Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
22625
View
239
Reply

Aku dan Hero...( mandi air wudhu')

[Copy link]

Author: siape_aku       Show all posts   Read mode

Post time 1-2-2016 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
CrowneGlory replied at 30-1-2016 08:58 AM
Dah macam baca cerita ghost whisperer pulak...org mati mintak cross over

i suka tgk cite ghost whisper . jennifer love hewwit berlakon kn ? ank die dlm cote tu nama aidan ?
Reply

Use magic Report

Post time 1-2-2016 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakit belikat bukan ke sebab angin penangan makan nangka?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 09:49 AM | Show all posts
salam semua

ade pulak yg kate aku fonen....hahahaha......

name tu je terlintas..... seb tak boh selena gomez binti Justin Bieber...hahahahaha....


*pesanan untuk warga forum cari....
tak perlu nak uji ilmu kat aku.....sebab aku belom kebal....jangan sakitkan aku yg masih sakit....kalo nak celen sgt.... pegi celen yg setanding dgn korg ok!!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 09:51 AM | Show all posts
GhostWalking replied at 1-2-2016 11:40 PM
Sakit belikat bukan ke sebab angin penangan makan nangka?

tande die banyak...tapi antaranye sakit pada sendi utama.... tengkuk, belikat, pinggang, lutut
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak sambung episod seterusnya?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 12:15 PM | Show all posts
jap lagi....lunch hour k!
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 12:26 PM | Show all posts
aduh...kena tgu lunch break pulekkk....pape la selena oi...janji ada
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 12:54 PM | Show all posts
Alamak.... aku dah bertahun2 sakit kat belikat sebelah kiri. Agak2nya dah lebih 10 tahun kot. Tapi hanya sakit tu datang  kalau aku duduk lama2 tak bersandar ataupun kalau baring meniarap. Contohnya mcm buat keje kat computer tu tak boleh lama sangat fokus, kena bersandar jugak sekali sekala. Sakitnya mcm rase pedas2 dan menyucuk2. Once aku rasa sakit, aku bersandarlah dan pastu hilang lah.
Before ni ade je pegi berurut. Ade cakap angin (aku pun rasa aku ni byk angin) dan ada yang cakap aku ni byk urat bersimpul sebab aktif sangat (maybe sebab kerjaya aku memerlukan kehidupan yang aktif??).Tapi dalam byk2 aku berurut, ade sorang tukang urut ni yang cakap ade something kat belakang aku ni. Something mistikla tapi aku tak ingat dan tak berapa faham apa dia maksudkan. Sebab bagi aku selama ni aku fikir posture aku kot tak betul. So dia urut2 siap sembur ape benda ntah,(aku rasa dia gigit2 pinang kot) tapi takde pape perubahan. Masih jugak sakit2 mcm biasa so aku malas nak ambik port utk pegi berurut lagi dgn tukang urut tu.
Just sekarang ni aku kena pastikan bila duduk tu kena cari kerusi yang ade tempat sandar ataupun sandar kat dinding.  Mcm sekarang ni aku sedang rasa sakit2 kat belikat sebab lama sangat ngadap komputer sambil menaip tulis komen ni.  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 01:04 PM | Show all posts
Episod 4


lebih kurang sebulan aku kenal dgn Hero, aku dah cube merawat diri aku sendiri dan Alhamdulillah ade perubahan.... walopon belum pulih sepenuhnye,....

Hero: kebolehan awak ni yang nak dimiliki oleh keturunan awak yg sebelum ni tapi tak dapat....
aku : haa??? kebolehan ape?
Hero : kebolehan merawat...
aku: eeee...mane sy reti.....
Hero : Haha...awak tunggu je nanti awak sembuh dulu....

seriously.....kalo bende ni adalah option....aku akan pilih tak nak....tapi memandangkan bende ni anugerah dari Ilahi...aku terima dgn redha.....sebab sebelum ni aku tak tau aku ade kelebihan dan tak tau cara nak gune.....


aku: kenape saya yg terpilih?
Hero : awak rase ape? cube awak terang kat saya...
aku : Laaaaa...mane sy tau...sy tanye sy kena jawab balik?
Hero : sebab awak kena memahami diri awak sendiri
aku : susah la mcm ni.....
Hero : xpe....pelan2 k....


tapi satu pengalaman baru la.....tiap kali lepas rawat diri aku sendiri, atau family terdekat...penatnye nauzubillah....tak terkata.....aku terpaksa MC beberapa hari akibat keletihan melampau yg badan aku alami....gile babeng betol........

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 01:06 PM | Show all posts
rya02 replied at 2-2-2016 12:54 PM
Alamak.... aku dah bertahun2 sakit kat belikat sebelah kiri. Agak2nya dah lebih 10 tahun kot. Tapi h ...

tu lenguh kot.....and kalo sakit kat tmpt yg same...maybe ade saraf yg terhimpit yg buat area situ je sakit...g check doktor....hehehehe....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 01:13 PM | Show all posts
siape_aku replied at 2-2-2016 01:06 PM
tu lenguh kot.....and kalo sakit kat tmpt yg same...maybe ade saraf yg terhimpit yg buat area situ ...

hehe. yelah, aku pun fikir lenguh tapi bila jumpa doctor, dia check sekejap pastu just bagi ubat sapu. Langsung tak membantu ubat sapu tu sb sakitnya di dalam. sedih iols .
Last2 redha jelah...

