CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: dauswq

Gangnam University College - PENGUMUMAN BERSEJARAH SETIAP 9.00 PM BERMULA ESOK

 Close [Copy link]
Post time 9-1-2016 10:50 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 12:58 AM
oh yonna.. dia tue ok..dalam SNSD iols suka dia dgn yuri..terutama untuk show reality
iols suka  ...

drama yoona nih tak banyak sangat, iols tengah memikirkan ayat bagi banyak isi sket

tuh lah Yoona banyak variety show

Han hyo Joo tuh iols minat jugak. iols mula2 nengok dia berlakon masa spring waltz, dulu2 memang addicted betul citer korea, sekarang dah kureng sebab bz, pas tuh iols suka jugak drama briiliant legacy yang dia berlakon tuh. Filem hyo joo iols suka cold eyes ngan heaven
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-1-2016 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kuiz lecturer ke 4 pun blm jawab dh mai kuiz baru...
x fhm soaln ni nk ape...blh explain lbh detail...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
ismaha replied at 9-1-2016 05:45 PM
bt la rujukan dgn nas jugk sbb dia kipassusahmati KSH

minat do min joon ja...hehehehe..dgr citer de sequel tau citer alien ni...hehehe
x tau sgt psl si ksh ni...
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 05:32 PM
@naqibnasuha boleh tolong bg jawapan soalan pasal reply 1988.. kim hyun soo ye drama p ...

x fhm soalan ni..hahaha...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2016 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 9-1-2016 11:17 PM
naqibnasuha replied at 9-1-2016 11:09 PM
kuiz lecturer ke 4 pun blm jawab dh mai kuiz baru...
x fhm soaln ni nk ape...blh explain lbh d ...


Mksd soklan quiz 1) mintak bg anything spt video kah atau statement dr blog /media yg boleh menyokong jwpn tersebut

2) just bgth ape yg korg dapat sepanjang mengikuti kursus dramaland, dn slps graduate ape korg akn buat..cthnye, makin tau cara nk pilih drama bagus sblm mengikuti drama tersebut.. Ni jwb scr casual pn tak per...

Tlg jwbkn on behalf of prof @ismaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-1-2016 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jwpn soklan kuiz 1 tu mgkn boleh sama setiap org..just olah sket ayat kasi lain
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-1-2016 11:54 PM | Show all posts
Blueberri replied at 9-1-2016 10:50 PM
drama yoona nih tak banyak sangat, iols tengah memikirkan ayat bagi banyak isi sket

tuh lah Yo ...

yonna x byk berlakon drama.. bestkan filem cold eyes tue kan.. satu lg suka filem dia berlakon dgn so ji sub ..dan go soo love 911..
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2016 11:56 PM | Show all posts
naqibnasuha replied at 9-1-2016 11:11 PM
minat do min joon ja...hehehehe..dgr citer de sequel tau citer alien ni...hehehe
x tau sgt psl si ...

harap x pyahlah buat sequel drama nie.. hehehe.. biasanya drama sekeul nie x best..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-1-2016 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 11:56 PM
harap x pyahlah buat sequel drama nie.. hehehe.. biasanya drama sekeul nie x best..

sekuel pelakon yg sama tau.skrg tgh pujuk si heroin yg sdg menanti nk bersalin..hehehe..nas suke citer my from the star cara writernim btkn wtk dan plot...penulis ni jgkkn yg buat citer producer tp nas kureng skit suke drama tu...
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 9-1-2016 11:54 PM
yonna x byk berlakon drama.. bestkan filem cold eyes tue kan..  satu lg suka filem dia ...

korang citer psl filem mmg nas x tau..nas suke lyn drama je.....han hyo joo mmg suke dia sjk citer spring watz lg..citer tu suka ost dia..mmg best..pastu tgk dia berlakon dgn seungi briliant legacy....pastu mmg x de dahkn drama dia berlakon??bab filem korea atau drama n filem dari jepun mmg x tau...cuma lyn kdrama ja..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 12:21 AM | Show all posts
naqibnasuha replied at 10-1-2016 12:10 AM
korang citer psl filem mmg nas x tau..nas suke lyn drama je.....han hyo joo mmg suke dia sjk citer ...

