Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
26964
View
270
Reply

Aku dan Hero...( damai ku temui...Mowgli main cak2 sambil tersengih)

[Copy link]

Author: siape_aku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-1-2016 02:51 PM | Show all posts |Read mode
Edited by siape_aku at 15-11-2017 03:42 PM

Episod Pengenalan...

<kat bawah ni PM antara aku dgn Hero> (Hero ni salah sorg forummer jugak...akan aku sharekan namenye bile sampai masa)

aku: hai...salam....rase dh lame penah nmpk nick awk ni...perawat ke?
hero: Salam... bukan perawat tapi dengan izinNya bole tolong2
         ada apa2 kongsikan ye
         Da sihat tapi sakit balik ke
aku : yeap....asik mimpi bukan2....malam tadi je mimpi bnyk sgt sloth...sloth ape ea...kongkang kot...bintang yg berbulu tapi lembab tu...spesis monyet tu....kena serang dgn sloth...tapi kalo yg paling kerap, mimpi arwah2 yg dah meninggal sama ada keluarga atau mane2 org yg saya kenal tapi dah meninggal.... period still tak benti even dh makan ubat...buat CT scan...result semua ok...doktor pon pelik...doktor pon tak tau nak bagi ubat ape....pastu dtg balik mimpi2 baby...dlm family sy sorg je kena....sepupu2 pompuan yg lain ade la sekali dua mimpi seram2.... no telefon saya 012-68XXXX4...


lepas seminggu, aku tertunggu2....nape la mamat ni tak text aku.....aku pon bersabar je la.....sampai satu hari... 5 januari 2016

aku kat opis.....phone bunyi ade whatsapp masuk...

"Salam.....saya Hero....Salam Perkenalan" (ekceli name Hero tu aku yg letak..die kenalkn diri die dgn name forum n name betul die....hehehe)

aku rase nak melompat bile dapat text dari Hero ni sbb aku tak tau kenape....mcm ade "sesuatu" atau "tarikan" aku kat die.... (matilanakkk kalo die bace...hahaha)..jangan salah anggap...die lebih kepada tarikan rohani ke jiwa yg tak bole aku nk ungkap....mmg aku tunggu sangat2 die text aku..... tapi tak bole la melompat sebab pagi tu aku ade dalam meeting room dgn bos and semua staf lain....... ade pulak kena hempok dgn kerusi kalo melompat tak tentu arah....

mase tu aku memang dah tak fokus ape yg bos dan ketua2 bahagian cakap sbb mate dok ralit pandang henpon.....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:06 PM | Show all posts
Edited by siape_aku at 29-1-2016 03:12 PM

Episod 1

Hero: bole bagi name penuh cik?
aku : selena gomez binti puff daddy...
Hero : saya dibawa ke Cari pon rasenye untuk bantu awak, Wallahu A'lam, Dia Yang Maha Mengetahui
aku : semua atas perancangan Dia
hero : biar saya cakap dulu, awak kate betul atau x
aku : ok
Hero : sakit kepala belah kanan, dada rase senak2
aku: ha?? sekarang ke ape ???
Hero: sekarang?
aku : rase yang encik tanye tu....sekarang ke ape?
Hero: ye, yg tengah rase sekarang..
aku : ade rase senak dada tu...tapi kepala tak sakit...
Hero: saya Nampak ade satu ruang hitam kat kepala atas belah kanan... awak boleh buat sendiri ni, Insyaallah
         saya ajar...awak ade kebolehan tu...
aku: haaa???? kebolehan ape??? masak2 saya reti la....


heehehehehehehe..... tungguuuuuuuuuuu...............................


Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 03:09 PM | Show all posts
ape kah ini>>>
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 03:09 PM | Show all posts
episod bersambung-sambung yg malas ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:14 PM | Show all posts
dh memang ceritanye belom abis...masih dalam rawatan...harus le bersambung...takkan jin dh 31 tahun dlm badan leh kuar dalam mase 1 hari?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 03:18 PM | Show all posts
setakat tu je ke....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:28 PM | Show all posts
Episod 2


Hero: perawat sebelum ni ramai ke ?
aku : ade la .....3-4 org dari forum, ustaz2 yang saya cari sendiri....semua surrender
Hero: takpe...insyallah kite cube ....
aku : ok
Hero : cube bace ayat kursi letak tangan kat dada, lafaz pelan2, lepas tu awak genggam, tarik dan buang...
aku : saya selalu sakit belikat belah kiri, kt belakang badan tapi setentang dgn jantung
Hero: takpe...buat yg sy ajar tu dulu...da buat...bgtau ape yg awak rase...
aku : blom takpe ke kalao saya ade g berurut? kot diorg ade ilmu ape2 n tinggalkn kat saya..
Hero: yakin pada Allah....insyallah takde pape....sy monitor dari jauh...
aku : rase nak batuk2...
Hero : yup...rase lapang tak? buat sekali lagi
aku : ok...
hero : banyak yang awak da alami, memang awak da ada kekuatan tu....sekarang masa untuk lawan...yakin,
         jangan was2
aku: oooh please don't make me cry..
Hero: bace dgn tenang,....buang rase was2 tu...
aku : saya g toilet dulu baru sy buat leh tak?
Hero keh...insyallah...Allah Maha Melindungi....
aku: telinge berdesing maknenye ape ???


hihihihihi.........masih 5 januari 2016 untuk episode ni...sebab kisah hari ni sangat panjang selama 24jam....


