CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

Gangnam University College - PENGUMUMAN BERSEJARAH SETIAP 9.00 PM BERMULA ESOK

 Close [Copy link]
Post time 9-1-2016 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 10:42 AM
ehhhh...

boley la.....ni mesti tak dpt ilmuh habis lagi

ajarla sikit prof cane nak buat fakta reka sendiri tu....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2016 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 10:49 AM
hahaha..mekasih.. tapi altikel iols tue entah apa2..mcm altikel syok sendiri.. tue belum berl ...

iols mmg suka gila junki dalam my girl dulu...
siap gegedik lukis2 gambar heols kekonon nk post...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 01:48 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 9-1-2016 01:41 PM
iols mmg suka gila junki dalam my girl dulu...
siap gegedik lukis2 gambar heols kekonon nk post.. ...

iols start minat dia bila tgk movie dia berlakon dengan actress japan virgin snow...aio miyasaki..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 01:54 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 9-1-2016 01:38 PM
ajarla sikit prof cane nak buat fakta reka sendiri tu....

sheols boleh masukkan pasal jung ki ada melebarkan karier di hollywood dalam filem RESIDENT EVIL 6 disamping milla Jovovich..tak silap iols dia antara actor yg dapat peluang pegang watak penting dlm filem hollywood selepas lee byung hyun dlm terminator.
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 01:48 PM
iols start minat dia bila tgk movie dia berlakon dengan actress japan virgin snow...aio miyasaki. ...

ah ye...masa baca wiki ada pasan mention heols berlakon kat jepun...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 01:54 PM
sheols boleh masukkan pasal jung ki ada melebarkan karier di hollywood dalam filem RESIDENT EVIL 6 ...

owh..ok..ok..tenkiu mas....
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-1-2016 02:23 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 9-1-2016 01:38 PM
ajarla sikit prof cane nak buat fakta reka sendiri tu....

tula...malas sgt nk hadir kuliah
bt jugak sampai cukup syart tau
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 02:40 PM | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 10:59 AM
baca mu punya assignment ni boley bt org jatuh cinta kat jo won

mula2 iols jatuh hati kt lakonan dia jer bila dia start berlakon drama yong pal..maybe yong pal bukan satu lakonan terbaik dia... selepas tue iols tgk hampir semua drama dia..dia very taleted actor..dan lepas tue byk tahu pasal dia.. personality dia yg humble...iols respek dia pasal dia ada prinsip dalam lakonan dengan hardworking dia.. passion dia dalam acting..dia bukan sesetengah actor yg bila dah femes berlakon satu ..2 drama dapat offer iklan ...dan terus jadi model iklan jer..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2016 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 02:23 PM
tula...malas sgt nk hadir kuliah
bt jugak sampai cukup syart tau

ada masuk kelas la...
dah suruh blueberri sign attendance..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:02 PM | Show all posts
Edited by ismaha at 10-1-2016 01:25 AM

LECTURE 05


09/01/2016
SABTU
5:15 PETANG
Assalamualaikum dan salam sejahtera...
Selamat Tahun Baru 2016...semoga kalian semua sihat dan teruskan bersemangat dalam perjuangan kalian demi menamatkan pelajaran dengan CGPA yg osem.
Kuliah hari ini hari sabtu kan... kita ada kuliah jugak sebab hari ini sahaja prof free banyak, alah...jangan buat tak biasa kelas hari sabtu yeeerrr,
kita nak bincangkan kembali soalan-soalan midterm yang lepas....kerana banyak students sedikit stress dengan soalan midterm.
Berbalik pada soalan-soalan midterm,  
03, 05, 07, 10, 13 , 14 , 17 ini antara no. soalan midterm dan student ramai yang jawab salah..
ADA MASA RAJIN2 TU BOLEH TGK LINK NI....
JAWAPAN MIDTERM.





03 Berdasarkan perbincangan dengan rakan-rakan sekelas, yang manakah satu kenyataan dikeluarkan mereka adalah TIDAK BENAR?

A. rukiaichigo menyarankan untuk mendapatkan buku 'Colouring Book For Adult' bagi mengurangkan ketagihan.
B. zaniepk mendakwa hanya sekali jelingan suaminya, dia terus tutup laptop sekaligus dapat membantutkan ketagihannya menonton kdrama berpanjangan.
C. weaine berkata bermain games "Clash of Clan (COC)" dengan menumpukan sepenuh perhatiannya untuk menaikkan level dan merancang peperangan dapat mengurangkan ketagihan.
D. MellyNad mendakwa dia akan beralih melayan cerita di laman Asianfanfics.com pula sekiranya dia berasa ketagihan.

