Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
24906
View
417
Reply

[MODERATOR] Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-11-2015 08:48 AM | Show all posts |Read mode

Setelah lebih setahun maka rumah baharu pun dibina di board Teka-Teki & Trivia.
Kali ni kita kembali ke zaman silam dengan tinggal dan berborak di menara zaman Medieval
Jemput masuk. Jemput masuk. Jangan segan-segan

Jom terus memeriahkan lagi board Teka-Teki & Trivia dengan soalan-soalan yang menarik dan mencabar minda.





Rumah Borak Tinggi Tinggi
Siapa gayat, duduk di pintu masuk je



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2015 08:53 AM | Show all posts
Sambung di sini ya,

@Elle_mujigae @Aiira @AisPrince
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 9-11-2015 08:53 AM | Show all posts
Elle, nanti saya reply posting you
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2015 06:47 AM | Show all posts
Check in....

bawa bihun goreng...


lately sukaaa sangat makan bihun..sedapp..nyumnyum


Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2015 06:48 AM | Show all posts


haha ganasnya guna jentolak robohkan rumah lama...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2015 06:57 AM | Show all posts
I google zaman Medieval tu apa...Zaman Medieval itu zaman abad pertengahann.....Zaman abad pertengahan tu apa...

Menurut para sejarawan, Abad Pertengahan dimulai sejak kejatuhan Kerajaan Romawi pada tahun 476. Kejatuhan Kerajaan Romawi ini terjadi tepat setelah masa seorang theolog agung yang bernama Agustinus dari Hippo. Kejatuhan ini disebabkan oleh penyerangan terus-menerus oleh bangsa barbar yang bernama Visigoth pada tahun 410. Akhirnya pada tahun 476 ibukota Kerajaan Romawi berhasil diduduki dan dikuasai oleh raja barbar yang bernama Odoacer.


banyak terma yang tak pernah baca pun...huhu

tapi mesti ada orang yang baca pernyataan di atas dan terus faham..soo nice...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 12:59 PM | Show all posts
Assalamualaikum.
Baru hari ni berkesempatan online.
Lunch time is now.

Cantik rumah Eva.

Zaman Knight - ada yang handsome tak?

Eh kenapa nickname Eva tak boleh tag ye?
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 01:01 PM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:47 AM
Check in....

bawa bihun goreng...

Rajinnya anak dara seorang ini masak bihun.Nampak sedap because it served with a lettuce and some cherry tomatoes.


Ada lagi tak?
Me lapar bihun tu.

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2015 02:26 PM | Show all posts
sambil minum kopi pon best ni  
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 08:49 AM | Show all posts
nizamXF replied at 11-11-2015 02:26 PM
sambil minum kopi pon best ni

Morning... tengah minum kopi ke tu?
Mai secawen.... nak jugak minum kopi.
Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 09:22 AM | Show all posts
Aiira replied at 12-11-2015 08:49 AM
Morning... tengah minum kopi ke tu?
Mai secawen.... nak jugak minum kopi.
Hihi

good morning. mai secawen ke sekawen?? kiki    mai mai jemput. kopi kapal api jer, boleh ke bulan. starbuck mahai sgt
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 09:42 AM | Show all posts
nizamXF replied at 12-11-2015 09:22 AM
good morning. mai secawen ke sekawen?? kiki    mai mai jemput. kopi kapal api jer, boleh k ...

Amboii... siap tukar C kepada K ye
Pandainya dia siapa ajar

Tak perlulah starbucks, mahai.. nanti takde pula duit untuk makan lunch
Kopi O pun dah okay, orang cakap rezeki jangan ditolak... lagi-lagi benda free
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 09:51 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:47 AM
Check in....

bawa bihun goreng...

Makan mihun dengan shake




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 09:52 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:48 AM
haha ganasnya guna jentolak robohkan rumah lama...

Ahahaha...

Ganas meh?
Selalu pindah rumah je, kali ni kita robohkan terus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 09:57 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 10-11-2015 06:57 AM
I google zaman Medieval tu apa...Zaman Medieval itu zaman abad pertengahann.....Zaman abad pertengah ...

Zaman Medieval ini lebih kurang seperti zaman peralihan daripada zaman klasik purba sebelum masuk ke zaman moden. Sekolah rasanya guna zaman pertengahan.
Terma Medieval ni saya dengar dalam konteks seni.
Hari tu terbaca buku muzik, ternampak topik muzik era Medieval.
Saja la google, eh, macam menarik je rumah-rumah dia



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 09:59 AM | Show all posts
Aiira replied at 11-11-2015 12:59 PM
Assalamualaikum.
Baru hari ni berkesempatan online.
Lunch time is now.

Waalaikumsalam Aiira.
Lama tak nampak

Meh masuk singgah, borak-borak walaupun macam dah sunyi sepi rumah borak ni

Entah eh...


Cuba Aiira minta dia tanggalkan topeng, tengok handsome ke tidak.

Tak boleh tag meh?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:02 AM | Show all posts
nizamXF replied at 11-11-2015 02:26 PM
sambil minum kopi pon best ni

Jemput masuk. Jemput masuk.