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:30 PM | Show all posts
sabo2....da kenape semua org gelojoh arini nak cerita abis cepat?
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 29-1-2016 03:14 PM
dh memang ceritanye belom abis...masih dalam rawatan...harus le bersambung...takkan jin dh 31 tahun  ...

Boleh... Semudah A,B,C.. Saja...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:49 PM | Show all posts
Episod 3

dan hari itu terasa sangat singkat apabila banyak perkara yang dikongsikan dengan aku....

Hero: tu da dibuka jalan untuk diri, lepas ni dating yg baik2 je kat awak....selawat ye...
aku : perawat sebelum ni die ade suruh bace Al fatihah 41 kali, sy buat selalu lepas solat...
Hero: Bukan nombor yang jadi ukuran...tapi keyakinan dan keikhlasan kita...

antara lain isi perbualan aku dgn Hero berkisarkan kepada perbomohan..... Hero kate ,

"perbomohan ni dikaitkan dengan mereka yang mampi menundukkan yang ghaib....keturunan awak yg lampau boleh menguasai jin tapi bila ada yang tak mampu, mereka gune perbomohan untuk dapatkan kebolehan itu"

aku : dulu saya selalu salahkn takdir...kenapa aku yang kena?  kenapa aku yg sakit? serabut sampai semua
         bende sy tak sedar...keje hancur lebur...depress, nk mengamuk, menangis tibe2....bertimpa2 dah sy kena
Hero: ni semua anugerah Illahi, kite tak minta ia jadi..ade yg dh gune jalan salah untuk dapatkan kelebihan,
         efek pada anak cucu, padahal yg mule2 baik je ....awak sabar...kawal nafas....

Hero: awak sedekahkan Al fatihah pada seluruh keturunan awak....diorg tak tenang, diorg harapawak buka jalan
         untuk diorg pulang....tu yg mcm2 awak rase...da ok kan?
aku : tak...sy sedih...sedih ke terharu...x tau tapi sy tgh menangis...
Hero: awak selawat ye......ape awak rase ?
aku : rase? ntah....xde ape ...tapi pemandangan sy terang....rase mcm nak sendawa kuat tapi tak lepas ....
Hero: sebelum ni nmpk suram je kan.......rase sangkut kat dada ye ...bace subhanallah walahamdulillah....lepas tu minum air kosong kalo ade ...
aku: ok...dh xde dah...dh terlepas sendawa besar....
Hero : hahahaha...angina dalam badan tu dah berkurun lamenye
aku: seronok kalo makin sihat
Hero: saya pon syukur gak....leas ni Nampak bende baik2 je...xde dah penglihatan dipengaruhi jin ape kejadah...



~aku selena gomez binti puff daddy waris awalnye dari keturunan rasul dikasihi kembali mengambil urusannya~




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 03:59 PM | Show all posts
sebenarnye sepanjang perkenalan aku dgn Hero ni, beliau ajar aku cara2 untuk ubati diri aku sendiri....lepas aku dah kembali ok....baru aku bole tolong family aku plak....cume cara dan langkah2nye tak aku kongsikan......disebabkan ianya bukan bole diberi pada sebarangan org.....

dan baru aku tau ape yg perawat tu rase bile mengubati pesakit.....penatnye Ya Allah.....ter amat penat sampai rase bdn tu tenggelam dalam tilam sebab mmg tak larat bangun....

aku baru terfikir utk bukak thread ni.....nanti aku piker cara terbaik nak olah perbualan aku dgn si Hero....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 04:01 PM | Show all posts
siape_aku replied at 29-1-2016 03:49 PM
Episod 3

dan hari itu terasa sangat singkat apabila banyak perkara yang dikongsikan dengan aku.. ...

amboi nyah ... nama kau tak  menahan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-1-2016 04:03 PM | Show all posts
hest replied at 29-1-2016 04:01 PM
amboi nyah ... nama kau tak  menahan

hahahahaha....sbb belah kanan ni asik berita name anaknye si Liyana Jasmay tu kan......hamik je la....
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2016 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang berat dugaan bagi org yg merasai nya..x semua faham ape yg kte alami kan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 03:40 AM | Show all posts
Nama cam ponen.. ko ponen ke pondan?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 05:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 30-1-2016 03:40 AM
Nama cam ponen.. ko ponen ke pondan?

Tt wanita sejati horkeh
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 05:34 AM | Show all posts

Ye ke? Sedih nama samaran sheols
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 05:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Ferr_Remy replied at 30-1-2016 05:34 AM
Ye ke? Sedih nama samaran sheols

Biarlah tt fefeeling nak jadi selena gomez

Semoga tt berbahagia menjadi selena gomez nasib sheol tak letak britney spears
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 05:38 AM | Show all posts
blackwidowbae replied at 30-1-2016 05:36 AM
Biarlah tt fefeeling nak jadi selena gomez

Semoga tt berbahagia menjadi selena gomez nasib sheo ...

Kenss.. klu letak Britney Spears lagi I suka.. cuma binti Puff Daddy tu.. slalu ponen je minat Puff Daddy Voley?
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 08:42 AM From the mobile phone | Show all posts
tt mesti 30 something sbb generasi aku puff daddy da jadi p.diddy
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah macam baca cerita ghost whisperer pulak...org mati mintak cross over
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2016 10:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Parkingggg dulu
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2016 11:54 AM | Show all posts
Ada sambungan lagi?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2016 04:05 PM | Show all posts
mcm meanrik jgk ni.. parking..

rasa2 mcm nak teka la hero tu siapa.. buleh?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2016 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hero yang misteri x sabar nak tggu sambungannya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053437s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list