CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: R2D2

[Tempatan] Kaunter dan troli khusus bagi produk tidak halal

[Copy link]
Post time 7-11-2015 11:20 AM | Show all posts
masuk agama arab,
otak pun x betul
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2015 11:22 AM | Show all posts
Cadangan Saya:

1. Masuk hospital kalau kena pindah darah, sila elak darah tak halal yg mengandung DNA barbee.
2. Jangan pakai duit cukai cino barbee tak halal, lebih2 pakai utk bina masjid dan surau.
3. Bina kantin satu halal dan satu tak halal utk sek, kebangsaan.

4. jangan melanggan ayam tak halal.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 11:24 AM | Show all posts
Malaysia terus menuju ke arah talibanisasi.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 11:29 AM | Show all posts
alang2 ada peraturan camnih..pe kata trus buat duit kertas dan syiling khas utk urusniaga jual daging babi...supaya x bercampur dgn duit halal

nak sangat hidup dlm was2 sgt kan..ambik kau
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 11:36 AM | Show all posts
kita sibuk sensitiviti tok nenek segala, padahal org lain pun ada sensitiviti dorg..
Akak malu giler + rasa bersalah masa order makan utk opis last week.. ada 2 org indian staff masa nak makan dorg tanya ada beef tak? akak mmg totally terlupa and nasib baik apa yg akak order takde beef, mintak maaf dgn dorg..
see how ignorant kita ni? asik pikir kita je.. indian tak penah mintak jgn jual beef kat pasaraya..
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat ovesi boleh pulak kongsi trolley. Ummah arab pun ummah melayu dan kokesen. Takde masalah.
Akak pernah nampak cashier ni pegang botol wine dgn sarung tgn. Jijik ke botol tu. Kalau tumpah pun takda masalah. Yg masalah kalau minum. Kalau ko taknak subahat jual baik takyah jadi cashier kat situ. Tak perlula kasik customer rasa jijik..nak2 pulak nko kerja cold storage. Entah2 waktu break isap rokok :
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-11-2015 11:42 AM | Show all posts
kalau orang islam paham dengan ajaran sebenar, enda camni tak kan terjadi....

lepas pegang babi, tak perlu kertu, eh sertu... terasa pulak @modngengade

cer bagi nas atau dalil yang mengatakan pegang babi tu haram dan perlu disertu

mesti xde nyerrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 11:47 AM | Show all posts
sekejam ini iya allah punya suruhan ke atas makhluk-Nya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2015 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 7-11-2015 03:42 AM
kalau orang islam paham dengan ajaran sebenar, enda camni tak kan terjadi....

lepas pegang babi,  ...

Atheist  x pyhlah nk ber nas2 bagai...buang masa ok
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:04 PM | Show all posts
Modngengade replied at 7-11-2015 11:55 AM
Atheist  x pyhlah nk ber nas2 bagai...buang masa ok

sebab islam sendiri pon tak paham apa yang dorang anuti
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 7-11-2015 04:04 AM
sebab islam sendiri pon tak paham apa yang dorang anuti

Ko jer yg tak faham dekkk...pastu gigih menyalak sana sini
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik2 nya lah mesia ni..tak tercapai dek akal sampai troli pon nak asing..kalau g obersea sana mereput terus kot takleh nak hidup bercampur dengan agama lain
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:12 PM | Show all posts
Modngengade replied at 7-11-2015 12:08 PM
Ko jer yg tak faham dekkk...pastu gigih menyalak sana sini

nampak sangat ko tak tau pegang babi takyah sertu

sian kertu macam ko, zaman dulu mana ada internet nak kaji sendiri

bila kawan2 atau lobai kelentong kata lepas pegang babi wajib sertu, ko hangguk2 je

IQ rendah
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya KPDNKk ni...diorang beli babi tu guna duit...duit tu x kene samak ke??? ....org tu pegang babi, buka wallet, hulur duit guna tangan yg sama pegang babi tadi...so duit tu diterima sbg legal tender ke x??? Org islam mmg bangang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:39 PM | Show all posts
Akan datang Melayu akan di haramkan beli rumah yang pernah di duduki oleh orang bukan Islam . Kalau nak beli juga kena panggil lobai wannabe untuk upacara samak menyamak satu rumah dengan bayarang tertentu. Mungkin lagi 20 tahun. habislah orang Melayu..di permainkan oleh lobai pprt wannabe.
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Perghhh. . Makin menjadi nampak proses talibanisasi di negara kita.. nak troli asing lak skrg.. ayam brickfield takmau diasingkan ke?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2015 12:46 PM | Show all posts
sedangkan kalau makan kat rumah orang kapir pon, cukup la sekadar basuh je pinggan dan gelas

tak perlu la sertu samak bagai

kengkunun ikut cara nabi, tapi sebenarnya ikut cara melayu
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:48 PM | Show all posts
brownstone replied at 7-11-2015 12:22 PM
Bodohnya KPDNKk ni...diorang beli babi tu guna duit...duit tu x kene samak ke??? ....org tu pegang b ...

jangan cakap camni
nanti para jihadist taknak pegang duit dah

kalau pegang pon, dorang guna sepit, keluarkan dari wallet/purse

nampak tak bodonya dorang

salah sorangnya @modngengade kertu senja yang tak ngaku dah tua bangka
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Mary_jane replied at 7-11-2015 08:05 AM
Nanti ummah jinjang gigih jinjing poodle masing2 dalam troli. Sudah ada troli khas maa

Aah kan....ummah jinjang tu bkn reti bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 12:54 PM | Show all posts
silencekiller replied at 7-11-2015 09:04 AM
Patut laa orang2 Isle ni masih terbelakang .. benda2 kecil cmni depa besar2 kann.. masih banyak bend ...

diperbesarkan sebab biggest customer bagi pasaraya2 ni adalah kaum malay. kalau malay tak datang dah shopping situ, bungkus la pasaraya tu. sbb tu dorang kena buat jugak. ummah2 cina ni kedekut, nak beli makanan pun share2 suruh potong 4, mana untung peniaga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

27-5-2024 04:14 AM GMT+8 , Processed in 0.367881 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list