Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
15264
View
988
Reply

✮ ✯ CARI 2015 K Drama Awards - Sabtu 13/2/2016 ✮ ✯

[Copy link]

Author: dauswq       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 30-1-2016 12:28 AM








Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 13-2-2016 06:11 PM

INTISARI ANUGERAH

1. AJK-AJK Majlis Anugerah CARI K-drama 2013- Post #3 -

2. Aktiviti Berkredit Sepanjang Anugerah - Post #5 -

3. Keputusan Majlis Anugerah 2015 K-drama - Post #6 -

4. Ucapan Supermod isabel, & AJK  - Post #9 -

5. Keputusan Peraduan UjiTeka Anugerah - Post #20

6. Keputusan Fesyen Red Carpet Terbaik - Post #21

7.  Keputusan Teka-meneka malam majlis anugerah - Post #22

8. Keputusan Peraduan Tekaan, Lucky Number &Trivia TEST - Post #23

9. Daftar Pengunjung - Post #24

10. Sesi bergaya Karpet Merah bermula... - Post #26

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
*´¯`*.¸¸.*´¯`* BÄŖÏŚÄŅ ÄĴĶ *´¯`*.¸¸.*´¯`*




  




   
[Moderator]

VVIP Pengerusi - isabel
VIP Pemerhati - dauswq, teky, eddlisa_uyuk
Penganjur - dauswq (2012, 2013, 2014, 2015)


[Ahli Jawatankuasa]


`•.¸¸.•´´¯`••._.• ჩმhმცἶმῆ Ѧõოõჰἶ & პῆცἶlმῆმῆ •._.••`¯´´•.¸¸.•`

dauswq (Ketua bahagian promosi/pengiklanan: facebook/twitter)
dauswq (Penasihat, Reporter & Pengacara Majlis Akhir Anugerah CARI 2015 K-drama)
spankee_fili (Pengacara bersama Majlis Akhir Anugerah CARI 2015 K-drama)
ismaha (Pengacara bersama Majlis Akhir Anugerah CARI 2015 K-drama)



`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ÄŮĐÏȚÖŖ PËŅÏĻÄÏÄŅ ŖËVÏËŴ ȚÖ P 5 & ŮŅĐÏÄŅ ÄĶȞÏŖ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`


dauswq (Ketua Juruaudit & Kiraan Undian Akhir)
ismaha (Pembantu Juruaudit & Kiraan Undian Akhir)
tuna_sandwic (
Juruaudit III)
runaway_dida
(Juruaudit IV)
rukiaichigo
(Juruaudit V)
spankee_fili
(Juruaudit VI)

`•.¸¸.•´´¯`••._.• BÄȞÄĠÏÄŅ ŖËĶÄ ĊÏ PȚÄ ĠŖÄ₣ÏĶ  •._.••`¯´´•.¸¸.•`

YoonArang (Banner & Poster)
Yoongie (Banner & Poster)
dauswq (Hiasan & Montaj)
ismaha (Hiasan & Montaj)


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 12-2-2016 04:14 PM

Majlis Anugerah CARI 2015 K-Drama akan bersiaran di konti thread ini pada malam sabtu, 13/2/2016 8.30 pm.

Bagi memudahkan anda mengikuti perkembangan semasa, sila klik username saya, "dauswq" "ismaha" dan,"spankee_fili" di avatar mereka bersebelahan dan klik "follow". Selepas majlis selesai, anda boleh memilih untuk "unfollow" kembali.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 25-3-2016 02:29 AM

PROGRAM KHAS ANUGERAH




GANGNAM UNIVERSITY COLLEGE





Gangnam University College ialah sebuah aktiviti anjuran terbaru bod Asian Drama Telenovela dengan kerjasama Bod Asian Celebrities CARI Forum.
  
