CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

Gangnam University College - PENGUMUMAN BERSEJARAH SETIAP 9.00 PM BERMULA ESOK

 Close [Copy link]
Post time 8-1-2016 12:20 PM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 9-1-2016 12:44 AM



JOO WON & HAN HYO JOO-
PUTERA DRAMA & RATU FILEM KOREAN



Penulis :  Masdiana  Bt  Abdullah

      Moon Joo won dan Han hyo joo nama yang tidak asing lagi bagi peminat-peminat Industri perfileman dan lakonan di Korean.Kedua-dua bintang hallu  ini menjadi sebutan pada tahun 2015 kerana kejayaan  drama dan filem lakonan mereka.Drama Yong pal lakonan joo won merupakan antara drama yang mencatat rating paling tertinggi pada tahun lepas,sementara filem fatal intuition gadingan joo won bersama actor senior Yu Hae-Jin menduduki tangga pertama carta box office sejak mula ditayangkan pada bulan oktober tahun lepas.Filem ini berjaya mengalahkan filem2 hollywood seperti The Martian.
     Joo won juga terpilih antara top 4 new hallu king pilihan k-media crowd bersama lee min ho,lee jung suk,kim hyun soo seterusnya menyingkirkan kim won bin pada tahun lepas.Kejayaan joo won berterusan apabila mendapat undian paling tertinggi dan seterusnya mendapat tempat yang pertama pilihan global fans antara actor terbaik pada tahun 2015 di arirang channel.
     Manakala han hyo joo pula berjaya mencuri perhatian peminat perfileman Korean  dengan filem The Beauty Inside dan C'est si bon.Kedua-dua filem ini berjaya mencatat rekod box office pada tahun 2015.Selain daripada itu han hyo joo juga tercalon the best actress untuk filem the beauty inside di 36th Blue Dragon Film Awards 2015.
   Kejayaan mereka ini melayakkan mereka mendapat gelaran ‘’Putera Drama dan Ratu Filem oleh peminat filem dan drama korea selatan.Penulis ingin mengungkap  kejayaan dan perjalanan suka dan duka kedua bintang hallu ini hingga mereka berjaya mengecapi kejayaan pada hari ini.


Altikel selanjutnya baca disini... https://www.scribd.com/doc/294829434/Reseach-Project atau https://drive.google.com/file/d/0B48CPOZblqgwZG5ZckpjQTluLUk/view?usp=sharing maaf aktikel terlalu panjang ..malas nk post byk2.. terima kasih kerana membaca aktikel yang entah apa2 nie..
harap maaf tatabahasa dan ayat memang lintang pukang... iols nie bukan org sastera tak pandai susun ayat2 cantik..tapi harap korang puas hati.sebarang kekurangan iols terima dengan hati yang terbuka..

   
        
  



      
BERSAMBUNG DI POSTING LAIN...

1) KLIK SINI 1
2) KLIK SINI 2




This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-1-2016 12:27 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 12:20 PM
JOO WON & HAN HYO JOO-PUTERA DRAMA & RATU FILEM KOREAN




Masdiana, scrib doc tu tak bg bace sesetengah page sbb pembaca kena subscribe & bayar.... Boleh upload guna drive?  Atau dropbox?  

Klu tak de account, biar saya upload kan guna drive..just submit soft copy kt  cari.2015.kdrama@gmail.com
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 12:31 PM | Show all posts
dauswq replied at 8-1-2016 12:27 PM
Masdiana, scrib doc tu tak bg bace sesetengah page sbb pembaca kena subscribe & bayar.... Boleh  ...

ok..@dauswq
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 12:31 PM
ok..@dauswq

Laju terus nk bace bile dpt notis
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 12:37 PM | Show all posts
dauswq replied at 8-1-2016 12:35 PM
Laju terus nk bace bile dpt notis

aku nk buat posting lg tue..just nk isi gif picture jer..pic gif pun x lepas masuk kt altikel tue.. ok aku dah submit kt emeil tadi..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 12:39 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 12:37 PM
aku nk buat posting lg tue..just nk isi gif picture jer..pic gif pun x lepas masuk kt altikel tue. ...