Jwpn: A

05 Petikan runut lagu di atas merujuk pada sesebuah drama. Namakan ost drama yang dimainkan itu.

A) SBS - Stairway To Heaven
B) KBS - A Love To Kill
C) KBS - Secret Love
D) MBC - Sad Love Story

Jwpn: D

07 Yang manakah satu drama yang dibintangi pemenang Popular Actress CARI 2013 K Drama Awards yang mana watak beliau dalam drama berkenaan dianugerahkan Best Actress Paeksang Art Awards?

A. Master's Sun
B. You Who Came From The Star
C. I Can Hear Your Voice
D. Greatest Love

Jwpn: D
10. Susunkan keratan instrumental di atas berdasarkan drama yang memainkannya.

A) [KBS] A Love To Kill,   [KBS] Secret Love, [MBC]Sad Love Story
B) [SBS] Stairway To Heaven, [KBS] A Love To Kill, [MBC]Sad Love Story
C) [SBS] Stairway To Heaven, [MBC]Sad Love Story, [KBS] Secret Love
D) [KBS] A Love To Kill, [KBS] Secret Love, [SBS] Stairway To Heaven

Jwpn: C

Link: https://app.box.com/s/66kh9ff7n157bn3fse9zhqkpn66y7qcy
Alternate link:https://drive.google.com/file/d/0B48CPOZblqgwWXZuNm5QYUNxd2c/view?usp=sharing








Alternate Link:  http://i863.photobucket.com/albums/ab191/cari2013kdrama/sampleD_zpskis4wyrc.gif

13. Adegan di atas dipetik daripada drama tvN Reply 1988 yang sedang hangat ditayangkan. Didapati heroin drama ini, Hye Ri yang memegang watak sebagai Seo Dok Sun tiada dalam perbincangan ini. Apakah agaknya yang dibicarakan oleh mereka?

A Dong Ryong dan Sung Woo mengajak Taek dan Jung Hwan menonton bersama filem X-rated yang dipinjamnya daripada kawan sekolah tetapi tampaknya Jung Hwan menolak kerana tidak mahu kelihatan jahat di mata Dok Sun.
B Taek mengakui dia mencintai Dok Sun menyebabkan Jun Hwan terpinga dan kecewa malah rakan-rakan lain turut terkejut sama.
C Taek menceritakan bagaimana Dok Sun yang terlalu mengambil berat tentang dirinya sepanjang dia berada di China menyertai pertandingan Baduk lalu membuatkan Jung Hwan senyap tidak berkata-kata.
D Taek bertekad mengikut rakan-rakannya ke sekolah semula setelah bertahun-tahun menjadi pemain Baduk lalu membuatkan Jung Hwan kecewa kerana terpaksa bersaing untuk merebut tempat di hati Dok Sun yang mahukan lelaki yang pintar sebagai teman hidup.
E Taek mendakwa dia dan Dok Sun menyukai antara satu sama lain dan dia bertekad mahu teruskan hubungan ini secara terbuka. Hal ini membuatkan Jung Hwan dan rakan-rakan lain terkesima.

Jwpn: B







14. Sila tick kan kenyataan benar mengenai pelakon di atas.

i. Pernah tercalon dua kali dalam kategori Best Actor CARI K Drama Awards tetapi tidak menang.
ii. Merangkul daesang pertama kali menerusi watak sebagai intern produser untuk rancangan realiti tv.
iii. Pernah bergandingan dengan Song Joong Ki dalam sesuatu drama.
iv. Pernah memegang watak sebagai professor universiti.

A. i, ii dan iii
B. i, ii dan iv
C. i, iii dan iv
D. ii, iii dan iv

Jwpn: C


17.“As long as I’m alive… there will come a day when we will meet. That’s what I thought. I don’t know if we’ll ever see each other again, but even if we do, you just need to pretend that you don’t know me. Time did pass and since we already met, let’s just pass by”.
Berikut adalah dialog didalam drama Six Flying Dragons yang berlangsung diatas bukit, nyatakan nama watak semasa dialog tersebut berlaku?

A. Boon yi & Lee Bang Won
B. Boon Yi & Lee Bang Ji/Ddang Sae
C. Yeon Hee & Lee Bang Ji/Ddang Sae
D. Yeon Hee & Sambong/Jeong Do Jeon

Jawapan : C



ok...dah habis kalian semua kaji kan,
sila jawab quiz.

