JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
94214
View
670
Reply

Exclusive! Based on true events

[Copy link]

Author: schha    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 8-1-2016 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Eja: Kau baru balik ke sha????
Aku: Haaaaa la..abes yang depan kau ni sape..takkan saka aku pulak.. (aku cuba melawak)
Zati: Wei shaaaa..kau jangan main-main..tengah malam tadi aku dengan eja dengar kau balik kot!
Eja: Haah shaaaa..sumpah! Aku dengan zati masa tu baru nak tidur. Masa tu kitaorang da dalam bilik. Dengar kau balik. Lepas tu siap kami nampak kaki kau bawah pintu. Duk keluar masuk bilik kau. Pergi dapur. Pastu patah balik bilik.
Aku: tah-tah mekti kot duk balik. Da tengok bilik dia??
Eja: Mekti jadahnya. Kitaorang dengar bunyi loceng kaki kau kot!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ye tak ye. Mekti tu pun macam.jantan juga. Mananya nak pakai gelang kaki berloceng cam aku. Tambah eja, dia pasti dia dengar ada orang balik, nampak pergerakan kaki even di celah bawah pintu, keluar masuk bilik aku dan menuju ke dapur. Zati mengiyakan kata-kata eja. Dorang pelik. Betul-betul pelik. Aku pulak bersangka baik,aku kata dorang mamai. Tapi takkan mamai sampai 2-2 orang sekali yang alami kejadian pelik tu kan. Kalau nak ikot logik,aku sendiri takkan ke dapur tengah-tengah malam. Kan ke aku ni penakut yang amat. Semua jadi terdiam waktu tu. Meremang wei. 'Dia' dah pandai bunyi-bunyi loceng kaki pulak da haaa meniru aku. Ahh sudahhhh. Sejak dari tu,kami semua jadi tak berani duk sorang-sorang kat rumah tu even siang. Kalau zati and eja ada kelas, aku sanggup tunggu dorang kat kampus, baru balik sama-sama.

Then nak jadi kan cerita, si Zati dengan eja bergaduh pulak dah. Tu aku kata, rumah tu ada 'aura panas'. Eja pun cari member dia tidur dalam kampus juga. Tinggal la aku berdua je dengan si zati ni. Waktu tinggal berdua tu, aku tidur dalam bilik zati.  Seingat aku petang tu aku menyembang dengan zati dari petang, lepas habis study. Kami plan nak dinner dalam kul 9.30mlm. Waktu tu hampir maghrib da. Aku lupa nak tutup tingkap bilik aku. Terus aku masuk bilik air nak mandi. Bilik air kat master bedroom tu. Zati just lepak-lepak main fon dalam bilik yang sama. Tetiba si zati ni memekik-mekik panggil aku. 'Hishhh tak senang aku nak mandi..', bentak aku. Aku jengah ke pintu, 'apahal doe kau??', nada aku tak puas hati. Zati jawab..'fon kau tu memekak-mekak, da 2x da, laki kau cari kot..'

Hp aku letak dalam bilik aku. Bergegas aku ke bilik aku dalam keadaan berkemban je. Zati follow dari belakang. Takut kot sorang-sorang dalam bilik master tu. Capai je hp, aku tengok skrin hp. Shitttt!!! Aku campak hp tu ke bawah. Sebab apa..sbb hp aku dengan sendirinya keluar picture mp3 lagu najwa latiff, kosong, appear kat skrin hp. Tapi ringtone,ringtone omputeh yang selalu aku guna tu. Zati pun terkejut. Aku terus pandang tingkap dan cepat-cepat aku tutup. Aku suruh zati siap-siap and keluar sekarang juga dari rumah tu. Aku grab segala notes, laptop dan apa yang patut. Terus keluar. Waktu tu jugak. Pandai main kasar dah 'benda' ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kami plan siang esok baru nak balik. Lepak la mana-mana dulu. Keadaan tegang kat rumah tu. Kami memang tak berani nak balik. Dah la tinggal berdua pulak tu. Kalau ramai takpe jugak. Tapi tu baru sikit ye kawan-kawan 'dia' tunjuk. Ada lagi ganas. Hampa tunggu aku story esok.

Bersambung..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
schha replied at 8-1-2016 12:57 AM
Kami plan siang esok baru nak balik. Lepak la mana-mana dulu. Keadaan tegang kat rumah tu. Kami mema ...