INFO: KLIK SINI





PERADUAN TEKAAN ANUGERAH




Peraduan Tekaan Anugerah adalah peraduan yang mengandungi beberapa soalan yang perlu diteka berkenaan Anugerah CARI K-drama 2015. Warga K-drama fans hanya perlu mengisi jawapan pada "survey sheet" yang disediakan. Peraduan telah pun tamat semasa undian peringkat akhir dijalankan.





DAFTAR MASUK MAJLIS ANUGERAH,
LUCKY NUMBER, TRIVIA TEST & BEST DRESS CONTEST





Daftar masuk Majlis Anugerah CARI 2015 K-drama bermula pada pukul 4.30 pm 6/2/2016 di thread ini. Thread akan dibuka. Anda diminta untuk check-in dengan sedikit ucapan dan bergaya fesyen yang anda gemari untuk SESI bergaya Red Carpet. PENYERTAAAN RED CARPET HANYA SEKALI SAHAJA. Sila sertakan sekali TOKEN di atas semasa check-in, jika tidak, penyertaan anda terbatal. Fesyen dan ucapan TERBAIK akan dipilih oleh moderator. Daftar no. tertentu akan dipilih secara rawak untuk Lucky Number Contest.



Hadiah Best Dress Contest

1st - 250 kredit
2nd - 150 kredit
3rd - 75 kredit


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 14-2-2016 12:47 PM




[Keputusan CARI 2015 Kdrama Awards]
Pemenang adalah bertanda bold merah*


Drama of The Year
[tvN] Oh My Ghost
[tvN] Heart To Heart
[SBS] Punch
[SBS] Pinocchio
[SBS] Mrs Cop
[SBS] Heard It Through Grapevine
[MBC] She Was Pretty
[MBC] Kill Me Heal Me
[KBS] Hello Monster/I Remember You

Best Director


Lee Myung Woo - [SBS] Punch
Jo Soo Won - [SBS] Pinocchio
Ahn Pan Suk - [SBS] Heard It through Grapevine
Jung Dae Yoon - [MBC] She Was Pretty
Kim Jin Man, Kim Dae Jin - [MBC] Kill Me Heal Me

Best Screenplay


Jin Soo Wan - [MBC] Kill Me Heal Me
Kwon Ki Young - [KBS] Hello Monster
Park Hye Run - [SBS] Pinocchio
Park Kyung Soo - [SBS] Punch
Yang Hee Seung - [tvN] Oh My Ghost


Best Actor




Ji Chang Wook - [KBS] Healer
Ji Sung - [MBC] Kill Me Heal Me
Joo Won - [SBS] Yong Pal
Kim Rae Won - [SBS] Punch
Yoon Jun Sang - [SBS] Heard It Through Grapevine


Best Actress




Kim Hee Sun - [MBC] Angry Mom
Choi Ji Woo - [tvN] Twenty Again
Hwang jum eum - [MBC] She Was Pretty
Park Bo Young - [tvN] Oh My Ghost
Park Shin Hye - [SBS] Pinocchio

Best Supporting Actor




Choi Si Won - [MBC] She Was Pretty
Choi Woo Young - [tvN] Twenty Again
Jo Jae Hyun - [SBS] Punch
Nam Goong Min - [SBS] A Girl Who See Smells
Park Bo Gum - [KBS] Hello Monster/I Remember You




Best Supporting Actress




Shin Eun Kyung - [SBS] The Village - Achiara's Secret
Choi Myung Gil - [SBS] Punch
Kim Hye Ja - [KBS] Unkind Women
Kim Mi-kyung - [KBS] Healer
Yoo In Young - [SBS] Mask


Best Album Production

[tvN] Oh My Ghost
[SBS] A Girl Who See Smells
[MBC] Scholar Who Walks The Night
[MBC] Kill Me Heal Me
[KBS] Healer



