JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33111
View
219
Reply

Alkisah Tukang Motibasi Tersohor katanya.... Update Rumusan timeline di #1

[Copy link]

Author: axl_bach    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 15-1-2016 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
bioessence replied at 15-1-2016 07:39 AM
Lawrence Ng ni kalau 29 yrs exp jual air lior makna if now 51, he started at 22.
If now 52  he star ...

X penah plak aku terdgr or trbaca si gemok ni mention nama lawrence ni..... hmmmmm

Xper,  kipon diggin
Reply

Use magic Report

Post time 15-1-2016 03:35 PM | Show all posts
kenapa x sokong bangsa sendiri?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-1-2016 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
redlightchaser replied at 15-1-2016 03:35 PM
kenapa x sokong bangsa sendiri?

Kenapa tipu bangsa sendiri??
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain rasa nya kalau melayu tipu melayu than cina tipu melayu. Mungkin kerana cina ni sinonim dgn  menipu, its in their DNA so kita diam or kita ada low self esteem atau kita too nice to say No? Mana satu tu

Awat tak amalkan ayat 54 surah shad
"Innahaaza larizkuuna maalahu min nafad"  utk rezeki yg tak putus2 amalkan 33x lepas solat

Kenapa perlu beramai2 terkinja2 terlompat2 bayar utk dengar org menceceh? Ada tu padam lampu di suroh pejam mata,, di suroh menangis kenang masa lampau. Kita tak bole ubah masa lampau. Kita tak tahu apa akan datang. Yg kita tahu usaha dan doa. Sales ni kena buat lama bukan overnight.

Byk loopholes Lawrence ni esp part mengajar org kat 10 negara tu....negara apa? Ada testimoni anak murid berjaya tak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2016 09:26 AM | Show all posts
bioessence replied at 18-1-2016 09:13 AM
Lain rasa nya kalau melayu tipu melayu than cina tipu melayu. Mungkin kerana cina ni sinonim dgn  me ...

Bila aku follow page Puan AInon nampak lebih realistik.....ayat2 dia lebih kepada menceritakan realiti jerih perih terjun ke bidang perniagaan....

x macam Zizan Seman, konsepnya sebijik mcm Kiyosaki yg cuba potraykan yg bisnes nih mmg bidang yg semudah ABC.......sbb lagi byk org nak dgr celoteh dia dlm seminar bermakna lagi masyukkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 06:40 PM | Show all posts
axl_bach replied at 18-1-2016 09:26 AM
Bila aku follow page Puan AInon nampak lebih realistik.....ayat2 dia lebih kepada menceritakan rea ...

amboi sesedap rasa ko sound cikgu aku yea
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 06:41 PM | Show all posts
bioessence replied at 18-1-2016 09:13 AM
Lain rasa nya kalau melayu tipu melayu than cina tipu melayu. Mungkin kerana cina ni sinonim dgn  me ...

doa apa tue sis? memang nak amalkan nie...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2016 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 18-1-2016 06:40 PM
amboi sesedap rasa ko sound cikgu aku yea

Sape cikgu ko,  zizan ke Puan Ainon??
Reply

Use magic Report

Post time 18-1-2016 07:56 PM | Show all posts
axl_bach replied at 18-1-2016 07:28 PM
Sape cikgu ko,  zizan ke Puan Ainon??

tentulah DAO... jom gi CI, ade topik pasal dia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-1-2016 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 18-1-2016 07:56 PM
tentulah DAO... jom gi CI, ade topik pasal dia.

Ooo..... hahaha, dorg dh tag aku masuk situ.....
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2016 07:09 AM From the mobile phone | Show all posts
aina_shaira replied at 18-1-2016 06:41 PM
doa apa tue sis? memang nak amalkan nie...

Amalkan setiap kali selepas solat

PhotoGrid_1452685511631.jpg
PhotoGrid_1452763331053.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 12:46 AM | Show all posts
axl_bach replied at 16-11-2015 10:48 AM
kesimpulan dari kesemua yang dibentangkan adalah dpt dirumuskan dalam gambar dibawah

hahaha.... lawak   
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 01:35 AM | Show all posts
bioessence replied at 15-1-2016 06:15 AM
Saja wonder if jijan seman ni, mentor air lioq dan yg ajar dia mencece utk duit ialah lawrence walte ...

nie lawrence walter yg eksiden lambo dgn awek?   
Reply

Use magic Report

Post time 21-1-2016 01:39 AM | Show all posts
bioessence replied at 19-1-2016 07:09 AM
Amalkan setiap kali selepas solat

ko dah kaya?   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-1-2016 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Acong replied at 21-1-2016 12:46 AM
hahaha.... lawak

Lawak,  tp itulah hakikat
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2016 01:40 PM | Show all posts
Potensi diri = menipu

Cari rezeki dengan cara menipu.

