Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
23836
View
417
Reply

[MODERATOR] Chapter 2 Rumah Borak Tinggi Tinggi

[Copy link]

Author: Eva_yy_Ellin    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-11-2015 08:42 PM | Show all posts
ciksurie replied at 17-11-2015 02:27 PM
menggigil..lemah semangat elle rasa..dahler iols drive sesorangmmg break emergency....tayar kereta ...
tayar kereta iols dah terkangkang dah..kanan ke kiri..hak kiri ke kanan
alignment tayar tu terus lari ke? I tak boleh bayang la...  memang lepas accident tu terus kereta tak boleh jalan eh...    benda macam ni memang boleh buat trauma..kena take time sebenarnya sebelum pulih semangat tu...murung pun boleh dibuatnya....huhu....ciksu jangan drive jauh2 dulu k...biar semangat tu pulih dulu....


Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 08:47 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 12-11-2015 10:13 AM
@Elle_mujigae

Awal-awal kenaikan tol ni, nampak la juga kereta kurang di atas jalan bertol. Mung ...
memang takde pilihan,kalau tak ikut highway bertol, jalan jauh guna banyak petrol kan..so pi mai pi mai tang tu juga la...

Saya balik kerja ada dua pilihan, jalan bertol dan tidak. Tapi saya tak kisah sangat sebab penumpang saya yang bayarkan tol
  • Eva balik kerja carpool sekali dengan ayah/ibu/abang/kakak ke? bestnyaaaa penumpang yg bayarkan tol..  

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 08:52 PM | Show all posts
Eva_yy_Ellin replied at 12-11-2015 10:27 AM
@Elle_mujigae

Dah pernah naik Bukit Broga?
tak pernah...bulan September lepas dah  plan nak naik bukit tu..ikut program ni....tapi hari tu jerebu teruk so terus cancel...huhu...







Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 09:08 PM | Show all posts
itulah..I ada tengok gambar travel kat pinterest..kalau nak jalan2 kat tempat bukit bukau ni sesuai bawa backpack..kalau luggage susah nak bawa..macam Eva mention...huhu

Saya nak cari luggage baru sebab yang lama dah rosak.
Tapi mahal la harganya


Eva tengok kat mana yang mahal tu? selalu IsetanKL dan RObinsons ada sale travel luggage ni...Robinsons Gardens banyak choice travel luggage dan yang harga around RM200~RM300 lepas less dah boleh dapat luggage yg elok..sekarang dah start Year End Sale lagi banyak promotion...
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 09:15 PM | Show all posts
lately my writing skill is very bad la...tah apa2 susunan ayat I buat...

kena beli buku macam ni nampaknya...untuk practise...>.<..





Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 09:35 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 17-11-2015 09:48 PM
Kain Kamdar ok ke? Dah lama tak pergi situ.

yang cawangan Kamdar KL sangat okayyy... mereka dah banyak bawa kain2 yang trending macam kain moss crepe, como crepe, rayon...glitter chiffon...harga pun competitive gitu.... cuma design kain cotton mereka je tak trendy sangat..banyak corak bunga2..huhu...

yang paling latest kain I beli kat Kamdar, kain ni...poly cotton...





kain ni sangattt best...campuran polyester dan cotton, ciri2 kain ni, selesa seperti pakai cotton dan tak mudah kedut sebab campuran polyester.. kita beli kaler putih untuk buat telekung, dan kaler cream kita buat blouse segera....

pola blouse segera..soo easyy jahit blouse ni....sekejap je dah siap...



ni kita  try buat minggu lepas...



ada banyak balance kain..patutnya beli satu setengah meter je dah cukup...huhu




Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 09:35 PM | Show all posts
I gigih tunjuk2 gambar ni, tah Eva nampak ke tak ....
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 09:44 PM | Show all posts
blouse segera pakai dengan maxi skirt macam ni...simple and sweet.....



