Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
4933
View
31
Reply

Jenama Tayar Harga Pertengahan yang Berbaloi Untuk Di Beli

[Copy link]

Author: mofisa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-12-2015 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Apakah brand tayar yang berbaloi kau orang rasa? Tolak tepi la jenama yg memang terkenal & mahal seperti Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Pirelli..
Dari segi harga, cengkaman kering & basah, keselesaan dan sebagainya.
Kalau ada lagi sila tambah..


Multiple Polls: ( Max 2 choices ) , Show Result after voted, Total 58 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa Hankook harga tayar boleh tahan juga mahal dia

tayar kumho saya pernah pakai. Not bad juga, esp utk city driving.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 12:37 PM | Show all posts
apsal falken sampai 2 kali? Tukar Corsa la.. ataupun tayar2 china tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 01:35 PM | Show all posts
ROADSTONE made in Korea....sapa penah pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 01:43 PM | Show all posts
Continental tak semua model bagus...CPC2 agak teruk quality dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2016 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tau gak..cadang nk try achilles tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2016 08:18 AM | Show all posts
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselamatan kpd penumpang...go for the best...dua brand aje bagus, michelin dan goodyear
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 07:40 PM | Show all posts
Edited by sherryong at 21-11-2017 10:36 AM
ifanonline replied at 12-1-2016 08:18 AM
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselama ...
Kselamatan tu satu aspek yg pntinglh. So sbb tu lah klau nk beli tayar kena cari yg berkualiti. Bukan takat murah je tp tk berkualiti. Gitcheww~ Dulu aku pakai gak tayar tu. Tapi skang aku tukar ke continental punya tayar. Bagi aku harga dia murah. Kualiti pun ada. Rasa selamat sikitlah jalan time hujan ke kemarau ke. Hahahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 08:03 PM | Show all posts
Edited by nurulsyafikah at 21-11-2017 10:52 AM
matbuq replied at 31-12-2015 01:43 PM
Continental tak semua model bagus...CPC2 agak teruk quality dia...

X semua continental juga x bagus. Stiap tyr ada function lain2. So far aqu pakai CC6 ok je. Tkde msalah pun. Sbb brand conti tyr ni org bukan kisah dia murah ke mahal ke. Jnji kualiti dia ats jalan. Aqu pkai CC6 pun sbb prjlanan yg selesa slain dri kurangnya bunyi bising kat tyr. Hahaha. Ni pun aqu nk upgrde ke UC6. Haaa. Stiap tyr ada lh klebihan dia. Brgntung kat kau jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 08:08 PM | Show all posts
Edited by sitizeeliana at 21-11-2017 11:00 AM
ifanonline replied at 12-1-2016 08:18 AM
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselama ...
Beb tayar yang kau sebut tu. Tayar mahal yang berbranded lah beb. Why not cari yang murah sikit tapi ada kualiti. Dari kau nak bayar mahal2. Bukan semua mampu nak pakai mahal2. Dengan harga sampai RM300 lebih sekali tukar untuk satu tayar. Aku pun tak mampu beb.

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 07:39 AM | Show all posts
sitizeeliana replied at 20-11-2017 08:08 PM
tayar yg kau mentioned tu tayar yg berjenama..klau bg aq memang nak plh tayar yang ekonomi dgn har ...

nilai nyawa tidak dpt di jual beli...walaupun kita cuba berjimat dgn menggunakan tayar yg murah...sudah tentu kualitinya tidak sama dgn tayar yg branded...utamakan keselamatan diri dan penumpang..apa salahnya berbelanja lebih so that you can have a peace of mind?

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 07:40 AM | Show all posts
sherryong replied at 20-11-2017 07:40 PM
dulu aq pun pkai tayar kedua2 tu tpi skrg aq dah tukar guna tayar continental sbb harga yg lbh mur ...

continental is considered a branded tyre...kualitinya bagus juga...

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 04:11 PM | Show all posts
Aku suka Pirelli untuk jalan jauh. Harga mahal la jugak...tapi lari dalam hujan, lancar je.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 06:41 PM | Show all posts
nurulsyafikah replied at 20-11-2017 08:03 PM
X semua continental juga x bagus. Stiap tyr ada function lain2. So far aqu pakai CC6 ok je. Tkde m ...

tayar continental ni mcm famous je, aq tak pernah pakai lah,
selama ini mmg aku pakai tayar ekonomi je,
hg jauh murah drp tayar conti ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 06:46 PM | Show all posts
aidaaini replied at 22-11-2017 06:41 PM
tayar continental ni mcm famous je, aq tak pernah pakai lah,
selama ini mmg aku pakai tayar ekono ...

tayar ekonomi tu bagus ke?aku rasa pakai brand yg popular skt lebih selamat dipakai,
i pakai cc5, so far oklah, tak ade masalah sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 06:50 PM | Show all posts
joejoy replied at 22-11-2017 06:46 PM
tayar ekonomi tu bagus ke?aku rasa pakai brand yg popular skt lebih selamat dipakai,
i pakai cc5, ...

cc5 tu brand continetal jugak ke?
klau ada badjet byk bolehlah pakai tukar tyre mewah mcm continental ni,
tapi org mcm aku ni duit tak ade byk tak payah belanja byk utk pakai tayar mewah.

