CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: R2D2

[Tempatan] Kaunter dan troli khusus bagi produk tidak halal

[Copy link]
Post time 7-11-2015 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni nabi duk cakap penyakit was2...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-11-2015 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sungguh masa depa sampai terfikir nak buat trolley ni semua

Teruk sungguh dah ni
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 04:28 PM | Show all posts
tambat babi seekor  kat parking lot....usung troli tolak anjing seekor , biawak ko dukung....


Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2015 07:46 PM | Show all posts
Ingat kes ini?



Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
kemaruk replied at 7-11-2015 04:12 AM
nampak sangat ko tak tau pegang babi takyah sertu

sian kertu macam ko, zaman dulu mana ada inte ...

Pendapat atheist mcm ko kakak humban dlm loji kumbahan jer bangjem
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 12:14 AM | Show all posts
Ini namanya isu yg direka-reka.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-11-2015 12:37 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 12:49 AM | Show all posts
Edited by mbhcsf at 8-11-2015 12:54 AM

I dok tegok Aeon AU2 kat setiawangsa memang depa buat lagu ni asingkan semua daging yg haram dimakan dalam satu ruangan dan beserta kaunter pembayaran sekali
even cold storage klcc? pun ade , kan?

i mean , bagus jugak inisiatif ini dari satu aspek  tang part idea keprihatinan tu. Maksudnya di samping pengusaha tu buat perniagaan elok jugaklah menjadi manusia yg sedar akan sensitiviti  lokaliti dan tak rugi pun.

Kalau nak buat rang undang undang - nampak macam wow u know ....ni sebanrnya inisiatiflah kesedaran sosial.

semua bangsa dan agama boeh tolerant , yg masalahnya ada yg tak nak bagi kerjasama dan tak nak memahami. sebab tu ada idea ini.

bawa anjing ( dan binatang lain ) dalam troli, bawa binatang ke restaurant , gerai . Saja je attitude.

tu je.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2015 01:04 AM | Show all posts
v(T.T)v replied at 7-11-2015 11:22 AM
Cadangan Saya:

1. Masuk hospital kalau kena pindah darah, sila elak darah tak halal yg mengandun ...

selain tu, udara yg tercemar dek DNA babi juga perlu ditapis........

penat doktor nak cuci peparu yg tercemar dgn DNA babi  
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:06 AM | Show all posts
brownstone replied at 7-11-2015 12:22 PM
Bodohnya KPDNKk ni...diorang beli babi tu guna duit...duit tu x kene samak ke??? ....org tu pegang b ...

pembeli & pengguna BABI diharamkan guna wang tunai.....
wajib beli guna kredit kad.... senang sikit nak samak kad kredit tu.....



Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:06 AM | Show all posts

Sabar ajerlah kak sabariah....


Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:07 AM | Show all posts
FOTHER-MUCKER replied at 7-11-2015 12:39 PM
Akan datang Melayu akan di haramkan beli rumah yang pernah di duduki oleh orang bukan Islam . Kalau  ...

kena guna tanah berapa kaki bawah permukaan bumi?  
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:07 AM | Show all posts
kemaruk replied at 7-11-2015 12:46 PM
sedangkan kalau makan kat rumah orang kapir pon, cukup la sekadar basuh je pinggan dan gelas

tak  ...

islam kah nabi itew?   
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:08 AM | Show all posts

pasni masuk pasaraya pon harus berjaga2 takut tersentuh troli tak halal ni..


iyer2 dorg ni...merokok  yang sah2 haram pon selamber jer kepit celah bibir..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:09 AM | Show all posts
jazaa100 replied at 7-11-2015 12:49 PM
Aah kan....ummah jinjang tu bkn reti bahasa

mmg jinjang sgt babi puaka tu......
mana ada kata hewan buruan anjing tu halal dimakan? semua nie tipu.....


Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:11 AM | Show all posts
babi sungguh........... haramkan terus je.... pe susah2 nak troli haram & halal?

bukannya mati tak makan babi  
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2015 01:13 AM | Show all posts

melayu lebih islam dari nabi

kalau nabi masih hidup pada zaman ni, mesti nabi facepalm banyak2 kali tengok betapa paranoidnya ummah melayu
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:14 AM | Show all posts
Sepatutnya kena ada orang melayu Islam yang berani bersuara membangkang idea idea dari lobai wannabe yang baru keluar kampung berhijrah ke bandar seperti apa yang nerlaku sekarang.

Faya faham Ramai Melayu yang tak berani membantah dengan idea2 seperti ni walaupun mereka tidak setuju kerana ianya membabitkan agama. Tapi tak semuanya idea idea dari yang mana dikatakan lobai itu semuanya boleh di terima oleh masyarakat.
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:15 AM | Show all posts
kemaruk replied at 8-11-2015 01:13 AM
melayu lebih islam dari nabi

kalau nabi masih hidup pada zaman ni, mesti nabi facepalm banyak2  ...

kalau nabi masih hidup, aku nak tanya pendapat dia pasal incest dikalangan anak2 adam......
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2015 01:15 AM | Show all posts
Acong replied at 8-11-2015 01:07 AM
kena guna tanah berapa kaki bawah permukaan bumi?

Yelah kalau guna tanah di permukaan nanti takut tanah tu pernah di tiduri anjing. Najis dan berdosa.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 01:20 PM GMT+8 , Processed in 0.637641 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list