La smbung esok plak ke...huhuhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 07:34 AM From the mobile phone | Show all posts
M@@_wee replied at 8-1-2016 01:20 AM
La smbung esok plak ke...huhuhu

Haah la awak..sorry malam td pun dah start lambat. Cerita tu quite panjang. Harap bersabar ye.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
1. Amal baca bismillah 6
http://junied-rahsianampakjin.blogspot.my/2011/03/khasiat-bismillah-enam.html?m=1

2. Pagar rumah dgn 10 ayat surah albaqarah:
http://virtualfriends.net/article/articleview.cfm?AID=41328
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 09:58 AM | Show all posts
fuhh.. best2.. makin seram.. kipidap tt..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tt aku pun penakut mcm ko gak.hihi

Pasal hotel angker lak org ckp klu kita xpikir sgt xde la benda2 kacau. Ntahlah sbb hijab aku tertutup,aku pun xleh detect benda lain kalau ada sekeliling,jadi takut tu xdelah.

Pernah pindah umah baru,umah atas dok ubah2 kerusi la, main guli la, aku cuma ckp kt husband xtdo lagi org atas ni. Masa tu xtau pun tanda benda halus.skrg dh tau,confirm la aku takut.hihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 11:00 AM | Show all posts
ghulam replied at 8-1-2016 09:49 AM
1. Amal baca bismillah 6
http://junied-rahsianampakjin.blogspot.my/2011/03/khasiat-bismillah-enam.h ...

Terima kasih atas info.



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 11:04 AM | Show all posts
bunga_lestari replied at 8-1-2016 09:58 AM
fuhh.. best2.. makin seram.. kipidap tt..

Tulaaa..until sekarang, saya duk bercerita ni pun rasa seram kalau ingat-ingat balik. Kalau saya jumpa zati, eja and mekti, topik ni masih jadi bualan. Tula penangan cerita ni.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 11:08 AM | Show all posts
amyza replied at 8-1-2016 10:49 AM
Tt aku pun penakut mcm ko gak.hihi

Pasal hotel angker lak org ckp klu kita xpikir sgt xde la bend ...

memang punnn..officemate juga alami benda yang sama. 'Benda' yang macam awak alami tu selalu terjadi kat orang yang duduk rumah bertingkat. Officemate g berubat, ustaz kata di antara tingkat memang akan ada 'makhluk' yang duduk. Sebab tu kadang-kadang orang bawah ingat orang atas, orang atas pulak ingat orang bawah.

Tapi macam cerita saya ni, rumah semiD setingkat. Rumah landed. Tunggu k. Ada cerita di sebaliknya.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 01:25 PM | Show all posts
adoi cepat la sambung.
x sbr aku nk tau sambungan.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 01:28 PM | Show all posts
schha replied at 8-1-2016 12:53 AM
Ye tak ye. Mekti tu pun macam.jantan juga. Mananya nak pakai gelang kaki berloceng cam aku. Tambah e ...

pergh mcm yg jadi kat kawan aku dulu. tp kena kacau kat hostel. benda tu 3. kacau kaw2 org yg kat dlm bilik tu. hp pun dia kacau. gila apa, hp dah off, tetibe on pastu bunyi sendiri. sampai kwn aku beranikan diri cabut bateri. nokia, boleh la kan cabut bateri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Noyen replied at 8-1-2016 01:25 PM
adoi cepat la sambung.
x sbr aku nk tau sambungan.

Heheheheehhe sabar2..doa kan aku ada masa terluang arini.. ;)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
lavender_aqua replied at 8-1-2016 01:28 PM
pergh mcm yg jadi kat kawan aku dulu. tp kena kacau kat hostel. benda tu 3. kacau kaw2 org yg kat  ...

Jangan ingat 'benda' tu buta IT tau..hahahahahahahah.. dorang lagi advance..
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 02:03 PM | Show all posts
schha replied at 8-1-2016 01:41 PM
Jangan ingat 'benda' tu buta IT tau..hahahahahahahah.. dorang lagi advance..

scaryinya scha!!! aku siap baca kesah ko sambil mkn lunch tau...sanggup ku tinggalkan kgkawan semata2 nk baca hahahah....ok sambung2 plissss....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 04:55 PM | Show all posts
Edited by schha at 8-1-2016 05:51 PM

.....SAMBUNGAN 'ADA APA DENGAN RUMAH SEWA?'....

So kami pun keluar waktu tu jugak. Sampai je kat kedai makan, terus kami sembang hal ni secara detail. Time ni la zati bagitahu dia kata dia memang rasa 'sesuatu' perhatikan kami sejak kami menyembang dari petang tu. Tapi dia tak cakap. Assume perasaan sendiri je. Sebab tu la bila aku masuk bilik aku tu, dia follow. Sebab rasa 'tak sedap' dia tu. Waktu tu aku pakai hp blackberry torch. Kami beranggapan mayb hp tu yang bengong. Hang/Jem ke apa ke. Smartphone ni kadang-kadang meragam juga kan.  Kami menyedapkan hati masing-masing.  Yela itu 'rumah' kami kan. Nak taknak kena balik situ jugak. Itu je tempat kami berteduh buat masa ni.
Malam tu 'bermalam' la kami kat pantai tempat aku selalu 'bawa diri' untuk study tu. Dah la hujan selebat-lebatnya plak tu. Kami 'camping' dalam kereta sampai la ke pagi, baru berani nak balik.

