Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
16465
View
188
Reply

Siapa Setuju PAS bergabung Dengan UMNO

[Copy link]

Author: Yang_Berhormat       Show all posts   Read mode

Post time 1-9-2015 11:29 AM | Show all posts
Nazrulism posted on 1-9-2015 11:24 AM
Itulah cahayamata idaman PAS sekian lama. dan semua Hudud-Hudud tu claim mereka adalah hasil hubun ...

Selepas PRU14 - InshaAllah.....................
Syaratnya, JANGAN KAWEN DENGAN BN takut terberanak
Hudud 1MDB..............
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 11:45 AM | Show all posts
NAT_11 replied at 1-9-2015 11:29 AM
Selepas PRU14 - InshaAllah.....................
Syaratnya, JANGAN KAWEN DENGAN BN takut  ...

Hudud Al 1MDB !

Sebijik iras arul kanda - versi Hindu
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:04 PM | Show all posts
penyokong ghb perlu doakan pas dgn umno bergabung supaya senang 1 lawan 1 dalam pru nanti
3 penjuru memenangkan bn/umno
oleh itu pas dan umno wajib gabung
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:21 PM | Show all posts
atira replied at 1-9-2015 10:48 AM
kita doakan cepat2 mereka itu bercemolot

kalau dah bercemolot, lepas ni tak payah lah pusing keliling dengan karung kecik kat ceramah2 PAS...
boleh share rm2.6 beliyon derma pak arab...

(lobai2 pas pun percaya yang rm2.6 beliyon tu datang dari duit pak arab, halal sebab tak bersentuh dengan babi...)
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:25 PM | Show all posts
kasijelaya replied at 1-9-2015 11:16 AM
kalu bijan kasi PAS amik jawatan TPMwhy not
buang hamidi
naikan hadi awang

secara jujurnya saya tak nampak PAS berpotensi mengambil alih kerajaan pusat secara sendirian..sabah dan sarawak hampir pasti tiada satu kerusi pun PAS akan menangi..sedangkan dua negeri itu lah banyak menyumbang kerusi parlimen..PAS hanya boleh harapkan kerusi di pantai timur semenanjung sahaja..manakala reputasi mereka dipantai barat semenanjung tak sekuat UMNO
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 12:54 PM | Show all posts
tapi kena tarik balik amanat la kot sebelum nak begabung?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:18 PM | Show all posts
Yang_Berhormat replied at 31-8-2015 11:24 PM
dalam keadaan sekarang....YB andaikan apa apa sahaja bole di layan oleh UMNO....termasuklah beri r ...

bukan tu ja.. umno jugak perlu mempertimbangkan untuk melaksanakan hudud kat kelantan dan malaysia...
sebab tak kan nak bekawan satu penggal ja..
mesti nak kawan lama2 siket kan...dan perjuangan utama pas adalah hudud...
umno jugak perlu mendapat restu dari semua gabungan parti2 dibawah BN..
aku tengok klu BN masih dgn najib..mungkin ini tak boleh nak direalisasikan...
tp klu dgn next  PM mungkin la kot...
sebab imej najib yang tak berapa nak elok sekarng yang turut dipersoal oleh pas...

tapi klu nak gabung jugak bawah najib.. pas kena cari satu alasan yang konkrit untuk penyokongnya...
yang nak menghalal kan begabung dgn parti yang dilihat korupt dgn pati yang dianggap suci....
seperti yang dikatakan sebelum nie pas dan umno ibarat air dgn minyak..tak boleh bercampur...
sejarah pas betemung dgn umno nie mmg lama dan besar...
sampai keluar amanat haji hadi... sampai ada isu kafir mengkafirkan...
pernah ujud solat 2 imam...memulaukan kenduri masing2...
mungkin pas perlu mengkaji fiq siasah yang baru untuk menghalal kan gabungan dgn umno...
klu diperingkat kepimpinan mungkin boleh selesai dgn persefahaman politik...
tp bagi peringkat akar umbi yang selama ni bertembung smapai peringkat saling membenci...
bagaimana nak bejuang bersama dgn kesan parut yang masih berdarah?
sapa diantara dua pihak ini yang sanggup meleburkan ego dan mengaku slah dan sedia memohon maaf kepada pihak satu lagi?
tapi klu semua ini berjaya diahapuskan pasti akan ada satu dimensi baru dlm politik malaysia....

tp perlu diingat akan timbul satu persoalan...
apakah dosa kurupsi dan salah guna kuasa boleh diampunkan sebegitu saja?
bukan sekadar dipandangan masyarakat islam dan melayu...
bagai mana dimata kaun lain dan yang lebih penting agama lain...
sebab pas berjuang atas dasar islam...
sedikit sebanyak akan memberi imej kepada islam sama ada baik atau buruk....

