JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33107
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-1-2016 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 10-1-2016 02:56 PM
Sila2 lalink baca then komen la rumusan sket yer

Hari tu ada kawan suruh pi dengar ceramah dia ni...katanya ramberibu bayar pun berbaloi.....10x ai pikir...tak sanggup rasanya...senang2 ja mamat ni dapat duit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat legend ke mamat ni
Mcm peynolegend idop balik selepas aruah nya bergentayangan...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Jutawan Terlajak laris yg bole market produk sendiri pun tak ada nk share ilmu....unless ko nk jadi stokis atau ejen dia bole kot dia menceceh caner nak kaya dan berjaya

Pikir logik je la
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 05:49 PM | Show all posts
tadi baca thread ni : Dilabel orang kaya bodoh, Datuk 'Terlajak Laris' mengamuk
sekarang tgk ni plak...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 08:04 PM | Show all posts
thread yg menarik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 08:07 PM | Show all posts
noor2 replied at 10-1-2016 02:58 PM
Hari tu ada kawan suruh pi dengar ceramah dia ni...katanya ramberibu bayar pun berbaloi.....10x ai ...

yup, mamat nih cedok isi org lain claim pengalaman dia, then penipu title doktor, now bila dh ramai pengikut dia wat2 alim bagi nasihat2 berkaitan agama.....org pun kagum dan lupa perbuatan dia menipu di awal2 pembabitan dia dlm bidang seminar HAUTU

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 08:08 PM | Show all posts
bioessence replied at 10-1-2016 04:28 PM
Jutawan Terlajak laris yg bole market produk sendiri pun tak ada nk share ilmu....unless ko nk jadi  ...

exactly, x terpakai hujah "dia jer jutawan ygnak share rahsia jadi jutawan" sbb basicly apa yg dia buat adalah jual idea org lain dan buat duit dgn kaedah tu...bukan dia share free2 pun.....mmg dia share idea org lain for his living

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 08:09 PM | Show all posts
malikselamat replied at 10-1-2016 05:49 PM
tadi baca thread ni : Dilabel orang kaya bodoh, Datuk 'Terlajak Laris' mengamuk
sekarang tgk ni pla ...

sila2 baca, wat macam tred sendiri then dipersilakan kongsi pendapat dan buah fikiran

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-1-2016 08:09 PM | Show all posts

mohon share buah fikiran dan pendapat untuk percambahan idea....tq

Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2016 02:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Wehhhh husband aku sgt taksub kt dia ni. Aku tgk biasa je there's nothing to proud of. Dia jutawan sbb bisnes mulut dia tu, klu smue org pakat tak pegi,takde nya jutawan dia Tu. Dia ni bagus utk org yg nk bisnes tp malas nak membaca,mls nk buat research. Mcm husband aku haahhaha bila dia ckp nk g seminar tu and kne byr 5k tu utk stage ke brape ntah tp lps tu kne pegi stage up lg up lg and duit pun up lg. dr situ dah nampak dah dia bkan share konon kejayaan dia tu, tp itu jual produk which is suara dia.

Husband aku ckp dato vida pun pegi seminar dia. Ye ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-1-2016 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
lolali replied at 11-1-2016 02:28 AM
Wehhhh husband aku sgt taksub kt dia ni. Aku tgk biasa je there's nothing to proud of. Dia jutawan s ...

Yup,  without his HAUTU SEMINAR he's nothing..... tgk la perjalanan kisah hidup dia yg aku wat rumusan tu xder pun own bisness yg menjadi, SELAIN SEMINAR TARIKH LAHIR PADA 2008.......

Dia nih just motivational speaker yg mmg x dinafikan ada aura dan kelebihan tersendiri,  tp bkn PAKAR KEJAYAAN cam yg dia self-proclaimed pun....

N yup,  mmg ramai usahawan berjaya yg folo dia becoz of NETWORKING...... tp nk kata dorg berjaya pasal dia x pun,  sbb yg melingkup sbb dia pun ramai lagi....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 09:46 AM | Show all posts
axl_bach replied at 24-11-2015 02:59 PM
Profile Tu dh long long time deleted..... sumer bogus or mikimaus doktor from the very same univrr ...

yg ni eih?
http://aididmuaddib.blogspot.my/search/label/Dr%20Mickey%20Mouse

aktif lagi ke blog ni eik? suka baca blog dia
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
So.. apa latest news dia..
Mereput di mana?
Siapakah contoh orang yang berjaya hasil daripada percikan air liur dia?

Baru2 ni aku tengok cerita PK (amir khan).
Part hat ada tok sami hindhu tu kumpul orang ramai2 bersorak sebab dia kata dia dapat 'serpihan gendang Tuhan', laki aku kebetulan lalu and tanya 'Siapa ni?'.  Dengan yakin aku jawab 'Azizan Osman'. Booleeh? Hahah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Spiral replied at 13-1-2016 09:46 AM
yg ni eih?
http://aididmuaddib.blogspot.my/search/label/Dr%20Mickey%20Mouse


Nih mmg lejen,  now legasi dia diteruskan oleh fb PS
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
SitiRopeah replied at 13-1-2016 09:51 AM
So.. apa latest news dia..
Mereput di mana?
Siapakah contoh orang yang berjaya hasil daripada perc ...