So the next day (which is pagi yang kami balik tu), keadaan macam biase. Sampai rumah kami tidur whole day. Tapi zati punya habit, cukup 6 jam tidur, dia akan bangun dengan sendirinya. Tak payah alarm bagai. So dia pun bangun. Bangun-bangun terus layan movie. Hish orang duk kalut study, dia duk relax je. Tak lama tu, aku pun bangun. Waktu tu da petang, tak ingat pukul berapa, aku terus dengan misi aku untuk study. Aku masuk bilik aku. Study punya study sampai la malam. Dah penat study, aku plan dengan zati nak keluar makan sambil melepak. Yela, penat study dari petang tadi haruslah ambik ketenangan sikit, kang jadi gila pulak. Waktu tu kul 11 malam. Aku pun mandi. Dalam masa yang sama aku basuh baju (pakai tangan ye, sebab rumah sewa kami takde mesin basuh). Selesai mandi dan membasuh, tetiba ada sorang kawan baik aku study kt australia call, Fana nama dia. Dia memang suka call aku malam-malam gini. Yela sebab kat sana, dia kerja part time, cari duit lebih. So malam jela ada masa nak bergayut dengan aku luah perasaan segala. Fana kata, waktu Malaysia dengan Perth sama je, tak perlu adjust pun. Si Zati pulak waktu ni tengah bergayut juga, dengan buah hati dia agaknya.

So lepas dah siap pakai baju, aku masih on the phone lagi dengan si Fana ni. Dalam fikiran aku waktu tu, aku nak sidai baju yang aku basuh tadi, sebab lepas tu nak keluar. Esok pagi baru balik for sure baju tu bau busuk kalau dibiarkan semalam. (Waktu ni kami memang hari-hari keluar dari rumah waktu malam sebab tak berani stay kat rumah sejak ada gangguan-gangguan tu). Seriously waktu ralit on the phone, sungguh aku memang terlupa 'kejadian' itu. Dengan selamba, aku pergi menyidai baju di belakang rumah, di luar. Memang 'terlupa' habis. Keadaan aku time tu, kedua-dua tangan buat kerja memerah dan menyidai kain di ampaian, hp aku kepit di antara bahu dan telinga. Sorry, aku memang takde handsfree. Hhahahhahaha. Baldi kain aku letak di sisi aku,di bawah. Haaaa gitu la gaya aku waktu tu. Duk menyembang dengan fana sambil sidai kain, aku dah ada perasaan tak sedap. Shit laaa..aku kena settle cepat!. Waktu ni la ekor mata aku macam terasa sesusuk tubuh tengah memerhatikan aku di balik dinding, sebelah bilik Mekti. Bilik Mekti dahla gelap. Pedulikan. Aku teruskan sidai kain. Tengah aku nak ambik kain dalam baldi..aku toleh. Shittttttttttttttttttt!! Baldi berubah tempat! Jauh sikit dari aku. Babi betol 'benda' ni. Aku masa tu naik angin tetiba, tapi masih dalam keadaan berani-berani takut. Bukan apa, aku naik angin sebab 'dia' macam ganggu aku. (Sorry guna perkataan kasar, memang itu yang aku cakap time tu). Aku apa lagi...aku pekik, zatiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Sekuat hati aku! Aku dah tak kira dah jiran-jiran nak cakap apa, yang penting aku nak selamatkan diri aku.

Berlari si Zati dapatkan aku kat belakang, dia sendiri rasa macam ada sumthing. Kitaorang terus keluar waktu tu jugak! Takde nak tunggu-tunggu da! Tengah bercakap dengan Fana pun aku letak terus, dah tak penting dah si Fana dalam keadaan camtu. Waktu masuk kereta, aku perasan lagi 7 minit nak dekat kul 2 pagi. Ahhhh aku dah tak kira, aku drive ke rumah kawan Zati yang staff U tu untuk dapatkan pertolongan. Dah tak boleh blah dah aku camni!

