooh at 1-9-2015 02:56 AM

akak nampk kat sini pro pas sangat2 berharap umno menerimanya sebagai rakannya setelah mereka dah khianat pada pr.... bila keseorangan, pas was total lost, jadi perlu cari rakan, manakala komen pro umno sangat2 membantah cadangan penyatuan pas dan umno atas alasan apa yg pas dah buat pada pr sama macam apa yg pas dah buat  semangat 46 dulu dan masa bersama umno dulu tahun 70an... tak pernh berubah yg sangat2 berkeyakinan pas bukanlah parti yg sesuai dibuat kawan....lagi ia akan jadi kerugian buwt umno kalau umno menerima pas bersama dia, kerana umno terpaksa berbahagi pecahan kerusi untuk berkongsi dengan pas supaya dapat berlawan dengan pr one to one yg sepatutnya kerusi tersebut umno boleh menang....

Nampak agak tak malu pas bercerita nak bersama umno, nak bersama pkr, tapi semua reject...... pkr  tak nak, umno lagi tak nak...

Ada hubby cerita,  sekarang setelah dibeli najib, dan keluar parti serpihan baru, pas dah hilang 40% ahli mereka, tapi ditambah 5% dari ahli pkr yg pro khalid, ahli umno mmg takkan sokong pas punya dengan melihat kredibiliti haji hadi dan barisan kepimpinan ulama mereka yg jelas nampak ortodok dan tak tahu pasal management negara...tapi kalau comfirm pas bersama umno pru akan dtang, pas akan kehilangan lagi 30% ahli mereka yg sangat bencikan umno.... pas dah takdeer nilai dan mereka bertanding nnti umpaama parti bebas yg menyelit antara bn vs pr  baru....
Belit juga nak faham tapi yg pasti kiri kanan depan belakang, pas dah sgt2 rugi.. hanya tinggal cerita2 penyedap hati mereka  asih kuat jer yg ti ggal...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:56 AM | Show all posts
vandergooh replied at 1-9-2015 02:47 AM
Sorry to say, akak nampk kat sini pro pas sangat2 berharap umno menerimanya sebagai rakannya setelah ...

ahkak.... jgn ler termakan dgn permainan umngok ni
seperti biasa.... bila dah nak terduduk... sibuk le dipuum.. pang.... nak bersatu dgn PAS utk agama dan bangsa kononnya...

PAS masih kuat... dibuktikan masa perhimpunan bersih hari tu
kurang umat melayu islam join sbb PAS tak kerah anggota

terang dah.... cuma ramai yg masih purak2 tak nampak....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
...usaha terbaru NGORAT Pas....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
...trid ni jugak saja peluang kutok DaPig  & cina lahnat, itu aje....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
hj hadi konfom setuju
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Umpama jilat ludah sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 07:54 AM | Show all posts
Eh.JANGAN...JANGAN....JANGAN!!!!!....................

Kalau PAS bergabong denngan BN, aku nak pangkah apa PRU14 nanti......?????
Takkan aku kena lukis smily kat kertas undi.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 07:58 AM | Show all posts
amno nak tenggelam ni dia cari pas..dah dapat balik kuasa nanti pas akan jadi hampas..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kuburkan 2 parti ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:43 AM | Show all posts
aku vote setuju sangat
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:46 AM | Show all posts
dok cok ceng cok ceng .... pasal PAS ... jangan pulak  last sekali puak2 PR  ber UG ngan UMNO ....
time tu nanti masing2 buat2 tak nampak  ....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:48 AM | Show all posts
pas tetap kuat tanpa pakatan pun,kelantan,kedah,terengganu kubu kuat pas....yang keluar ramai dari pantai barat,xde masalah bagi pas sebab sana pun bn masih kuat....selangor tu tunggu masa bn ambil balik je,meleleh la air liur pkr dan dap nengok nanti dpt kt bn semula,padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:56 AM | Show all posts
Elok PAS jalan sorang2 la.. cukup2lah dulu kena perdaya ngan UMNO dan skg ngan DAP.......... Jadi kan yg dulu pengajaran........... Jika bergabung seolah2 menghalalkan kes wang 2.6 Billion..............
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:57 AM | Show all posts
highcastle replied at 31-8-2015 11:36 PM
He he he.. kalau next PRU PAS sorang2 pastu banyak menang kerusi, pasti PAS jadi gadis sunti yg pali ...

nanti nasibnya tak ubah macam nasib nick clegg dgn parti libdem di UK sinun
bertanding sorang2, menang banyak kusi, dimengorat konservatif, dimengorat parti buruh, feeling2 jadi kingmaker
pilih utk ber UG dgn konservatif, demi utk dpt jawatan DPM dgn 4,5 kusi kabinet...penyokong2 bukan main gembira, akhirnyaaaaa dpt juga kita jadi kerajaan
sudahnya kena jadi pak turut kpd dasar2 david cameron, segala manifesto pilihanraya campak lam longkang
dan penyokong2 yg awalnya gembira bukan main, menyesal tak sudah, pemimpin2 depa khianati kepercayaan pengundi, sbb lacurkan maruah parti dan jadi balaci, bersekongkol dgn puak konservatif, janji2 pilihanraya ke mana, hapa ke mana
penyudahnya, PRU baru ini, melingkup habih semua
sbb tiada yg lebih buruk, dari jadi pengkhianat amanah dan kepercayaan rakyat yg mengundi





Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:57 AM | Show all posts
hari tuh bersemangat cakap PAS nak bersama semula ngan DAP .... la nih dok canang PAS terhegeh2 ngan UMNO  pula ....    macam2 .
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 09:59 AM | Show all posts
dan kita pun tahu, siapa 'mereka'2 ini .....  macam biasa ' buat kerja'  kebajikan ....
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 10:00 AM | Show all posts
bn pun tolong la ambil balik penang kasi ajar itu dap bongkak takbur
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 10:01 AM | Show all posts
ambil la selangor balik kasi ajar itu parti ketum
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 10:07 AM | Show all posts
cepat lah gabung
tak sabar nak tengok lobai2 bekap najib dgn segala ayat qoran juga hadis
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
ayoh bersatulah melayu islam
maafknla jibby.... busuk2 pun melayu kita juga

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059781s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list