JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33110
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-11-2015 03:32 PM | Show all posts
cek in hehe
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts


Rajin sungguh naa buat biography terperinci besfren hg
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pasai2 aku kena "study"
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 03:49 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 16-11-2015 03:47 PM
Rajin sungguh naa buat biography terperinci besfren hg

hahahahahhahah, saja nak hapuskan ketaksuban fanataik si gemok nih.......

kalo ada fanataik2 dia dlm CARI yg x setuju dgn timeline yg aku rumuskan bleh buktikan yg timeline aku tu silap dan rekaan aku semata2 utk memburukkan reputasi dia

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 12:50 PM
Timeline jatuh bangun si GEMOK MIKIMAUS dalam perniagaan (rumusan dari sumber beliau sendiri tp diri ...

3-4 kali aku baca, tkdk pon cerita pasai JajanJijan puihh laaa tak complete
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 03:55 PM | Show all posts
baru2 ni perasan his banner dah tak letak muka ngan jari kiri kanan kat kening tu,latest ngan pic yg dari tepi...utk efek kurus agaknya
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 03:56 PM | Show all posts


Katanya PhD adalah helaian kertas yang memberikan satu tanda aras dalam pendidikan formal

Sembang kemas gak cakap pasal university terbesar di dunia adalah UNIVERSITY OF LIFE

Di perenggan akhir kuhnunnya nak guna gelaran AZIZAN OSMAN saja tanpa gelaran DOKTOR sampai skang asyik dok jaja DOKTOR dia tu

PhD x perlu sbb hanya helaian kertas (satu penghinaan kepada pelajar2 yg study siang malam bersengkang mata siapkan thesis bagai utk PhD)  tp now sibuk melengkapkan pengajian PhD keduanya, Doctor of Philosophy in Business Administration (PhD) di City University College of Science and Technology.

Sembang cam celkalehnat laa ini worang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 03:58 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 16-11-2015 03:52 PM
3-4 kali aku baca, tkdk pon cerita pasai JajanJijan puihh laaa tak complete

yup, xder pun aku jumpa dah pasal produk dia nih.......dulu ntah camner aku bleh terbaca pasal Jajan Jijan nih tp sendu sesendu ya amat ngalahkan sendunya pelakon gred E Mollywood

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 03:59 PM | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 03:55 PM
baru2 ni perasan his banner dah tak letak muka ngan jari kiri kanan kat kening tu,latest ngan pic yg ...

haah, mmg nampak dia posing amik dari sebelah kiri jer dah xder imej jari telunjuk ke kepala ala2 resaksa GORGON ke GORDON......lol

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:02 PM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 03:59 PM
haah, mmg nampak dia posing amik dari sebelah kiri jer dah xder imej jari telunjuk ke kepala ala2  ...

tgk kat mana? area roundabout ke hehehe..tak sempat la nak snap
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:07 PM | Show all posts
i penah nak join company cobra nih...konon international tahap gaban...pegi la join this grup ,half day pun tak sempat,masa tu kat pulau tikus png..kena buat satu grup 2 org...task yg i kena jual pakej satu restaurant ni...my god...dah pegi mktg bagai baru tau i dok promote rest sup kaki vavi...with that water la i belah...so i mmg tak heran la ngan cobra tu...choiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:02 PM
tgk kat mana? area roundabout ke hehehe..tak sempat la nak snap

Jap.... Yeke? Ada 1 poster besar jalan nak masuk rumah aidil zakuan , tehtap nampak GEMUK

Weyhhh kalau snap, cemana nak tepek pakai phone? Aku dah lama tak bukak PC . Entah2 dah jahanam ! Hahahahah
Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:12 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 16-11-2015 04:09 PM
Jap.... Yeke? Ada 1 poster besar jalan nak masuk rumah aidil zakuan , tehtap nampak GEMUK

Weyhh ...

tak reti guna hp.

tak la kurus pun,may be sebab i tgk cepat2 ...malu wehhhh klu org ingat i minat nak join his class..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:13 PM | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:07 PM
i penah nak join company cobra nih...konon international tahap gaban...pegi la join this grup ,half  ...

bleh ko elaborate sket camner APPCO dan COBRA Group nih bergerak??

adakah dia cakap expand staff dari sorang dia ke 300 org tu yg direkrut pegi jalan kaki promote barang di jalanan dan pintu ke pintu?? trainee or yg walk-in interview ker masuk sekali 300 org tu??

pelik aku pasal COBRA nih, sbb ikutkan dulu dia ada gak mention dlm memana zine or web dlm biodata dia pasal CObra dan Anugerah PLATINUM kejadah yg dia menang tu, now cam malu2 nak citer sebut pun just syarikat pemasaran di melaka beribu pejabat di London, tu jer

ada yg kata Cobra nih byk kes tipu kena saman

dan ada yg kata base Cobra nih di Hong Kong bukan London...cer citer cer citer

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:14 PM | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:02 PM
tgk kat mana? area roundabout ke hehehe..tak sempat la nak snap

aku tgk dekat area GA Hotel x salah aku ada banner pasal program potensi kejadah 2015 ntah...dlm radio Kedah FM pun ada promot Jalaluddin Hassan jadi jurucakap