Song Of The Year



  • Auditory Hallucination, Jang Jae In - [MBC] Kill Me Heal Me
  • Coming To Me, K. Will - [SBS] Yong Pal
  • Eternal Love, Michael Learns to Rock - [KBS] Healer
  • Loving You Again, Yook Sung Jae BTOB - [MBC] Scholar Who Walks The Night
  • Pinocchio , Roy Kim - [SBS] Pinocchio


Best Cinematography

[SBS] Pinocchio
[SBS] Hyde, Jekyll, Me
[SBS] Heard It Through Grapevine
[MBC] She Was Pretty
[KBS] The King's Face
[KBS] Healer


PD Award for The Best Ensemble Casts

[SBS] Punch - Kim Rae Won, Jo Jae Hyun, Kim Ah Jung, Choi Myung Gil, Park Hyuk Kwan
[SBS] Heard It through Grapevine - Yoon Jun Sang, Go Ah Sung, Lee Joon, Yoo Ho Jung, Baek Ji Yeon, Gi Hae Yeon
[MBC] She Was Pretty - Park Seo Joon, Hwang Jum Eum, Choi Si won, Hwang Suk Jung, Go Joon He
[MBC] Kill Me Heal Me - Ji Sung, Hwa Jum Eum, Park Seo Jeon, Kim Seul Gi
[KBS]The Producers - Kim Soo Hyun, Gong Hyo Jin, Cha Tae Hyun, KIm Jong Kook, Na Young Hee,
IU

Review of The Year

1
[tvN] Twenty Again @ichi>>KLIK SINI<<
2
[MBC] She Was Pretty
@Lorra2411>>KLIK SINI<<
3
[MBC] She Was Pretty@milanhawkin>>KLIK SINI<<
4
[tvN] Heart To Heart
@tuna_sandwic

>>KLIK SINI<<
5
[MBC] Kill Me Heal Me
@tuna_sandwic>>KLIK SINI<<

*Worst Overrated Drama*

[SBS] Yong Pal
[SBS] The Time We Were Not In Love
[SBS] Hyde, Jekyll, Me
[SBS] High Society
[MBC] Shine or Go Crazy
[KBS] Blood




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 14-2-2016 12:49 PM




[Keputusan CARI 2015 Kdrama Awards]

Pemenang adalah bertanda bold merah*

CARI Kdrama Popular's Choices

[SBS] Pinocchio
[MBC] She Was Pretty
[tvN] Twenty Again
[MBC] Kill Me Heal Me
[SBS] Yong Pal


Popular Actor

Choi Si Won - She Was Pretty
Ji Sung - Kill Me Heal Me
Joo Won - Yong Pal
Lee Jong Suk - Pinocchio
Lee Jun Ki C Scholar Who Walks At Night
Jo Jung Suk - Oh My Ghost

Popular Actress

Choi Ji Woo - Twenty Again
Gong Hyo Jin - The Producers
Hwang Jum Eum - She Was Pretty/Kill Me Heal Me
Kim Tae Hee - Yong Pal
Park Bo Yong - Oh My Ghost
Park Shin Hye - Pinocchio

Couple of The Year


Choi Si Won & Hwa Jum Eum - She Was Pretty
Ji chang wook & Park min young - Healer
Lee Jong Suk & Park Shin Hye - Pinocchio
Park Bo Yong & Jo Jung Suk - Oh My Ghost
Park Seo Jeon & Hwa Jum Eum - She Was Pretty/Kill Me Heal Me

Best Memorable Scenes



  • [MBC] Scholar who walk at night - Bathtub scene
  • [MBC] She Was Pretty - shin hyuk terlondeh tuala masa kat umah sung joon
  • [SBS] The girl who sees smells - proposal scene with perfume sprayed
  • [tvN] Oh My Ghost - Semasa chef nak ajak mengeseks, Na Bong tolak ketepi.
  • [tvN] Twenty Again - Thank You Cha Hyun Suk


Drama Poster Choices



[SBS] Pinocchio

Best Kissing Scene



[KBS] Healer - First Snow Beanie Kiss Scene
[KBS] The Producers C copier kiss by Running man (Kim Jong Kok)
[MBC] She Was Pretty C exciting 'bed' first kiss
[SBS] Pinocchio - Snowfall kiss
[tvN] Oh My Ghost - first time mutual kiss after drying hair at the kitchen.