Alrite thanks,  lps solat jumaat br bace

Btw idea yg bagus letak abstract untuk org bace artikel seterusnya
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 8-1-2016 01:49 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 8-1-2016 04:17 PM

Antara favourite karekter joo won dan han hyo joo pilihan aku:


JOO WON -BRIDAL MASK ( LEE KANG TO)-TAHUN 2012

- Lee kang to merupakan karekter yang banyak bermain dengan emosi dalaman.Ini merupakan karekter joowon yang agak dark.Watak lee kang to yang jahat dan berubah menjadi hero perjuang rakyat korean betul2 memerlukan joo won bermain dengan emosi dan fizikal.Drama ini memerlukan satu lakonan yang mantap dan joo won membuktikan dia mampu membawakan watak ini dengan baik. Yang menariknya kebanyakkan action di dalam drama ini dilakukan oleh joo won sendiri.Watak ini pernah ditolak oleh banyak perlakon hallyu kerana stigma anti jepun.



HAN HYO JOO - DETEKTIF HA YOON JU - FILEM COLD EYES 2013

Detektif muda dan bijak dalam filem cold eyes.. lakonan han hyo joo sangat bagus untuk filem action.aku suka penampilan han hyo joo di dalam filem ini. Watak han hyo joo di dalam filem ini adalah satu karekter yang kuat.Aku suka filem yang menampilkan watak perlakon wanita yang kuat.Jadi tidak hairan han hyo joo merangkul best actress di blue awards 2013 untuk filem ini.   

  










This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 02:04 PM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 8-1-2016 02:06 PM

Mereka juga sangat bagus untuk scane2 sedih....


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-1-2016 02:10 PM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 10-1-2016 05:58 PM

TRIVIA  MENARIK MENGENAI JOO WON DAN HAN HYO JOO

        ''Quotes joo won """Acting is not about being someone different. It’s finding the similarity in what is apparently different, then finding myself in there.”

"Joo Won is a man who cannot be described in one word."




-Terkenal sebagai gelaran Mr nice guy , innocent man ,dan aego boydisebabkan personaliti beliau yang humble dan mudah mesra dengan staf dan krew2drama
  -        Kerana keperibadian dia yang permalu  dan pediam ibubapa joo won mendorong joo won untuk berlakon di pementasan drama ketika joo won di bangku sekolahmenengah.Minat yang mendalam dalam dunia lakonan dan nyanyian joo wonmenyambung pelajaran dalam bidang seni dan drama.

  -   Sangat gentleman dan caring terutama kepada  heroin yang pernah berlakon bersamanya





  

Joo WON juga dikenali sebagai lelaki yang conservative .beliau tidak suka wanita yang berpakaian seksi tetapi mengakui klau dia sukakan wanita tersebut beliau tidak kisah klau wanita tersebut tidak memenuhi kriteria yang dinginkannya,.Joo won juga tidak  boleh minum
alcohol melebihi 2 cup.Sangat menghormati orang yang lebih tua ( ciri2 menantu yang baik nie)hehe..
-        Siapa sangka , joo won pernah mengangotai satu band grod Idol untuk kanak-kanak  di SBS channel iaitu Frees,pada tahun2006.namun tidak lama kemudian joo won meninggalkan kumpulan tersebut.

    -Joo Won dikenal sebagai selebriti yang kerap tampil dalam acara variety show. Sejak tahun 2006, beliaun telah muncul dalam banyak variety show, seperti Happy Together, 1 Night & 2 Days Season 2(anggota tetap), You Hee-yeol’s Sketchbook, Running Man, dan sebagainya.Tetapisetelah setahun dalam tv reality show I night & 2 days joo won meninggalkanprogram tersebut untuk menumpukan perhatian dalam karier lakonan.

