Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2145
View
12
Reply

Jenama Tayar Harga Pertengahan yang Berbaloi Untuk Di Beli

[Copy link]

Author: mofisa       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-12-2015 09:52 AM | Show all posts |Read mode
Apakah brand tayar yang berbaloi kau orang rasa? Tolak tepi la jenama yg memang terkenal & mahal seperti Michelin, Continental, Bridgestone, Dunlop, Goodyear, Pirelli..
Dari segi harga, cengkaman kering & basah, keselesaan dan sebagainya.
Kalau ada lagi sila tambah..


Multiple Polls: ( Max 2 choices ) , Show Result after voted, Total 24 Users voted
 
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa Hankook harga tayar boleh tahan juga mahal dia

tayar kumho saya pernah pakai. Not bad juga, esp utk city driving.
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 12:37 PM | Show all posts
apsal falken sampai 2 kali? Tukar Corsa la.. ataupun tayar2 china tu
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 01:35 PM | Show all posts
ROADSTONE made in Korea....sapa penah pakai?
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2015 01:43 PM | Show all posts
Continental tak semua model bagus...CPC2 agak teruk quality dia...
Reply

Use magic Report

Post time 11-1-2016 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak tau gak..cadang nk try achilles tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-1-2016 08:18 AM | Show all posts
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselamatan kpd penumpang...go for the best...dua brand aje bagus, michelin dan goodyear
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 07:40 PM | Show all posts
Edited by sherryong at 21-11-2017 10:36 AM
ifanonline replied at 12-1-2016 08:18 AM
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselama ...
Kselamatan tu satu aspek yg pntinglh. So sbb tu lah klau nk beli tayar kena cari yg berkualiti. Bukan takat murah je tp tk berkualiti. Gitcheww~ Dulu aku pakai gak tayar tu. Tapi skang aku tukar ke continental punya tayar. Bagi aku harga dia murah. Kualiti pun ada. Rasa selamat sikitlah jalan time hujan ke kemarau ke. Hahahaha.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 08:03 PM | Show all posts
Edited by nurulsyafikah at 21-11-2017 10:52 AM
matbuq replied at 31-12-2015 01:43 PM
Continental tak semua model bagus...CPC2 agak teruk quality dia...

X semua continental juga x bagus. Stiap tyr ada function lain2. So far aqu pakai CC6 ok je. Tkde msalah pun. Sbb brand conti tyr ni org bukan kisah dia murah ke mahal ke. Jnji kualiti dia ats jalan. Aqu pkai CC6 pun sbb prjlanan yg selesa slain dri kurangnya bunyi bising kat tyr. Hahaha. Ni pun aqu nk upgrde ke UC6. Haaa. Stiap tyr ada lh klebihan dia. Brgntung kat kau jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2017 08:08 PM | Show all posts
Edited by sitizeeliana at 21-11-2017 11:00 AM
ifanonline replied at 12-1-2016 08:18 AM
pd pendapat saya, penggunaan tayar yg bagus tidak boleh di kompromi...sebab tayar merupakan keselama ...
Beb tayar yang kau sebut tu. Tayar mahal yang berbranded lah beb. Why not cari yang murah sikit tapi ada kualiti. Dari kau nak bayar mahal2. Bukan semua mampu nak pakai mahal2. Dengan harga sampai RM300 lebih sekali tukar untuk satu tayar. Aku pun tak mampu beb.

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 07:39 AM | Show all posts
sitizeeliana replied at 20-11-2017 08:08 PM
tayar yg kau mentioned tu tayar yg berjenama..klau bg aq memang nak plh tayar yang ekonomi dgn har ...

nilai nyawa tidak dpt di jual beli...walaupun kita cuba berjimat dgn menggunakan tayar yg murah...sudah tentu kualitinya tidak sama dgn tayar yg branded...utamakan keselamatan diri dan penumpang..apa salahnya berbelanja lebih so that you can have a peace of mind?

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 07:40 AM | Show all posts
sherryong replied at 20-11-2017 07:40 PM
dulu aq pun pkai tayar kedua2 tu tpi skrg aq dah tukar guna tayar continental sbb harga yg lbh mur ...

continental is considered a branded tyre...kualitinya bagus juga...

Reply

Use magic Report

Post time 21-11-2017 04:11 PM | Show all posts
Aku suka Pirelli untuk jalan jauh. Harga mahal la jugak...tapi lari dalam hujan, lancar je.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054098s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list