JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
14894
View
68
Reply

Kisah Umairah sesat 19 Hari di Gunung Tahan

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-10-2015 10:44 AM | Show all posts |Read mode
Maaf kalau korang marah, aku cuma nak tahu sangat kisah misteri si Umairah budak UITM yang sesat di hutan seorang diri selama 19 hari. Dah cuba cari novelnya kat 'Popular" kat area kerteh tapi tak jumpa. Ada korang tau ke kisah kisah misteri si Umairah...harap boleh kongsi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama mcm kes budak hilang aritu jugak...tapi..dia boleh melintas jeram dinding yg setinggi 6tingkat bangunan dgn meniti pokok reput melintang waktu mlm..dan dia hidup dgn minum air dan daun2 yg dihanyut air..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dah tahap halusinasi..mcm cerita kt nat geo..bila badan memerah otak untuk terus hidup..pushing the limit..
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade ke jual buku die.. ape tajuk die
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Oooo...ada buku ya..budak yg hilang jumpa atas bumbung bangunan tu mcm mana pulak ya.. yg jumpa dia dgn sejadah tu.. tu pn misteri jugak.. adakah geng2 alam ghaib sudah mengamuk.. byk sgt kes org hilang baru2 ni.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya dia ada tulis blog. Boleh cari google.
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia salah seorang forumer sini pun lagi best. Boleh kongsi cerita. Jum seru dia. Mana tau bernasib baik. Kekekekke
Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2015 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu majalah 3 ada buat pasal kes dia. Boleh la kot search kot ada.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 06:47 AM | Show all posts
Ada juga dalam MJ3 dulu-dulu tapi cuma dicerita secara ringkas..Kata Umairah, dia memang tidak suka menonton cerita hantu, kawan2 dia pernah ajak menonton filem 'Jangan pandang Belakang" tapi dia taknak sebab itu semasa sesat dihutan dia tidak pernah membayangkan rupa hantu dan katanya sepanjang malam dia tidur diatas batu tepi sungai. Korang bayangkan dia yang tidak suka menonton filem hantu...kalau kita ni yang tiap hari berkuntum di BOD MPS ni agaknya camner ye? selalu baca kisah hantu lepas tu kena pulak sesat macam si Umairah tu..agak agak apa yang korang bayangkan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 08:16 AM | Show all posts
balik keje japgi nak cari lah kat kedai buku.. kalau ada saya bgtau tt eh
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 08:17 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 08:45 AM | Show all posts
antidote replied at 12-10-2015 08:17 AM
gugel2 jumpa blog ni...
http://19harisesatdigunungtahan.blogspot.my/

last sekali update  4 sept 2010 ..tapi xde cerita pengalaman beliau semasa didalam hutan....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 08:47 AM | Show all posts
espri6006 replied at 12-10-2015 08:45 AM
last sekali update  4 sept 2010 ..tapi xde cerita pengalaman beliau semasa didalam hutan....

tu lah, takde cerita pengalaman dia dlm hutan. nak cari jugak lah buku tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-10-2015 08:51 AM | Show all posts
uols pernah dengar tak kiash anak orang asli 3 beradik hilang dihutan ketika menemani ayah mereka mencari hasil hutan atau menorah getah (lebih kurang mcm tu) dan berhari hari juga hilang sehingga ditemui di pulau kecik yang ada ditengah tengah paya dalam hutan tersebut. Menurut harian Metro katanya budak2 tu bercerita mereka telah dibawa oleh seorang wanita tua ke kawasan tersebut.....
***uols ada dengar cerita versi lain tak?
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 12:13 PM | Show all posts
iol ade buku tu...hewhewhew
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nicuya replied at 12-10-2015 12:13 PM
iol ade buku tu...hewhewhew

Haruslah uols cerita kat sini since iol takde buku tu. Hewhewhew
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 12:31 PM | Show all posts
aerolz replied at 12-10-2015 12:27 PM
Haruslah uols cerita kat sini since iol takde buku tu. Hewhewhew

ok..bkn skarang la...blik kje kang selongkar book drawer..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 12:41 PM | Show all posts
dlm blog dia tak cerita pun...aiseyyy, kalo jumpa buku dia roger roger kat sini ok, mama nak cari...tenkiu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
nicuya replied at 12-10-2015 12:31 PM
ok..bkn skarang la...blik kje kang selongkar book drawer..

Hehehe. Okay. Akan ku nanti. .
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 01:04 PM | Show all posts
umaisarah kan nama budak tu.
bukan umairah
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 01:24 PM | Show all posts
kalau ckp psl halusinasi ke imaginasi ke apa ke i setuju je. kalau kita hardcore outdoor activities even 1 hari naik gunung daypack punya penat pun dah boleh merepek apatah lagi dah berhari2 mcm umai ni. i selalu je balik daypack drive then saw so many weird things; ada org cuba nak bukak pintu kereta masa drive la, nampak benda melintas bla bla

umai memang kuat for me myself i rasa i boleh tahan sejuk, lapar, haus, penat mcm ada akal lagi la kot nak survive tapi.. i tak sanggup spiritually malam2 selama 18malam nak hadap all sort of things dalam hutan banat sorang2
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 02:28 PM | Show all posts
anarina replied at 12-10-2015 01:24 PM
kalau ckp psl halusinasi ke imaginasi ke apa ke i setuju je. kalau kita hardcore outdoor activities  ...

dan sbb tu la Allah menduga dia ngn ujian sehebat ini..dia mmg kuat..tak leh bygkan kalau kita tempat dia...tak silap hilang kt kedah tp jupe kt pahang kan..betapa jauh dia berjalan.... kagum ngn beliau....
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 07:37 PM | Show all posts
espri6006 replied at 12-10-2015 06:47 AM
Ada juga dalam MJ3 dulu-dulu tapi cuma dicerita secara ringkas..Kata Umairah, dia memang tidak suka  ...

I rasa forumer2 ni.. takde hantu pun nampak hantu
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mana ada umai hilang kat kedah jumpa kat pahang..cuma dia naik ikut trek a dan bila sesat tu macam turun ikut trek b..

dia sesat sebab g tgok pokok bonzai..sedar2 tak jumpa jalan balik tempat bkhemah...then she decided nak ikut laluan sungai utk cari jalan..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2015 09:41 PM From the mobile phone | Show all posts
ai beli online buku tu..tak.silap dalam rm19 kot...for me, dia seorg yg sangat tough mentally n fizikal..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047798s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list