  --Joo won mengakui beliau tidak mahu lagi muncul dalam tv reality show disebabkan personaliti beliau yang tidak kelakar dan spontan.Personaliti joo won sememangnya tidak sesuai untuk program reality show,tapi peminat2 beliau mesti merindui dia dlm reality show kerana program tersebut shj kita boleh lihat karekter sebenar yg sangat2 berbeza dgn karekter beliau di dalam drama seperti :

dia sangat comel...

       

Dia sangattttt suka makan ...





Dia mempunyai fobia takut kepada serangga yg terbang..

Sangat berdaya saing terutama dalam pertandingan
       

Dan dia sangat unik....



AGAK PEMALU DENGAN GUEST WANITA..
    

SENTIASA FOKOS DALAM SESUATU..
   

credit picture gif dan idea.. http://babbleanddoodle.blogspot. ... y-favorite-man.html
-Walaupun mengakui reality beliau tidak akan melakukan perkara2 yg menbahaya..tetapi menariknya hampir setiap action dlm dramanya dilakukan sendiri oleh joo won kerana beliau tidak suka mengunakan stuntman kecuali diperlukan.ini kerana beliau mahukan adegan itu kelihatan real.

-          Joo Won selalu menyanyikan soundtrack dramanya,seperti “My Love” (OST King of Baking, Kim Takgu), “Judgment Day,” “Love andLove” (OST Bridal Mask), “I Don’t Know Love” (OST 7th Grade Civil Servant),“Love Medicine,” “If I Were” (OST Good Doctor), dan “Innocente” (CantabileTomorrow).






  Pernah muncul dalam pementasan muzikal Ghost pada tahun 2013 disamping penyanyi ivy yang juga merupakan kawan baik han hyo joo
   


- Joo won sanggup melakukan apa saja untuk menjayakan watak yang dilakonkannya antaranya Mengalami sakit belakang semata2 untuk melakonkan watak seorg doctor yang autisme dalam Good Doctor.( dia perlu membongkok dan merubah suara untuk mendalami karekter dr park shio yg menghidap penyakit autisme),menpelajari seni pertahankan diri untuk bridal mask,dan mempelajari konduktor music dan alat2 music seperti piano dan viola untuk watak dalam Cantabile Tomorrow dan sanggup untuk menambah berat badan serta sanggup untuk tidak dimekup dan kelihatan serabut dan mempelajari loghat korea Gyeongsang untuk filem fatal intuition.
                 


      Joo won melakukan sendiri action di dalam drama yong pal seperti scane terjun bangunan..dikejar polis.. beliau sendiri tak cukup tido ,hampir sakit dan kehilangan berat badan dan melakukan hampir 60 scane untuk episode 1-6 (one man show)tapi kerja keras beliau berbaloi dengan perhargaan awards grand (daesang ) pertama beliau di SBS awards 2015.
       



- Ratings King: King of Baking, Kim Tak Gu 50.8%, Ojakgyo Brothers 36.3%, Gaksital 22.9%, Good Doctor 21.5%, YongPali 21.5%
Joo Won mendapat penghargaan di Bejing China untuk anugerah the Most Influential Asian Award.
Quotes Han hyo joo
“I have only one rule in acting--trust the director, and give him heart and soul.”

"Han Hyo Joo -The Beauty Inside "



        - Sangat sayangkan adik lelaki nya…dan bersifat keibuan kerana beliau adalah kakak sulung..(2 adik beradik)
                      Fasih Menguasai bahasa Korea, Jepun dan Inggeris.
           Mempunyai bakat dalam bidang nyanyian dan menyanyikan sendiri lagu di dalam filem C'est si bon.Berkebolehan dalam bermain gitar akustik.