Popular Ahjussi

Choi Won Young - Kill Me Heal Me/Twenty Again/Hello Monster
Jung Woong In - Yong Pal
Kim Sang Ho - D-Day
Shin Jung Keun - Pinocchio
Yoon Joo Sang - Heard It Through Gravepine


Popular Ahjumma

Hwang Suk Jung - She Was Pretty/Mask
Jin Kyung - Pinocchio
Kim Mi Kyung - Healer/Yong Pal
Lee Jung Eun - Oh My Ghost
Shin Eun Kyung - Oh My Ghost/Village:Aihara

Popular Rookie Actor

Kim Jong Kook - Producers
Kim Min Jae - Twenty Again
Kwak Shi Yang - Oh My Ghost
Lee Woon Geun - Sassy Go!
Yook Sung Jae BTOB - Village:Aihara/Who Are You - School 2015

Popular Rookie Actress

Ha Seung Ri C Twenty Again / Producer / Unkind Ladies
Jin Ki Joo C Twenty Again
Lim Ji Yeon - High Society
Son Na Eun - Twenty Again

Popular Child Actor

Lee Do Hyun - Kill Me Heal Me
Nam Da Reum - Pinocchio/Six Flying dragons
Yang Han Yeol - She Was Pretty

Popular Child Actress

Ahn Seo Hyun - The Village ; Achiara's Secret
Jung Da Bin - She Was Pretty
Kim Amy - Kill Me Heal Me
Noh Jung Ui - Pinocchio




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 26-1-2016 02:51 PM | Show all posts
CONSTRUCTING...

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 12:29 PM | Show all posts
Edited by isabel at 11-2-2016 01:26 PM






Assalamuailaikum dan salam sejahtera

kepada semua warga Asian & Latin Mania yang sama ada yang lama dan baru

Bertemu kita kembali didalam CARI 2015 K-DRAMA AWARDS kini telah memasuki tahun ke-4 yang dianjurkan oleh MOD dauswq dan dibantu oleh para AJK  ismaha, YoonArang, tuna_sandwic, runaway_dida, spankee_fili, rukiaichigo, yoongie dan para Moderator Asian & Latin Mania iaitu @nzhass79 @teky @eddlisa_uyuk   

Seperti yang semua sudah maklum kbel sudah mengurangkan penglibatan cuma bertindak dibelakang tabir sahaja didalam Bod Asian & Latin Mania.  Seperti juga tahun sebelum ini, kita sedia maklum sebegitu banyak drama-drama yang hebat dan sudah tentu para AJK cuma akan memilih yang terbaik (the best of the best) hasil dari kerjasama para forumers yang terlibat didalam acara ini. Kbel gembira melihat dan terharu betapa berdidikasinya dan sangat berkualiti kesemua ulasan drama yang dihasilkan oleh para forumers yang terlibat dan semoga kesemua ini akan berterusan dan tidak pernah berakhir.

Untuk tahun ini kelainan dihasilkan untuk cara permainan acara ini oleh pengajur kita dan apa yang kbel lihat pertambahan bilangan para forumer yang baru juga begitu memberansangkan.  Sekali lagi syabas diucapkan kepada pihak pengajur dan juga AJK yang telah merancang dan bertungkus lumus dalam menjayakan anugerah ini.

Akhir sekali, kbel dengan sukacitanya merasmikan Majlis CARI 2015 K-Drama Awards ini yang akan bakal berlansung pada sabtu depan iaitu 13 February 2016. Setinggi penghargaan kepada pihak pengajur, AJK dan juga para MOD Asian & Latin Mania diatas pengajuran anugerah ini. Tidak lupa juga kepada para pengundi yang turut serta semoga pengajuran ini akan berterusan dan sekali lagi kbel berharap semuanya sentiasa aman damai bersatu berkongsi minat tanpa mengira taraf, usia, agama dan genra diantara kita.

