Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2078
View
26
Reply

Sapa pernah guna Innisfree Mineral Powder

[Copy link]

Author: julia5094       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-1-2016 04:30 PM | Show all posts |Read mode
Salam semua, ada tak sesiapa yang pernah cuba Innisfree Mineral powder. Nak beli, tapi kalau tak best macam rugi je kan. Dah la akakkk ni kedekut sikit..ha..ha...cer review sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2016 06:03 PM | Show all posts
best best. dah lah murah!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-3-2016 10:04 AM | Show all posts
murah ke...hu..hu...bestnya tu macam man...biasa akak guna bedak apa tu yang bekas biru...yang ada kat buku cosway tu...tiba2 lupa ingatan. Lama dah tak pakai bedak kat muka ni...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2016 11:48 AM | Show all posts
nk beli kt mana bedak ni??
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2016 11:51 AM | Show all posts

kt hermo.my, physical store ada kt pavilion & sunway

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2016 11:52 AM | Show all posts
u suke brand innisfree!! i pakai eyebrow yg rm15 tu, ni sebum mineral powder, pakai volcanic clay mask, masks sheet
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2017 11:40 AM | Show all posts
i pakai innisfree punya sunblock SPA 50, I beli kat 11 street. i rasa product mereka agak bagus. tak mahal sgt
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2017 02:56 PM | Show all posts
I pun teringin nak try ni. Hehe. Harga murah je. But i nak cari mineral pact, bukan yang loose. Selalu nampak dorang jual loose powder je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-1-2017 03:18 PM | Show all posts
aku pakai..bagus utk kulit berminyak.yg aku pakai no sebum mineral powder dlm bekas hijau. beli dua sbb murah.so far sgt puas hati.kalau xmo pakai any kind of bb cc foundation boleh pakai sunscreen dan tepek kat atas muka. mmg x beminyak dan kulit less shiny. puas ati...kalau nk letak atas foundation pon boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2017 10:17 AM | Show all posts
i pakaiii ni! i have combo skin, its very good utk skin yg cpt berminyak,  long last jugak, pkai pegi keje, zohor karang bru tanggal tu pon sbb solat. ahahahaaa very wise purchase i'd say
Reply

Use magic Report

Post time 12-7-2017 11:11 PM | Show all posts
hi tt....boleh tak jadikan thread ini thread official Innisfree? hehe...

Iols dah terjebak dengan Innisfree....

hari tu masa bulan puasa kita jalan2 kat Sogo nampak kedai Innisfree baru buka, takde orang so kita masuk la..pernah nampak kat midvalley pun ada tapi sbb ramai orang so kita tak pernah singgah....yg kat sogo ni sbb takde orang, lama juga kita spend time kat dalam kedai belek2 produk mereka... initially takde plan nak beli apa2 but end up kita beli, seasalt body scrub, calming shampoo for dry scalp,green tea seed serum dan camellia hair oil serum... dan kita suka keempat2 produk Innisfree ni!


Sea Salt Body Cleanser 200 ml RM55



Calming Shampoo 330ml RM48



Green Tea Seed Serum 80ml RM98



Camellia Hair Oil Serum 100ml RM46


especially the shampoo...best sangat....kulit kepala kita selalu kalau sehari tak cuci dah rasa tak selesa,dah start nak gatal2...tapi lepas pakai shampoo innisfree ni 3 hari tak cuci rambut pun masih selesa kulit kepala...takde gatal2...  shampoo ni dah neutralise balik my scalp i guess..maybe sebab sebelum ni kita suka shampoo yg ada peppermint, minty minty,ginger gitu dan ia telah mengeringkan kulit kepala bila guna selalu....now my routine,  scalp shampoo  Loccitane pakai seminggu sekali je, shampoo innisfree for dry scalp ni kita jadikan daily shampoo....perfect combo...


green tea seed serum best..sangat moisturising..kulit kita sesuai..takde adverse reaction ke apa...camellia hair oil pun best..baunya sangat sedap..effect rambut lepas pakai hair oil ni, moisturized and manageable...sea salt body cleanser pun best..bau sgt refreshing..texture cleanser ni kasar sbb ada sea salt...cleanser+ scrub in one tube kekdahnya...kita beli ni lepas salesgirl tu buat demo kat tangan kita...rasa bersih..takde residue rasa lekit2 lepas dah bilas...


so ya..memang puas hati la guna produk Innisfree....cant wait to try other products...weee....
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 09:16 AM | Show all posts
Elle_mujigae replied at 12-7-2017 11:11 PM
hi tt....boleh tak jadikan thread ini thread official Innisfree? hehe...