Selalu dia dok jaja Anis Choc cake apentah.....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 02:08 PM | Show all posts
Edited by mami2x at 13-1-2016 02:19 PM

Ada org I kenal spent smp belas2 ribu setahun utk follow semua siri seminar dia ni. Memang ramai yg taksub dia ni.

I know him personally tp takleh nk disclose where & when takut nnt pecah lubang pulak. Yg I boleh bgtau dia ni memang suka cakap besar, mesti sentiasa tau lebih drpd org lain & dia suka girls yg cute2, genit2 gitu. Memang suka bercakap & akan bukak cerita psl dia tau tu dia tau ni everytime sembang. Lagi satu, dia suka berpuluh2 kali dok ulang dia dulu sekolah cina. 1st time tengok iklan seminar tarikh lahir dia dulu I macam oh my... biar betul dia ni.

Tapikan ada org bgtau sejak dah kaya & berjaya ni (yeke?), kawan yg dulu close pun dia dah x kenal uolsss
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
mami2x replied at 13-1-2016 02:08 PM
Ada org I kenal spent smp belas2 ribu setahun utk follow semua siri seminar dia ni. Memang ramai yg  ...

Part personal life dia aku xleh komen sbb aku xtau...... tp part ckp bajet bagus tu mmg obviously.......
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 08:47 PM | Show all posts
axl_bach replied at 7-1-2016 03:40 PM
ntah laa, pada aku konsepnya dorg nih sama jer....duit hasil fb ads tu x seberapa selebihnya ngajo ...

sebelum aku berhujah lebih-lebih, aku nak tanya ko.

pernah ke kau pergi seminar dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 09:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 13-1-2016 08:47 PM
sebelum aku berhujah lebih-lebih, aku nak tanya ko.

pernah ke kau pergi seminar dia?

Aku x berminat nk hujah pasal tips  dan kaedah2 dia....
Reply

Use magic Report

Post time 13-1-2016 10:28 PM | Show all posts
axl_bach replied at 13-1-2016 09:05 PM
Aku x berminat nk hujah pasal tips  dan kaedah2 dia....

well berdasarkan post post pasal dia yang aku ikuti, macam ko ni macam pernah pergi seminar dia.

entah entah ko titanium partners dia ke (level paling tinggi dalam seminar dia, bayar more than 70 k)...hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-1-2016 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 13-1-2016 10:28 PM
well berdasarkan post post pasal dia yang aku ikuti, macam ko ni macam pernah pergi seminar dia.
...

Yg tu biarlah rahsia...... just tumpu isu yg aku cuba bangkitkan..... hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 14-1-2016 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 10-1-2016 08:08 PM
exactly, x terpakai hujah "dia jer jutawan ygnak share rahsia jadi jutawan" sbb basicly apa yg dia ...

Ini lebih korang mcm dr lawrence walter ng lah kan. Buat study case bagus gak

Objektif : compare effectiveness training strategies. Benefits outweigh costs tak

Find conclusion.

Nanti lepas cuci kandang aku masuk balik la
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 06:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Saja wonder if jijan seman ni, mentor air lioq dan yg ajar dia mencece utk duit ialah lawrence walter Ng? Sepet ni claim diri master trainer ada 29 tahun pengalaman dlm training & consulting so if skrg Lawrence ni 50 tahun, makna nya di usia 21 tahun dia dah train orang ??? Hahaha! Jijan claim PhD dari Gordon uni  tapi sepet ni lagi terror. Lansung tarak mention phd dari mana. Obviously at 21 sepet ni tak ada PhD so caner dia buat training and consulting? Adakah sepet ni lelaki cina yg suroh zizan call lecturer dia yg tak pernah buat marketing tok sah ngajar subject mktg?

Ada byk issues. Simpan dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 07:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawrence Ng ni kalau 29 yrs exp jual air lior makna if now 51, he started at 22.
If now 52  he started bidang air lior at 23
Age 53 he started aged 24
54 --> 25
55 --> 26
56 --> 27
57 --> 28
58 --> 29
59 --> 30
So bila sepet ni dpt PhD? Adakah anak murid sepet yg paling berjaya dlm bidang sales & marketing ni ialah zizan seman?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2016 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
bioessence replied at 15-1-2016 06:15 AM
Saja wonder if jijan seman ni, mentor air lioq dan yg ajar dia mencece utk duit ialah lawrence walte ...

X pasti plak yg tu..... setakat yg aku igt jutawan cina yg dia kata mentor dia dok kat melaka nama Peter...... bisnes bawa makanan or besi ntah ke spore....... income cina tu 6juta setahun katanya.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046985s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list