Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
25319
View
252
Reply

Suka bagi statement bodoh on TV, Astro t'paksa cut Zizan utk siaran ulangan

[Copy link]

Author: sepitsiput    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-11-2015 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by sepitsiput at 7-11-2015 02:41 PM

Live on TV.

Ckap " wanita bertudung (sambil buat gaya pakai tudung) tak boleh berfikiran terbuka"


Statement of the year

* dalam program meletop
* zizan menyebut 'tudung' adalah punca wanita tak boleh berfikiran terbuka (INI YG TIMBULKAN PERSEPSI)
* walaupun x ada fakta yg menyokong, tp jika didebat mmglah benar x semua wanita bertudung itu berfikiran terbuka, tp ada juga wanita bertudung yg berfikiran terbuka dan bebas...itu bukan isunya disini.
* isunya ialah KENAPA MESTI SEBUT "TUDUNG" SEBAGAI PUNCA KETIDAK TERBUKAAN FIKIRAN? kenapa mesti salahkan pemakaian?  itu yg jd tak ada adab.


okay first of all, kpd sesiapa yg merentan dok fikir meols/forumer lain saja2 nk mengutuk zizan, diorg silap.
takde paedah pun meols bukak thread utk mengutuk si zizan. thread ni x bertujuan nk mengutuk, tp nk post mortem saja.

kaedahnya, apa saja selebriti tv sebut /ucap samaada sengaja/dgn niat tanpa niat/terlepas cakap on tv , broadcast seluruh negara akan create PUBLIC REACTION. So PUBLIC REACTION akan jd PUBLIC PERCEPTION. so mana2 retis pun xkan terlepas drpd dikritik. andaikata mengkritik itu dikata saja2 kutuk or passing batton nk membahan retis2 ni, diorg silap sbb byk sgt emo sbb membuta tulis menyokong retis yg sememangnya boleh merosakkan pemikiran masyarakat dgn unsur hedonistik yg melampau. Islam menggalakkan manusia berhibur, tp ada batasnya. termasuk nk bergurau dengan sesiapa saja di hadapan umum. kalau gurauan itu diterima di dalam kalangan mereka (di dalam industri), jgn fikir di luar gurauan sebegitu diterima. ini bukan soal penonton sporting atau tacing lebih, tp ini soal public reaction and perception. siapa yg create peception? retis tu sendiri... kau membadutkan diri on tv bukan atas kapasiti sbg pelakon/penyanyi yg membuat persembahan (dlm kes ni, dalam wawancara, dah tentu2 si zizan mewakili dirinya zizan, bukan mana2 watak).so apa saja yg dia sebut, akan create perception. kalau takut mendapat persepsi negatif, jgn jd retis.

meols x salahkan peminat2 yg tangkap sayang sgt kt retis ni, tp be real la..mana yg tak kena, yg boleh buat public berfikir bukan2..elok kita tegur. sbb benda nya national scale , broadcast..bukan benda yg dia sebut sesama diorg di kedai mamak.

persoalannya di sini ialah bukan soal apa yg di kata tu betul atau tidak, tp adab dia dalam menyebut benda2 yg x appropriate utk tayangan umum dan mencetuskan persepsi. rtis xde sense of tanggungjawab atas apa yg diorg sebut dlm tv ke? opkoz ada..maka dengan itu, bertanggungjawablah dgn apa saja yg diucapkan kt tv. jgn main sembur saja.

ini masalah bila ada retis yg mulut lebih laju dr otak. tak kisah pendapat dia tu betul atau tidak, tp soal disini adalah adab.



Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-11-2015 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Meletopkah kk cepit?
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Apekebodow nye stetment dia.xpelah..mg xleh terbuka pon...dah sah sah tutup kepala..pe kata ko minum klorox je zizan oi..bersoh sket pala otak ko
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesti hantuk-hantuk dinding cikki-ciki bertudung yang vote zizan dlm superspontan allstars
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:45 PM | Show all posts
rancangan apo ni.....ke melawak je
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2015 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
de_ikea replied at 3-11-2015 09:42 PM
Meletopkah kk cepit?

Aah chuols

Lofake yg terkejut dgn statement ittew lantas mengulangi nya seolah x percaya.

Zizan juara super spontan malangnya mulut lebih laju dr otak
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:46 PM | Show all posts
apo kata wanita2 bertudung di hujung kibod sana?betul ke idok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2015 09:47 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 3-11-2015 09:45 PM
rancangan apo ni.....ke melawak je

Seolah nk melawak tp ungkapan tu keluar spontan dan x diperbetulkan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2015 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 3-11-2015 09:46 PM
apo kata wanita2 bertudung di hujung kibod sana?betul ke idok

Meols x kata wanita bertudung semuanya berfikiran terbuka tp cara zizan bercakap tu seolah2 menyatakan tudung itu punca wanita bertudung jd x berfikiran terbuka.

Xde statistik utk unjurkan brapa % wanita bertudung yg jumud (pprt) pun khenn
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Meraung cikki2 bertudung yg berhabis duit undi jijan dlm ss
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:50 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 3-11-2015 09:49 PM
Meols x kata wanita bertudung semuanya berfikiran terbuka tp cara zizan bercakap tu seolah2 menyat ...

berfikiran terbuka macam mana tu.....terbuka sampai boleh pegang2 ke camno....zizang kena jelaskan ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:51 PM | Show all posts
oh baru tahu ramai rakyat mesia (sbb ramai gak malaysian pakai tudung kan?) tak berfikiran terbuka..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:51 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 3-11-2015 09:46 PM
Aah chuols

Lofake yg terkejut dgn statement ittew lantas mengulangi nya seolah x percaya.

Kalo meletop, iols pun nk tnya reaksi lofa.

Heols patut ckap aje dgn jelas dan terusterang. Emma maembong tak berpikiran terbuka. Khennnnn
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:51 PM | Show all posts
kucen_miang replied at 3-11-2015 09:50 PM
Meraung cikki2 bertudung yg berhabis duit undi jijan dlm ss

cikki2 yang undi zizang semua hadam dengan lawak dia,layan je la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2015 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
xpdckelate replied at 3-11-2015 09:51 PM
cikki2 yang undi zizang semua hadam dengan lawak dia,layan je la

Dh ada cikki yg merentan kt ig meletop pasal kes ni cuols
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:52 PM | Show all posts
lagi sekor produk takde otak keluaran astro

padan muka melayu2 dibodohkan astro
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:53 PM From the mobile phone | Show all posts
oh free hair je lah yg bfikiran tbuka..
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:54 PM | Show all posts
sepitsiput replied at 3-11-2015 09:52 PM
Dh ada cikki yg merentan kt ig meletop pasal kes ni cuols

esok lusa lupa la tu lepas kena lawak zizang,zizang kan power mengayat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-11-2015 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap g nk sambung berporem. Nk mengamuk anak meols pecahkan gelas hard rock cafe meols :

Ni yg buat fikiran meols nk terbukak ni :
Reply

Use magic Report

Post time 3-11-2015 09:55 PM From the mobile phone | Show all posts
so....mak dia pon bertudung kan?
elok ler mencemuh org yg menutup aurat. feeeling kekosen urban kristian sgt ler tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list