Wassalam

isabel
Senior SMod Mforum

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2016 12:37 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 11-2-2016 12:47 PM


CORETAN KATA HATI


Salam penghargaan saya ucapkan kepada semua k-drama lovers...Masuk tahun ini, sudah empat kali rupanya anugerah ini diadakan...Anugerah ini takkan berjalan tanpa sokongan anda semua...

Terima kasih saya ucapkan kepada AJK-AJK yang berdedikasi sepenuh jiwa raga mereka seperti ismaha, spankee_fili, yoonarang, runaway_dida, tuna_sandwic, rukiaichigo dan
yoongie. Sepanjang 4 bulan ini, mereka telah bersusah-payah membantu saya mengemudi majlis award ini dengan jayanya. Tidak lupa juga kepada peminat-peminat k-drama yang sudi mengundi dan menilai sendiri kredibiliti drama-drama yang dipertandingkan.

Alhamdulillah......
Majlis Anugerah CARI-Kdrama ke-4 dapat juga diadakan pada sabtu, 13/2/2016...

Insyaallah, anugerah yang sama bakal dianjurkan pada tahun depan. Penilaian drama akan dibuat lebih telus, terperinci dan berkesan pada masa akan datang. Sekian sahaja nukilan ringkasan daripada saya, wassalam.....


Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 02:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 12-2-2016 02:03 PM





Assalamualaikum......

Selamat datang & selamat kembali para forumer kerana masih setia bersama buat tahun yang keempat ini.......
Tahniah kepada penganjur yang masih gigih mendidikasikan keringat untuk acara tahunan,....
Pada SMod dan mod2 skalian terima kasih dengan perhatian,....
AJK2 team audit dah team promo yang disegani terima kasih kembali dengan kerjasama,.....
berbueh2 ucapan terima kasih pada forumer2 yang terlibat secara langsg@tidak dalm menyumbangkan review & undian


Selamat bergumbira.....moh kita kutip tachang.....

is@KNG
  





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 04:59 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 12-2-2016 04:26 PM



Asalamualaikum dan salam sejahtera buat peminat setia kdrama.

Tahniah dan terima kasih yang tak terhingga diucapkan buat penganjur dauswq dan ismaha yang berusaha menjayakan acara anugerah ini.   Turut diucapkan setinggi penghargaan buat sidang Moderator dan Super Moderator.

Jutaan terima kasih buat para AJK terlibat [runaway_dida, tuna_sandwich, rukiaichigo, dauswq, ismaha, Yoongie, YoonArang] yang sama-sama bertungkus lumus menyiapkan tugasan masing-masing.

Sebagai newbie sememangnya meols banyak memerlukan tunjuk ajar para senior..dan sememangnya setiap AJK tidak jemu memimpin meols menuju ke jalan yang benar sepanjang beberapa bulan persediaan untuk majlis ini..

Semoga anda semua enjoy sepanjang anugerah ini berlangsung. Jika terdapat kepincangan sepuluh jari kemaafan dipinta..

Akhir kata SATUUUUUU Malaysia....SATUUUUU.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2016 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by YoonArang at 13-2-2016 07:36 PM





Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua-semua

Alhamdulillah CARI Kdrama Awards pada tahun ni berjalan dengan penuh lancar dan penuh sambutan yang memberansangkan..
Ucapan Tahniah buat semua Mod-Mod dan juga AJK-AJK terlibat dan terutama kepada mod Daus dan juga Ismaha yang menjadi tulang belakang terkuat dalam penganjuran ini.