blouse tu guna kain como crepe pun cantik dan flowy....
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:06 PM | Show all posts
ciksurie replied at 17-11-2015 08:46 AM
oitt...pepagi bekpes magi..ganaz tue

iols pung terasa bahang tgh bulan jugak

best ada nasi goreng subsidi. nyum3 lg drpd maggy. haha.

tulah, tgh blajar meroyan jugak ni. nak jadi lejen  
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:08 PM | Show all posts
Aiira replied at 17-11-2015 08:39 AM
Amboiii.... jadi hantu jadi buaya pula dia

Jangan jadi macam que puteh que puteh suda ...

terlajak laris jerr. kayo sikit.

pakcik kayo pakcik kayo
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-11-2015 09:44 PM
blouse segera pakai dengan maxi skirt macam ni...simple and sweet.....



Cantiknya Elle. Me suka style macam ni bila keluar.
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 17-11-2015 11:08 PM
terlajak laris jerr. kayo sikit.

pakcik kayo pakcik kayo

Terlajak laris...

Eee muka je putih... tapi tangan hitam.
Hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-11-2015 12:35 PM
sorry dah habis...

ada lauk sardin je..hehe...

Sedapnya... walaupun hanya nasi berlaukkan ikan sardin je tapi memang sedap macam tu. Yum yumm
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ciksurie replied at 17-11-2015 09:29 AM
motor tue eksos jer yg bengkok...huhuhu
tapi penumpang tue cedera..masuk spital jugaklah


Ya Allah ngerinya dengar.
Innalillahieainnailaihirojiun.

Penunggang motosikal mmg suka mencelah. Kalau dorg duduk dekat blindspot lagilah tak nampak dorang aleh ale dorang dah ada depan kita.

Time tulah kita break mengejut.

Kena alert setiap masa kan...

Hati hati ye riri.

Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 09:20 AM | Show all posts
Aiira replied at 17-11-2015 11:10 PM
Terlajak laris...

Eee muka je putih... tapi tangan hitam.

panda comel  
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 10:44 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 10:57 AM | Show all posts

hahaha. yg ni comel sgt ni..
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 18-11-2015 10:57 AM
hahaha. yg ni comel sgt ni..

Memang sangat comel.
Baby panda ni memang ada waktu khas bermain sesama mereka - naik gelongsor, buaian, dll.

Comel sgt. Kalau rajin try search video baby panda ni dekat youtube.

Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 17-11-2015 08:38 PM
Alhamdulillah kita sihat ciksu...  

hahaha kannnn...penguin kita penat la..hehe  te ...

Baguihlah..sihat...amboi..elle fokus sungguh belajar..kelas jahitan utk apa?..iols suker blog walking tgk org jahit handmade beg..sling bag..cantek. Iols tak reti menjahit..mesin jahit tue undur ke belakang...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 03:09 PM | Show all posts
Aiira replied at 18-11-2015 12:48 PM
Memang sangat comel.
Baby panda ni memang ada waktu khas bermain sesama mereka - naik gelongsor,  ...

tak nak search lah. tunggu org up kat sini je lah  
Reply

Use magic Report

Post time 18-11-2015 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 18-11-2015 03:09 PM
tak nak search lah. tunggu org up kat sini je lah

Malasnya dia nak search. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 11:06 AM | Show all posts
Aiira replied at 18-11-2015 08:03 PM
Malasnya dia nak search. Hahahaha

hahaha. itu lerr. tgklah. reply pon da makin pendek2 dah  
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 19-11-2015 11:06 AM
hahaha. itu lerr. tgklah. reply pon da makin pendek2 dah

Menaip pun dah malas ya...
Ini ke yang semangat orang nak meroyan tu? Hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 12:00 PM | Show all posts
Aiira replied at 19-11-2015 11:20 AM
Menaip pun dah malas ya...
Ini ke yang semangat orang nak meroyan tu? Hihihi

kembalikan semangat ku  
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2015 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
nizamXF replied at 19-11-2015 12:00 PM
kembalikan semangat ku

Untuk kembali semangat kena nyanyi lagu pulangkan... dari mula sampai habis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047027s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list