Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
10753
View
31
Reply

LANEIGE SKINCARE

[Copy link]

Author: aweks       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-10-2015 10:30 AM | Show all posts |Read mode
Hi all,

Just nak tnya forumers kat sini ada tak yang penah try skin care dari laneige ni?

cth produk

cth produk
Reply

Use magic Report

Post time 7-10-2015 07:26 PM | Show all posts
hi,
i guna laneige,,
okay je kt kulit i,, i love their moisturizer,,
n i beli dorang punya 'sleeping mask',,ingatkan best la sgt,,xde efek apa pun kt muka i,,maybe i pakai x kerap sgt kot..but so far cleanser to moisturizer sesuai je kt kulit i,,xde chemical sgt..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 8-10-2015 09:30 AM | Show all posts
i pakai eye cream .. tujuan nak hilangkan dark circle ni .. baru pakai so x nampak lg effect nye

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 05:33 PM | Show all posts
dh pakai gak water sleeping mask tu.. so far tkde perubahan ape lg pun... baru abis gune yg botol kecik tester tu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 06:20 PM | Show all posts
I guna water sleeping mask tu. perberian kawan baru balik dari Korea.

For me, I tak berapa suka sangat sebab rasa melekit. too moist for me. end up guna beberapa kali je lepas tu peram.

dari segi kesan - x berapa nampak. rasa macam berminyak skit kulit I pakai tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Hi..sya guna bb cushion,pencuci muka multi cleanser,toner-refiner skin,cream emulsion dia and pencuci muka pore tu..ske sgt produk ni.muka x berminyak..ingt nak beli night cream tu..p mcm comment kat sini x best je

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2015 04:58 PM | Show all posts
pernah guna sleeping mask, mmy hydrating, best. tapi mahal lor

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2015 09:03 AM | Show all posts
tq all...
baru try beli trial set dia...so far utk kulit kering mmg sgt best..
cam nak beli size beso tp harga dia huhuhu...mahal

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2015 09:24 AM | Show all posts
calalilies replied at 12-10-2015 06:20 PM
I guna water sleeping mask tu. perberian kawan baru balik dari Korea.

For me, I tak berapa suka s ...

xnak letgo ke sis sleeping mask tu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2015 09:26 AM | Show all posts
ms.vespa replied at 13-10-2015 03:40 PM
Hi..sya guna bb cushion,pencuci muka multi cleanser,toner-refiner skin,cream emulsion dia and pencuc ...

bb cushion dia best x?
Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 01:45 PM | Show all posts
for me, suka cc cream dia...tak berminyak lepas tu pakai brand lain, nk explore...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-10-2015 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
aweks replied at 15-10-2015 09:26 AM
bb cushion dia best x?

Best..i beli kat goshop..muka x berminyak..kulit nampak cantik..puas hati la..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-10-2015 03:06 PM | Show all posts
ms.vespa replied at 15-10-2015 02:16 PM
Best..i beli kat goshop..muka x berminyak..kulit nampak cantik..puas hati la..

excited lak nak menerai benda ni...coverage ok tak?agak2 leh x cover scar?
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
aweks replied at 15-10-2015 03:06 PM
excited lak nak menerai benda ni...coverage ok tak?agak2 leh x cover scar?

Scar x sure plak..p kalau nak tutup pori2 tu ok la..x nmpak sgt..try la beli satu dl..hehe..satu kotak tu sllu ada 1 refil dia bg..
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2015 04:28 PM | Show all posts
saya guna laneige skincare dah beberapa bulan ni, so far mmg best and sesuai dengan kulit muka. skin nampak much better. since kulit saya combination type, saya guna light range and it works brilliantly. and also saya guna firming sleeping pack, the next day skin rasa best sangat nak apply makeup. tak de dah skin yang terkupas2 tu. the downside just the price, agak pricey

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2015 12:54 PM | Show all posts
saya pakai sunblock Laneige je... so far... nak kata muka tak gelap... huhuhu... tetap jugak lah gelap.. mana taknya, blkg opis , laut terbentang luas... so.. pakai lah spf tinggi mana pun, tetap gak rentung muka ni.. tapi, dari segi effect jerawat tu, Alhamdulillah takde.... (sbb muka sgt sensitf. apa lagi kalau tuka2 product)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2017 11:38 AM | Show all posts
saya ada guna laneige whitening bb cushion. beli kat 11 street dgn coupon, suka sgt bb cushion ni, look natural.
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2017 05:19 PM | Show all posts
i pakai dua jenis dari line laneige ni, water bank essence yg hat biru dengan time freeze serum hat silver.

Bagi saya Laneige ni slow and steady dia punya produk. U need to regularly use it baru nampak dia punya kesan. Dia bukan seminggu dua minggu. It tooks me about a month or so nak tengok dia punya kesan unlike satu lagi produk yang i pakai sekali dgn water bank essence/time freeze ni (skin & lab red serum: yang 2 weeks or so dah nampak).

So kalau nak cepat punya result, ini bukan jenamanya -(dari bekas pengguna tegar Estee Lauder)

adik beradik laneige ni ada Sulwahsoo, Hera, Mamonde, IOPE, Primera sebab depa under Amore Pacific nya conglomerate (Annick Goutal pun under depa ye)

So kalau rasa Laneige atau Sulwhasoo tu terlampau over price amik Mamonde. Price dia tak melampau sangat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-1-2017 11:30 AM | Show all posts
baru pakai 2 minggu Laneige Multiberry Yogurt Peeling Gel. Beli kat Lazada. Post direct dari korea.Suka sangat dengan bau dia.Rasa nak makan lak. Muka nampak bersih dan lembut. Memang puas hati

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Br nk cuba.. set apa yg sesuai utk muka bminyak?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.111158s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list