Banyak pembaharahuan yang telah di buat sepanjang roadshow awards ni spt university gangnam tu, tapi iols mampu join sipi2 je
Agak ralat juga pada tahun ni sebab x dapat nk bagi fully komitmen untuk involve

Hopefully pada tahun tahun hadapan iols mampu untuk sepenuhnya berkhidmat

apa-apa pun.... terima kasih pada semua dan diharap Penganjuran Cari Kdrama Awards ini akan berlansung dengan lebih jayanya, majunya, meriahnya dan menariknya...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 01:58 PM | Show all posts
Edited by runaway_dida at 12-2-2016 08:35 PM




السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة dan Salam Sejahtera




Selamat bertemu kembali para Forumer CARI dalam acara tahunan kita which is Cari 2015 K-Drama. Terima kasih di atas sokongan tanpa henti yg diberikan oleh para forumers sehingga majlis ini berlangsung untuk kali-4. Terima kasih juga diucapkan di atas penyertaan forumers dalam setiap aktiviti yang dijalankan.




Buat penganjur kdrama dauswq, thanx sebab beri kepercayaan dan peluang untuk sama-sama lagi bekerja dalam satu pasukan.
congrats and thank you for all your hard work to Kak bell selaku penaung.. other moderators teky and eddlisa_uyuk.. to dauswq, tanpa ko xkan jalan anugerah ni.. so standing ovation for you.

tak lupe pada team mates AJK yang lain.. ( ismaha, tuna_sandwich, spankee_fili, rukiaichigo, YoonArang, Yoongie ) terima kasih atas komitmen serta kerjasama yang telah diberikan. too many to list... but thank you for everything .. Congrats on our hardwork that made us successfully completed our task. Maaf juga di atas segala kekhilafan.

Buat semua, have a wonderful moment. Di musim yang tak tentu ni, jaga kesihatan anda dan minumlah air yang banyak. Teruskan menyokong  CARI amnya dan bod Asia & Latin Mania khasnya. Selamat bergumbira and selamat mengutip kekacangs yang diberikan.. Semoga kita bertemu lagi di tahun hadapan.. Insya-allah.

Let's enjoy ..

9.gif

hugs and kisses..
dida

7.gif



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 02:34 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 12-2-2016 04:28 PM



tahniah pada semua.... harap semua dapat bergembira disamping berhibur...

tahniah kepada penganjur dan team yg sememangnya bekerja keras...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 06:24 PM | Show all posts
Edited by rukiaichigo at 13-2-2016 09:39 PM




ASSALAMUALAIKUM DAM SELAMAT MALAM



Wah, tidak disangka-sangka majlis anugerah yang sudah pun masuk kali keempat dijalankan di forum CARI ini masih mendapat sambutan yang begitu menggalakkan. Di majlis yang begitu meriah ini, saya selaku salah seorang ajk yang ditugaskan dalam menjayakan majlis ini, ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada moderators terutama @dauswq yang begitu yakin dalam memilih saya kembali sebagai ajk untuk majlis tahunan ini. Tidak lupa juga ucapan jutaan terima kasih kepada rakan-rakan seperjuangan saya yang lain (anda tahu siapa anda) yang begitu berdedikasi dalam menjalankan tugas-tugas yang telah ditetapkan oleh pihak moderators dalam menjadikan acara tahunan board Asian & Latin Mania berjalan dengan lancar! Selain itu, kepada semua forumer yang lama mahupun yang baru yang telah meluangkan masa melibatkan diri dalam segala aktiviti yang telah dianjurkan walaupun masing-masing masih sibuk dengan urusan harian yang lain, sebelum majlis yang gilang gemilang ini berjaya dilangsungkan.



Akhir kata, saya berdoa semoga acara tahunan seperti ini akan berterusan di masa akan datang dengan penglibatan secara menyeluruh daripada warga forum CARI. Majulah board Asian & Latin Mania demi forumer!





Salam sayang,


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2016 10:44 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 12-2-2016 10:54 PM






Assalamualaikum dan salam sejahtera.