han hyo joo tue dah lama x berlakon drama..last drama dia dong yi.. lepas tue memang byk dia tumpu kt filem jer.. filem baru dia ada thn nie tapi x tayang lg haeuhhwa..iols suka tgk filem pasal satu hari dah habis..berbanding drama kena tunggu episode2.. kadang2 episode awal2 best bila dah masuk pertengahan dah mula rasa x best.. sebab tue drama iols suka layan bila dah habis drama tue..jadi iols dah tahu ending mcm mana..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:26 AM From the mobile phone | Show all posts
naqibnasuha replied at 9-1-2016 11:09 PM
kuiz lecturer ke 4 pun blm jawab dh mai kuiz baru...
x fhm soaln ni nk ape...blh explain lbh d ...

Dah edit...boly paham kot nohh
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:27 AM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 10-1-2016 01:45 AM

QUIZ
1.     Sila rujuk soalan number 13 dan 14, Berikan sebab mengapa jawapan soalan tersebut diberikan sebegitu oleh prof.
13. Adegan di atas dipetik daripada drama tvN Reply 1988 yang sedang hangat ditayangkan. Didapati heroin drama ini, Hye Ri yang memegang watak sebagai Seo Dok Sun tiada dalam perbincangan ini. Apakah agaknya yang dibicarakan oleh mereka?

-Taekmengakui dia mencintai Dok Sun menyebabkan Jun Hwan terpinga dan kecewa malahrakan-rakan lain turut terkejut sama.

Jawapan:


Dari episode3 dah Nampak  watak jun hwan yang dilakonkan oleh  Ryoo Joon-Yeol mula jatuh hati kepada dok sun ..walaupun dok sun menyukai  sun won..cara dan pandangan sikap ambil berat jun hwan kepada dok sun menunjukkan dia menyukai dok sun tetapi jun hwan tak pandai untuk luahkan perasaan dia..sikap dia yang Nampak dingin membuatkan dok sun tak perasan jun hwan menyukainya jadi apabila taek mengakui dia menyukai dok sun sudah tentu jun hwan berasa kecewa.

Ps: aku sebenarnya suka watak sun won.masa episode awal2 aku harap watak dok sun akan ada hubungan dgn sun won pasal dok sun pun awal2 memang dia ada crush dengan sun won. tapi sayang watak sun won nie dapat kepada watak kakak dok sun ,bora.. jadi aku bukan team sesiapa.. tak kisah pun klau husbans sebenar dok sun adalah jun hwan atau taek.
      


jadi aku team    --------   atau


JAWAPAN NO14.
                  

  ii.  Kim soo hyun pernah tercalon sebanyak duakali untuk kategori The Best Actor KDRAMA CARI AWARDS  pada tahun 2012 menerusi drama segeuk MoonEmbracing the Sun dan My Love from the Star pada thn 2014. Kedua2 drama ini mendapat rating paling tinggi pada tahun 2012 dan 2014.Walaupun kalah kepada kepada song jong ki dalam drama nice guy dalam kategori the best actor kdrama Cari award 2012 tetapi  Watak beliau sebagai Crown Prince atau king lee hwon telah memenangi  the Best Actor di 48th Baeksang Arts Awardspada thn 2012.
     
   Sementara pada tahun 2014 pula drama mastermind beliau My love from star telah memenangi banyak perhagaan di kebanyakkan awards daripada kategori terbaik hingga popular.Kepopularitian beliau meningkat melalui drama ini hingga memjadi antara actor yang mendapat bayaran paling mahal.drama ini juga sangat popular di China.Walaupun begitu, kim soo hyun terpaksa mengalah apabila undian Kdrama Cari 2013 untuk kategori the best actor menjadi milik jo in sung di dalam drama it okay its love.
                 

ii. Kim soo hyun pernah bergandingan dengan actor popular song joong ki di dalam drama Wil lIt Snow for Christmas? Pada tahun 2009.Drama ini mengandingkan actor go soo dan actress han ye seul .Di dalam drama ini kim soo hyun memegang watak go soo semasa remaja dan soo joong ki memegang peranan sebagai abang kepada heroin.kedua2 actor masih belum dikenali sewaktu berlakon di dalam drama ini.
               
   iii. Watak do min joon seorang alien dari masa silam dan juga seorang professor university di dalam drama my love from the star telah menjadi antara watak /karekter yangmenjadi kegemaran untuk peminat2 actor muda ini.watak ini juga berjaya dibawa dengan berkesan oleh kim soo hyun hingga beliau meraih popularity melalui drama ini hingga di serata asia terutama di China.