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 02:38 PM | Show all posts
rya02 replied at 2-2-2016 01:13 PM
hehe. yelah, aku pun fikir lenguh tapi bila jumpa doctor, dia check sekejap pastu just bagi ubat s ...

i feel you....kadang mesti rase tu mcm geli kat keliling tulang tu kan??? rase nak garu pakai sikat....
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 03:02 PM | Show all posts
siape_aku replied at 2-2-2016 02:38 PM
i feel you....kadang mesti rase tu mcm geli kat keliling tulang tu kan??? rase nak garu pakai sika ...

U ada rasa geli2 ke? Aku takde plak rasa mcm tu. Pernah pg berbekam sebab kawan suggest boleh hilangkan sakit tu tapi tukang bekam tu plak cakap ade gangguan kot. Tapi bila ditanya gangguan apa, dari mana, dia tak pandai jawab. Dia just cakap, kena selalu datang berbekam utk hilangkan sakit dan gangguan. Tapi dalam hati aku, ni mesti just taktik utk aku selalu datang sini. Tula bila baca psl u sakit belikat, aku jadi risau ckit.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 05:01 PM | Show all posts
Episod 5

ade suatu maghrib.....hampir pukul 8 malam....anak sedara aku yg no 2...pegi surau nak semayang maghrib kat surau....bile die balik tu....die terpa pintu bilik aku ....

N2: cumi..! cumi..!! adik jumpe serigala!!!! (dengan nada separuh menjerit, dad berombak and muke pucat lesi)
aku: ha?? serigala? mane ade serigala kat mesia......anjing kot....
N2: tak!!!! adik kenal muke serigala lain dari anjing....yg ni besar sgt.....!!!
aku : (dah boleh agak ape die nmpk) die kejar ko ke ape?
N2: tak lah....die lalu tepi jalan tu....adik kayuh basikal laju2....
aku: abis tu pagar luar dah tutup ke belom?
N2: tak!! adik terus masuk....

so aku dgn gaye machonye berjalan kuar sambil tgn msg si Hero bgtau penampakan anak sedara tu......niat aku nak tgk serigala tu tapi tak Nampak.....aku tgk2 kat tempat yg anak sedara aku tunjuk, tapi takde ape yg aku Nampak...

bile dapat respon dari Hero....die kate tu antara yg "tertinggal" dalam proses rawatan sebelum2 ni....tapi die jenis yg jinak n baik......tak tau la camne Hero interpret "serigala baik" tapi itulah yg die kate......

ade satu subuh tu...dari pukul 4am sampai 4;30 am....anjing menyalak tak berenti.....tapi akibat kemengantukan mengatasi segalanye....aku tarik jugak selimut sambil sumpah seranah hanjing2 kat luar yg menyalak bagai nak gile tu....

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-2-2016 05:02 PM | Show all posts
ye ke takde serigala kat Malaysia???? hahahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 2-2-2016 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hmm Allah sayang awak lebih....Sebab tu dia uji macam2
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2016 03:39 AM | Show all posts
ada jiran aku pelihara serigala dalam rumah.
tt sambung crita pleaseeee
Reply

Use magic Report

Post time 3-2-2016 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
siape_aku replied at 2-2-2016 05:02 PM
ye ke takde serigala kat Malaysia???? hahahahaha

Husky kot....tp husky tu ensem gak...
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ttmasukwadnantidiasambungbalikprayforherjanganhencapdakuhenfonniadaproblemnaktaipkatforem
Reply

Use magic Report

Post time 5-2-2016 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
shieda replied at 3-2-2016 01:55 PM
Husky kot....tp husky tu ensem gak...

Serigala kategori Kalo dok sebelah, rasa nak peluk2. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 6-2-2016 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga cepat sembuh tt
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2016 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Tuan tt ni banyak benor sakitnye.berapa umurnye?tuan tt ni x mengamalkan cara hidup sihat ni.cuba mengamalkan cara hidup sihat.kalau makan tido je memang laa beratur penyakit datang.tuan tt ni ade bela antu saka ker
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2016 01:34 AM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 30-1-2016 08:42 AM
tt mesti 30 something sbb generasi aku puff daddy da jadi p.diddy

Haha. Elle 27 ke? Klu 17 patut binti 50cent terus haha
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2016 01:37 AM | Show all posts
Kat malaysia xde serigala, anjing hutan ada, klu ada mungkin ada org bwk masuk, xpun anjing pkai sarung.
Reply

Use magic Report

Post time 9-2-2016 01:38 AM | Show all posts
nitrotech replied at 9-2-2016 12:20 AM
Tuan tt ni banyak benor sakitnye.berapa umurnye?tuan tt ni x mengamalkan cara hidup sihat ni.cuba me ...

TT ni pompuan la
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062468s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list