  


  -      Hyo Joo amat sangat pemalu di depan kamera hingga aktris veteran Kim Hae Sook memberinya nasihat yang membantunya mengatasi ketakutannya itu

-
-         Han Hyo Joo juga merupakan penggemar film Jepun dan mempelajari bahasa Jepun kerana film-film tersebut. Dia juga tampil dalam produksi kerja sama Korea-Jepun di filem“Postman to Heaven” dan filem independend pada thn  2006 yang berjudul “Ad Lib Night”yang berdasarkan sebuah cerpen Jepun.
-       pernah bernyanyi untuk 3 sonudtrack. (newnonstop 5, ride away, soul spesial).
. -     Kerana kebolehannya fasih bertutur dalam bahasajepun han hyo joo pernah berlakon bersama actor jepun popular Toma Ikutadidalam sebuah filem jepun  Miracleevil Claus' Love and Magic


- Han hyo joo berjaya mengalahkan kim soo hyun dlam satu undian online Website kursus online Seven Edu & Cha pada tahun 2014 antara actress yang paling dinantikan comeback di layar kaca.
- Sangat rapat dgn neneknya.
- menbelikan ibunya kereta baru hasil debut pertama beliau

- tidak suka lelaki yang banyak cakap..

- paling suka membaca buku
-Saat masih kanak-kanak, Han Hyo-joo sangat baik dalam bidang olahraga, khususnya olahraga trek dan lapangan. Pada tahun kedua sekolah tinggi, Han pindah ke Seoul dan melanjutkan pendidikannya ke sekolah menengah atas Bulgok, meskipun pada mulanya ayahnya keberatan.  Han kemudian masuk ke perguruan tinggi Dongguk University, di mana ia belajar di jurusan teater dan film.
- Bakat Han Hyo-joo pertama kali ditemukan dalam sebuah Pertandingan ratu  cantik remaja yang diselenggarakan oleh perusahaan makanan Binggrae pada tahun 2003.
- Walaupun popular menerusi drama Brilliant Legacy han hyo joo lebih dulu dikenali menerusi drama Spring Waltz.
      

- Selalu digandingkan dengan actor2 popular seperti lee byung hyun,go soo lee sung ki ,lee jung ki,so ji sub




  ,

- Filem beliau the beauty inside mencatat rekod box office walaupun baru sahaja ditayangkan seminggu.Di dalam filem ini han hyo joo terpaksa berlakon dengan lebih daripada 20 actor/actress yang memegang peranan won jin  seorang lelaki yg han hyo jatuh hati yang mempunyai penyakit pelik..iaitu setiap pagi selepas bangun tidur won jin akan bertukar menjadi orang yang berbeza.actress popular park shin hye dan actress popular jepun juri ueno adalah antara actress yang memegang peranan won jin.


- Actor Joo won dan han hyo joo pernah hampir digandingkan bersama di dalam filem muzikal romance C'est Si Bon tetapi joo won menolak kerana terlibat dalam filem fashion king.Watak joo won digantikan oleh actor jung won.Sayang betul..huhu..klau tak dah boleh tengok joo won dan han hyo joo berlakon filem muzikal.



- han hyo joo antara actress yang menjadi rebutan untuk muncul dalam reality show.Beliau juga menjadi pilihan guest wanita yang disukai ramai dlm reality show running man.Personality beliau yang jenis spontan dan dialog spontan ''areumdapta''(beautiful)yang dituturkan oleh beliau   apabila diprank oleh anggota running man antara scane terbaik running man.

   
  youtube]  





































Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 04:03 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 12:20 PM
JOO WON & HAN HYO JOO-PUTERA DRAMA & RATU FILEM KOREAN

tahniah sbb menjadi org pertama yg submit esemen!!! siap berpost2 ko nk letak semuakan, mmg giler byk la artikel ko ni!!!

han hyojoo pun termasuk dlm list gak sblm ni utk aku buat esemen dia tp x jadi. hehehe
esemen aku belum masuk fasa proof reading lg, nnt2 la aku submit sblm dateline hehehe

