Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26330
View
319
Reply

Eli celaru ni sis!

[Copy link]

Author: ellejo    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 25-11-2015 09:08 AM | Show all posts
hahaha mendapat cash tu lawak. Semlm kot baru baca komen u psl lebih baik kawen dgn gay atau Zul.
Well, kalau sebenarnya ckp2 camtu hanya berlawak, baik jgn kahwin dgn dia. Nanti menyesal, masuk statistik pulak.
Headline metro.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:28 AM | Show all posts
Cik adik @ellejo , kalau rogayah ni bekerjaya, teruskanlah niat mengahwini dia. At least, ko x menanggung biawak hidup.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
jazaa100 replied at 25-11-2015 07:44 AM
Ha????.....matalamat kwin utk zuriat je?
Kau bior betul.....


Sesetengah org sis, kawin utk halal kan celupan jah, dan nak ada waris.  Bab lain tonggang terbalik la.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 01:39 AM
harap mereka mampu kasi nasihat nan padu. rasa nak cashkan aje diri sndiri ni sis, dulu beria mint ...

Sis memang berniat nk kawin rogayah kah..? Motif sangat, boleh tahan ka lifestyle mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:40 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 01:57 AM
maaf sis mencelah. DTL tu apa sis? ampun sis bertanya kalo2 terma tu wujud normal di dalam bahasa  ...

Datok terlaja laris sis... Akak baca kat bod gosip, bini beliau makan hati juga, tapi sebab kaya miliana tahan je la.. Akak punya kawan pun ada dato sorang, kaya raya juga la, tapi tiap1 bulan buat pertandingan ratu cantikla, badan cantik la, nk cari anak ikan la tu akak lihat.  Anak dgn bini beliau cantik.  
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 09:54 AM | Show all posts
kelakar plak aku baca.....


niat kawin pun xbetul  , mana xcelaru.....


Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:15 AM | Show all posts
teruskn jelah sis kalo heshe ajak kawin sis pon udah tampak gembira gitu... esok2 kalo tak ngam sis bukak la tered balik kot2 nak mintak pandangan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 10:23 AM | Show all posts
aku asyik nk tergelak je baca. sis, betul ke sis perempuan, sis yakin? dh cek ke belum? iols membayangkan sis pondan
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 11:42 AM | Show all posts
lazim replied at 25-11-2015 10:23 AM
aku asyik nk tergelak je baca. sis, betul ke sis perempuan, sis yakin? dh cek ke belum? iols membaya ...

hahahaha kenapa pemikiran kita samaa???
btw sis..maybe die sudah berubahh..
mcm awal n scha..
siap ade anak lg...
harap kalau jd kawen..sis dapat mengimami beliauuu gitewww...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 11:45 AM | Show all posts
revolusi_30 replied at 25-11-2015 01:32 AM
uols tagged saja sis  @Changa

Dia kekwat tak layan thread ginih.

Baik panggey @AppropriateNick.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 12:18 PM | Show all posts
kan alang2 dh xmau nasihat ala2 ustazah jadian, uols hentam je la kawen. apa nk kira pnjang2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 25-11-2015 08:54 AM
den masuk fefeeling nak jadik kaunselor tapi baca komen2 kat atas dah gelak2 lupa pulak nasihat yang ...

amboi teganya menggelakkan masalah ini sis
yg serius2 la sis
ni masalah hati perasaan dan masa depan sis
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
khailya replied at 25-11-2015 09:06 AM
adekah ko rela pakwe/ laki ko curang dengan kaum sejenis dari curang dengan perempuan?...
konpius.. ...

dulu xksah, mati pun xpe. aku xksah.
namun bila dah suka, aku jd geram pula tgk dia pgang henfon.
dia pgang henfon je. xbuat apa pun sis.

kalo curang, sakit ati la sis. dah suka pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Star_el replied at 25-11-2015 09:08 AM
hahaha mendapat cash tu lawak. Semlm kot baru baca komen u psl lebih baik kawen dgn gay atau Zul.
W ...

yeke sis? tapi aku xnakla berputus asa terus2 break up sis tanpa mengetahui isi hati dia.
Cuba sis cadangkan ayat bagaimana sesuai nak ditanya?
kalo aku yg buat ayat, jd begini nanti
"ko suka aku x?" - nampak main2 bukan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
insulin replied at 25-11-2015 09:28 AM
Cik adik @ellejo , kalau rogayah ni bekerjaya, teruskanlah niat mengahwini dia. At least, ko x menan ...

bekerjaya tu kategori bolehlah kalau nak berlagak dgn trisna

aku mmg ada pasang niat nak kikis heshe supaya bayarkan kereta aku. tu dulu la masa tiada perasaan dulu.

xmengapa kan sis? takot dihencap ummah pula.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 12:46 PM | Show all posts
ellejo replied at 25-11-2015 12:33 PM
amboi teganya menggelakkan masalah ini sis
yg serius2 la sis
ni masalah hati perasaan dan masa d ...

yela2...ni serius nih...
uols listkan pros & cons (acah2 cikgu sekolah pulak)...

