JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
33765
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 7-1-2016 04:26 PM | Show all posts
axl_bach replied at 7-1-2016 04:22 PM
Jap aku bagi rumusan camner org bleh minat dia dgn satu gambar jer....then ko pk sendiri yer bro
...

seriyerli kenot brain la bos..
anyway.. mmg stuju tred ni ujud..
at least ada peringatan.. kot ada yg rajin nk mcari..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 04:28 PM | Show all posts
halimi78 replied at 7-1-2016 04:26 PM
seriyerli kenot brain la bos..
anyway.. mmg stuju tred ni ujud..
at least ada peringatan.. kot ...

dan apa yg tersiar dlm MAJALAH NIAGA menguatkan lagi dakwaan yg PhD doktor mikimaus nih adalah dari bogus U apabila dia langsung x berusaha untuk membuktikan yg PhD yg dia miliki tu valid, sebaliknya bersikap defensive....

senang jer, kalo btol PhD ada bleh mudah2 kasi tajuk tesis dia org cross check


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 04:29 PM | Show all posts
Dan aku x mereka2 apa yg aku taip dlm nih...sumer aku bagi rujukan aku...kalo ada yg kata aku mereka2 fitnah or cerita bleh double check balik.....
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 04:37 PM | Show all posts
axl_bach replied at 7-1-2016 04:28 PM
dan apa yg tersiar dlm MAJALAH NIAGA menguatkan lagi dakwaan yg PhD doktor mikimaus nih adalah dar ...

dah namapon bogus qualification.. dr bogus uni.. xkan la dia gigih nk detailkan..
kang nanti cepat sgt org tangkap..

bod sini lambat la kalo nk sampai kat pdokong dia.. kot..



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 04:40 PM | Show all posts
halimi78 replied at 7-1-2016 04:37 PM
dah namapon bogus qualification.. dr bogus uni.. xkan la dia gigih nk detailkan..
kang nanti cepa ...

ramai ke fanataik dia kat CARI?? kalo kat CI nun mmg kena hencap jer laa Zizan Seman nih

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 04:46 PM | Show all posts
axl_bach replied at 7-1-2016 04:40 PM
ramai ke fanataik dia kat CARI?? kalo kat CI nun mmg kena hencap jer laa Zizan Seman nih

x tau la ramai ke idak.. tp dah kat CI slalu kena hencap.. opkos kalo ada pon jd slow..
gitu la pon slalunya trend.. kalo kat CI kena hencap, slow la jdnya.. dorang cr tpt lain..
x g tgk kat CG? ada kan slalu kena hencap sini pi CG.. kena hencap CG lari sini...
ni dah lama x g CG.. id pon x ingat dah.. hahahahaha

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 04:49 PM | Show all posts
halimi78 replied at 7-1-2016 04:46 PM
x tau la ramai ke idak.. tp dah kat CI slalu kena hencap.. opkos kalo ada pon jd slow..
gitu ...

hahahahah, kat sana pun aku cucuk jarum....lol

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 05:28 PM | Show all posts
Dia guna psychology menarik minat potensi peserta. Lumrah yg rahsia ada satu tarikan, contohnya:
rahsia kaya
rahsia berjaya
rahsia kurus
dan berbagai rahsia yang selalunya hanyalah "common sense" dapat dikongsi secara percuma jika mahu.

Peserta pulak adalah orang2 yang benar2 inginkan "rahsia" mungkin kerana kehidupan tidak selancar yang diharapkan atau yang baru mau melangkah dan perlu petunjuk.

Cara dia packagekan kursus yang berkait2 ini mengingatkan saya kepada kultus scientology yg menarik langkah pertama kekursus selanjutnya dengan tema "jika anda ingin berjaya". Ist course tidak cukup kerana ada kursus lanjutannya dan lanjutanya etc. beserta buku2nya. (Anda boleh research sendiri tentang kultus ini). Saya tidak tahu jika peserta kursus  Azizan Osman ini perlu membeli buku atau tidak.

Walau apa pun andai peserta kursusnya memperolehi manafaat dari kursusnya, maka alhamdulillah. Semoga kita diberi kewarasan dan hemat dalam pencarian ilmu yang bermunafaat buat kita dunia akhirat.Amin. axl_bach terima kasih perkongsiannya.

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 05:52 PM | Show all posts
hahaha zaman sekarang ni ramai sangat percaya orang yang kuat 'kencing' ni...

produk dia sendiri pun kelaut.... nak sembang marketing....phuii laaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 07:57 PM | Show all posts
mamigonzales replied at 7-1-2016 05:28 PM
Dia guna psychology menarik minat potensi peserta. Lumrah yg rahsia ada satu tarikan, contohnya:
ra ...