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 04:08 PM | Show all posts
ramai sudah menandatangi petisyen untuk penangguhan tempoh penghantaran Research project
setakat ini ada 4 orang pelajar
semoga kalian dapat  siapkan smpi  ahad minggu depan ya  

assoc prof @ismaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 04:31 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 8-1-2016 04:34 PM
masdiana-ana replied at 8-1-2016 12:20 PM
JOO WON & HAN HYO JOO-PUTERA DRAMA & RATU FILEM KOREAN

Tahniah @masdiana-ana yang sudah berjaya siapkan hampir 50% coursework kursus ini.
Anda telah LULUS kursus ini mengikut assessment so far.

Assessment so far:
30% - percuma diberikan atas research project yang sudah siap, baki 10% lagi akan dicari melalui keputusan juri2
(_/10%) - midterm
(_/10%) - selesai menjawab 3 kuiz sebagai weekly esemen



cc. assoc prof. @ismaha


Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 04:49 PM | Show all posts
rukiaichigo replied at 8-1-2016 04:03 PM
tahniah sbb menjadi org pertama yg submit esemen!!! siap berpost2 ko nk letak semuakan, mmg giler  ...

han hyo joo .,.filem2 dia berlakon semua best2...tapi dah lama dia x join drama.. rindu nk tgk dia berlakon drama semula.. last drama dia dong yi itu pun 5 thn lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 04:50 PM | Show all posts
dauswq replied at 8-1-2016 04:31 PM
Tahniah @masdiana-ana yang sudah berjaya siapkan hampir 50% coursework kursus ini.
Anda telah LU ...

jadi final exam x pyah jawablah kan.kan..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 05:00 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 04:50 PM
jadi final exam x pyah jawablah kan.kan..

tak yah jwb karang
dpt gred markah 50% tu jelar
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
MellyNad replied at 8-1-2016 11:15 AM
sila lah bukak..iolls dah download..tp xtgk lg..

x duk dpn lap...x leh bukak lg ni...duk wat hantaran...satu habuk x draf lg ...awal thn mmg bz...nk htr jgk petisyen nk postpone tarikh htr...tp sempat jap tgk citer cheese of trap ni...hehehe. cheese of trap citer agak lain jgk dr drama2 yg lain...kisah kat kolej mcm citer twenty..tp hero dia agak misteri.....sesuai wtk tu dgn park hye jin..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-1-2016 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 8-1-2016 04:49 PM
han hyo joo .,.filem2 dia berlakon semua best2...tapi dah lama dia x join drama.. rindu nk tg ...

ooi pjgnya research enko mas..tahniah!!dh berjaya siapkn...rase nk buat yg pendek je..x sempat nk mengarang..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-1-2016 05:07 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 8-1-2016 05:05 PM
ooi pjgnya research enko mas..tahniah!!dh berjaya siapkn...rase nk buat yg pendek je..x sempat nk  ...

chaiyok
mane tau leh inspire dr citer reply tu kah mase tgh mengarang
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 05:12 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 8-1-2016 05:05 PM
ooi pjgnya research enko mas..tahniah!!dh berjaya siapkn...rase nk buat yg pendek je..x sempat nk  ...

tuelah aku pun rasa panjang sangat.. nk edit semula malas dah....awal2 thn nie agak free skit..custemers x banyak ..tue boleh karang altikel panjang kot.. drama reply 1988 tue dah habis ke.. mood nk tgk kdrama  x ada lg... iols byk download filem2 baru..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 05:13 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 8-1-2016 05:02 PM
x duk dpn lap...x leh bukak lg ni...duk wat hantaran...satu habuk x draf lg ...awal thn mmg bz...n ...

i dah tgk 2 ep..best ar cite tu..tak sabar nak tgk next ep..cair dgn cool oppa PHJ
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 10:59 PM GMT+8 , Processed in 0.355426 second(s), 44 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list