1. sanggup ke uols makan hati jantung limpa bila seben tu skendel ngan laki lain (kalau marriage with benefits, memang sah2 heols akan curang based on apa aggreement uols buat)

2. andai kata uols nak anak, nanti uols kena buat hiv test dulu sebab golongan LGBT nih high risk hiv. kalau heols ada hiv?

3. bila dah ada anak nanti, camne uols nak explain kat anak tu andai kata kantoi ayahnya gay?

4. probability untuk sexual orientation gay menjadi straight adela sangat2 rendah

5. heols mungkin akan memahami & caring & all, tapi feelings heols towards tt tu sebagai kawan ke sebagai wife?

tapi kalau tt jenis hati kering, kawen jela tt...!
pastu ikut heols kemana saja untuk make sure heols takde chance skendel...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
revolusi_30 replied at 25-11-2015 09:37 AM
Sis memang berniat nk kawin rogayah kah..? Motif sangat, boleh tahan ka lifestyle mereka.

iya sis. sbb dulu aku xsuka patuh pada lelaki, aku xsuka dipegang, xsuka dikongkong pelbagai. kawen dgn rogayah, tentunya semua ini tercapai bukan sis?

namun, semua dah xjadi. aku suka pulak dgn dia. nak berkepit je 24jam sis. Kali pertama la kekdahnya ni sis
habislah aku sis matilahh nakkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
awanjingga replied at 25-11-2015 09:54 AM
kelakar plak aku baca.....



wah sampainya hati sis rasa masalah ni kelakar, terguris hati ini. serious la sis bantulah rakan seforem ini sis.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
kikuri replied at 25-11-2015 10:15 AM
teruskn jelah sis kalo heshe ajak kawin sis pon udah tampak gembira gitu... esok2 kalo tak ngam sis  ...

kalo udah kawen tanpa pikir panjang, nanti kne adu masalah ke FD dan paper ummah sis

taknakla mcm tu

I just want to win sis. kawen nak, cinta pun nak. xnak la hadap situasi putus ataupun mendapat cash.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 25-11-2015 10:23 AM
aku asyik nk tergelak je baca. sis, betul ke sis perempuan, sis yakin? dh cek ke belum? iols membaya ...

mestila pempuan sis. kalo pondan takdenya aku nak bukak tered. silap2 kenduri pesta ria jumpa mamat gay yg sudi dgn diri ini
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dh test kekerasan punai die apabila berhadapan wanita?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 25-11-2015 12:18 PM
kan alang2 dh xmau nasihat ala2 ustazah jadian, uols hentam je la kawen. apa nk kira pnjang2

bukan tidak ingin nasihat setajahlah sis. cuma bab pegang2 tu setajah diminta tutup mata dan dilarang hencaplah sis

hati ini tidak lagi kalis maki utk menahan hencapan ummah setajah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
abangbikerz replied at 25-11-2015 12:55 PM
Dh test kekerasan punai die apabila berhadapan wanita?

cemana nak test tu? kene pgang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2015 01:04 PM | Show all posts
"aku secara vokalnya menyuarakan yg aku ada simpan cita2 nak berlakikan gay sbb atas byk sebab".

jika sudah dipupuk cita2 sebegitu apalagi mahu dicelarukan. sis patut sedia maklum kesan dan akibat bersuamikan gay. cuma pada masa depan diharapkan gay titew berubah menjadi imam yang diidamkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-11-2015 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ellejo at 25-11-2015 01:07 PM
spankee_fili replied at 25-11-2015 12:46 PM
yela2...ni serius nih...
uols listkan pros & cons (acah2 cikgu sekolah pulak)...



bab anak tu, aku xrasa aku jnis snang pregnant. kene intervention jugala sis agaknya. lgpun masa aku decide, aku xsuka budak buat masa skarang namun bila pikir balik, datang xbetul aku teringin pula nanti nak anak 5-6 org.

HIV tu heshe xde.segala mcm std xde. tapi in future siapa tau kan?
dulu xhadap pun nak ngesek dgn dia. skarang terpikir pula.


bab feeling tu  kene tanyala sis. tapi aku takot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.060835s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list