Manfaat sudah tentu ada iaitu memberikan motivasi sbb bahan2 yg dia jaja dlm program dia sumer bersumberkan dari pakar2 motivasi seluruh dunia gak....cedok dari Kiyosaki si penipu, dari Terry Welsh, dari T Harve ke hapa nama dia, dari buku2 Covey, Anthony RObbin bagai....so mmg laa akan ada manfaat dari sudut membakar semangat peserta2 si gemok nih......

tp hakikat yg xleh diterima adalah ayat @Suchi nan murni iaitu Azizan Osman adalah satu2nya jutawan melayu yg sanggup berkongsi rahsia kekayaan, jutawan2 lain mana mau kongsi rahsia kejayaan....poddachit, jutawan2 lain ada bisnes deme sendiri yg jana keuntungan, si Azizan Osman nih plak kalo xder seminar2 dia celah bedah mana dia mau kaut juta2........bukan dia kongsi rahsia kejayaan pun just takat bagi ceramah motivasi........ada ke dia citer pasal SEMINAR TARIKH LAHIR dah skang nih, yg merupakan titik tolak dia jadi jutawan......(part nih akan keluar ayat dia ada 27 anak syarikat dari pelbagai cabang bisnes....cabang bisnes my arse......aku pun bleh lepas jual dadah cover buka syarikat perkapalan so bila org tanya apa bisnes aku perkapalan laaa.....xkan nak cakap jual dadah....lol)

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 08:01 PM | Show all posts
akumirul replied at 7-1-2016 05:52 PM
hahaha zaman sekarang ni ramai sangat percaya orang yang kuat 'kencing' ni...

produk dia sendiri  ...

Produk sebenar syarikat dia adalah batang tubuh dia sendiri....part marketing mmg aku salute kat mamat gemuk nih sbb dia mmg all out....masa memula nak dikenali mmg dia wat marketing gila2......aku bleh rumuskan formula kejayaan dia bukan ELMU bukan MESTI ape kejadah singkatan yg dia buat tapi cam nih

1. Cari kepercayaan orang dgn title palsu. DOKTOR mau beli dari bogus U.
2. Bila kepercayaan orang sedikit demi sedikit diraih, pasarkan diri dgn title palsu tu di METRO, masuk rancangan TV slot berbayar, dedahkan nama beserta DOKTOR dia di mass media sekerap yg mungkin....kesemua nih modal bukan sikit2 anak so aku mmg x percaya kalo dia dok cakap dia start from zero...modal dia adalah hasil dari keje dgn APPCO dan seminar TARIKH LAHIR......
3. Bila dah dapat kepercayaan ramai dan ada gak golongan yg dedahkan permainan buruk dia masa lampau, maka masuk mode AGAMA.....bykkan nasihat agama yg basic2 cam SEDEKAH, JGN TINGGAL SOLAT, TAAT IBU BAPA....dan share artikel2 berkaitan agama utk win hati fanataik dia even more

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 08:27 PM | Show all posts
seminar tarikh lahir tu apa axl_bach?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-1-2016 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
mamigonzales replied at 7-1-2016 08:27 PM
seminar tarikh lahir tu apa axl_bach?

Seminar pertama anjuran Azizan Osman,  sblom difatwakan haram oleh mufti... then dia tukar  wat seminar2 yg ada skang nih
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2016 09:47 PM | Show all posts
oh alright, thank you
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:17 PM | Show all posts
hahaha...jaki giler hang kat mikie mouse nie, aku penah skali je pegi ceramah percuma. itupon paksa bin rela, apa yg dia ajar tu sume basic yg org2 marketing dah tahu, cuma gilap je....bukan ada apa pon, tapi sebelom event tu start, aku ada la terdengar yg sebenarnya event2 yg dieorg buat di merata2 tempat dalam malaysia nie banyak yg rugi.....x silap aku paling teruk alor star, mmg xde respon langsung dari audience......
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 10-1-2016 01:17 PM
hahaha...jaki giler hang kat mikie mouse nie, aku penah skali je pegi ceramah percuma. itupon paksa  ...

Event dia rugi??  bkn lepas free talk dia akan promo event berbayo yg mana org akan berebut2 beli seat cam org gila
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 02:11 PM | Show all posts
axl_bach replied at 10-1-2016 01:59 PM
Event dia rugi??  bkn lepas free talk dia akan promo event berbayo yg mana org akan berebut2 beli  ...

hang ingat belah2 utara nie hadap sangat ke ngan mikie mouse nie, masa aku pegi tu...dia ada buat promosi cd mengenai kejayaan apa bala shaiton ntah, yg berlari keluar tu aku rasa budak2 upahan dia je. majoriti audience buat relaks je, mcm xde apa. cuma budak2 MLM je la yg sexcited ngan ceramah mikie mouse nie.....bab promo pasal kelas berbayar tu mmg ada, tu aku x amek port dah. mmg abes event aku blah terus je, x lalu aku nak stay lama2 tgk pe'el sorang2 dalam dewan tu.....
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 02:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tq axl....nanti nak baca sampai abis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
card_reader replied at 10-1-2016 02:11 PM
hang ingat belah2 utara nie hadap sangat ke ngan mikie mouse nie, masa aku pegi tu...dia ada buat  ...

Ooooo,  budak upahan ala2 marketing upah org tido kaki lima kedai laa nih...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2016 02:21 PM
Tq axl....nanti nak baca sampai abis

Sila2 lalink baca then komen la rumusan sket yer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045013s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list