.


QUIZ
1. Sila rujuk soalan number 13 dan 14, Berikan sebab mengapa jawapan soalan tersebut diberikan sebegitu oleh prof.Erti kata lain....mintak bagi anything spt video kah atau statement dr blog /media yg boleh menyokong jwpn tersebut
2. Setamat nya kalian belajar di Gangnam university collage, berikan pengalaman sepanjang mengikuti kursus ini?




STUDENTS:
@ayushuhada04 @MellyNad @naqibnasuha @anissa_kyra @rukiaichigo@zanierpk@YoonArang  @WeAiNe  @ichi  @plain  @runaway_dida @nohas   @thafly   @masdiana-ana   @spankee_fili   @Blueberri  @plasterhati

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:20 PM | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 05:02 PM
LECTURE 05

09/01/2016SABTU5:15 PETANG[/back ...

susahnya soalan.. nanti nk fikir nk jawab ke tak.. reply 1988 pun x habis tgk lg..kim hyun soo tue satu2nya drama yg iols habis tgk semua episode  produsers jer..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:22 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 05:20 PM
susahnya soalan.. nanti nk fikir nk jawab ke tak.. reply 1988 pun x habis tgk lg..kim hyun soo tue ...

lahhhh......baru target mas jd student pertama yg jawb

biar vetoi drama produser tu je.....
jg drama KSH yg gah2 2tahun lepas tak layn ke
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:32 PM | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 05:22 PM
lahhhh......baru target mas jd student pertama yg jawb

biar vetoi drama produser tu je.... ...

@naqibnasuha boleh tolong bg jawapan soalan pasal reply 1988.. kim hyun soo ye drama produser jer iols tgk semua episode.. yg my love for stars tue tgk beberapa episode jer..x mampu nk menjawab pasal kim hyun soo nie pasal byk drama dia iols x tgk.. iols pun x tahu dia ada berlakon dgn jooog ki..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 05:45 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 05:32 PM
@naqibnasuha boleh tolong bg jawapan soalan pasal reply 1988.. kim hyun soo ye drama p ...

bt la rujukan dgn nas jugk sbb dia kipassusahmati KSH
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 08:04 PM | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 05:02 PM
LECTURE 05

09/01/2016SABTU5:15 PETANG[/back ...

ape ni prof, lecture hari sabtu..petang plk tu..ramai ha xmsk kls..iolls terlajak tido tadi prof..hihihihi..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 10:50 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 12:58 AM
oh yonna.. dia tue ok..dalam SNSD iols suka dia dgn yuri..terutama untuk show reality
iols suka  ...

drama yoona nih tak banyak sangat, iols tengah memikirkan ayat bagi banyak isi sket

tuh lah Yoona banyak variety show

Han hyo Joo tuh iols minat jugak. iols mula2 nengok dia berlakon masa spring waltz, dulu2 memang addicted betul citer korea, sekarang dah kureng sebab bz, pas tuh iols suka jugak drama briiliant legacy yang dia berlakon tuh. Filem hyo joo iols suka cold eyes ngan heaven
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2016 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kuiz lecturer ke 4 pun blm jawab dh mai kuiz baru...
x fhm soaln ni nk ape...blh explain lbh detail...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 05:45 PM
bt la rujukan dgn nas jugk sbb dia kipassusahmati KSH

minat do min joon ja...hehehehe..dgr citer de sequel tau citer alien ni...hehehe
x tau sgt psl si ksh ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 05:32 PM
@naqibnasuha boleh tolong bg jawapan soalan pasal reply 1988.. kim hyun soo ye drama p ...

x fhm soalan ni..hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2016 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 9-1-2016 11:17 PM
naqibnasuha replied at 9-1-2016 11:09 PM
kuiz lecturer ke 4 pun blm jawab dh mai kuiz baru...
x fhm soaln ni nk ape...blh explain lbh d ...


Mksd soklan quiz 1) mintak bg anything spt video kah atau statement dr blog /media yg boleh menyokong jwpn tersebut

2) just bgth ape yg korg dapat sepanjang mengikuti kursus dramaland, dn slps graduate ape korg akn buat..cthnye, makin tau cara nk pilih drama bagus sblm mengikuti drama tersebut.. Ni jwb scr casual pn tak per...

Tlg jwbkn on behalf of prof @ismaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 11:26 PM GMT+8 , Processed in 0.538210 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list