Iols dah terjebak dengan ...

innisfree ni  skincare range dia best..

kalau makeup dia macam eyeshadow tu,tak berapa sangat la..tak pigmented

sekarang kita pakai jeju volcanic range tu,cleanser and toner






pakai this toner, alternate dengan COSRX AHA/BHA toner..



yang loose powder ni boleh dikatakan a MUST HAVE item la from Innisfree




banyak function






Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 06:03 PM | Show all posts
miss_curious replied at 13-7-2017 09:16 AM
innisfree ni  skincare range dia best..

kalau makeup dia macam eyeshadow tu,tak berapa ...

agree! kita pun prefer produk skincare dari make up range.... i think slowly my skincare and bodycare routine akan penuh dgn produk innisfree...hehe
banyak juga kegunaan mineral powder tu...ingatkan utk kurangkan minyak je...  next shopping trip akan beli that one..


Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 13-7-2017 06:03 PM
agree!  kita pun prefer produk skincare dari make up range.... i think slowly my skincare ...

Hehe beli tau!
Memang multi purpose but i pun sama only use untuk control oil dkt muka je  

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 06:35 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 13-7-2017 06:36 PM

jeju volcanic range tu nampak mcm sesuai dgn combination skin ya....tak dpt pula sample dari range tu..

masa beli serum datang sekali dgn seawater skin, essence dan deep essence...




welcome kit utk member dapat kit green tea..ada sheet mask,serum,essence, dan cream..



masa pergi tu ada promo beli produk innisfree certain amount (tak ingat berapa rm) dapat free green tea trial kit...



yang ni free sample...dapat sample sunscreen,refreshing shampoo, seawater ampoules and essence...




semua yg dapat free tu kita tak try lagi...nanti la try....skincare product yg kita dah ada ni pun dah byk sgt..muka ada satu je...>.<  

patutnya dapat handkerchief..tapi dah out of stock..huhu comel print handkerchief innisfree...








Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 06:45 PM | Show all posts
miss_curious replied at 13-7-2017 06:23 PM
Hehe beli tau!
Memang multi purpose but i pun sama only use untuk control oil dkt muka je   

...

baiklah...haha...habislah bf iols lari nanti...his girl semua benda nak beli..kering poket...

yg powder ni boleh pilih2 tak casing dia? ..sbb masa ronda2 kat kedai nampak casing comel2...tapi bila google katanya ni casing utk cushion foundation...lain eh...


Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 06:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Elle_mujigae replied at 13-7-2017 06:45 PM
baiklah...haha...habislah bf iols lari nanti...his girl semua benda nak beli..kering poket... ...

Oh no tak boleh pilih casing
Tapi hari tu diorang ada release Limited Edition casing design Whatsapp Smiley emoticon, tak tau la available lagi ke tak
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2017 11:34 PM | Show all posts
miss_curious replied at 13-7-2017 06:59 PM
Oh no tak boleh pilih casing  
Tapi hari tu diorang ada release Limited Edition casing design ...

oh tak boleh pilih ye..hehe.. tadi masa googling nampak that emoticon casing..so cute... hopefully still ada lagi kat kedai casing emoticon tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-7-2017 10:43 AM | Show all posts
Banyak range jugak produk dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-8-2017 02:09 PM | Show all posts
iols terjebak ngn innisfree sejak beli mask dia yang 4 ringgit tu...orang tegur muka iols nampak glowing sejak pakai tu..

then tambah mende lain..cushion tu...make up remover dan lipstick

iols puas hati dengan barang2 dia...mekap remover tu tak pedihkan mate macam sesetengah popular brand..
Reply

Use magic Report

Post time 24-8-2017 10:52 PM | Show all posts
iols ada beli mask innisfree nih kat KLCC, sebab murah RM4
dah pakai memang best, muka jadi lembut jer

Nanti nak beli lagi
nak cuba powder dia pulak
Reply

Use magic Report

Post time 25-8-2017 08:33 AM | Show all posts
Best beli kat Innisfree ni... selalu dpt free samples and free gift..
Reply

Use magic Report

Post time 26-8-2017 11:50 PM | Show all posts
ok lah nak try no sebum powder.haritu tgok tutorial pony ade pakai...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2017 01:58 PM | Show all posts
kita dah beli no sebum mineral powder...best best.... harganya RM26...





kalau jenis  compact harganya RM44 tak salah kita...since mahal banyak dari powder, kita beli powder je la..





mineral powder ni somehow reminds me of bedak nyonya la...
Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2017 02:09 PM | Show all posts





tadi masa mula buka nak pakai, kita goncang tanpa penutup habis powder berterabur keluar... so now dah tahu cara pakai...keluarkan puff,  tutup lid dia then goncang sikit...baru banyak powder  available nak tap tap...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052400s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list