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:24 PM | Show all posts
green~tea replied at 31-8-2015 10:54 PM
Presiden umno & pas dua2 tak tau malu... Dah jadi hamba duit & kuasa

bukan gitu.. presiden PAS bukan mengejar pangkat semata2.  kami lebih berpegang kepada prinsip...  kamu lihat saja di selangor,  walaupun melihat kpd kerusi dun kami lebih layak memegang jawatan  menteri besar.  tapi sebab suara sepakat ia diberikan kpd ahli pakatan.  

jadi tidak timbul isu tamak kuasa atau khianat.  kami lebih kepada pendirian dan keperluan hormat sesama ahli pakatan.  bila tiada lagi persefahaman tersebut dan ada unsur kurang ajar dari sesetengah ahli pakatan...  apa tunggu lagi.

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:28 PM | Show all posts


lepas join PAS dah tak sesat lg dahhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:29 PM | Show all posts
mohon PAS join UMNO supaya x sesat


Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 01:34 PM | Show all posts
zorrro_03 replied at 1-9-2015 01:24 PM
bukan gitu.. presiden PAS bukan mengejar pangkat semata2.  kami lebih berpegang kepada prinsip...  ...

DAP pun sama byk cam PAS tp tak laa smp sanggup bercakaran sesama kawan





kalo tak PKR pun sama byk kerusi cam PAS DAP...kerusi kota damansara PAS sabotaj gi taruk calon smp PKR hilang kerusi
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:00 PM | Show all posts
peYno replied at 31-8-2015 10:07 PM
wa dgn pas kalu... no hal

macai

Wa kalu PAS joint DAPig balik, semua dosa PAS wa ampun...

-Macai-

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:10 PM | Show all posts
kecimpret replied at 1-9-2015 01:28 PM
lepas join PAS dah tak sesat lg dahhhhhh

Sama la kes dgn Mahadet... Dulu masa mahadet sumbat anwar dlm jel, mahdet la bapak segala kezaliman... Bila mahadet dah joint bershit, segala dosa mahadet terhapus.. Mahdet kini dipuja dan disayang...

PKR kan serpihan UMNO... perangai pon mesti la sama...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:14 PM | Show all posts
Edited by harimau76 at 1-9-2015 02:16 PM

Bersih gagal mencapai matlamat asal.. tp berjaya mencapai matlamat utk bukak mata org melayu dengan keinginan bangsa majoriti yg join.. bila sudah gagal, nightmare yg paling ditakuti adalah jika PAS comolot sama UMNO.. skrg, kena batu api dan laga-lagakan org UMNO sama PAS pulak supaya gaduh... at the same time, LKS sudah 3 kali pi mengorat BN utk buat kerajaan campuran... Dgn momentum org melayu yg kita dapat lihat skrg, what can I say, PKR and GHB will RIP in the next election... Najib will focus on those that will vote for him.. no more Mr nice guy... and lepas tu, in the next GE15, chinese akan menyembah semula MCA...
Pas dan UMNO tak payah bergabung.. hanya jadi allies.. sama2 help each other utk capai matlamat masing-masing.. BN akan tlg PAS buat hudud.. PAS akan tlg BN plak.. afterall, plan dan berjalan half way pun wether you like it or not... cuba tgk kabinet baru.. mmg dah ada pun org yg diberi tugas utk menjayakan misi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:21 PM | Show all posts
BN akan tlg PAS buat hudud..



