Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
24407
View
221
Reply

Terima Tempahan Luar Biasa, Pemilik Butik Dapat Tempias Siti Nordiana

[Copy link]

Author: seramado       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-12-2015 10:26 AM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Pemilik butik Jimmy Coture menerima tempias populariti Siti Nordiana apabila butiknya menjadi perhatian gara-gara penyanyi itu memakai pakaiannya dalam Gegar Vaganza 2 (GV 2).

Jimmy atau nama sebenarnya Zaizakrani Ismail, 31, berkata, dia tidak menyangka perniagaan fesyen yang dibinanya sejak beberapa tahun lalu menunjukkan peningkatan selepas Siti Nordiana diumumkan juara Gegar Vaganza 2 pada 13 Disember lalu.

"Asalnya, Haiza memperkenalkan Nana (Siti Nordiana) kepada saya yang meminta saya mereka baju untuk persembahannya kerana tiada orang yang mahu menaja pakaian dia.

"Jadi saya dengan niat ikhlas mahu membantunya. Tak sangka pula saya turut mendapat tempias Nana dengan menerima lebih sepuluh tempahan setiap minggu," katanya yang dihubungi mStar Online pada Isnin.

Selain Siti Nordiana dan Haiza, Jimmy turut menaja pakaian Azian Mazwan Sapuwan dalam rancangan itu.

   Siti Nordiana dan Zaizakrani Ismail pemilik butik Jimmy Coture.


Tambah Jimmy, sejak konsert itu berakhir, kebanyakan pelanggan mahukan rekaan gaun seperti yang digayakan Siti Nodiana.

"Mereka mahu tahu apa yang Nana pakai dan jenis kain apa yang digunakan. Begitu terperinci mereka bertanya.

"Kemudian mereka akan meminta saya menghasilkan gaun seperti yang dipakai Nana," ujarnya.

Sementara itu, Jimmy berkata, dia cukup senang bekerjasama dengan Nana memandangkan penyanyi itu seorang yang tidak cerewet.

"Nana antara artis yang tidak cerewet. Cuma dia mahu pastikan baju yang direka itu sedikit longgar dan tudungnya menutup dada. Walaupun GV2 sudah selesai, dia masih menggunakan khidmat saya.

"Saya masih teringat bagaimana dia begitu segan mahu bertemu saya kerana menganggap dirinya tidak layak mendapat tajaan baju. Dia seorang yang sangat merendah diri," katanya.

Dalam Gegar Vaganza 2, Siti Nordiana menerima wang tunai RM100,000 kerana menjuarai rancangan itu.

Menerusi temubualnya dengan mStar Online sebelum ini Siti Nordiana berkata, usahanya untuk mendapatkan tajaan pakaian bagi menyertai rancangan itu dipandang sebelah mata oleh kebanyakan pereka fesyen popular kerana tarafnya dilihat sebagai 'penyanyi kampung'.

-mstar



Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:28 AM | Show all posts
ikhlas membantu rezeki lain Allah bg...bagus la tahniah utk chuolsss
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:30 AM | Show all posts
mencurah-curah rezeki nana
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:31 AM | Show all posts
wow..rezeki masing2..Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:34 AM | Show all posts
cantik2 design dia kalau tgk apa yang nana pakai dlm GV2, good job and thumbs up, di saat takde org sudi dia yang sudi
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:35 AM | Show all posts
sian cerita nih
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:36 AM | Show all posts
betulkan allah janji...
kalau murah hati memberi...pulangan nya lebih lumayan lagi
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:43 AM | Show all posts
begitulah kalau Allah nak bagi rezeki..
dia akan bagi melalui mana2 pintu yg kita tak jangka..
keep it up utk ketiga2 mereka..(haiza,nana n jimmy)
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:43 AM | Show all posts
mmg baju nana cantik cantik belaka tidak berlebihan berbulu bulu bagai
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:45 AM | Show all posts
kesian pulak org dok anggap dia penyanyi kampung.. finally pas masuk GV terus ramai yg bukak mata..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:46 AM | Show all posts
alahai....kesiannya nana...nasib la ada haiza n jimmy ni pemurah....alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Good job Jimmy!

Memang baju yang dia buat utk Nana cantik2
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:48 AM | Show all posts
thumbs up jugak kepada haiza yang sudi tolong nana
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:50 AM | Show all posts
Ya Allah siannya nana
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:52 AM | Show all posts
kipidap abam jimmy..
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:52 AM | Show all posts
DAYANG07 replied at 22-12-2015 10:48 AM
thumbs up jugak kepada haiza yang sudi tolong nana

dulu ada forumner mana tah buat citer haiza tak moh pandang nana masa atas pentas GV

Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:54 AM | Show all posts
Tapi dalam banyak2 kontesten perempuan mmg I rasa baju Nana cantik2... Baju Kak Yan gomen kengkadang xkena dengan umur. Mungkin designer nak nampakkan Kak Yan Gomen tu muda riang tapi kelaut akhirnya
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:55 AM | Show all posts
see... elok je haiza kenal nana kat jimmy... xde la kata yg dorg bermasam muka bagai...
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:56 AM | Show all posts
Makan hati la designer lain yang kekwat segala
Reply

Use magic Report

Post time 22-12-2015 10:59 AM | Show all posts
alhamdulilah ada jugak rezeki yang masuk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
5.447703s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list