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:21 PM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 04:13 PM
bleh ko elaborate sket camner APPCO dan COBRA Group nih bergerak??

adakah dia cakap expand staf ...

couldnt remember much...first pegi interview terus dpt job pegi mktg ,nasib la ada yg jual cc,jual pakej restaurent,beauty salon..
mmg la expand coz terus recruit on the spot and terus kena buat sales..i remembered first thing, kena tgk video about this chinese guy (pun tak ingat nama) katanya founder..and ramai2 kena tepuk tgn,including me hahaha..so naive that time,stupid pun ada jgak...n bagi form isi particular n out u go with a partner. lps tu naik van,the driver drop u n will fetch u later which in my case i ran off gitu je

and the advertisement ckp works in banking line...iolls pun teruja hahaha


Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:12 PM
tak reti guna hp.

tak la kurus pun,may be sebab i tgk cepat2 ...malu wehhhh klu org ingat i min ...

Haaa kan?!! Kalau kita stop keta, turun & snap gambar, tak pasal2 jadik soft marketeer, jiran2 cakap nengok tu Bear pun berminat nak pi dengaq zizangsemang bercakap puihhhhh jatuh standard aku

Sib baik hg igtkan aku !!! Hahaha
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:25 PM | Show all posts
minahsenget replied at 16-11-2015 04:21 PM
couldnt remember much...first pegi interview terus dpt job pegi mktg ,nasib la ada yg jual cc,jual ...

ads cakap banking lines??? camner tetiba kena jadi jurujual jalanan??

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 04:26 PM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 04:25 PM
ads cakap banking lines??? camner tetiba kena jadi jurujual jalanan??

jual credit card bank
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 04:30 PM | Show all posts

hahahahahha, cam haram jer kalo jual credit card tu banking line kayaknya

dah tu jual buku medical dah masuk dlm medical line laaaaa

Reply

Use magic Report

Post time 16-11-2015 05:11 PM | Show all posts
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 05:16 PM | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

sila baca timeline yg telah disusun atur bersumberkan dari FB, website dan laporan akhbar hasil temuramah dgn empunya diri sendiri yg aku dah compilekan......bleh tgk real bisnes dia apa.......

bleh tgk bila dia start bangunkan syarikat berserta 27 anak syarikat yg sering digahkan oleh anak2 didik fanataik dia tu....org kondem sket si GEMOK nih dorg akan cakap at least dia dah ada 27 syarikat.........tp x scrutinize bila dia bangunkan syarikat2 berkenaan, adakah wayyyyy b4 dia bagi CERAMAH or after dia giat kutip duit hasil bagi CERAMAH NGAJOR ORG JADI KAYA

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-11-2015 05:20 PM | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

untuk menjawab persoalan dia menipu or not pada aku apa yg dia ajar dlm CERAMAH tu tidak menipu sbb apa yg dia ajar pun dia collect dari buku2 dan tokoh2 luar dari bidang PERAIRLIORAN yg sealiran gak cam Bill Walsh, Robert T Kiyosaki bagai tu...

cuma dia MENIPU dari segi

1. DIa menipu title doktor di awal pembabitan dia dalm lapangan PERAIRLIORAN, menjaja title Dr Azizan Osman dlm penganjuran SEMINAR TARIKH LAHIR....agak2 kalo xder title Dr kat depan nama dia org nak pegi ker ceramah dia tu??

2. Dia menipu dari sudut pencapaian bisnes dia. Dia mencipta empayar perniagaan SELEPAS giat membuat bisnes MENGAJAR ORG JADI KAYA, bukan dia mengajar selepas MENCIPTA EMPAYAR PERNIAGAAN......cuba tanya anak2 didik fanataik dia apa bisnes yg dia buat sblom dia start siri SEMINAR TARIKH LAHIR pada Jun 2008, dorg pun xtau nak jawab....yg dorg tau jawab dia ada 27 syarikat, yg mana kesemua 27 syarikat berkenaan DIBINA HASIL MENJAJA AIRLIUR........

Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
zennaya replied at 16-11-2015 05:11 PM
dia ni menipu ke? cam selalu gak dia bagi ceramah even pernah terfikir dia meniaga apa sebenarnya?

Menega jajanjijan yang tak pernah disebut dalam biography sbb nnt terkincit kalau dibuat post mortem oleh students dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-11-2015 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 05:16 PM
sila baca timeline yg telah disusun atur bersumberkan dari FB, website dan laporan akhbar hasil te ...

Sama macam dato dr rusly ke apa ntah nama heshe yg buat buku & talk pasal bisnes zaman dulukala, tapi baca biography bisnes sendiri melingkup, lepas melingkup , dapat idea buat buku puihh laa

Makna nya , formula heshe tak praktikal , sbb secara praktikalnya susah nak di realisasikan sekadar air liur je cakap boleh senang , budak kecik 6 tahun pon boleh....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045792s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list