Tapi..untuk pengetahuan korang, kawasan perumahan yang aku duduk ni, even dalam kawasan kampung, keadaan sunyi sepi. Kami hanya nampak jiran-jiran dengan anak-anak dorang waktu petang je. Lepas maghrib, kawasan perumahan jadi sunyi gila. Ada 1 petang tu..zati pernah berseloroh kat aku, 'Eh bila petang je kawasan sini bising gila kan, budak-budak main, mak-mak mengumpat, bila malam je sunyi nak mampos. Tah-tah kita duduk ni kawasan bunian kot!'. Choiiiiiii. Tak sayang mulut la kau ni zati. Aku sendiri pun mengiyakan kata-kata si Zati. Tak macam perumahan aku kat selangor. Malam-malam pun anak-anak jiran ada melepak lepas balik ngaji ke apa ke, takpun kalau yang remaja melepak depan rumah. Tapi ni takde. Senang cerita kami tak kenal sape-sape pun dalam kawasan perumahan tu. Sebab tu nak minta bantuan pun, kami terpaksa mencari kawan Zati, staff U yang rekemen kan rumah tu ke kami, emy nama dia.

Waktu sampai rumah emy, da dekat 2 pagi lebih. Segan la kami kan datang rumah orang pagi-pagi buta. Ajak dia lepak somewhere untuk ceritakan apa yang jadi. Bagi kami, dia juga ada 'tanggungjawab' terhadap masalah kami ni sebab dia yang rekemen rumah 'puaka' tu. Then si Emy ni bagi cadangan untuk panggil si Mekti dan eja ni balik rumah tu. Sebab mungkin pada dia, bila berdua ni, 'benda' tu lagi syok mengacau. Aku pun setuju je dengan kata-kata si Emy ni. Aku suruh la si Zati ni turun kan ego dia. Pujuk balik si Mekti dengan eja balik rumah.

Tapi sangkaan kami meleset bila keadaan makin teruk...

Bersambung.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 04:56 PM | Show all posts
andaman replied at 8-1-2016 02:03 PM
scaryinya scha!!! aku siap baca kesah ko sambil mkn lunch tau...sanggup ku tinggalkan kgkawan sema ...

Aku sendiri cerita aku meremang..aaaacane tu??Tak boleh blah citer ni sebab aku sendiri alami. Scary betol nak recall balik.

Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 06:07 PM From the mobile phone | Show all posts
TT sori ye nak tanya. Kes hp tt berbunyi masa tt mandi tu, apa yg tt nampak kat hp tt tu? X berapa nak paham la. Rasanya aku sorg jer yg x paham sbb xder sapa pun yg tanya. Sori skali lagi.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ajakbg replied at 8-1-2016 06:07 PM
TT sori ye nak tanya. Kes hp tt berbunyi masa tt mandi tu, apa yg tt nampak kat hp tt tu? X berapa n ...

Sorry ye kalau ayat tu buat awak tak faham. Takpe saya explain.

Hp tu saya set ringtone lady gaga, tajuk lagu lovegame. Yang zati dengar ringtone saya yang lovegame tu sebanyak 2x.

Dia ingat tunang saya call. Tapi bila tengok skrin hp. No one calls. Yang appear dekat skrin hanya mp3 lagu najwa latiff,lagu kosong.

Tapi yang kami dengar waktu tu,bukan lagu kosong. Tapi lagu lovegame dengan skrin di hp tunjuk lagu kosong. Lagu kosong tu saya download,so ada muka najwa latiff dekat mp3 player tu.

Kami agak 'benda' tu nak bermain la.

Haaa sekarang jelas tak awak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Allah. Explain pasal kejadian hp dekat forumer 'ajakbg' baru perasan, tajuk lagu lovegame, skrin hp appear - lagu kosong.

'Lovegame'. Korang faham tak??

Hmmmmmmmm 'sesuatu' kat situ! Memang sah 'benda' tu suka main. Hp tak pegang apa pun tapi boleh tetiba dia hang macam tu. Meremang. Kena story kat zati ni.
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 07:03 PM | Show all posts
schha replied at 8-1-2016 06:55 PM
Ya Allah. Explain pasal kejadian hp dekat forumer 'ajakbg' baru perasan, tajuk lagu lovegame, skrin  ...

erkk...pandai pulak bnda tu memain camtu...bunyi ringtone lain,display lain...huhuhuh sambung lagi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
andaman replied at 8-1-2016 07:03 PM
erkk...pandai pulak bnda tu memain camtu...bunyi ringtone lain,display lain...huhuhuh sambung lagi ...

Aiyooo scaryyy..macam takde kekuatan nak ceritaaaaa..klimaks dia lepas ni pulak tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-1-2016 07:12 PM | Show all posts
schha replied at 8-1-2016 07:08 PM
Aiyooo scaryyy..macam takde kekuatan nak ceritaaaaa..klimaks dia lepas ni pulak tu

kamon schaa you can do it!!!! aku setia menunggu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-1-2016 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
andaman replied at 8-1-2016 07:12 PM
kamon schaa you can do it!!!! aku setia menunggu....

Penemuan terbaru ni melemahkan semangat iolss..tapi takpe. Kita sudahkan apa yang kita dah mula. Malam ni k..#muahciked
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.045394s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list