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 08:22 PM | Show all posts
ifanonline replied at 21-11-2017 07:40 AM
continental is considered a branded tyre...kualitinya bagus juga...

harga continental tayar ni mahal juga lagipun tayar ni sesuai utuk jadi pilihan orang kaya tau
bagi aq lebih suka pilih tayar yang murah lagipun xsemua tyar yg berharga murah xde kualiti kut
ni memnag nak tengok dari budget seseorang tu

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 08:27 PM | Show all posts
sranua replied at 21-11-2017 04:11 PM
Aku suka Pirelli untuk jalan jauh. Harga mahal la jugak...tapi lari dalam hujan, lancar je.

nak tahu pirelli tayar yang brand famous jugak? klau mcam tu mana semua orang blh pilih tayar ni utuk guna sebab klau harga mahal xdapatlah tanggung lebih baik pilih tayar yang murah sikit tau kualiti pun boleh tahan lama guna jugak

Reply

Use magic Report

Post time 22-11-2017 09:58 PM | Show all posts
aidaaini replied at 22-11-2017 06:50 PM
cc5 tu brand continetal jugak ke?
klau ada badjet byk bolehlah pakai tukar tyre mewah mcm contine ...

tapi rasanya hg tayar continental ni pun bkn mahal sgt,
Hgnya pun dlm linkungan sederhana kalau banding dgn jenama yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 03:35 PM | Show all posts
thurgashini replied at 22-11-2017 08:27 PM
nak tahu pirelli tayar yang brand famous jugak? klau mcam tu mana semua orang blh pilih tayar ni u ...

Bergantung pemilik keretalah..ada duit lebih baik utamakan keselamatan terutamanya tayar yang baik. Kalau sekali jalan balik kampung 1000 km pergi balik, main atas highway carilah yang elok sikit. Tak salah beli yang murah tapi berkualiti macam tayar tayar Viking atau Falken. Yg penting ikut poket awak jgn tengok tayar kereta orang nipis mcm spender...pun tak nak tukar lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2017 04:10 PM | Show all posts
Edited by marrynie at 23-11-2017 04:21 PM

i dulu pakai tayar brand lain nak murah punya pasal. Then, always meletop jer hangin lah i at last tukar continental. Quite good then before. now pakai CC5 nak tukar UC6 . Agak-agak okay ke ek sesuai tak? i pakai honda city
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 02:27 PM | Show all posts
Edited by sharrifah at 24-11-2017 02:37 PM
marrynie replied at 23-11-2017 04:10 PM
i dulu pakai tayar brand lain nak murah punya pasal. Then, always meletop jer hangin lah i at last t ...
nak tahu apa beza kat cc6 dengan uc6 tu? dua2 ni blh pakai kat semua jenis kereta?


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 02:29 PM | Show all posts
Edited by sharrifah at 24-11-2017 02:36 PM

owkh kenapa kat sini korng suggset continental tayar? betulkah tayar brand ni memang bagus utk guna sebab biasa aq pilig guna je apa brand tayar yang car foreman bagitau tu kebanyakan dari  brand michelin

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 02:40 PM | Show all posts
sharrifah replied at 24-11-2017 02:29 PM
owkh kenapa kat sini korng suggset continental tayar? betulkah tayar brand ni memang bagus utk guna  ...

michelin ni brand tayar yg berjenama dgn harga yang mahal tapi continental tayar ni juga branf yg berjenama dgn harga lebih murah dari michelin tu
lagipun tahan lama jugak utuk guna tau jadi korng cadangkan pilih conti tayar ni


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2017 07:55 PM | Show all posts
sranua replied at 21-11-2017 04:11 PM
Aku suka Pirelli untuk jalan jauh. Harga mahal la jugak...tapi lari dalam hujan, lancar je.

tapi pilih continental tayar ni pun boleh lari lancar dalam hari hujan lgipun aq lebih senang contol kereta aq bagi menyelakan kemalangan berlaku
harga continental tayar ni lbih murah berbanding dengan tayar yg berjenma lain..next time kau boleh cuba guna brand tayar ni


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052004s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list