Tahniah kepada Supermod, Moderator, Penganjur (dauswq) dan semua AJK yang terlibat

(ismaha, spankee fili, runaway dida, tuna sandwich, yoonarang, rukiaichigo) atas usahasama untuk menjayakan majlis ni.



Kepada semua forumer, jom kita sama2 meriahkan lagi Majlis CARI 2015 K-Drama Award

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2016 10:57 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 13-2-2016 09:03 AM





On representative...
@tuna_sandwic

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia.
Setinggi penghargaan buat penganjur CARI K Drama Award dauswq gigih mengusahakan program tahunan ini.   Seterusnya para Moderator dan Super Moderator yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung.
Jutaan terima kasih tuna ucapkan buat dauswq  yang memberi peluang untuk Tuna. Tidak lupa jutaan terima kasih buat para AJK terlibat [ismaha, runaway_dida, rukiaichigo, Yoon_Arang, spankee_fili, yoongie] yang sama-sama memeriahkan suasana tugasan. As a first timer terlibat dalam aktiviti ini, segala tunjuk ajar yang dijalin melalui ruang persahabatan ini sangat tuna hargai dan tidak mampu untuk membalasnya.
Pertama kali tuna terlibat secara langsung sebagai AJK Audit. Pengalaman yang sangat menarik. Dapat merasai susah payah memerah tenaga dan idea bagi memastikan setiap program berjalan dengan lancar.
Tuna harap para peminat K Drama dan K Variety akan terus sama-sama memberikan sokongan terhadap usaha ini agar aktiviti berforum kita menjadi satu aktiviti riadah yang positif dan memberikan kebaikan dalam bersilaturrahim sesama kita.
Tuna doakan kita semua diberikan kesihatan yang baik, kemudahan di dalam setiap urusan, kebahagiaan di dalam kehidupan, kejayaan dan kemenangan di dunia dan di akhirat.
Mohon kemaafan andai sepanjang kita bekerjasama, ada kata2 dan perbuatan yang kurang menyenangkan. Mungkin terlebih tidur atau terlebih gurau.
Salam sayang tulus ikhlas dari sudut hati ini.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2016 11:23 PM | Show all posts
JUADAH ISTIMEWA


Lomo Al-Trapo



Mushroom Soup with Chicken Ribs



Grilled Broccoli with Shrimps



Mashed Potatoes & Black Pepper Sauce


Semolina Bread Loaf


Vanilla Ice Cream with
Strawberry Pickles


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-2-2016 11:27 PM | Show all posts
Edited by dauswq at 25-3-2016 01:08 AM

PERADUAN UJI TEKA ANUGERAH

Pemenang: KLIK SINI

PEMENANG:
parasitology
plasterhati
rukiaichigo

Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2016 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2016 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dauswq at 25-3-2016 01:59 AM