Jemput minum kopi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:04 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

Evaaaa.. ada mesin jahit portable jenama Brother harga RM199 je kat Spotlight...

ni I screenshot dari email I dapat..tengok kat katalog takde pun deal ni..
tadi pergi Spotlight , pekerja sana kata mesin jahit SL100 ni belum sampai Malaysia lagi....
motifff belum sampai stock tapi dah iklan...>.<


Sooo...?
Dah ada ke belum mesin jahitnya ni?
Motif iklan untuk barangan yang tak ada stok?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:10 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

since free tomorrow ,kita join kelas roti...finally..dah lama tangguh nak join kelas roti
Best tak kelas roti?

Saya pernah join juga, gantikan mak di bawah Puspanita.
Terus terang saya tak puas hati dengan kelas tu sebab cikgunya macam kedekut ilmu.
Contohnya, masa tengah uli adunan, dia kata belum boleh lagi, kena uli lagi. Tapi dia tak bagitahu macam mana nak tahu adunan tu belum boleh, atau macam mana nak tahu kenapa dan bila kena tambah air atau tepung lagi. Dia cuma cakap, tambah tepung, tambah air, uli lagi...
Mak cik saya yang rajin join kelas memasak bagitahu, dia selalunya pergi tiga kelas yang berbeza untuk satu menu sahaja. Macam roti, dia pergi tiga kelas roti yang dibuat oleh cikgu dan sekolah yang berbeza. Sebabnya macam kes cikgu kedekut ilmu itulah. Kalau pergi banyak kelas, boleh ambil ilmu kelas sana sikit, kelas situ sikit.

So yang you pergi ni macam mana?
Best tak?
Roti apa yang you belajar?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:13 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

my area ni tengah2 , so nak pergi mana2 pun kena tol dan kebanyakkan tol yg naik tu I akan lalu..stress betull....tadi pergi mines lalu tol yg dulu RM1.30, sekarang jadi RM2... naik banyak sangat la....  
ada jalan yg tak kena tol, tapi jauh dan jam...of course la tak ikut jalan tu sebab masa itu emas..so ya...huhu...


rasanya mesti lagi ramai la yg pilih naik motor pergi kerja lepas ni... tapi motor bahaya la bawa jauh2 terutamanya kalau lalu kat highway...
Awal-awal kenaikan tol ni, nampak la juga kereta kurang di atas jalan bertol. Mungkin protes kot.
Lepas dua hari, bilangan kereta kembali banyak macam biasa.
Rasanya orang pun tak ada pilihan dah kot sekarang, terpaksa juga guna jalan bertol.
Tak sanggup la nak lalu jalan jauh yang jem, kecuali itu je jalan yang ada.
Simpati pada you.
Saya balik kerja ada dua pilihan, jalan bertol dan tidak. Tapi saya tak kisah sangat sebab penumpang saya yang bayarkan tol
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:27 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

tempat yg less adventure macam Bukit Broga la kan...tempat hiking untuk beginner gitu  
Eva ada khemah ke?

kalau nak start aktiviti ekspedisi ni mesti kena beli alat2 dia kan... yang paling penting Swiss Knife...
Dah pernah naik Bukit Broga?
Diorang kata dah tak best dah bukit tu, mungkin sebab dah ramai orang, keindahan pun dah tak terjaga...
Khemah tak ada. Beli tapi tak guna...membazir la pula.

Haha. Banyak sungguh kegunaan Swiss Knife tu tapi pening juga nak guna
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:29 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

kat fb page I follow ni ada this girl buat backpacking trip ke Turki next February...
Sangat menarik backpacking.
Ke Turki pula tu.
Bajet pun murah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:30 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

backpacking ni mesti guna backpack ke...huhu... kalau nak guna luggage tak boleh ke........tak penat ke nak carry bagpack all around....


Hihi.
Iya. Backpacking memang guna backpack je.
Senang nak mengembara, melancong dan menjelajah.
Guna luggage susah nak jalan-jalan.

Memandangkan you cakap pasal luggage ni...
Saya nak cari luggage baru sebab yang lama dah rosak.
Tapi mahal la harganya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-11-2015 10:34 AM | Show all posts
@Elle_mujigae

laa.boleh pula macam tu.......pengalaman I sebelum ni, bila kita dah dapat kain yg kita nak, pekerja kedai Jakel suka suruh kita tambah beli kain ini beli kain itu...bahaya kalau tak betul2 firm say No..... I kalau tengah bad mood pastu ada salesperson paksa2 beli barang lagi la bertambah teruk mood I...tu yg elakkan terus kedai ni...shopping kat Kamdar lagi aman....
Kan...
Shopping di Jakel ni buat orang sakit hati je.
Kita dah beli yang kita nak tu cukuplah, lagi suruh tambah tambah.
Kain Kamdar ok ke? Dah lama tak pergi situ.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2015 10:35 AM | Show all posts

hoyehhh. sodap nyoo lah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059777s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list