   

      1.  Setamat nya kalian belajardi Gangnam university collage, apakah hala tuju kalian?
  


      Saya akan terus menjalani rutin seharian kehidupan saya dengan perniagaan,keluarga.Walaupun rutin harian akan kembali sibuk tetapi saya akan mencari masa yg lapang untuk melayan filem atau drama korea. Saya akan merindui tread ini (gangnam university collage) kerana disamping dapat belajar mengenai budaya dan drama Korean tread ini juga saya dapat menambah kenalan yang juga berkongsi minat yang sama .Di gangnam university ini juga saya mendapat banyak info dan maklumat mengenai actor/actress Korean serta drama lakonan mereka..terima kasih kepada professor daus dan professor ismadi..yang bertukus lumus membuat soalan2 exam yang mencabar minda hingga students terpaksa berusaha untuk mencari jawapan..
Hala tuju…..tunggu drama korea terbaru joo won ( klau ada )…hopefully adalah sebelum dia pergi military.tunggu filem baru han hyo joo..tunggu comeback song joong ki..




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:33 AM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 10-1-2016 01:27 AM
QUIZ1.     Sila rujuk soalan number 13 dan 14, Berikan sebab mengapa jawapan soalan tersebut diberik ...

Ok....tenqueee...,
Bagus !!! Jawab quiz walaupn tgh bercuti
Jawapn diterima
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:40 AM | Show all posts
ismaha replied at 10-1-2016 01:33 AM
Ok....tenqueee...,
Bagus !!! Jawab quiz walaupn tgh bercuti
Jawapn diterima

cepatnya bg kredit.. iols baru nk edit..
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
MellyNad replied at 9-1-2016 08:04 PM
ape ni prof, lecture hari sabtu..petang plk tu..ramai ha xmsk kls..iolls terlajak tido tadi prof.. ...

Saja la sekali sekala lain dr yg lain

Dimaafkan kerana tau hmpir kesemua student tido time tuuuu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-1-2016 01:44 AM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 10-1-2016 01:40 AM
cepatnya bg kredit.. iols baru nk edit..


Prof tgh bersemangt baca tu pasl terus letak....kang nnt lupa
Edit je
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2016 01:46 AM | Show all posts
masdiana-ana replied at 10-1-2016 01:27 AM
QUIZ1.     Sila rujuk soalan number 13 dan 14, Berikan sebab mengapa jawapan soalan tersebut diberik ...

penjelasan yg menarik
banyak juga masdiana kaji
curious nak tanye, reply 1988 dh smpi epi berapa mas?

semoga ilmu yang mas dapat dlm kuliah kami dapat dimanfaatkan utk kesejahteraan kelompok penonton kdrama  




Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2016 01:57 AM | Show all posts
dauswq replied at 10-1-2016 01:46 AM
penjelasan yg menarik
banyak juga masdiana kaji  
curious nak tanye, reply 1988 dh smpi ...

episode 6...tapi sebenarnya iols selalu baca review kt dramabeans pasal drama ini.. iols suka ko gyung pyo..sun woo..jadi bila tahu sun won nie rupanya minat kt bora .. sedih juga pasal tahu sun won x dapat kt duk sun..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-1-2016 02:04 AM | Show all posts
masdiana-ana replied at 10-1-2016 01:57 AM
episode 6...tapi sebenarnya iols selalu baca review kt dramabeans pasal drama ini.. iols suka ko g ...

tak per tgk slow 2
2 epi satu seminggu tu dh sekadar dr cukup ..

go jung pyo & park bo gum tu kebetulan cast yg sama dr naeil cantabile
tp dlm ni, park bo gum wtk agak nerdy & blur ...dlm naeil lak, genius cellist tp ade penyakit sendi (rival joo won dlm drama tu) ..sedih lak tgk fate dia, sib baik operation successful..

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-7-2024 06:50 AM GMT+8 , Processed in 0.220723 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list