TEKA MENEKA
MALAM ANUGERAH CARI K-DRAMA
           


1. Popular Rookies Actress - Ha Seung Ri
tuna_sandwic
thafly



2. Popular Rookie Actor - Kim Jong Kook
tuna_sandwic


3. Popular Child Actress - Jung Da Bin
tuna_sandwic
C1k_J4h
thafly
masdiana-ana



4. Popular Child Actor - Nam Da Reum
thafly


5. Popular Ahjumma - Hwang Suk Jung
tuna_sandwic
plasterhati


6. Popular Ahjussi - Choi Won Young
thafly
azie.dz
tuna_sandwic
masdiana-ana
intan_smsb



7. Couple Of The Year - Lee Jong Suk & Park Shin Hye
intan_smsb
masdiana-ana



8. Best Kissing Scene - Oh My Ghost
masdiana-ana
thafly
Blueberri



9. Best Memorable Scene - shin hyuk terlondeh tuala masa kat umah sung joon
thafly


10. Drama Poster Choices - Pinocchio
tuna_sandwic
masdiana-ana
plasterhati


11. Popular Actress - Hwang Jum Eum
Blueberri
Yoongie
naqibnasuha
rukiaichigo
masdiana-ana
YoonArang



12. Popular Actor - Ji Sung
tuna_sandwic
Blueberri
rukiaichigo
YoonArang
naqibnasuha



13. CARI K -Drama Popular Choice - Kill Me Heal Me
tuna_sandwic
YoonArang


14. Worst Overrated Drama - Hyde, Jekyll & Me
thafly
YoonArang
rukiaichigo
masdiana-ana
naqibnasuha



15. Review Of The Year - milanhawkin
tuna_sandwic
naqibnasuha



16. Best Album Production - Healer
tuna_sandwic


17. Best Cinematography - Healer
none


18. Song Of the Year - Auditory Hallucination, Jang Jae In - [MBC] Kill Me Heal Me
YoonArang
thafly
tuna_sandwic
rukiaichigo
plasterhati


19. Best Supporting Actress - Kim Hae Ja
plasterhati


20. Best Supporting Actor - Jo Jae Hyun
plasterhati


21. Best Actress - Park Bo Young
none


22. Best Actor - Ji Sung
naqibnasuha
tuna_sandwic
YoonArang
Yoongie
plasterhati
rukiaichigo
Blueberri
ixora6
masdiana-ana



23. PD Award For The Best Esemble Casts - Punch
none


24. Best Screenplay Park Kyung Soo - Punch
masdiana-ana
tuna_sandwic
Blueberri



25. Best Director - Heard It Through Grapevine
plasterhati


26. Drama Of The Year - Kill Me, Heal Me
masdiana-ana
plasterhati
Blueberri
Lorra2411



Jumlah tekaan betul :
(Kredit Kemenangan = ? x 15 )

@tuna_sandwic = 13
@masdiana-ana = 10
@thafly = 8
@plasterhati = 8
@Blueberri = 6
@YoonArang = 6
@naqibnasuha = 5
@rukiaichigo = 5
@intan_smsb = 2
@Yoongie = 2
@milanhawkin = 2
@C1k_J4h = 1
@azie.dz = 1
@ixora6 = 1
@Lorra2411 = 1

           



Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2016 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by spankee_fili at 14-2-2016 07:12 PM

KEPUTUSAN LUCKY NUMBER (+80) & TRIVIA TEST (+120)

TRIVIA TEST 1 = yoongarang
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

TRIVIA TEST 2 = yoonarang
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

TRIVIA TEST 3 = masdiana-ana
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

TRIVIA TEST 4 = masdiana-ana
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

TRIVIA TEST 5 = rukiaichigo
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

TRIVIA TEST 6 = yoonarang
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665


LUCKY NUMBER 1 = thafly
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

LUCKY NUMBER 2 = rukiaichigo
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

LUCKY NUMBER 3 = Yoongie
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

LUCKY NUMBER 4 = masdiana-ana
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665

LUCKY NUMBER 5 = plasterhati
http://mforum.cari.com.my/forum. ... amp;fromuid=2092665
           
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2016 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by spankee_fili at 14-2-2016 07:15 PM

DAFTAR PENGUNJUNG ANUGERAH K-DRAMA 2015




@tuna_sandwic


@thafly


@C1k_J4h


@masdiana-ana


@plasterhati


@azie.dz


@intan_smsb


@Blueberri


@Yoongie


@naqibnasuha


@rukiaichigo


@YoonArang


@milanhawkin


@ixora6


@Lorra2411


@Ghostwalking
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-2-2016 09:11 AM | Show all posts



Marilah bersama-sama meraikan Majlis Anugerah CARI K-Drama 2015 yang disiarkan secara langsung melalui radio virtual dikendalikan oleh deejay "dauswq" ,"ismaha" & "spankee_fili"

Sesi Red Carpet bermula pada 8.00 malam 13/2/2016.






  




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2018 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.184418s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list