JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
96487
View
670
Reply

Exclusive! Based on true events

[Copy link]

Author: schha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 11-10-2016 08:52 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!

Reply

Use magic Report

Post time 11-10-2016 09:02 PM | Show all posts
schha replied at 7-10-2016 01:21 AM
awak..saya takde mention nama mana2 ustaz pun..so please,please..respect that..and 1 lagi,saya k ...

selit ka tak selit ka.. semua orang  tahu itu berkait dgn al marhum... sudah terlalu masyhur... jadi terima saja maklumat ini dan tak perlu diulang sebut urban legend yg telah dipastikan tak sahih pun. sekian terima kasih.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2016 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by schha at 11-10-2016 03:05 PM

...SAMBUNGAN: CINDAI...

Masa di awal2 penempatan eisya kat rumah maklong,semua org simpati dgn dia. Termasuklah aku. Sampaikan aku gigih la nak bantu dia cari kerja di tempat lain (sbb eisya dan afiq bekerja di kawasan yg sama). Eisya sndr yg minta utk kerja di tempat lain supaya tak terserempak dgn afiq. Luka masih berdarah,katanya. Tapi yg paling simpati dekat eisya ni,maklong la. Kalau bercakap pasal afiq,kemain marah si maklong pun. Tak boleh naw kami sebut nama anak buah dia yg sorg tu. Pada maklong,afiq tu selfish dan tak bertanggungjawab (dari pemerhatian aku terhadap kata2 maklong pasal si afiq). Busu pun kadang2 termakan juga kata2 maklong pasal afiq. Si afiq pulak langsung tak nampak bayang. Ada kenduri-kendara pun tak munculkan diri. Takut kena kecam la tu,hehehehe.

Jadi si eisya ni teruskan kehidupan mcm biasa. Masa tu dia dah kerja di tempat lain. Maklong pulak ada bela cucu sedara memandangkan maklong takde zuriat (refer balik 1st story aku pasal maklong). Syifa nama dia. Baru 18thn. Selain syifa,ada sorg lagi maklong bela anak angkat (6thn) yg bukan darah daging. Buat teman katanya. Jadi masa eisya menumpang dirumah maklong,dia tidur 1 bilik dengan syifa. Syifa ni pulak rapat dgn aku. Ada 1 malam ni,syifa whatsapp aku. Dia kata dia takut. Aku jadi pelik la apsal dengan minah ni. Tak pernah2 whatsapp aku tengah2 malam semata2 nak cakap yg dia takut. Tapi yg pelik taknak cakap pasal apa yg dia takut. So aku suruh dia baca ayat kursi. Jangan lepas ayat kursi tu,pesan aku. Last2 dia tak reply dah whatsapp aku. Tido kot. Esoknya,syifa kata dia nak jumpa aku bila dia off nanti. Ada benda nak cerita,katanya. Adoii suspen lak si syifa. Apalah salahnya direct terus. Ni aku nak kena tunggu lak hari dia off.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-10-2016 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Jadi minggu depannya si syifa suruh aku dtg rumah maklong. Cergas la aku pergi. Kononnya nak tuntut janji dia utk ceritakan kat aku. Waktu dirumah maklong tu,syifa pun cerita la (eisya kerja waktu tu so dia takde dirumah maklong). Malam tu, waktu nak tidur dia rasa takut sgt dengan eisya. Dia kata 'lain mcm' sgt feeling tu. Tak pernah dia rasa gitu walhal tiap2 malam dia tidur 1 katil dengan eisya. Dia kata mcm ada sesuatu kat eisya. Dia tak berani nak tidur mengadap eisya. Menggigil 1 malam dia waktu tu. Nak bangun pun tak mampu,katanya. Alih2 dia terlelap sendiri. Waktu syifa cerita tu,maklong ada sama dengar cerita eisya. Maklong mati2 cakap semua yg syifa rasa tu hanya perasaan dia je. Mungkin terbawa2 dari cerita2 sebelum ni. Tapi syifa sangkal apa yg maklong cakap tu. Dia yakin memang ada 'sesuatu' sgt kat eisya tu. Bila dah bertekak2 tu,eisya kata 'terpulanglah maklong..1 hari nnt maklong mesti rasa juga'. Kecewa bunyi si syifa ni.

Bersambung..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 12:58 PM | Show all posts
jangan lupa sambung yer tuan tanah...menarik kisah cindai ni....


Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Baca kisah cindai ni..selalu terngiang lagu CT..
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 04:14 PM | Show all posts
mengikuti cerita eisya ni
macam ada sesuatu lah hubungan laki bini ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 08:49 PM | Show all posts
Hey bro! Hi kawan2!!


Nikmati bonus deposit anda dialu-alukan pada deposit pertama, kedua dan ketiga anda sehingga 254% sekarang !!!




Hari2 miskin, bila la nak kaya!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2016 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
schha replied at 11-10-2016 11:29 PM
Jadi minggu depannya si syifa suruh aku dtg rumah maklong. Cergas la aku pergi. Kononnya nak tuntut  ...

Adoi bersambung lg ka? Byk nau bersambung..takleh hbs kan criter trus ka??
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 02:42 PM | Show all posts
Bile TT nk update...?
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 05:44 PM | Show all posts
syok cerita TT..tak sabaq nak tau ending dia...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2016 06:25 PM | Show all posts
bila nak sambung...gigih baca dr pg
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 11:59 AM | Show all posts
scha.. sambunglah lagi. nak tau ending kisah afiq
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 12:35 PM | Show all posts
Aik... merujuk ke TT. Dah sepurnama tak update2.
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 12:51 PM | Show all posts
TT. Mane TT?
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2016 07:41 PM | Show all posts
schha replied at 11-10-2016 11:29 PM
Jadi minggu depannya si syifa suruh aku dtg rumah maklong. Cergas la aku pergi. Kononnya nak tuntut  ...

Menariklah kisah 'Cindai' nie. Macam dah boleh buat telemovie or movie. Exciteddd nak tahu kenapa dgn Eisya sebenarnya?

Kenapa Afiq bersikap dingin dgn Eisya? Mungkin Afiq tahu sesuatu tapi memilih untuk berdiam diri? Adakah sisa-sisa 'makhluk' itu masih berada di dalam tubuh Eisya?

Atau mungkin mereka terkena sihir pemisah sehingga Afiq belum pernah bersama-sama Eisya walau sudah 10 bulan bernikah?

Banyak pula persoalan yang ditanya.

TT sila continue ye. Tak sabar nak tahu.

Forum Misteri, Paranormal & Sakti nie dah jadi my fav forum.
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2016 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Best bace story TT nie...xsabar nak tunggu sambungan
Reply

Use magic Report

Post time 19-10-2016 04:46 PM | Show all posts
tt.. sambunglaaa... best citer cindai ni.. nak tau apa kesudahannya.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 25-10-2016 01:14 PM | Show all posts
tt...please sambung...nk komen jugak sbb nk mark dh baca sampai page brapa....hehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2016 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
schha replied at 20-9-2016 06:29 PM
Dan berkenaan dengan 'benda' yang aku nampak di bucu meja dan 'benda2' lain yang menyerupai perempua ...

Sha bg no hp atau alamt ustaz tu plz...nak brubat dgn ustaz tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047615s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list