Bagus.

Halal haram x payah kira. Boleh tipu Allah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2016 08:40 PM | Show all posts
Edited by Jerambut at 24-1-2016 08:42 PM

ada sekali tu aku tertengok sedutan ceramahnya..
part suruh ulang perkataan tu, macam "kata ya....!" penonton: "ye....!!"
amatlah Anthony Robbins

Aku rasa dia ni motivational speech enthusiastic kot...
motivational pulak, ala2 luar negara tu...
kalau org yg minat sama, mesti boleh detect persamaan....
yg ada faktor tawaran tu, pasal orang kita tak terdedah kot dgn motivational ala western ni...
pasal ada orang cakap, tak silap.... ada antara benda yg dia cakap tu,
benda yg boleh jumpa kalau rajin baca buku.
cuma olahannya, beza....

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-1-2016 11:30 AM | Show all posts
Jerambut replied at 24-1-2016 08:40 PM
ada sekali tu aku tertengok sedutan ceramahnya..
part suruh ulang perkataan tu, macam "kata ya....! ...

pendek kata, dia cari makan dgn CITER PASAL MOTIVASI jer.......nothing more n nothing less

amik idea org tu org nih, pastu wat akronim tertentu contohnya M.E.S.T.I, E.L.M.U, L.U.C.K bagai pastu jaja testimoni kejayaan yg entah btol entah idok....

Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 02:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada skoolmate aku ni kemain lg join kelas si gemuk ni and bayar riban2
Then bangga la bukak kedai vape
Now biznes pun dh melingkup
Aku ckp pi la mintak sigemuk jijan tolong ko
Padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 02:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Si gemuk muka hodoh busuk ni tak abih2 suruh anak didik dia jangan tinggalkan solat bagai
Siap bg kursus kt masjid shah alam lg time subuh
Ujung2 hauk jah peserta dan sigemuk nih
Dasar jual agama
Lahanat sgt jijan gemuk nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 02:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Seminar jijan gemuk ni mcm MLM la
Buat ciken dance bodo lah...terjerit2 panjat kerusi mcm berok la
Sesuai la dgn si gemuk nih
Staf2 jijan gemuk ni pun sama jah bangsat mcm bos depa gak
Cakap dgn peserta kasar2
Aku pi 1st seminar dia sbb kawan aku paksa suh teman dia....so itu la yg aku nmpk mmg sakai sgt staf richworks sdn bhd nih..lahanat sgt sesekor
Reply

Use magic Report

Post time 22-2-2016 02:23 AM From the mobile phone | Show all posts
mami2x replied at 13-1-2016 02:08 PM
Ada org I kenal spent smp belas2 ribu setahun utk follow semua siri seminar dia ni. Memang ramai yg  ...

Tgk raut wajah si gemuk ni pun dah tahu yg dia suka cakap besar
Sbb nak tutup kelemahan fizikal dia yg nmpk busuk tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2016 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-2-2016 02:13 AM
Ada skoolmate aku ni kemain lg join kelas si gemuk ni and bayar riban2
Then bangga la bukak kedai v ...

Gemok nih ngajo anak2 buah dia ckp besar..... menipu atas alasan MARKETING
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2016 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-2-2016 02:15 AM
Si gemuk muka hodoh busuk ni tak abih2 suruh anak didik dia jangan tinggalkan solat bagai
Siap bg k ...

Nak justify menipu title doktor,  dah kaya kena play Religious Card utk amik ati ummah..... so Ummah akan cakap AT LEAST itu AT LEAST ini bila ada yg bongkar sejarah penipuan deme nih
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-2-2016 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 22-2-2016 02:19 AM
Seminar jijan gemuk ni mcm MLM la
Buat ciken dance bodo lah...terjerit2 panjat kerusi mcm berok la
...

Mmg yg byk join dia geng2 MLMers jer majoriti..... ada la gak yg surirumah yg nk blajo niaga...

Tp cara si gemok nih wat seminar bagi gambaran salah,  seolah2 berniaga tu mudah giler,  semudah ABC...... sedangkan dia sendiri melingkup produk JAJAN JIJAN...... seminar dia just jual hope jer byk.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051849s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list