      

cair Hadi dibuatnya !
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:29 PM | Show all posts
Edited by monyet_2015 at 1-9-2015 02:31 PM
harimau76 replied at 1-9-2015 02:14 PM
Bersih gagal mencapai matlamat asal.. tp berjaya mencapai matlamat utk bukak mata org melayu dengan  ...


betul cakap mu..pas dan umno tak perlu bergabung tapi perlu " help each other" untuk capai matlamat parti masing-masing..masa pilihan raya tak ada help each oder..ada help each oder hanya selepas pilihan raya..
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:29 PM | Show all posts
itu yg orang banyak tak paham, perjuangan Pas bukan sekadar nak menang pilihanraya, nak jadik kerajaan. Pas mengejar redha Allah, dan Pas takder masalah berjalan sendirian. effectnya dah cukup jelas Bersih hari tuh kurang mendapat sambutan orang melayu, yg penuh melayu cuma di masjid jamek ngan dataran je. yg lain..hhrrmmmmppphhh.... dulu ada gak unit amal Pas nak jaga kebajikan, la nih? itu sebab DAP takut kalau PAS join UMNO. secara peribadi, aku tanak Pas join umno. dah berapa kali umno tipu Pas. biarlah pas berjalan sendiri, kita tak perlukan kawan yg nak kawal hidup kita dalam perjuangan. kalau tak berkesempatan di dunia, di akhirat Insyallah.
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:32 PM | Show all posts
namirulmukminin replied at 1-9-2015 02:10 PM
Sama la kes dgn Mahadet... Dulu masa mahadet sumbat anwar dlm jel, mahdet la bapak segala kezalima ...

benang PAS nikah dgn UMNO konar ke Tun M




Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:34 PM | Show all posts
snipersnake replied at 1-9-2015 02:29 PM
itu yg orang banyak tak paham, perjuangan Pas bukan sekadar nak menang pilihanraya, nak jadik keraja ...

dulu unit amal ada peserta kena belasah dgn polis..skg unit amal takde peserta dan polis berkawan baik
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:38 PM | Show all posts
kecimpret replied at 1-9-2015 02:32 PM
benang PAS nikah dgn UMNO konar ke Tun M

Oppsss... lupa.. cai memang payah nak hadam perumpamaan...

Ok... yg tu laeennn.. pasal malu dapat ke DAPig.. kan?
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:41 PM | Show all posts
namirulmukminin replied at 1-9-2015 02:38 PM
Oppsss... lupa.. cai memang payah nak hadam perumpamaan...

Ok... yg tu laeennn.. pasal ma ...

malu ka laeeen ka perumpamaan ka tak dpt gak mengubah PAS sesuai join dgn UMNO
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:41 PM | Show all posts
tak bergabung pun umno
masih juga parti tunggal memiliki kerusi parlimen
terbanyak,

bergabung pun akan tambah
beberapa kerusi sahaja

kesimpulannya, tidak
begitu banyak perbezaan,

kecuali menjelang PRU 14
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 02:46 PM | Show all posts
kecimpret replied at 1-9-2015 02:34 PM
dulu unit amal ada peserta kena belasah dgn polis..skg unit amal takde peserta dan polis berkawan  ...

itulah, aku pon pelik. tapi bila tgk balik, organizers bersih kali nih cukup berhati2. macam2 aktiviti ada, so takder la peserta pikir nak mengamuk je. dan yang paling penting, kali nih peserta tak merempuh apa2 barricade ke apa. itu yg polis tak boleh naik tangan. seperkara lagi, imej polis sekarang nih cukup buruk, kalau naik tangan juga forwhatever reason, sepam lagik local ngan international media hentam malaysia. najib tak boleh nak handle lagik benda2 mcm nih. cuma ada sekeor beruk 'ayahanda' yg cuba buat provokasi dengan membaling mercun tapi kantoi. mungok betoi.

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 03:01 PM | Show all posts
kecimpret replied at 1-9-2015 02:41 PM
malu ka laeeen ka perumpamaan ka tak dpt gak mengubah PAS sesuai join dgn UMNO

Ye la... ko hancap la PAS pasal DAPig dah 3 kali kecewa nak pujuk UMNO tak dapat kan... Tau2 UMNO plak yang merayu dgn PAS ajak UG.. tu yg ko bebulu sgt tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2015 03:09 PM | Show all posts
kecimpret replied at 1-9-2015 01:34 PM
DAP pun sama byk cam PAS tp tak laa smp sanggup bercakaran sesama kawan

takpe lah mana2 pun tuan.  rugi pulak rasa nya nak bertekak sesama sendiri gini.  dah berapa tahu perjalanan ni berlaku, tapi sebab kesombongan dan rakus sesetengah pihak, sampai terpaksa korbankan perjalanan ni.  

saya percaya, pengurusan peringkat tertinggi akan adakan satu persetujuan bersama walaupun tidak lagi dibawah satu pakatan. ia bagi memastikan ketelusan dan kuasa besar pemerintah dikawal dan menurunkan korupsi.  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055617s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list